Påskkärringarnas tid…!

I går möttes vi några tjejer på Ön, för en frisk powerwalk i skogen och en fika utomhus efteråt på ett av våra mysigaste ställen på Lidingö som vi vill supporta i tider som dessa.

OJ , vilket drama det blev efter detta på min Insta – & då även här inne….!

Inte av ALLA såklart, men det är ju alltid så att dom som är argast hörs mest.

Jag har inga problem att ge svar på tal, så när någon klåpare ljuger och påstår sig ”jobba inom vården” – vilket var väldigt lätt att se på hennes eget Instagram att hon INTE gjorde – och påstår att jag orsakar DÖD åt andra – så blir jag självklart förbannad!!

För det FÖRSTA.

Jag tar denna Corona-epidemi på största allvar, och följer dagligen nyheterna och om det kommit några nya regler att förhålla sig till.

Jag har mest varit hemma den senaste tiden.

Men i Sverige FÅR vi fortfarande fika, & gå på restaurang så länge vi är symtomfria.

Har vissa av er missat det??!

Jag ska alltså INTE behöva utstå spott & spä när jag då väljer att stötta restaurangbranschen, eller #supportyourlocals.

Ni som inte vill – behöver inte göra det.

Men det är l a g l i g t , och tro mig – fler än jag och mitt gäng är ute – som ni kan se på bilderna.

Vi ÄR inte en riskgrupp!

Vad är det vissa inte förstår, undrar jag?!

Låt oss friska människor under 70 få fika utomhus i solen, utan att folk kallar oss för smittbärare och jävla smittspridare!!!!

Vad är det MED folk??!

Jag åker inte kommunalt, tar inte taxi. Reser inte utanför Sthlm.

Men många andra gör det. Ska ni skälla ut alla som åker kommunalt också?!

Förstår ni i kommentarsfältet inte att det är NI som skriver hur HORRIIIIBELT det är att jag & Emilia inte visste vad huvudstaden i Tyskland heter , eller att jag är en VIDRIG människa som får så stora påskägg – att det är NI som framstår som smått galna – inte jag…!

Det är också NI som skriver de otrevligaste, mest bittra och galna Krösamaja-kommentarerna, som tror att DAVID i kommentarsfältet är JAG.

1 .Jag har varken tid eller lust att kommentera på min egen blogg…

Jag skriver det jag vill säga till er HÄR.

2. Denna Davids kommentarer är oftast ytters vettiga. Har läst de flesta, och han reagerar som de FLESTA NORMALA människor skulle göra på den typen av sjuka kommentarer.

I går mötte jag upp Benjamin och Bianca som satt på Milles med Jacob och Melina.

Det är öppet, och dom åt lunch där som man FÅR göra i Sverige – med avstånd mellan borden.

Alla spritar och tvättar händerna regelbundet.

Jag gav Melina en liten present till deras kommande bebis-flicka .

Det här är en av alla de vidriga kommentarer som Melina fick efter det….

HUR vidrigt?!!

Så nu säger jag ifrån!!!!

Jag rör mig ute ibland bland människor jag känner och ställen som är öppna. Jag är FRISK och under 70, så jag är varken en fara för mig själv eller för andra!

Vi HAR inte Lockdown i Sverige.

Ni som vill isolera er – GÖR DET.

Men sluta att ge HAT till oss som väljer att inte göra det.

Läs här en mycket vettigt artikel i Aftonbladet :

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xPkOAp/coronavirusets-bedragliga-dodlighet

128 reaktioner på “Påskkärringarnas tid…!”

1 2 3 4
 • Ida skriver:

  Folk är galna, finns inga gränser, men varför utmana. Stackars dina barns vänner som ska behöva vara med om något sånt. Det är ju inte klokt. Du fick ju kritik för påskkärringarma på Lidingö, men du bara forsätter att lägga ut bilder.

  • Vera skriver:

   Ja, det är ju Pernillas blogg, känner folk sig förbannade och provocerade av vad bloggerskan lägger ut så är det ju upp till var och en att inte läsa. Pernilla står för det hon väljer att lägga ut och det är det viktigaste. Hade varit en sak om Pernilla medvetet valde att provocera.

   Det jag tycker är konstigt är hur hon kan tycka att David är vettig? Hmm, blir inte riktigt klok över det då jag tycker att Pernilla resonerar bra för övrigt.

   • Ida skriver:

    Vera vare sig Pernilla medvetet eller ej väljer, provocerar hon med det hon lägger upp.

   • Tara skriver:

    Med tanke på att hon lägger upp liknande foton i inlägg efter inlägg, så lär hon göra det för att just provocera. O att hon fortfarande inte har fattat, trots att hon enl sig själv följer nyheterna, att man kan vara smittad utan symtom, visar på en hel del. Hon anser att folk är hysteriska, när de använder sitt sunda förnuft, men det lär krävas riktiga förbud, för att en del ska begripa allvaret..

   • Vera skriver:

    Ja , vi tycker olika. Man märker att det är många som tycker som Pernilla då Sofia Wistam och de andra oxå är med på promenaden. Gissar att Sofia knappt får en massa moraltanter på sitt insta iaf. Pernilla har blivit en av svenska folkets blogg hackkyckling:/

  • Davve skriver:

   Bara ett gäng idioter på rad! Ni är helt slut uppe i hjärnkontoret. Är Pernilla era liv. Verkar så.

 • MARIE skriver:

  Underbart, bra du säger ifrån Pernilla, strongt gjort. Nån måtta på galenskapen får det allt vara.
  Min dotter bor i samma hoods som dig, hon med är ute och promenerar och besöker både café och restauranger i området.

 • Louise skriver:

  ”Det är lagligt” ridå…..

  Det är precis denna typ av resonemang som kommer tvinga fram förbud av det slag dina föräldrar nu drabbas av i Spanien.
  Det skadar inte att iaf försöka använda lite sunt förnuft. jisses

 • Linda skriver:

  Hahaha😃men vem är denna David, vilken lustigkurre😂tror han jobbar åt Pernilla, att han är tillsätt att hålla på och retas.

  • p skriver:

   Ja David/Davve är någon som Pernilla tycker är en ”ytterst vettig kille” ”han reagerar som en normal människa”???
   Menar du på riktigt Pernilla att du läst hans kommentarer och tycker att dom är ok?

   • David skriver:

    Ge du dig aldrig med olika namn. Är du så korkad? Eller bara totalt egofixerad

 • Isa skriver:

  Nu är det ju inte bara dig och er det handlar om utan bl a sjukvårdens kapacitet med antal intensivvårdsplatser mm som redan nu är kraftigt ansträngd. Åkte förbi Medborgarplatsen igår där folk bokstavligt talat satt PÅ varandra på uteserveringarna. De flesta i åldern 20-45 år och förmodligen, enligt dem själva, inte i någon riskgrupp. Säg att 3-4 st bär på smitta av dessa, antingen efter att ha haft Corona eller precis innan det bryter ut. Smittar kanske några stycken som i sin tur smittar vidare. Till både yngre och äldre människor och jo, man kan bli fruktansvärt sjuk och t om dö även om man är en i övrigt pigg och frisk 50-åring. Om 2-3 veckor tror man att kurvan med insjuknade ska peaka och då hoppas jag att man slipper se dessa ”ska bara ta en öl med kompisarna ute för vi är ingen riskgrupp” och att intensivvårdsplatsernfikks till den som gjort allt de kan för att inte smittas eller smitta andra..

  Lag, rekommendationer och uppmaningar är olika saker men i en situation som denna får man nog tänka lite själv också och inte tänja på gränserna och maxa det sol är ”tillåtet” för sitt höga nöjes skull…

  • Sofia skriver:

   Tyvärr så är det dom osjälviska som tänker på andra som isolerar sig som är dom som kommer bli utan intensivvårdsplats och dö i onödan. Det är dom egoistiska ”unga och friska” som springer ute som är dom som man kommer prioritera och som kommer rycka åt sig (stjäla) en intensivvårdsplats från någon som gjort allt den kan för att hindra sig själv och andra att smittas.

 • Ulrika skriver:

  Nä fy sjutton! Först Maggans blogg som spårar och nu detta. Så djäkla trist. Kram och godnatt.

 • Karin skriver:

  Men ju mer du springer runt ju mer risk att få det. Plus du vet inte vem som har det. Fika kan man göra sen.

 • T skriver:

  Pernilla; fortsätt att LEVA o gör saker som DU mår bra av!!! Så länge man inte är i någon riskgrupp, utsätter sig själv eller någon annan för någon fara så måste man få fortsätta LEVA det liv man vill!!! Umgås med vänner ( som inte heller tillhör riskgruppen o mår bra), fika, promenera ute i naturen, stöd lokala företag o restauranger! DU gör HELT rätt!!! Fler borde tänka o göra som du gör, vi kan inte stanna upp hela livet OM vi mår bra o inte rekommenderas att göra på annat sätt!
  You go girl!!!

  • n skriver:

   Du läste tråden va? Att man hittat flera exempel där 18 – 66% testats positivt för Corona utan ETT ENDA symptom (länk i annan kommentar nedan). Du kan alltså sprida det utan att veta om det. Lev på du.

  • Ida skriver:

   Du vet inte om du utsätter någon för fara, för du har ingen kontroll över coronan, därför är det bäst att träffa så få som möjligt.

 • Lotta skriver:

  Hahaha nu vet jag vem du är David😂😂😂😂, det trodde jag aldrig att det var du😂😂😂😂

 • Eva Säfström skriver:

  70-plussarna beter sig precis jag när jag var en bråkig tonåring på 80-talet! Dom struntar i Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och lyssnar inte ens på statsminister Stefan Löfven! Dom förstör för oss andra när dom inte tar coronapandemin på allvar! Bra att ni uppmärksammade det i er podd!

 • Anne skriver:

  Inte konstigt det är krig i vår värld. Herregud vilka människor det finns här inne🤪

  • Fia skriver:

   Håller med det är tragiskt. Och hur kan man tillåta den här människan som kallar sig DAVID att be de flest av bloggläsarna hålla käften ? då är man lika delaktig i den tråkiga stämningen på bloggen.
   Fruktansvärt att skriva något sådant om en ofödd lite flicka, finner inga ord för den grymhet.
   Jag tycker visst man kan promenera och umgås några vänner ute så länge man är frisk. Sant att man inte vet om man är smittad , man smitta iallafall utan symptom men så länge man håller avstånd och tvättar händerna hela tiden så kan man ju inte göra så mycket mer. Jag tror det är mycket värre än vi tror fast man mörkar för att inte skapa panik. Som dom säger vi kommer alla få viruset förr eller senare, själv tror jag viruset är skapat av människan i kina, något gick snett och här är vi nu.

   • Davve skriver:

    Om du beter dig normalt skulle jag inte behöva be dig att hålla käft. Men kanske för mycket begärt med ditt låga IQ

 • N skriver:

  Att ”lyssna på myndigheter” är kanske inte det enda vi bör göra. För det första Pernilla så är just fika på cafe något myndigheter avrått från i fredags. De avråder faktiskt oss från rätt mycket då det gäller sociala kontakter nu. För det andra så är det här intressant: 1) man är osäker på om viruset kan spridas i luften bara via andning och tal. Man studerar det i detta nu men eftersom det är osäkert är det plausibelt och därför försöker jag agera utifrån det. DEt som gör det här ännu värre är 2) Smittan kan finnas hos helt friska personer. En studie som är obekräftad från min sida är att 2/3 delar av testade i Italien var friska och bar på smittan. I Sverige har vi testat 11500 och i veckan kommer svar på hur bilden ser ut. I en annan bekräftad studie så hade 18%b sjukdomen men testades friska. https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.10.2000180

  Därför Pernilla så kan man bära på smittan men vara frisk och därmed utsätta andra för fara. Utöver det finns en risk för att viruset är luftburet vilket gör det väldigt smittsamt. Då testerna görs i veckan kommer vi nog förstå det här bättre. Men du kan inte bara lyssna till myndigheter utan du behöver tänka själva och agera utifrån vad andra länder säger.

 • Maria skriver:

  Fina Pernilla! Inte ok alls någonstans att folk ska vara så elaka mot dig eller någon annan! Vuxna människor,,,sluta säger man bara. Man kan diskutera utan att vara elak. Som man ser här så följer ju Pernilla de åtgärder som ges av de som vet hur vi ska förhålla oss till allt detta. Något man oroar sig för var bilderna på kvällstidningarna där människor står i timmar nära varandra på Systembolaget. Det är mycket mer oroande
  än Pernillas fika stund och promenad. Alla måste ta hänsyn till hur man ska bete sig men ingenstans är det
  ok att bete sig vidrigt mot någon som försöker ta sitt ansvar då gott det går.

 • Marianne skriver:

  Pernilla – hur KAN du tycka att David är ’ytterst vettig’?!!!!??! Han verkar ju inte riktigt KLOK med sitt ’håll käft’…….Sorgligt.

 • Cissi skriver:

  Jag tycker vi ska lyssna på myndigheter inte en massa lekmän som tror sig kunna och veta bäst. Jag förhåller mig till rekommendationerna!! Enl WHO, folkhälsomyndigheten gäller god handhygien, stanna hemma om du känner dig dålig och social distansering. Att den skulle vara luftburen är ju inte riktigt sant utan några forskare har sett att viruset i vissa miljöer finns i aerosoler men forskarna är osäkra på om virusmängden är tillräcklig för att smitta någon och andra forskare ställer sig frågande till detta och menar att håller man 1-1,5 m distans så når inte virus fram och faller ned till golvet. Finns inga riktlinjer om att alla ska isolera sig.. Lyssna på råd och riktlinjer från myndigheter och inte lekmän som reagerar med påhopp!!

  • N skriver:

   Låter klokt även om myndighetsivran i trygghetsnarkomanernas land Sverige är lite väl hög. Låt oss minnas vad som hände på BRÅ i höstas. Låt oss också minnas hur en annan statlig myndighet – SVT – gjorde sitt bästa för att förringa det på bästa sändningstid. Men du som är SSK måste väl ändå förstå att eftersom vi inte vet mycket om viruset så är det klokt att vara mer försiktig än vad som föreskrivs. Det ändrar sig ganska mycket från dag till dag. Från början skulle viruset inte ens komma hit. Jag gör det här för min, er och de äldres skull. Att några få konsumerar hjälper inga företag. De tappar mellan 60-90% i omsättning nu.

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram