Påfyllt kylskåp och familjemiddag hemma med Corona-disskusioner vid matbordet.

Ny vecka,  och älskar det! 

Kylskåpet och skafferiet har ekat tomt här hemma , så jag och Theo  satte oss ner och gjorde en rejäl beställning till Mathem! 

Så kul när vi beställer i hop, och han får vara med och bestämma middagar och önskemål.

img_6333.jpgimg_6332.jpg

Och så skönt att få allt levererat till dörren!

img_6334.jpg img_6339.jpg

Älskar mitt stora LG-kylskåp , som rymmer all mat också! :-)

img_6340.jpgimg_6721.jpg

I dag har vi filmat på Lidingö , så det blev Sushi till lunch,  lagom till att Theo kom hem från skolan.

img_6719.jpg

Jag åt en supergod Lax-sallad! 

 

Bild 2020-03-10 kl. 17.55
När vi hade  jobbat klart för dagen , så väntade en ledig hemmakväll för mig och Theo!   Bästa jag vet!!

 

img_6730.jpg

Linus och kidsen kom hit efter Theos fotbollsträning.  Jag bjöd på kyckling och Fläskkotleller med gräddsås och pressad potatis. 

983852d4-5ba1-4b45-89f5-ae4813143b29.jpg6b6a881c-bf7c-4dcd-a6bd-045a95ca8e31.jpg

Samtalsämnet för kvällen kring matbordet blev inte helt otippat Corona-viruset….   Barnen pratar ju mycket om det i skolorna och vissa skolor har ju t om stängt.  Ännu ingen hysteri här iallafall, vilket är skönt. 

Efter middagen blev det fika, ”lek” och mys framför TV´n innan kvällen var slut.

img_6735.jpg img_6737.jpg

Veckans vackra bukett!  

Nu ska vi sova allihop.  Imorgon bär det av mot första etappen på Vår-turnén – närmare bestämt VARA.

Hoppas det kommer att kännas ok att resa runt så här i Sverige nu i dessa Corona-tider.

Man vet ju inte hur det kommer att eskalera, men man får väl ta det ”dag för dag” helt enkelt, och inte stressa upp sig i onödan…!

Hur känner ni?  Är ni oroliga eller coola..?!

56 reaktioner på “Påfyllt kylskåp och familjemiddag hemma med Corona-disskusioner vid matbordet.”

1 2 3
 • Anna skriver:

  Jag har slutat att åka kollektivt sedan 2 veckor tillbaka. Inga biobesök eller konserter.

 • Malin skriver:

  Jag är ganska lugn. Inte orolig men medveten. Noga med handhygien, åker inte kommunalt om jag inte verkligen måste, träffar inte folk som är förkylda. Jag förstår avslut att man är orolig om man tillhör en riskgrupp, men att freaka som S här i kommentarerna känns väldigt överdrivet och dumt.

  • Katarina skriver:

   Ja det är de, men jisses vad mkt mat! Det är ju bara du o Theo numera. Du måste ha folk hos dig för jämnan om allt de ska hinnas ätas upp;)

  • p skriver:

   Ett råd bara, det är inte jättebra att ha mjölken i kylskåpsdörren. Där är det inte lika kallt som i resten av kylen eftersom man öppnar dörren då och då.

   • Gunn skriver:

    Toppenbra kylskåp men nackdelen är att det saknas plats för höga livsmedel. Då hamnar de på dörren, vilket, som du skriver, inte är ok. För varmt. I detta slags kylskåp måste mjölken ligga ner och det får bli förpackning med skruvkork.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Hej.
  Jättebra och skönt att få all mat hemkört. Skönt när det är påfyllt i kylen igen.
  Så mysigt med ledighet tillsammans med Theo.
  Ja det stora samtalsämnet har väl inget undgått nu. När vi fick vårt första fall här i Jönköping kände jag alls ingen oro. Min syster från norra Italien skrev, -”akta dig nu” men kände ingen oro alls.
  Nu när det eskalerat så pass som det har börjar man känna lite oro. Dock är jag alltid noga med handhygien och att vara i stora folksamlingar är inte riktigt min grej då det är jobbigt med ångesten vid dessa tillfällen. Men när jag ska se din show så smakar jag mod och försöker ”hålla ihop” för det är det så värt 🤩
  Så det är bara att vara lite extra försiktig nu. Min syster sitter i karantän i hemmet i norra Italien.
  Hoppas verkligen det går bra för er nu när ni ska ut på vägarna med turnén. Du få kanske avstå kramar och handhälsning från publiken efter föreställningen. Alla borde väl ha förståelse för det.
  Lycka till nu och var rädd om dig.
  Kram Sandra 💕

 • S skriver:

  Det kommer slå ut helt och hållet. Det är på allvar den här gången. Folk vill inte tro det. Och därmed förnekar många det. Folk vill inte tro det. Men den här gången är det på allvar. Det kommer bli som spanska sjukan. Det kommer pågå i flera år. Och miljontals kommer tyvärr att dö. Det ökar ju bara mer och mer för varje dag, man märker ju tydligt hur aggressivt viruset är, det ”stormar” ju fram helt okontrollerat och aggressivt, extremt smittsamt. Titta bara på Italien. Folk dör som flugor. Kontrollen tappas ju mer och mer. Dessutom kan ju virus ändras och bli ännu aggressivare. Det kommer tyvärr inte att kunna stoppas. Det kommer att bryta ut helt och hållet, och de flesta kommer att smittas. Det enda man kan göra nu det att hoppas på att ett vaccin kommer å snabbt som möjligt men det kommer ju dröja. Och att vara så försöktig som möjligt. Många tror att man är ”säker” om man är ung och frisk. Så är det inte, även unga och friska människor har dött. Många kommer att dö. Det kommer ju bli brist på intensivvårdplatser t ex. De kommer att få prioritera vem som skall få leva eller inte, så som dom gör nu i Italien. Att rädda barnen först kommer väl vara prioritet 1 (får man ju hoppas). Alla kommer ju inte hinnas med osv. Man får nog räkna med tiotusentals som kommer att dö i Sverige. Jag har redan isolerat mig/satt mig själv i karantän (har lite hosta). Har inte träffat någon alls på en vecka. Senaste dagarna har jag enbart gått utanför dörren för att handla mat och då har jag varit så försiktig som möjlig. Och snabb! Jag handlar jättesnabbt. Jag ska bunkra upp med mat idag så man kan isolera sig helt och hållet sen. Om 2-3 veckor kommer det blivit gigantiskt i Sverige. Innan mars är slut kommer Stockholm att vara nedstängt tror jag. Väntar oroligt/spänt nu på dagens siffror. Man vågar knappt titta vad siffrorna är.

  • wo skriver:

   Snälla S du spekulerar och hittar på. Det är kommentarer som dina som gör att människor inte tar det på allvar.
   Tycker du är lite hysterisk, kanske bör du prata med någon som kan tala om för dig att allt du spekulerar om är just spekulationer.
   Du vet inte, ingen vet. Var har unga och friska dött t.ex.?
   Vi ska absolut ha respekt för Corona och vara försiktiga men det hjälper inte att bli hysterisk.
   Jag är själv i en riskgrupp så jag vet vad jag pratar om.

  • Marie skriver:

   Snälla nån ! du kanske behöver gå o prata med någon istället för och spekulera vilt i fel forum ?

  • Filippa skriver:

   Hahaha vem är denna S? Nästan rolig ju.

 • Irene skriver:

  Nope!

 • Lena skriver:

  Jag tycker det är coolt att vara försiktig och undvika smittan. Motsatsen till att vara försiktig är dumdristig.

 • Anna skriver:

  Hej! Tänkte fråga om din show i Göteborg blir av nu när man ska undvika stora folksamlingar.
  Såklart jag är orolig.

  • Ammi skriver:

   Jaaa, håller tummar och tår att showen blir av i Gbg ✊🏼✊🏼

   Absolut ska man ha respekt för detta virus men asså, en kan ju inte sluta leva O_o
   Har inte varit direkt orolig, men en blir liksom påverkad av andras hysteri 😣

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    I dag vet vi inte hur det kommer att se ut på Turneén framöver faktiskt. …. I kväll kört vi för under 500 precis. Men på många andra ställen tar vi in fler. Detta får produktionsbolaget sköta. Men vi kommer så klart att följa regeringens rekommendationer.

 • Mia skriver:

  Har varit cool men nu börjar man känna av oron,vi har fem st på jobbet som sitter hemma i karantän och jag bokade av en resa till solen som var planerad nästa vecka.

 • michael hammar skriver:

  När kan man åka förbi och hämta en kram?

 • Jessica skriver:

  Jag har inte varit så orolig, men nu börjar det kännas riktigt obehagligt.
  Kram Jessica❤

 • Helene skriver:

  Inte orolig men försiktig, undviker ex tunnelbanan och att stå väldigt nära de jag inte känner men annars inga åtgärder, gymmar som vanligt, antar att de som ev har feber och hosta inte går till gymmet.

 • Simone skriver:

  Oroliga! Vi har också ställt in resor och avvaktar fler denna vecka.

 • Kerstin skriver:

  Ställde just in min tågresa till Stockholm från Umeå för att minska risken att ta med mig nåt hem till de som i min nära omgivning absolut INTE ska ha Corona…Så visst är det läskigt.

 • Malin skriver:

  Knappast cool!!! Fy så otäckt det är😢 Jag har 2 barn med astma, har själv kronisk sjukdom och har föräldrar över 70… Klart man är vettskrämd!! Skulle åkt på din show, betalat o klart, nästa helg…. Just nu vet jag inte hur det blir… Vill så gärna se dig!!!! Men , man ska ju undvika stora folksamlingar😞 Jag får se hur det utvecklas denna vecka innan jag beslutar , men det lutar mot att stanna hemma, tyvärr…

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram