Promenader och hemmamys

Ja, vilka tider vi lever i just nu….

Allt känns så ovisst!

Ena sekunden så tycker jag att Sverige gör rätt som låter oss leva vidare som vi gör fast med stränga restriktioner vad gäller hygien och sunt förnuft. Såg även en kurva som visade att Sverige är det land som har minst spridning just nu.

Andra sekunden tycker jag att vi borde stänga ner som många andra länder , för att snabbare få slut på spridningen, och att det inte ska bli värre.

Lyssnar på alla experter som uttala sig i TV, men försöker att undvika att läsa tidningarna , där då kan skriva lite vad som

helst för att få klick.

I vilket fall, så lever vi på som vanligt i vår familj , förutom att vi mest håller oss hemma. Jag har inte varit på stan eller i en mattaffär sedan jag kom hem, faktiskt.

img_7278.jpg

Kör härliga promenader i skogen istället!

 

47ff0458-b805-44c2-84c6-cdbd8f7192db.jpg

Ensam – eller tillsammans med Benjamin, som bor hemma igen. Det enda positiva med den här Corona-grejen om jag ska va ärlig.

d6b4e288-a8a7-43fd-ae51-b786d63d196b.jpg2644a09d-826a-4dd6-ad34-547a59f74dc8.jpg3b8d4001-624a-40df-b28c-7bddaff18ddf.jpgimg_7077.jpg

Theo har tränat Trick-åkning i Lidingö-backen,  som håller öppet , trots att endast  halva backen har konstgjord snö.

6aca8dfc-3927-43ed-a18d-e47d72ed4ee6.jpg6643e60a-7924-4309-b33f-85b4dffba805.jpg

Benjamin lagar mycket goda middagar här hemma nu….!

img_7148.jpgimg_7150.jpgff40a6a7-46e4-4bcf-938e-5301c0b1ebac.jpg59ef19c1-62c8-4f50-8057-ca3bc202998f.jpg img_7154.jpg

Denna gång blev det Pasta med italienska köttbullar och Tomatsås
e328a75d-fd45-49ef-9dfd-d645b5a8513c.jpg

Och till dessert gjorde Benjamin Tarte Tatin.   Magiskt gott alltihop!

81 reaktioner på “Promenader och hemmamys”

1 2 3
 • Ann skriver:

  Härligt att ni kan samlas o ha lite mys o Benji hemma. Kul att vi får följa både blogg o tv. Och insta såklart. Kepp up the work🤗.

 • Veronika skriver:

  Pernilla, din blogg börjar ju att spåra ur helt och hållet nuförtiden. Går och läser här lite då och då och inser att det tyvärr är människor här som verkar vara väldigt ensamma och har din blogg att få bekräftelse på.

  Har biljett i oktober till din show , återstår att se om den blir aktuell. Hoppas hoppas🥰

 • Jenny skriver:

  Älskar din klädstil! Vart köper du dina coola
  t-shirts?

 • Dessi skriver:

  Folkhälsoinstitutet: ”Undvik sociala sammankomster”
  Pernilla: lägger upp en bild på en stor middag tillsammans.

  • Just D skriver:

   Corona smittar även om man inte har symptom vilket gör att du nu eventuellt bidrar till smittspridning för att du vill få din önskan till en instagram middag igenom. Jag vet att du är tokegoist men det här är så jävla illa att man kräks. Alla ni 100000 som läser här nu. Fundera på det.

  • Eva skriver:

   ”Stora sammankomster?”😂 man får väl hoppas man får äta middag ihop med sin egna familj i alla fall😂 sin egen familj kan man ju inte sluta umgås med! Herregud vad är det för fel på folk?

   • Ida skriver:

    😂😂😂tänkte de oxå, va är det med folk som skriver så? Tror att det finns mycket skumt folk på bloggar faktiskt …

   • Ann skriver:

    Precis som jag tänkte 😂😂😂😅stora sammankomster 😅😅😂menas väl inte middag med familjen

  • Anne skriver:

   Skärp er. Skulle man inte få träffas och umgås med vänner o familj 🤪

   • Nick skriver:

    ”Begränsa sociala kontakter till ett minimum” betyder begränsa sociala kontakter till ett minimum. Ärligt nu! Vi karanätnas (frivilligt än så länge) för att begränsa smitta. Det gör vi för att inte vi ska få toppar på sjukhusen där vi hamnar i att vården måste välja mellan vem som ska leva och dö, något som sas rakt ut på Aktuellt i onsdags. Eftersom man kunnat påvisa fall där folk smittar utan att vara sjuka finns inga garantier för att smitta inte sprids just under denna sammankomst vilket i teorin kan orsaka någons död i förlängningen. Risken är kanske inte stor men det är ändå ett val man gör. Du prioriterar ditt eget välmående framför andras säkerhet. Det är ett faktum. Om man inte vill se det så är för att man inte vill tillskriva sig den skulden. Det är illa.
    Samtidigt har Penrilla en poäng i att vi iom isolationen stoppar hela ekonomin och det är värre än Corona. Folk kommer dö för att de kvävs och de kommer dö på sjukhus för att de väljs bort. Men tro mig då jag säger att nästa vecka kommer bli den mörkaste i Sveriges historia på hundtatals år. Och veckan efter än värre. För nu faller småföretagrba. Ingen tar hand om de en miljon människor som nu tvingas konka. Och kanske lämna hus och hem på sikt. Vad tror ni de kommer ta vägen och göra? Därför bör vi bryta vår karantän mkt snart och därmed potentiellt offra liv. Jag tror faktiskt inte ni inser vilket Sophies val vi står inför (filmen där en kvinna i Auschwitz får välja ett av sina två barn att rädda undan gaskammaren). Det här är det mest allvarliga världen upplevt sedan andra världskriget.

   • p skriver:

    Klart du får. Men det är ju det som vi ska undvika nu. Dom som bor tillsammans är ju en sak. Men jag kan inte träffa min mamma. Är ju rädd att smitta henne. Och vi har födelsedagar som kommer upp, flera stycken, men vi kan inte ses. Det spelar ingen roll hur mycket familj vi är.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Ja, de menar knappast att familjemiddagar i hemmet är förbjudna . Idioter finns det gott om i tider som dessa…! 😉

  • Daniel skriver:

   Att äta middag ihop med sin familj tycker jag verkligen att man ska få lov att göra. Vad jag vet har vi ingen karantän i Sverige än. Det är värre med att det alltid är folk i affärerna och flera över 70år som går till affären dagligen för den sociala biten.

 • Maria skriver:

  David är inte ”David” utan troligtvis en sjuk person med ett nick namn som sitter och försvarar allt och är otrevlig. Lite konstigt att Pernilla vill ha den tonen bland kommentarerna då hon oftast själv håller en god respekt full ton.
  Det finns Ingen normal människa i alla fall som lägger ner all sin tid och liv i att försvara någon annan, om man inte blivit ombedd att göra det så klart.

  • Varför? skriver:

   Kolla dig i spegeln om du vill se ett vrak. Varför fortsätter du trakassera Pernilla och förstöra hennes blogg med dina infantila inlägg?

  • Anna skriver:

   Ja Maria, lägg ner. Vi tröttnade på dig för längesedan.

  • N skriver:

   P har aldrig haft några problem med ohyfsad ton så länge det faller ut till hennes fördel.

 • Lotta skriver:

  Pernilla, vad tycker du om Davids attityd och otrevligheter här inne på din blogg?? Tycker du det är ok? Eller är David din bodygard? Och nej behöver inget svar från dig David !

  • David skriver:

   Ändå fortsätter du att trolla! 😂

   • Lotta skriver:

    Kan du bara det ordet David? Trolla?? Börjar bli enformigt! Stackars lilla bittra David som måste få sista ordet , annars kan inte David sova. Ut och promenera med dig eller varför inte kolla på Netflix ? Du är patetisk🤮

   • David skriver:

    Behövde inget svar får dig Lotta Tara Nick😂

   • Nick skriver:

    David: vill du vara med i en kommande podcast där vi diskuterar huruvida det är lämpligt att Pernilla delar med sig av tips och råd som musikalartist hur man ska bete sig i Coronatider? Vi kan köra över Skype där du kan vara anonym. Podden är i en grundfas pga rådande situation men jag skriver gärna upp dig som potentiell gäst. Vad säger du?

 • Bath skriver:

  David du har en otrevlig ton härinne

 • Bath skriver:

  Benjamin flyttat hem igen?

 • Marie skriver:

  Ja, det är en oerhört konstig situation vi lever i just nu. Tror man måste lita på det dom går ut med. Tror att Sverige gör ganska rätt som går långsamt fram med att stänga ner saker och ting. Kan ha fel. Finns ju inget svar. Såg Wahlgrens värld i går och fick skratta i alla fall. Vart har du köpt dina klänningar som du har i flera olika färger? I gårdagens avsnitt hade du en kort ljusblå-vit på dig och en lång grön-vit på dig, så fina. Ta hand om dig och din familj nu. Kram

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Ja vi får förhålla oss till reglerna och hoppas att det hjälper till att minska smittspridningen.
  Mysigt att du har Benjamin hemma nu mitt i allt ändå 😉

  Ta hand om er
  Kram Sandra 🌸

 • Yvonne Berthas skriver:

  Hej,följer dig sen många år på bloggen,tycker ni är så mysiga och roliga i er familj.Nu ser jag att du har dukat så himla fint till middag.Hoppas det blir en till säsong av Wahlgrens Värld.
  Så mysigt att du har dina barn på samma ort nu när det är som det är i värden.Mina bor både i norra och södra Sverige,men man får prata och se varandra på Hangouts.
  Tur att man har hundar som man får gosa med och ta långa promenader.Ha en trevlig fortsatt dag.
  Mvh
  Yvonne

 • Maja skriver:

  Åååååå tack för att vi i denna tid har er familj familj, jag sitter fast vid tv varje torsdag och älskar er humor och dina härliga skratt. Såg din show för ett tag sedan med min man som var lite skeptisk. Min man alltså, inte jag. Och det är det roligaste vi sett,ni är helt fantastiska. Nu när ni är lite mer hemma, kan ni inte lägga upp lite goda recept. Ni skulle ha en matblogg/ eller liknande. En matshow i humor tappning!!!!!! 💜💜💜🦄🦄Kram Maja

 • Nick skriver:

  Snälla snälla Pernilla. Kommentera inte sånt du absolut INTE kan. Kurvan stämmer inte då de bytt mätmetod. I går stod vården i Aktuellt o sa rakt ut att de kommer behöva välja vem som ska dö. Dessutom sa 3:Ap fondens talesperson att om inte vi slutar isolera oss kommer vi få en depression. Googla. Fnissa inte bort det nu för sist det hände ledde det till 2:a världskriget. Det här är SKIT-allvarligt. Vi kan komma ur det okej men det kan gå helt å t helvete också. En sak som bidrar till det är då influencers ska börja kommentera saker de inte kan nåt om så det sprids till 100000 tals. Sluta. Nu.

  • Jenny skriver:

   ”Snälla snälla Pernilla” 😂tar du det så himla allvarligt det som står på Pernillas blogg? Folk skriver lite vad som helst hit och dit så håll dig till de nyheter som du litar på istället för att oroa dig om vad Pernilla skriver😂😉

  • Dessa skriver:

   Nick. Sluta nu.

  • David skriver:

   Nick du är pinsam

   • Al skriver:

    David: Pernilla har liiiite skit kvar på sin stövel du behöver slicka klart.

   • David skriver:

    Oj menade fyra namn. Tragiskt med hemmasittare som ska förstöra Pernillas blogg.

    Vilka fibrer inom dig skriker att du måste skriva till Pernilla i manande ton om hur hon ska leva sitt liv.😂

   • Nick skriver:

    2 kommentarer på samma kommentar. Har du trist? Hur var det med Netflix och promenader? Undrar btw hur många olika namn David står för här jag. Nån som ständigt påpekar att andra har olika alias kanske själv fifflar med namn… Hej Varför, Anna, Jenny, David….

  • Sebbe skriver:

   Nick, även andra länder har begränsat sitt testande så det kan både vara sant och falskt att Sverige har lägst smittspridning. Mörkertalen finns överallt. 3e AP-fondens talesperson kan knappast se in i framtiden, så den referensen är precis lika osäker. Skulle vi kunna använda någon medicin som tagits fram mot annan virussjukdom tills vi får ett vaccin så kan det vända igen, det pågår sådana tester på flera håll i världen. Att försöka hitta ljusglimtar betyder inte att man inte inser allvaret, det är ett sätt att hantera det som pågår. Jag känner inte Pernilla, ändå skulle jag ta gift på att hon exempelvis är djupt orolig över att inte kunna träffa sina föräldrar. Det väcker garanterat samma oroliga frågor hos henne som hos oss alla, hur länge ska det här hålla på och vart ska det sluta. Det måste du väl ändå fatta, Nick?

   • Nick skriver:

    Sebbe: Fatta? Eh, ja jag fattar. ”Se in i framtiden” är något jag fattar då det kommer till ekonomi. Berätta för mig nu: hur ser du på att alla ekonomier har totalt stannat. Vad får de för effekter? Det måste ”väl du ändå fatta”? Ingen vet ett smack om smittspridningen längre, den frågan kan vi lämna. Viruset är mer eller mindre okontrollerat. Börsen är bananas. Kerstin på 3:e AP fonden ser inte in i nn framtid Sebbe. Det som händer småföretagare NU är så jävligt att du inte ens kan ana förnamnet på det. Du fattar inte vilken ekonomisk kollpas vi står inför om inget händer inom några veckor. Prova att tala med en nationalekonom. Vet du hur rädda de är nu? Kapital, även fröken Pernillas och fröken Biancas kan totalt brinna upp i det som komma skall. Om folk haamnar på gatorna för att de inte kan betala hyran, vad tror du händer då? Hur tror du dommen kommer falla från de som ser allt de skapat gå upp i rök för att ingen tog i ekonomi frågan? Hur trpr du man ser på att Magdalena Andersson inte ens kunde skicka sin biträfande minister till Aktuellt för att möte Kerstin? Det är fan katastrof. Folk talar om viruset men snart kommer ni prata om ngt annat. Mycket snart, Troligen nästa vecka.

    ” Skulle vi kunna använda någon medicin som tagits fram mot annan virussjukdom tills vi får ett vaccin så kan det vända igen, det pågår sådana tester på flera håll i världen. ” Det gör vi redan. Den heter remdesivir och kan ge leverskador därför den är inte helt säkerhetsklassad än.

    ”Att försöka hitta ljusglimtar betyder inte att man inte inser allvaret, det är ett sätt att hantera det som pågår.” Ljusglimatar försöker vi alla finna. Att potentiellt sprida smitta som Pernilla tom stoltserar med på Instagram är inte ett sådant. Det är i vissa länder olagligt och straffas med fängelse.

    ”Jag känner inte Pernilla, ändå skulle jag ta gift på att hon exempelvis är djupt orolig över att inte kunna träffa sina föräldrar”. Det kan jag med ta gift på. Det som rör henne är hon djupt orolig över.

   • Nick skriver:

    Som nån skrev. Karantänen gäller en för alla alla för en. Pernilla är inte en av dem. Ursäkten att hon vill ”stimulera företagare” är skitsnack för ingen blir hjälpt av att några hundra skiter i karantäenen. Det handlar om att hon som vanligt inte vill ta ansvar. Det är illa nog i WV. Nu kokar jag av det. Möjligen tar hon bort det här inlägget också ör det klipps en del på bloggen i dessa Corona tider men nån hinner väl läsa det.

   • Sanning skriver:

    Nick, håll käften! Snälla.

    Du behöver laxeringsmedel.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Jag får precis som alla andra diskutera det som händer i världen. Jag kommer inte med några expert uttalanden utan säger att jag inte vet om jag tycker att vi ska leva som vanligt eller stänga igen. Dessutom är det här min blogg så jag får faktiskt skriva mina tankar och funderingar här hur mycket jag vill . :-)

   • Daniel skriver:

    Rätt svar Pernilla! Förstår inte varför vissa läser en blogg och sedan bara skriver negativt??? Då är det bättre att skita i att läsa den och kolla något annat på nätet istället. Tror ändå att de flesta människor förstår att man får skriva vad man vill på sin egen blogg & det är ju faktiskt ingen som tvingar en att läsa en blogg.

 • Elina skriver:

  Har Benjamin kvar sin lägenhet?

 • Tara skriver:

  Den kurvan lär ju vara extremt missvisande, då de inte testar folk längre, så det finns ju många som har det, som inte syns på den.

  • David skriver:

   Möjligt! Men lägg ner nu för i helvete. Låt Pernilla skriva vad hon vill.

   • Anna skriver:

    David… varför är du arg🙄

   • Tara skriver:

    David – Du kan ju ta av dig ”jag beskyddar Pernilla mot allt o alla”kostymen o ta ett djupt andetag! Jag menade absolut ingenting gentemot Pernilla, utan skrev bara att den kurvan hon skrev om, knappast stämmer o varför! Jisses!

   • Nick skriver:

    Denna David är DDRs googla David
    Och Pernilla O Bianca)

   • David skriver:

    Varför använder du tre olika namn. Om du är feg så var det. Löjligt.

   • Tara skriver:

    David – O du tycker att ”Nick” är pinsam. Jisses!

  • Nick skriver:

   Kära lilla Tara. Ingen frågade. Gå och lägg dig i kistan igen.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram