Här kommer det utlovade receptet på de himmelskt goda Persikoflarn som jag bakade häromdan!
Grymt goda och grymt enkla att göra! Perfekta att servera till kaffet eller som dessert efter en god middag!
Du behöver ha hemma:
Smördegsplattor
Persikhalvor på burk
Mandelmassa
Vit choklad
Smör
Ägg
Beräkna en smördegsplatta per person. (Jag tog en hel rulle smördeg och fick ut 10 flarn av det.) Tina smördegen och gör sedan två rundlar i varje platta genom att trycka ner ett glas. Pensla smördegsplattorna med ägg överallt, utom inuti själva rundlarna där man bara pickar med en gaffel.
Riv sedan lite mandelmassa och lägg på rundlarna. Skär sedan persikorna i skivor och lägg dom ovanpå mandelmassan! En halv persika per flarn bör räcka.
Hyvla över ett tunt lager smör och riv sist den vita chokladen över alltihop!
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills de blivit gyllenbruna!
Voilà!
Bjud en vän på fika med nybakta varma Persikoflarn och du får en vän för livet…!!
Hej Pernilla!
Vill börja med att tacka för en superbra blogg, läser den varje dag! Och tusen tack för detta otroligt goda recept, gjorde det idag till mina söner och min mamma. Vi alla älskade det!
Massor med kramar Camilla
Hej Pernilla!
Ser fantastiskt gott. Kommer definitivt att smaka dom och tipset aqtt bjuda en vän gör det ännu ”godare”.
men vad gott det såg ut ska testas.
Ser himla smarrigt ut men en fråga, varför skall man göra rundlar?
Räcker det inte bara att lägga allt på smördegen?
Tack för receptet!
Smarrigt!
http://carlalfredsplace.blogg.se
SVAR: Jag tycker inte att man behöver ha nånting till, då de nästan blir som winerbröd, men självklart kan man ha vispgrädde eller glass till om man vill! Eller varför inte färska bär?!
Ohhh de ser goda ut mums och jag älskar persikor och vitchoklad du är väldigt duktigt och jag ser framemot din bok ska bli spännande Äntligen släpper du någon bok du aldrig gjort tidigast så man ser framemot din första bok
Tack snälla söta du för att du sparat grejer åt mig så glad blev jag att du tänkte på mig tack snälla söta du
GO GIRL pernilla och även till susanne
kramisar
tack pernilla det låter och ser jättegott ut ska baka det till helgen.Vill även säga att jag tittar varje dag på din blogg den är väldigt underhållande <3<3<3
Bjuder du mig på sånna då när jag kommer till Stockholm på höstlovet? 😉 haha nä, skämt & sido, men det skulle varit kul
Det ser väldigt gott ut så det måste jag testa någon gång.
Kram på dig fina du! Har saknat din blogg nu när jag inte haft internet på EN HEL VECKA!!!
Mmm… ska testas så snart som möjligt, min lille kille älskar både persikor och vit choklad – kan det bli bättre? Hälsa Susanne, vilken guldkompis!
Kram Märta
Mmm så gott det låter och ser ut, måste absolut bjuda på en dag, tack för receptet gulligaste Pernilla. Fortsatt lycka till med röjandet.
Kram Rosa
Ljuvligt! 😛
Tusen tack för receptet, dom ska prövas omgående
Tack för en bra blogg! Desserten verkar vara god! Jag har försökt maila på pernilla@pernillawahlgren.se men jag vet inte om det kommit fram? Jag tänkte bara höra om du den senaste tiden läst kommentarer kring inlägget, ”Under kan tydligen ske…!?”, http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/under-kan-tydligen-ske.html, den senaste tiden? Jag tror att en och samma person som kallar sig för ”Ashley F”, ”Präst Persson”, ”Gud”, ”Jesus” etc. har spårat ur något. Det vore synd om man måste börja med inloggning på samtliga inlägg i bloggen. Man märker dock vad det kommer för reaktioner så fort man nämner ordet ”under” i Sverige. Jag vet att dagen.se och stefansward.se haft liknande problem, och de ha fått börja med inloggning på sina bloggar på grund av för mycket skräpkommentarer och ibland rena hot. Självklart ska man få skriva vad man tycker och tänker om en viss situation, men när man närmar sig uppåt femtio kommentarer per person så anser jag att det börjar jag bli för många. Jag tycker därmed att det borde finnas en spärr eller en regel som gör att man bara får skriva max en eller två kommentarer per person och blogginlägg. Vad tycker ni? Ha det så bra!
Såg mumsigt ut! ska provas någon gång
Mums vad goda de ser ut!:)
Är oxå nyfiken vart flytten bär hän?
Kram Tina
Såg goda ut, men jag skulle nog servera med glass till!!! Har du hittat nytt hus eller blir det lägenhet i stan??? Kram
Nää fy vad SMASKIGT!! Det här måste testas, man har ingen grädde el dylikt till?
Lycka till med flytten..
Tror du att det funkar utan mandelmassan? Har allergiker i min familj som jag skulle bjuda i fall jag gör desserten.
Inget för en diabetiker men de blev fina och låter smarriga. Har dock fått lära mig att det heter Persikoflan. Flarn är tunna spröda kakor som havreflarn och flan är bakelser med frukt. Se vad man lär sig när man tittar på en massa kockprogram.
Har mina persikoflarn i ugnen nu och det doftar ljuvligt!! Hoppas dom är lika goda som dom ser ut att vara…..! Och du, jag har faktiskt hört ordet rundlar förr…. :o)
Låter och ser så otroligt gott ut. Måste testa =))
Mmmmmmmmmmmumsfilibaba! 😛
Tack Pernilla! Vad gulligt av dig att du delar med dig av receptet, älskar nya kakrecept . Ser riktigt smarriga ut :=)
Lycka till med utrensning i huset och med flytten. Nyttigt att flytta ibland. Man rensar lite av sig själv också ;=)
Kram
Jag måste faktiskt säga att jag tycker du är duktig! En bra människa är du. Tack för receptet (ska testas).
Mm, så enkelt och säkert himmelskt. Skrattar gott åt dina ”rundlar” och inte cirklar. Brukar inte haka upp mig på ord men ”rundlar” lät så gulligt. Hihi 😉
Tack snälla, så fin delikatess.