Påskkärringarnas tid…!

I går möttes vi några tjejer på Ön, för en frisk powerwalk i skogen och en fika utomhus efteråt på ett av våra mysigaste ställen på Lidingö som vi vill supporta i tider som dessa.

OJ , vilket drama det blev efter detta på min Insta – & då även här inne….!

Inte av ALLA såklart, men det är ju alltid så att dom som är argast hörs mest.

Jag har inga problem att ge svar på tal, så när någon klåpare ljuger och påstår sig ”jobba inom vården” – vilket var väldigt lätt att se på hennes eget Instagram att hon INTE gjorde – och påstår att jag orsakar DÖD åt andra – så blir jag självklart förbannad!!

För det FÖRSTA.

Jag tar denna Corona-epidemi på största allvar, och följer dagligen nyheterna och om det kommit några nya regler att förhålla sig till.

Jag har mest varit hemma den senaste tiden.

Men i Sverige FÅR vi fortfarande fika, & gå på restaurang så länge vi är symtomfria.

Har vissa av er missat det??!

Jag ska alltså INTE behöva utstå spott & spä när jag då väljer att stötta restaurangbranschen, eller #supportyourlocals.

Ni som inte vill – behöver inte göra det.

Men det är l a g l i g t , och tro mig – fler än jag och mitt gäng är ute – som ni kan se på bilderna.

Vi ÄR inte en riskgrupp!

Vad är det vissa inte förstår, undrar jag?!

Låt oss friska människor under 70 få fika utomhus i solen, utan att folk kallar oss för smittbärare och jävla smittspridare!!!!

Vad är det MED folk??!

Jag åker inte kommunalt, tar inte taxi. Reser inte utanför Sthlm.

Men många andra gör det. Ska ni skälla ut alla som åker kommunalt också?!

Förstår ni i kommentarsfältet inte att det är NI som skriver hur HORRIIIIBELT det är att jag & Emilia inte visste vad huvudstaden i Tyskland heter , eller att jag är en VIDRIG människa som får så stora påskägg – att det är NI som framstår som smått galna – inte jag…!

Det är också NI som skriver de otrevligaste, mest bittra och galna Krösamaja-kommentarerna, som tror att DAVID i kommentarsfältet är JAG.

1 .Jag har varken tid eller lust att kommentera på min egen blogg…

Jag skriver det jag vill säga till er HÄR.

2. Denna Davids kommentarer är oftast ytters vettiga. Har läst de flesta, och han reagerar som de FLESTA NORMALA människor skulle göra på den typen av sjuka kommentarer.

I går mötte jag upp Benjamin och Bianca som satt på Milles med Jacob och Melina.

Det är öppet, och dom åt lunch där som man FÅR göra i Sverige – med avstånd mellan borden.

Alla spritar och tvättar händerna regelbundet.

Jag gav Melina en liten present till deras kommande bebis-flicka .

Det här är en av alla de vidriga kommentarer som Melina fick efter det….

HUR vidrigt?!!

Så nu säger jag ifrån!!!!

Jag rör mig ute ibland bland människor jag känner och ställen som är öppna. Jag är FRISK och under 70, så jag är varken en fara för mig själv eller för andra!

Vi HAR inte Lockdown i Sverige.

Ni som vill isolera er – GÖR DET.

Men sluta att ge HAT till oss som väljer att inte göra det.

Läs här en mycket vettigt artikel i Aftonbladet :

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xPkOAp/coronavirusets-bedragliga-dodlighet

128 reaktioner på “Påskkärringarnas tid…!”

1 2 3 4
 • Sophie skriver:

  Pernilla – du skriver att ”Davids kommentarer är ytterst vettiga”. Det enda han gör är att kasta ur sig ”håll käften” till höger och vänster. På vilket sätt uppfattar du detta som vettigt? Är på allvar nyfiken.

  • Sara skriver:

   Samma troll. Annat namn. Att du orkar trakassera Pernilla.

   • Sophie skriver:

    Haha, va? På vilket sätt var min fråga ett ”trakasseri” mot Pernilla?

   • David skriver:

    Du har ingen skam i kroppen. Önska att Pernilla ska få corona etc.

    Du är lägre än en slamkrypare enligt mig

 • Ingela skriver:

  Att tycka att denne Davids kommentarer är ’ytterst vettiga’ säger verkligen en hel del om dig, Pernilla……Tyvärr. Allt han skriver är ju ung ’håll käft’, vilket ju visar på vilken nivå hans IQ ligger…..

 • Eva skriver:

  Har du länkat till rätt artikel?

 • Ann-Charlotte Larsson skriver:

  Håller med dig Pernilla.
  Jag tycker också att de som är symtomfria gott och väl om än inte riktigt leva på som vanligt men stötta handel och restauranger så gott man kan. Själv så planerar jag en tripp till Ikea på långfredagen. Man måste faktiskt få leva också och så länge man är frisk och följer alla hygienregler så är inte det ett problem.
  Det stora problemet är de som ger sig ut FAST de har symtom. Dessa personer måste totalt ha missat hela grejen.
  Så småningom så kommer de flesta att bli sjuka, som också behövs för flockimmuniteten och tänk vad ni som är sjuka nu då kommer att fortsätta leva på ”som vanligt” .

 • Annika skriver:

  Det är bra att du står på dig och ryter ifrån Pernilla. Hemska kommentarer så man blir mörkrädd, ett slag under bältet verkligen så jag blir glad att du sätter ner foten. Var den du är Pernilla, och fortsätt som du gör, lev livet men var försiktig och rädd om dig. Jag förstår att du följer reglerna, och använder sunt förnuft, tråkigt när folk inte kan se det utan bara väljer att gnälla. Älskar Wahlgrens värld, gör en glad att följa missade avsnitt och inte gräva ner sig i dessa dystra tider. Hela din familj verkar vara helt underbara, och mina flickor på 7 år tycker också om att se programmet tillsammans med mig, vilket jag tycker är jättekul. Skratt behöver man, för att orka fortsätta leva, så tack Pernilla och din familj för all kärlek ni ger genom tv-rutan, Instagram mm. Ha det gott och må väl, hälsningar Annika

 • Lovisa skriver:

  Man önskar verkligen inte livet ur någon.. Dessutom en bebis.. Detta är väl inget Corona forum man blir beklämd att vuxna kan uttrycka sig 🤔.. Blir föreställningen den 18 April av eller är den framflyttad till i höst? Läste en bra mening för ett tag sen- ”Har man inget trevligt att säga är det bättre att bara vara tyst..

  • Sofia skriver:

   Men det måste du väl förstå själv att en föreställning den 18 april inte kommer att bli av. Det är ju inte ens 2 veckor dit. Det här kommer att pågå i månader, kanske ännu längre tid, ett halvår, uppemot 1 år. Först i höst kommer det att bli lite mer normalt igen men då kommer ju iofs att nästa Corona-våg att komma förnodligen. Hur kan man tro att detta ska vara över till 18 april. Sverige är fortfarande bara i början av kurvan. Vi ska dit Italien, Spanien osv är dit alla länder kommer förr eller senare och dit har vi inte ens i närheten kommit ännu. Det värsta har inte ens i närheten kommit ännu. Det kommer att komma en period då 500-1000 människor kommer att dö varje dag och den tiden kommer att komma till Sverige i slutet av maj tror dom och kommer sen att pågå i några veckor. Och sen kommer det därefter att planas ut igen i slutet på juni. Så detta kommer pågå i månader. Hur kan man missat det, det har ju Löfven och myndigheterna sagt upprepande gånger, att det kommer pågå i månader framöver och bli så mycket värre.

   • n skriver:

    Lugn. Nu ska vi inte basunera ut saker vi inte vet. De har inte sagt några tider för de känner inte till tider. De tror på maj ja. Se på Spanien, Kina och Italien, Där vänder det nu. Italien var ca 2 veckor före oss men har haft ett större utbrott så det är möjligt att vi med The hammer and the dance principen (googla) kan ha längre tid framför oss. Idag planade kurvan ut rejält men det kan vara dåligt inrapporterat. Över tid har kurvan inte heller på 8 dagar utan varit konstant lutad. Jag har tagit data från FHM och lagt in i Excel. I Danmark ska man nu börja lätta på restriktionerna. Vi vet inget om en andra våg eller vad vi har för instrument då plus flockimmunitet. Men du har 100% rätt i att den 18 april är rökt. Självklart.

   • Lovisa skriver:

    Eftersom det inte står inställd och som biljettköpare är det självklart att man inte går om det innebär en risk. Dessutom var frågan ställd till Pernilla. Över kommer inte Corona vara på flera år om man är i kontinuerlig kontakt med sjukvården som jag är som tillhör riskgrupp.

   • N skriver:

    Folksamlingar över 50 personer är förbjudna så det är alltså inställt. Men de borde verkligen skriva ut att det är inställt.

   • Karin skriver:

    Sofia det går inte riktigt att jämföra Sverige med andra länder! Var får du allt ifrån?

 • Mia skriver:

  Eftersom det finns olika grader av oro inom oss människor vad gäller detta med corona, så reagerar vi på helt olika sätt. Den ena människan sitter hela dagarna och letar information om corona som nog egentligen gör de ännu mer oroliga och arga(oroliga människor blir arga människor).
  Vi reagerar på olika vis, det är omöjligt att alla ska göra och reagera likadant.
  Det är inte olagligt att vara ute och sitta och ta en fika.

 • David skriver:

  Pernilla har ju gjort 50 millar på wv så hon drabbas nog inte ekonomiskt i hela sitt liv om hon inte ska köpa en annanas-ö eller så vilket inte skulle förvåna så oroa er inte för hennes ekonomi.

  • David skriver:

   Kul att du försöker härma mig. Har du på riktigt inget bättre för dig än att trolla på Pernillas blogg Malin-kristine-hanna etc

   Löjligt

   • Charlotte skriver:

    Dagens roligaste kommentar, ”har du inget bättre för dig än att trolla här” ? Inte varit inne på bloggen på nån dag och möts återigen av denne David som orkar och lyckas svara på folks kommentarer så gott som hela tiden, undrar eg vem som inte har nåt bättre för sig😂😂😂

   • Davve skriver:

    Varför kallar du dig Charlotte, du är pinsam

   • Lina skriver:

    David du behöver inte kommentera alla inlägg som skrivs på den här bloggen. Inläggen är riktade till Pernilla och inte till dig. Pernilla kan svara för sig själv.

   • David skriver:

    Om ett inlägg riktas till mig. Svarar jag på den. Till skillnad från dig, som verkar ha det svårt med läsförståelsen

 • Karin skriver:

  Bianca har ju haft Corona, vad jag förstod så var det förra helgen och ho är väll inte i riskzonen. Men fick det.

  • Pernilla skriver:

   Att var i riskgrupp betyder inte att du löper större eller mindre risk för att bli smittad. Det betyder att du löper större risk för att utveckla allvarliga symtom av sjukdomen pga andra underliggande sjukdomar och/eller att du är över 70 år.

 • Hanna skriver:

  Pernilla.
  När ”David” ber någon annan hålla käften, det är allt annat än en vettig och normal kommentar.
  Att du försvarar detta, de är fan sorgligt.

  • David skriver:

   Ok Malin, Kristine, Hanna etc. Ta nu mitt förslag till dig.. tror Pernilla skulle uppskatta det!

   • p skriver:

    Vi alla andra här skulle uppskatta om du bara höll käften David. Det är ju tydligen helt ok att prata så till andra människor här. Det är så Penilla vill ha det. Det är vettigt.

 • Marie skriver:

  Visst kan man bli arg och ventilera sina åsikter men får ju vara gränser för hur man uttrycker sig den kommentaren att vederbörande önskar att barnet dör är verkligen över gränsen rejält hoppas den kommentar tas vidare och anmäls

 • David skriver:

  Tror det är en person som är uttråkad under corona karantän som trakasserar dig. Tråkigt.

  Men bra att du fortsätter leva ditt liv! Bara ignorera negativiteten!

  Att ge support till lokala restauranger etc är jättebra! Heja heja

 • Malin skriver:

  Du sjunker bara lägre och lägre. Att allmänbildning och utbildning är något du saknar har man vetat länge, men det här är på en helt ny nivå. Och att du tycker denna David är vettig säger väldigt mycket… men du skulle nog lovorda vem som helst som dyrkar dig och säger att du har rätt i allt och är bäst. Visst lev du på som du vill eftersom du är för korkad för att fatta bättre. Men låt oss inom vården och andra med högre IQ tycka vad vi vill utan att du ska gnälla som ett barn. Inte konstigt att du inte kan hålla ihop en vuxen relation, så fort du inte håller med nån så beter du dig som en sur 15-åring…

  • Elisabeth skriver:

   Menar du på allvar att din oförskämda och rentav elens kommentar tyder på att du har en högre iq? Jag håller inte med om eller gillar allt Pernilla framför på olika sätt, men din kommentar hjälper inte precis till att hålla uppe nivån i kommentarfältet

   Ha en fin dag!

  • Cissi skriver:

   Jag arbetar som sjuksköterska och håller verkligen inte med dig. Mina medarbetare och andra jag stöter på inom sjukhusets väggar och andra platser tycker inte heller att mänskligheten måste isolera sig. Det är riskgrupper som ska i största möjliga mån hålla sig hemma samt folk med förkylningssymtom, vi andra kan fortfarande vara ute, fika etc men hålla distans. Du som är SSK vet du väl att det är en droppsmitta, ej luftburen
   smitta så att hålla distans och ffa god handhygien minimerar risken för smitta. Vi kan fortfarande krama våra närmsta så länge alla är symtomfria. Så dra inte in alla i vården i ditt resonemang för där har vi meningsskiljaktigheter. Att gå till personangrepp gör folk som inte har så högt IQ…
   Fortsätt stötta restauranger, fik, sällanköpshandel etc, var ute i friska luften. Ingen myndighet har rekommenderat att ALLA ska isolera sig. Kram på dig Pernilla och försök ignorera dessa negativa kommentarer.

   • Sofia skriver:

    Den är numera luftburen, enligt WHO. Och dom borde väl veta.

   • N skriver:

    Från SVT; ”En stor del av ambulansutryckningarna i Stockholmsområdet beror just nu på misstänkta coronafall. Och långt ifrån alla patienter hör till riskgruppen äldre.
    – Vi har inte kört in någon som är gammal, säger ambulanssjuksköterskan Joni Rääf, när SVT Nyheter följer med under en arbetsdag. … När SVT Nyheter följer med under en arbetsdag handlar tre av sex larm om misstänkta coronafall. Alla är män i medelåldern, födda på sjuttiotalet. De har feber och problem med andningen.”

   • Malin skriver:

    Har aldrig påstått att folk ska isolera sig. Men motsätter mig oallmänbildade människor som tycker att folk är dumma i huvudet för att de påpekar vitsen med avstånd och att begränsa sitt sociala liv just nu. Mina närmaste träffar jag, men inga andra. Hur andra gör är upp till dem, men kom inte och gnäll om att folk är Krösa-Major bara för att de har ett annat tänk. Säger som många av mina kollegor också gör: vi går till jobbet för er skull. Ni stannar hemma för vår skull.

   • @sofia skriver:

    Det är inte bekräftat till fullo men man tror det. https://edition.cnn.com/2020/04/02/health/aerosol-coronavirus-spread-white-house-letter/index.html Det här bör ju ge både sjuksköterskor och andra en del att tänka på. Inte jättebra nyheter.

   • David skriver:

    ”Malin” att önska att någon annan får coronaviruset, att önska livet ur någon annans dotter. Är väl udden av oallmänbildat struntprat. Du är inget annat än ett troll. Håll käften nu

   • N skriver:

    Cissi: Det här är också från SVT https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/interna-mejlen-avslojar-akut-brist-pa-lakemedel ”Det är krigssjukvård vi bedriver nu”. Hur ska man förhålla sig tycker du som ssk? Bör vi inte vara mer försiktiga och undvika sociala kontakter öht i alla fall en tid? Eller står du fast vid ditt ord att Pernilla gör rätt? WHO misstänker dessutom att Covid-19 kan vara luftburet. Borde inte det ändå stämma till eftertanke?

   • Malin skriver:

    Men ge dig nu David. Du får gärna tycka att jag är hur dum som helst. Men håll dig åtminstone till sanningen. Jag har varken önskat livet ur någon, önskat någon en sjukdom eller kallat mig något annat än Malin. Och tror du mig inte så fråga din kära Pernilla.

   • David skriver:

    Malin, börjar tro att det är du som har lågt IQ

   • Veronica skriver:

    Ok Sofia enligt folkhälsomyndigheten är det så här och jag googlade på om Corona är luftburet för bara några minuter sen:

    Och jag har tagit bort det som inte är med i diskussionen men som kom med vid kopieringen av det som stod på folkhälsomyndighetens hemsida och som alla ser är hemsidan uppdaterad 2020 – 04 – 03 kl 18.38

    Hoppa till navigering
    Hoppa till innehåll
    FolkhälsomyndighetenMENY
    Sök på webbplatsen:
    Sök på webbplatsen
    Sök
    Du är här:Hem / Smittskydd & beredskap / Utbrott / Aktuella utbrott / Covid-19 / Frågor och svar
    Frågor och svar om covid-19 (coronavirus)
    Frågor och svar om sjukdomen covid-19 riktar sig främst till allmänheten. Senaste information och aktuella siffror finns på vår sida om utbrottet.

    Sidan uppdaterad senast: 3 april kl. 18:38

    Hur smittar covid-19?
    Coronaviruset (SARS-CoV-2) som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det vill säga att smitta överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun från droppar som sprids i luften när en sjuk person hostar eller nyser. Dropparna faller snabbt ner genom luften och når som regel inte längre än någon meter.

    Viruset kan också överföras via förorenade ytor, så kallad indirekt kontaktsmitta. Man kan därför inte utesluta att smitta sker även från föremål. Det är dock ännu inte klarlagt hur länge viruset kan överleva på ytor och föremål. Material och förhållanden så som luftfuktighet, temperatur och solljus påverkar hur länge viruset överlever. Fortsatta studier får visa om spridning via ytor och föremål har någon betydelse för spridningen av covid-19.

    Genom att vara noga med att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, hosta och nysa i armvecket, undvika att röra vid ansiktet (ögon, näsa, mun), samt att stanna hemma när man är sjuk kan alla bidra till att minska risken för smittspridning.

    Uppdaterad: 2020-04-02 09:34

    Om myndigheten
    info@folkhalsomyndigheten.se
    Växel: 010-205 20 00

   • Linda skriver:

    Tror inte Cissi jobbar som ssk för de resonerar inte så. Absolut inte. Hade du jobbat som ssk då hade du idag redan fått information om att Corona är misstänkt luftburet också. Klart det är luftburet så många som smittats redan. Sverige har fått kritik för att de, myndigheterna inte har hårdare regler för att stoppa smittan. Nej de vill ju ha flockimmunitet. Riskfyllt. Farligt. De som föreslagit flockimmunitet kan väl gå till intensiven och låta någon patient hosta på dem. Frågan är om de vill det, eller bara att andra ska smittas.

   • Veronica skriver:

    Linda: Tror att Cissi följer det som står på Folkhälsomyndighetens hemsida och där står inget om att det skulle vara luftburet. Men du kanske vet mer än experterna??

 • Grete skriver:

  I Norge har vi litt strengere «regler» å forholde oss til og vi følger dem så godt vi kan, slik jeg ser dere gjør i forhold til deres regler. Drit i negative kommentarer, men å få seg til å skrive at man ønsker et barn dødfødt. Det sier mer om det forskrudde menneske som tillater seg å skrive noe slikt. Trist å lese. Jeg digger dere, ditt show, din musikk og hvordan du byr på deg selv. Fortsett med det, du gleder mange. Ønsker deg og dine en riktig god påske .

  Klem fra Norge

 • Dessu skriver:

  Shit. Du har RIKTIGA issues Pernilla.

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram