Påfyllt kylskåp och familjemiddag hemma med Corona-disskusioner vid matbordet.

Ny vecka,  och älskar det! 

Kylskåpet och skafferiet har ekat tomt här hemma , så jag och Theo  satte oss ner och gjorde en rejäl beställning till Mathem! 

Så kul när vi beställer i hop, och han får vara med och bestämma middagar och önskemål.

img_6333.jpgimg_6332.jpg

Och så skönt att få allt levererat till dörren!

img_6334.jpg img_6339.jpg

Älskar mitt stora LG-kylskåp , som rymmer all mat också! :-)

img_6340.jpgimg_6721.jpg

I dag har vi filmat på Lidingö , så det blev Sushi till lunch,  lagom till att Theo kom hem från skolan.

img_6719.jpg

Jag åt en supergod Lax-sallad! 

 

Bild 2020-03-10 kl. 17.55
När vi hade  jobbat klart för dagen , så väntade en ledig hemmakväll för mig och Theo!   Bästa jag vet!!

 

img_6730.jpg

Linus och kidsen kom hit efter Theos fotbollsträning.  Jag bjöd på kyckling och Fläskkotleller med gräddsås och pressad potatis. 

983852d4-5ba1-4b45-89f5-ae4813143b29.jpg6b6a881c-bf7c-4dcd-a6bd-045a95ca8e31.jpg

Samtalsämnet för kvällen kring matbordet blev inte helt otippat Corona-viruset….   Barnen pratar ju mycket om det i skolorna och vissa skolor har ju t om stängt.  Ännu ingen hysteri här iallafall, vilket är skönt. 

Efter middagen blev det fika, ”lek” och mys framför TV´n innan kvällen var slut.

img_6735.jpg img_6737.jpg

Veckans vackra bukett!  

Nu ska vi sova allihop.  Imorgon bär det av mot första etappen på Vår-turnén – närmare bestämt VARA.

Hoppas det kommer att kännas ok att resa runt så här i Sverige nu i dessa Corona-tider.

Man vet ju inte hur det kommer att eskalera, men man får väl ta det ”dag för dag” helt enkelt, och inte stressa upp sig i onödan…!

Hur känner ni?  Är ni oroliga eller coola..?!

56 reaktioner på “Påfyllt kylskåp och familjemiddag hemma med Corona-disskusioner vid matbordet.”

1 2 3
 • WV nytt skriver:

  Förvarning. Kvällens Wahlgrens värld handlar bland annat om att Bianca beklagar sig över att varken hon eller hennes assistent han tvätta.

  Bianca är 25 men beter sig redan som en 70 årig gnällig kärring.

  • Nina skriver:

   Ska de där ”tugget” om Bianca och hennes icke kan tvätta ta över här de kommande dagarna nu igen?

   Får väl ta en pause här nu en tid känns de som:/

   Återkommer Pernilla 👍

 • Mallah skriver:

  1. Alla länder måste stänga sina gränser och ta sig an smittan nationellt. Var och en för sig. Trump vågade. Det tog ändå lite tid. Det var ett av det första jag tänkte på när jag hörde accelerationen på viruset.
  Men om ingen få resa kraschar världsekonomin = status quo ante bellum
  Detta blir första pandemin som påverkan världens ekonomi – idag deklarerades det på nyheterna att aktiemarknaden fallit. Såklart, väntat.
  Alla går under ekonomiskt stora som små företag = om det inte blir stabilitet i smittspridningen.
  Idag hörde jag om en sjukvårdspersonal som ådragit sig smittan efter vård av smittad. Smittorisken är de facto värre än vi anat.
  Med detta vill jag få sagt att jag ser fram emot lite paus i katastrofen och se på Wahlgrens Värld i kväll. Må ni bjuda på skratt jag anammar varje tillfälle av ytlighet och befriande skratt <3

 • Mari Nilsson skriver:

  Hej!
  Läcker kul o frys. Från LG sa du. Vad heter modellen?
  Mvh Mari

 • U-k skriver:

  Vad jag längtat till din show i morgon kväll i Göteborg. Också blir det inget för oss. 😢 Min man är hjärtsjuk och jag dåliga lungor. Hoppas få pengar tillbaka så vi kan se dig senare. 💖💖

  • Mallah skriver:

   Stackars er :( så trist. Men bejaka hälsan först <3 Detta pandemiläget klassas som force majeure. Ingen försäkring täcker. Hur Pernilla löser sina fans uteblivna föreställningar väntar jag på att få höra talas om. Jag hade tänkt boka biljett Luleå. Kulturens Hus tar exakt vid den gränsen. (500) Man vet ju inte. Läget kan ju vara över, stabilt eller värre.

 • Camilla skriver:

  Varje år dör ca 1000 människor i Sverige av influensa, majoriteten gamla och sjuka. Hittills har det dött EN person i Sverige av Corona (en äldre människa med andra grundsjukdomar, om jag minns rätt)!
  Kommer säkert att bli fler som avlider, som det gör varje år av influensan….. Förstår inte hysterin?!

 • Lena M skriver:

  Hej Pernilla!
  Håller med om att det är en oro just nu, och man ska ta det på största allvar. Och det är viktigt att följa alla råd. Sedan är det viktigt att inte sprida panik och föra över sin oro på barnen som har fullt av annat att oroa sig för.
  Taskigt om dina konserter stängs… för alla som sett framemot detta. Men det ordnar sig nog.
  Här väntas idag storm med klass2 varning. Blir en snabb kissrunda med fyrbenta.
  Ha det gott och en massa kramar.

 • Malin skriver:

  Finns ingen anledning att gå i spinn som denna S här i kommentarerna. Däremot borde det vara en självklarhet för alla att tänka lite längre än näsan räcker och inte bara tänka på sig själva. Åk inte utomlands just nu, ställ in sammankomster för stora folksamlingar etc. Många är så ego och tänker bara ”men JAG då? JAG vill ju åka på semester eller gå på konsert”. När det faktiskt handlar om vanligt jäkla hänsyn och hyfs. Framförallt mot dem som tillhör olika riskgrupper.

  • S skriver:

   Alla gör som dom vill. Sluta hacka på dom som tar till drastiska åtgärder. Kina verkar nära på fått stopp på smittan. Trots sin gigantiska folkmängd och ett land där det kryllar av folk tätt inpå varandra. Ändå verkar dom fått stopp på det, åtminstone fått det under kontroll. Säga vad man vill om diktaturer men det är aldrig någon som har kunnat klandra en diktatur för att inte fungera. Det är demokrati som inte fungerar. Det ser man nu i Europa. Totalt kaos. Många kockar bli en enda salig soppa. Yra, förvirrade, panikslagna höns. Ingen tar kommandot, alla säger olika saker, folket är helt förvirrade, och ovetandes och panikslagna vet dom inte vad dom ska göra. Hade vi bott i en diktatur hade vi fått handfasta bestämmelser, dom hade svetsat igen våra dörrar, låst in oss,
   och om några veckor hade smittan varit helt borta. Diktatur-länderna har kontroll på smittan, Kina har som sagt till och med fått stopp på den trots den
   gigantiska folkmängd. Det är demokrati-länderna i Europa som inte har någon som helst kontroll, folk dör som flugor i Europa, det stormar fram hej vilt, utan att någon sätter stopp. Det hade behövts en diktator nu.

   • Kicki skriver:

    Svar till ”S”: Jag är faktiskt böjd att hålla med Dig här! Vi har tyvärr bara sett toppen av isberget…

   • AnnCharlotte Höglund skriver:

    Diktatur är ALDRIG att föredra! Att svetsa igen dörrar i hus och lämna folk åt sitt eget öde, fy fasen, det kan aldrig vara något att sträva efter. Vanliga virussjukdomar ger fler smittade per säsong (och dödsfall) än Corona trots intensiva insatser när det gäller förebyggande vaccineringar.

   • Ylva skriver:

    När jag läste denna kommentar om diktatur fick jag verkligen läsa om igen för jag trodde inte mina ögon. Blev helt matt och lite smått chockad. Ja, faktiskt!!

    Att 2020 skriva nåt så infernaliskt dumt innebär bara en sak, du är , kan inte vara vid dina sinnes fulla bruk.

 • Gunn skriver:

  Åh, vill så gärna se nya showen. Hoppas den också kommer på tv sedan.
  Och lite språkpolis… hmmm… diskussioner.
  Många s är det och bökigt med var de ska stå.
  Hade velat vara en fluga på väggen och höra era diskussioner. Kul!

 • T skriver:

  Läste nu att större sammankomster än 500 personer förbjuds efter midnatt.

 • Anna skriver:

  Blir det show i västerås?

 • Linda skriver:

  Blir det det show i Göteborg 21 mars?😱

  Hoppas….

  • Karin skriver:

   Ja Linda hoppas att vi får en show i mars Vad är corona viruset . Bara vi får en show av Pernilla.

 • Hoppas vi kan gå på din konsert den 25 April på lilla Circus Stockholm!

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Jo jag är orolig och det är läskigt och hemskt med Corona :-(
  Du är vacker på bilden :-) Idag har min boendestödjare varit hos mig och hjälpte mig färga hår hon använde handskar och jag vill inte åka in till stan för jag är rädd bli smittad av Corona får vara hemma och koppla av även om det är trist massor kramar till dig

 • Anna skriver:

  . Skall du ha shower ändå när regeringens rekommendation är inga evenemang över 500 pets. Västerås???? Hur många är inbokade där…

 • Ann skriver:

  Klart man är orolig mest över sina nära äldre släktingar,även över samhället i sig. Fattar inte hur de kunde ha Melodifestivalen med 3 publiktäta omgångar,smittan kan ju verkligen ha flödat. Finns dom som inte har nån respekt alls att dom smittar,”är ju som en vanlig infulensa” tycker en del.

  • Katja skriver:

   Håller med dig Ann!!

  • Sofia skriver:

   Håller så med! Fattar inte hur dom kunde ha finalen. Mörkertalet är förmodlogen gigantiskt. Eftersom så många bara får milda symptom så förstår säkert inte många att dom har Corona utan dom tar för givet och tror att det bara är ”vanlig” hosta/förkylning/influensa. Det är säkert otroligt många som är smittade av Corona men som inte förstår att dom är det. Därför är det ju så otroligt viktigt att folk stannar hemma vid minsta symptom, inte minst för de äldres och riskgruppernas skull, och absolut inte att många samlas på det viset som Melodifestivalen. Det kunde ha brutit ut helt och hållet i samband med finalen. Vilket det kanske också gjorde?! Det känns ju som att det fick fart efter det. Men det märker man ju först om några dagar/vecka när det bryter ut. Otroligt märkligt och ansvarslöst/respektlöst att inte ställa in Melodifestival-finalen. Det är INTE vanlig influensa. Det är någonting helt annat. Som ingen människa är immun mot, vilket betyder; extremt smittsamt och mycket, mycket enklare att dö av/få svåra komplikationer.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram