Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!

TACK för alla fina kommenterar efter gårdagens program – och tack för att ni är så MÅNGA som tittar!!! 

SÅ ofantligt roligt med den fina responsen som vår Realityserie har fått!!!

Många som skriver att dom känner igen sig och framför allt tycker om att vi är så raka och ärliga i programmet!

Och just Ärlighet är något som jag värdesätter oerhört!!!   (Kommer mer till det strax…!)

Många av de tittare som har upptäckt Wahlgrens Värld först denna säsong, skriver till mig att de nu har börjat om från början och även ser hela säsong 1!   Många trogna tittare har också haft det som en liten ”uppvärmere” inför säsong 2. 😉

I ett av avsnitten från Säsong 1 så besöker jag och Bianca min kära mors butikslokal i Gamla Stan som hon har haft i i hela 22 år!!!

Från början hette lokalen Christinas Bod & Salong och var en presentbutik med fokus på Änglar och där mamma och hennes kollegor höll föreläsningar och hade små föreställningar.

 

 

Men med tiden så utvecklade Christina lokalen till en ”Må-Bra-Oas” som hon kallade det.

 

 

Mamma jobbar sedan flera år med ett känt hudvårdsmärke som heter Nu Skin,  Så hennes butik blev mindre butik och mer ett ställe dit man kunde gå för att få massage , hudvårdsbehandlingar och andlig rådgivning,  bland annat.

 

 

Mamma samarbetade med många olika tjejer/kvinnor genom åren som på olika sätt hyrde in sig i mammas lokal.

I Juli 2016 förra året så inledde Christina  ett sammanbete med en ny partner vid namn  Minette Tigerfalk.  

 

 

De jobbar båda två med Nu Skin, och Minette drev en egen skönhetssalong i Eskilstuna.

Min kära mor såg fram mot att fortsätta bygga sin MåBra-Oas tillsammans med Minette och hennes tjejer ,och de hade planer och idéer om samarbete på flera plan. 

15 september förra året var det då dags för  Nyinvigning på deras gemensamma Skönhetssalong och Må-bra-Oas i Gamla Stan! 

 

Jag och Bianca och TV-teamet från Wahlgrens Värld var där på Invigningen och grattade mamma/mormor Christina till den uppfräschade lokalen och den nya salongen! 

 

img_2011.jpg

 

Bianca hade köpt vackra blommor till sin mormor i invigningspresent!

 

img_2014-1.jpg

 

TV-teamet redo ,  med världens bästa Johannes som är vår kameraman , klippa och som filmar i stort sett ALLT i Wahlgrens Värld!

 

 

Mamma var SÅ glad över sin nyöppning och sitt nya samarbete!

 

 

img_2013-1.jpg

img_2010-2.jpg

 

Men , tyvärr så visade sig denna kvinna Minette vara allt annat än en god själ…..

 

Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart  trott allt gott om,  gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin  lokal!!

Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam-  eller tillsammans med andra duktiga tjejer –  och mammas dröm gick i kras…!  😥

Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!  

De behandlingar som utförs där är inget som varken hon-  eller vi – står bakom – eller rekommenderar! 

 

Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette-  när hon hade råd och tiden kändes rätt –  skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon. 

Hon sa t o  m till mig att ;

”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och  hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

 

Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att  ;

”Varför säger hon så?!  Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!” 

Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

 

Jag har varit så jäkla förbannad ,  upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!!    Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting,  driver verksamheten vidare och har fester  i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

 

Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre.  Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre. 

Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek,  har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen…. 

 

Tillägg för de som har läst Expressen : 

Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.

Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ;  ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte  förklara sig,  eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.

 

296 reaktioner på “Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!”

 • Tk skriver:

  Kan du ta bort bilden där alla är med tack tror inte alla tillåter att den ligger ute..

 • Pernilla Blomqvist skriver:

  Åh va tråkigt…:’( Det är sånt här som gör en rädd för arbetslivet…Har blivit lurad själv & illa behandlad på arbetsplats..Nu sitter man här och är arbetslös med PTSD…Tur att jag har Biancas Videoblogg som kompis när jag försöker vara effektiv. Alla ni ger så mycket kärlek…så ni förtjänar minst lika mycket tillbaka!! Ni får tyvärr alldeles för mycket skit eran familj…:( Snälla sluta aldrig vara offentliga!! Ni sprider ljus!!!!

 • Pernilla Larmefeldt skriver:

  Tack för historien Pernilla.
  Jag kom i kontakt med företaget idag Nu skin. Jag blev bestört över det jag läste.
  Men tusen tack för info

 • Geekblondie skriver:

  MLM och hjärntvättade sk #bossbsbes som inte tjänar pengar utan istället rekryterar för att övre ledet sk tjäna pengar.

  Här är det rekrytering som är lönsam !nja,,) men för att inte räknas helt i h hållet som ett pyramidspel så måste de dölja sig bakom ngn produkt av ngt slag.

  Se tex Verbs Life Lulu For, Mary Key, It works, Monate…

  I USA FYLLS HÖGAR MED STÄMNINGAR OCH TROR INTE DET DFÖJER INNAN SÅ MÅNGA SV ALLA MLM’s faller…

 • Tessan skriver:

  + att hota med uthängning är ju ett tecken på att man inte har rent mjöl i påsen själv. Man får bara okända människor att hota en människa dom inte ens känner. Ni som läser här och gör det ni är på riktigt dumma i huvudet. Känner ni tillfredsställda när ni har skickat massa hot till en person? Undrar verkligen hur erat psyke är. Inte så värst bra iaf. Tipps från coachen uppsök läkare!

 • Tessan skriver:

  Pajkastning deluxe. Men vad har C gjort för något då? Allt detta är inte bara Ms fel. Jag har hört en hel del som ni har gjort mot henne också. Kan inte påstå att någon av er parter har gjort rätt för sig. Att sedan gå ut i sociala medier och hänga ut en person som får hot av dina följare är inte OK! jag har hört mycket otrevliga saker som ni gjort emot henne. Även fast hon inte är så trevlig själv behöver man inte måla upp sig som ett offer när man själv har ett finger med i spelet. Vuxna människor! Ett andrahandskontrakt är ett andrahandskontrakt då får man ta konsekvenserna där efter, hon har inte gått bakom ryggen på er! Tyvärr ser lagarna ut som dom gör här i Sverige. Skyll på det systemet istället för dom där emot är helt fakkade! Att hota med att hänga ut någon på sociala medier för att man råkar vara känd är bara barnsligt. Sluta tjafsa!

 • Bea skriver:

  Karma is a bitch.

 • Eskilstunabo skriver:

  Karman kom.13/2 minettes salong konkade i Eskilstuna

 • Jonte skriver:

  Det sjukaste är väl ändå att Minette anmälde Christina för misshandel! Jamenar hur desperat kan man bli!? Anmäla en 80 årig fin och gullig tant för misshandel :S

 • Nanni skriver:

  Det vore intressant att få höra mer om vad praktikanterna på Carino sa? Jag har hört rykten om hur Minette behandlat sina anställda och praktikanter… Hon verkar vara en otäck människa. Speciellt med tanke på vad hon utsatt Pernillas mamma Christina för :(

 • Matilda skriver:

  Jag har haft endel kontakt med Minette Tigerfalk och hennes företag ”Carino spa” i Eskilstuna genom mitt arbete och måste säga att det förvånar mig inte alls att läsa Minette bedragit ännu en samarbetspartner.
  Minette Tigerfalk är känd i Eskilstuna för att lura, manipulera och bedra. Hon gör vad som helst och vad som krävs för att få det hon vill ha. Dessutom behandlar hon andra människor som skräp.
  Vi på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna var tvungna att avbryta vårat samarbete med henne efter att de praktikanter vi skickat till hennes företag Carinospa kom tillbaka till AF och berättade helt oacceptabla och vidriga historier om hur dom blev behandlade av Minette Tigerfalk och hennes dotter och vad som pågick på Carinospa.

  Hoppas det går bra för Christina i Spanien och all lycka till dig Pernilla! :)

 • Tove skriver:

  Bra att du har koll, kolla så att det är rätt org nummer innan du säger något, sprida falska anklagelser är inte rätt heller.

 • Farbror frej skriver:

  Hej alla barn nu är det barnprogram snart får ni se vad minette plockar fram, följ na på bloggen och chip chillevip så har ni fått er en helhets dikt :) tack och god natt :)

 • Case skriver:

  Om det stämmer så har p alltså sagt att m ska betalaren kvarts miljon som c inte har rätt till – annars hänger hon ut m? Då är det inget annat än utpressning. Eller? Men eftersom ingen anmälan om utpressning gjorts antar jag att det kan finnas andra detaljer här?
  Men i vilket fall som helst. P hotar m med uthängning om hon inte betalar 250000 som c alltså inte har rätt till. Som sagt. Stämmer det – men dwt kan det väl inte göra – då hoppas jag att det här tas ännu längre.

 • Linda skriver:

  Men om du läser citatet från Erik Lilja så får du svar på din fråga. Christina blev uppsagd från hyreskontraktet. Därefter fick Minette ta över det. Därmed har Christina ingen rätt alls till några pengar alls enligt hyreslagen.

 • Case skriver:

  Mmm. Der verkar vara dolda fakta här. Men vad jag funderar på är avsnittet i artikeln som handlar om övwrlåtelseavtalet c vill ha för 250 000 och som, om jag fattar rätt, inte har någon grund. Det är enligt artikeln vid den tidpunkten p säger att hon ska berätta vad m är för människa om m inte betalar. Det är mest det jag funderar över.ä av förklarliga skäl. Det är möjligt att m inte är en bra affärspartner – en del vittnar ju om det. Men samtidigt är ju Ps agerande att dra ut någon i offentligheten och utnyttja sitt kändisar skap för att hänga ut någon att eskalera konflikten ytterligare för att uttrycka sig milt. Så jag undrar om det här stämmer jaG.

 • Linda skriver:

  Vad som verkligen stämmer och vad som hänt mellan Minette och Christina, vet ju inte ens Pernilla utan det är ju bara M och C som vet det. Däremot citeras ju Erik Lilja från Sveriges Riksdag i reportaget och han ljuger ju knappast. . .
  Pernilla har ju själv enligt Christinas version av sanningen skrivit att det fanns ”privata handlingar” mellan M och C.
  Att tråden tagits bort från förstaplatsen på ”mest kommenterat”. . . Ja vad beror det på tro?

 • Linda skriver:

  Har du läst artikeln?

 • Case skriver:

  Om jag fattat artikeln rätt så har m gått förbi c då c inte ville att m skulle gå till hyresvärden. Men m hade rätt att göra det. De var inte överens. Resultatet av mötet med hyresvärden blev att m fick ta över lokalen? Ett avtal sas upp och ett nytt startade. Därpå skriver c en faktura på 250000 som c vill ha av m som överlåtelsesavtal men enl värden saknar det avtalet rättslig grund. M behöver inte betala ngt till c. Är det rätt uppfattat?
  P låter då enl artikeln M veta att om M inte betalar så kommer hon ”berätta vad M är för människa” i sina kanaler för att m duckade sms och mail med hänvisning till sim advokat. P uppfyllde sitt löfte och resten är historia. P avböjer att kommentera enl ESkilstunakuriren som skrivit artikeln. Stämmer det här scenariot verkligen med vad som skett?

  Undrar också varför den här tråden inte syns under Mest kommenterat då det är det den är?

 • Linda skriver:

  Jag håller helt med dig Anette, vill jag tillägga.

 • Nattis skriver:

  Hon är känd i Eskilstuna för att vara falsk och pengagirig. Pratar skit om andra salonger och höjer upp sig själv till skyarna. Vet flera som jobbat för henne och hon är inte snäll. Snäll och hjälpsam så länge det gynnar henne själv

 • Linda skriver:

  Det var mycket intressant att läsa tidningsreportaget man kan ta del av nu via Minettes blogg. Där framkommer en helt annan version av sanningen.

 • Anette skriver:

  En stilla undran, varför bedriva denna så kallade häxjakt på en näringsidkare med följden av att era ”fans” hakar på med trakasserierna och nätmobbningen. Fult och osmakligt enl min mening.

  Har du Pernilla och din mor Christina varit i kontakt med Hyresnämnden, för ett professionellt utlåtande? Troligtvis inte eftersom ni känner er så frustrerade över det nya hyreskontraktet och den uteblivna överlåtelseavgiften på 250.000 kr. Makulera gärna era bloggar och gå vidare i livet…

  Kolla gärna på Hyresnämndens hemsida.

 • Britt-Marie Graham skriver:

  Bästa Pernilla, om det nu är så att det inte gått rätt till mellan din mamma o Minette Tigerfalk, varför hjälper du henne inte med att använda sig av t.ex en advokat ? Istället för via sociala medier o press, du själv har ju fått löpa gatlopp i pressen o farit illa. Nu är det du + din dotter som smutskastar en annan medmänniska…..SKÄMS !!!

 • J skriver:

  En gammal kvinna som använder sin dotters ”kändisskap” för att smutskasta en annan kvinna och sen har mage att påstå att hon själv inte har något ansvar för utvecklingen och åt vilket håll den gått. Ajaj Christina Schollin, det luktar illa lång väg. Olaglig andrahandsuthyrning som gått fel helt enkelt. Man får tydligen bete sig hur som helst så länge man är en Schollin/Wahlgren men inte annars? Surt sa räven….

 • Em skriver:

  Jag ville bara säga att jag fick, om det var möjligt, ett ännu bättre intryck av er <3 Sitter och gapar över hur bittra människor som kommenterat här. Eran sammanhållning är fin och det ska absolut upplysas om att din mamma inte har med butiken att göra om det är så att den här skumma kvinnan försöker rida på det. Heja er! Massa kärlek

 • Peter skriver:

  Kolla kronofogden på hennes Eskilstuna företag verkar som det inte går då jättebra i Eskilstuna. Hon lever på. Lånade pengar på banken hur länge kommer det gå? Lär ju inte få ta fler lån?

  Carino Stockholm AB i Eskilstuna (559072-1683) – Merinfo.se
  https://www.merinfo.se/foretag/Carino-Stockholm-AB-5590721683/2kgkkgj-1lumt

 • Kerstin skriver:

  Hej! Har hört mycket om denna minette. Min sons flickvän har träffat på henne o säger att hon inte är klok. Manipulativ o ska bara ha sin vilja igenom. En listig otäck kvinna Känd i Eskilstuna o inget positivt. Lider med din goa mamma. Hoppas hon kan gå vidare. Varm kram

 • Vi får nog se när detta blir klart, har fått lite information som sagt…

 • Helen skriver:

  Sess: då ligger hetsporren Bianca jävligt illa till med tanke på bla hennes instastory. Grovt förtal är väl fängelse men det blir oftast böter och eftersom mor och dotter drog in 14 millar förra året på att glädja folk med att bla inye veta vad gasen sitter så lär ju ev böter inte kännas så där olidiligt mycket :)

 • Sess skriver:

  Brottsbalkens bestämmelser. Bestämmelser om ärekränkning – brotten förtal och förolämpning – finns i 5 kap. brottsbalken. Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning.

 • Sess skriver:

  Försvara en som går ut med egna ord och smutskastar en tredje person som dom ej har anmält. Ser i minna ögon konstigt ut.
  Dom snackar bara massa skit, för att just christinas vräkning ska se bättre ut och få blickarna på Minette iställe.
  Avundsjuka att Minette sitter med kontraktet som 3 personen och Christina blev som sagt vräkt av Sveriges riksdag och då inte av Minette…
  Så något har Christina gjort för att bli vräkt av Sveriges Riksdag, så vad är det man försvarar då. En lögnare kan jag tycka, som inte går ut med sanningen. Utan förfinar den med egna ord och smutskastar 3 personen med förtal, påhopp och nätmobbning.
  Så lågt att hänga ut någon så här när man inte har några bevis, bara egna ord eller även en anmälning på personen och varför anmäler dom inte Minette, om hon nu är orsaken till vräkningen. För det finns inget och anmäla så klart… Christina har osakat sin vräkning själv och lägger skulden på den 3 personen. Hur sjukt är inte det…

 • Det är precis det jag hela tiden velat göra. Lösa detta problem som vuxna människor, mötas så att Minette får förklara vad som hänt, avför det blivit som det har blivit, göra det som vi kommit överens om, stryka ett streck över allting- och gå vidare i livet. Avsluta på ett värdigt sätt! Men – nu är det hon som försatt sig i denna situation – och får ta konsekvenserna av det. Jag tycker så synd om henne att hon ska få utsätts för all denna smälek. Som inte kommer från mig – utan från andra, som också varit utsatta för henne.

 • Em skriver:

  Finns inget värre än människor som startar nätmobbning på sina egna ord och vinning!
  Jag undrar också varför Christina blev vräkt av Sveriges Riksdag och blev av med sitt hyres kontrakt av just riksdagen.
  Sen att den tredje personen har fått smällen av dessa anklagelser av Christina och Pernilla med att ha snott hyreskontraktet, då Minette.
  Men Christina blev juh vräkt av Sveriges riksdag, Så kontraktet bröts då, när hon blev vräkt av Sveriges Riksdag.
  Så något har nog Christina gjort för att bli vräkt.
  Luktar avundsjuka här, att just Minette sitter med kontraktet …
  Det är knappast Minetts fel att det beslutet togs. Utan Sveriges riksdag..
  Så då kan nu väl ta upp hyreskontraktet med Sveriges Riksdag och se vad som har gått fel, eller nä Christina blev som sagt vräkt och dom har nog orsaken varför dom vräkte Christina. .

 • Sess skriver:

  Det är era egna ord Pernilla!
  Minette är inte dömd för något och det ni håller på med här är ren smuts kastning på den 3 personen.
  Din mor blev vräkt av svenska riskdagen och det var deras beslut och vräka din mor.
  Så länge ni inte kan lägga allt på bordet och visa tydligt i skrift från Svenska riksdagen och har en anmälning i eran hander, att just Minette har orsakat din mors vräkning och som ni säger har lurat din mor Christina på hennes kontrakt.
  Så är det förtal ni håller på med och sätter igång näthat på era bloggar.
  Sen vad jag vet så har Minette gått rykte i Eskilstuna och har gjort mycket gott i just Eskilstuna.
  Men som du borde veta så finns det många bakom dessa skärmar så ser tillfället att smuts kasta Minette och hakar på denna mobb och även du pga avundsjuka…
  Så lågt av er att starta detta och som du även vet så har väl inte ni heller det bästa rycktet heller av alla människor.
  Så det är ren mobbning ni håller på här och på hennes sida är inte mobbing och näthat tilllåtet och det vissar en hel del om en människa.
  Så ta och få tag på bevis innan ni smuts kastar den 3 personen och få det i skrift att Minette är skyldig till allt ni påstår och att svenska risksdagen har gjort fel med att ha vräkt Christina och tagit hennes hyreskontrakt från henne… Sen om det var någon annan än Minette som skulle ha fått detta kontrakt så skylle väl även det vara fel. För din mor blev väl inte vräkt av en orsak som svenska riksdagen tyckte var orsaken att just vräka Christina. Som sagt, man blir inte vräkt av skojs skull, så något har nog christina gjort pga hon blev vräkt av svenska riksdagen ……….

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Läs Christinas utförliga förklaring på sin blogg http://www.christinaschollin.com så får du din förklaring. Sedan är det inte ”näthat” när så många människor skriver att även dom har blivit lurade av denna kvinna. Jag skulle istället vilja säga att både vi och alla de övriga som har skrivit om egna icke roliga erfarenheter har gjort en god gärning som har varnat för henne nu. Nu kanske ingen mer behöver bli sol och vårad….

 • Sess skriver:

  Sanningen! Det är just det som många undrar Christina. Varför blev du vräkt utav Sveriges riksdag och varför skyller ni på tredje personen och sätter igång ett näthat på era bloggar.
  Det kanske är dags och lägga upp alla detaljer innan ni svart målar Minette utan några riktiga bevis från svenska riksdagen om varför just du Christina blev vräkt. Tror nog ni döljer en hel del sanning om just varför du blev vräkt Och det är nog som sagt inte Minetts fel att du blev vräkt av Sveriges riksdag. Finns nog en annan förklaring varför svenska riksdagen vräkte dig. Tror inte dom gjorde det för skoj skull..

 • Lisa skriver:

  Jag har jobbat med minette i 3 år. Jag har även vart en del i hennes privata liv vilket är vanligt att hon gör med en del av sina anställda och dom förvandlas till såkallade små undersåtar tyvärr. Jag har hört och även sätt saker som skulle få andra människor att häpna. Jag hoppas verkligen för er del att ni kan få upprättelse nån dag. Jag har följt ert program sedan sänsong 1 och vill bara säga att ni är underbara. Stor kram till er alla

 • Linda skriver:

  Väntat i många år på att karman ska bita henne i röven.
  Smutskastning blir det när det är osanning.
  Och som fd anställd och vän till fd anställda vet jag att det är sanning som skrivs. Ingen av oss är nog förvånade. Detta är bara en droppe i havet av allt fult hon gjort genom åren emot anställda och samarbetspartners.

 • J skriver:

  Jag har också arbetat för Minette och har inte haft det minsta bekymret med henne.

  Så lågt av er att fortsätta detta , ni ser till att näthatet växer och ni lär omvärlden att näthat och mobbing , kränkningar mm är helt okej.

 • Helen skriver:

  En undran!!! Varför blev Christina vräkt och varför smuts kastar ni Minette. Så lågt att göra så och hänga ut den 3 personen…
  Tror som sagt inte Sveriges riksdag vräker någon för skojs skull och att Minette har något med det och göra. Lite långsökt i minna ögon…. http://tramsfrans.aftonbladet.se/2017/03/christina-schollin-vrakt-av-sveriges-riksdag/

 • Helen skriver:

  Visst är det tråkigt det som har hänt!
  Förstår inte varför ni inte kan lösa detta som vuxna människor..
  Fattar inte varför Minette får på sig skiten. Ett hyres kontrakt får man inte så lätt och även bryter. Christina blev vräkt av Sveriges Riksdag och det är väl inte Minettes fel.
  Dags och lägga allt på bordet nu kanske…

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Snälla Tove. Kan du inte bara sluta kommentera nu. Vi har förstått att du är Minettes undersåte och desperat försöker försvara henne . Men det är ingen som går på det, så släpp det bara.

 • Tove skriver:

  Sofie vad menar du med den kommentaren?

 • Tove skriver:

  Egocentrisk är det sista hon är hon tänker på andra före sig själv..

 • Tove skriver:

  Så sjuk och onödig kommentar känner man inte personen så dömmer man inte!! simpel as that!!

 • Emelie skriver:

  Jocke, hur kan du komma med en sådan sjuklig jämförelse? Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mord! Skäms på människor som dig, som bidrar sådant hat! Fy på er alla som främjar näthat…. Jag hoppas att ni skäms!

 • Mats skriver:

  Vi som har känt Minette sedan länge vet att undvika att ha något med henne att göra. Ingen jag känner säger något annat än att hon är skogstokig och knäpp. Hon har en ytlig påstridig charm som om man är hennes bästa vän men man gör klokt i att avsluta alla samtal snabbt och gå vidare för hon är hundra procent självisk och jävligt jobbig.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Du kan läsa exakt hur det har gått till på Christinas blogg , så förstår du bättre hur det har gått till . Mamma har varit alldeles för godtrogen – det är hennes enda fel. http://www.christinaschollin.se

 • Jocke skriver:

  Minette är en Johanna Möller light…
  Märktes redan i tidig ålder..

 • Anna skriver:

  Jag har jobbar för Minette. Tyvärr blir jag inte alls förvånad över detta, då Minette är väldigt manipulativ och otroligt egocentrisk. Tråkigt att din mamma skulle råka ut för Minette, hon är inte klok. Typiskt Minette att manipulera med sanningen, och försöka vrida detta till att handla om näthat

 • Matilda skriver:

  Fy fan jävla människa. Bra att du hänger ut å varnar för att dom fins. Å du som gnäller ä säker den personen som d gäller

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Uppmanar inte till närhat. Uppmanar folk att inte gå till denna salong, då den inte har något med min mamma att göra längre och det är viktigt att tala om det! Det är också viktigt att tala om på vilket sätt det gick till när denna Minette klev in och bara tog över. Hon har fått så många chanser att svara oss personligen eller att göra rätt för sig. Förhoppningsvis hindrar vi fler människor att bli lurade och manipulerade av denna kvinna, när dom läser kommentarer från alla de som uppenbarligen har blivit det. Min mamma är nämligen inte den ENDA har råkat illa ut.

 • Besviken skriver:

  Pernilla,

  Med det här tråkiga inlägget fick du mig att ändra min varma och positiva uppfattning om dig, Christina och Bianca.

  Ni framstår i oerhört dålig dager utan att förmodligen inse det själva.

  Vad ger dig/er rätten att hänga ut en person på era sociala medier med hundratals följare, när vi andra OMÖJLIGT kan bedöma vad som är sant eller inte?

  Att ni uppmuntrar till näthat är djupt osmakligt. Må hända att ni har rätt, men det ger er ändå ingen som helst rätt att utnyttja era plattformar för att kränka personen i fråga.

  Snälla du, plocka bort det här inlägget som jag anser aldrig borde publicerats!

 • Tove skriver:

  Vaddå hej minette?

 • Helen skriver:

  Källa? M polisanmälde för det i fredags?

 • Susan skriver:

  Finns inget som heter förtal lägre!

 • Hanna skriver:

  Lena, driver du med oss eller? Hur kan du inte se sambandet? Tidigare beteende speglas i nuvarande beteende. Om personen som är omnämnd är ute och sol och vårar så är det ju verkligen ett samband.

 • Hanna skriver:

  Bedragare ska upp i ljuset och det är så man oxå hjälper medmänniskor för att de inte ska råka illa ut!

 • Yvonne Lomborn skriver:

  Så sorgligt, men ”svinhugg går igen”
  förhoppningsvis löser det sig på bästa sätt för Christina

 • Anders skriver:

  Det är inte olagligt att ta betalt för hyreskontrakt/inkråm av bolag för kontors- och affärslokaler. Det sköts via en faktura, skrivs på kontrakt och hanteras i stor utsträckning av lokalmäklare.

 • Sofie skriver:

  Hej Minette!!

 • Sofie skriver:

  Hej Christina!

  Tack för ditt inlägg.
  Jag tänker att om man inte vill berätta hela historien så kanske det är bättre att inte ta upp den alls.
  Det kan vara svårt att förstå sig på vad som egentligen hänt när det känns som att det saknas väsentliga delar.
  Hursomhelst tycker jag det är väldigt tråkigt att du nu har givit dig av från Gamla stan men vem vet – du kanske hittar nåt nytt och till och med bättre ställe att husera på!
  Lycka till i framtiden!

 • Sofie skriver:

  Det är ju jättetråkigt det som hänt men det känns som att detta inte är hela storyn..
  Det krävs väldigt mycket för att bli uppsagd från ett hyreskontrakt – brukligt är t ex att man får varningar först.
  Sveriges Riksdag är nog inte en oseriös hyresvärd.
  Och vad är det här om pengar? För överlåtning? Det är olagligt att ta betalt för ett hyreskontrakt..
  Om ni anser att uppsägningen är felaktig borde ni vända er till Hyresnämnden.

 • Amina skriver:

  Vad trist att läsa detta! Jag blir ledsen och besviken på att man kan göra så här. Jag var en gång in i din mammas bod och tittade på änglarna, minns att det var så fint.

 • Håkan skriver:

  Hej! Helt sjukt men inte alls förvånande. Denna sjuka människa, Minette Tigerfalk, ljög för mig och min omgivning också efter det att jag började hjälpa henne renovera lokalen som hon mkt tydligt skulle driva verksamhet i tillsammans med Christina. Jag blir så oerhört ledsen och besviken när jag läser detta och inser att jag kanske kunnat intyga Christinas ståndpunkt till bl.a. hyresvärden. Tyvärr blev Minette väldigt tydligt, inte minst tillsammans med sin vän och DJ Camilla Brinck, om att hon omgav sig med mkt kriminella människor för det fallet någon skulle ge sig på henne. Vilken sjuk människa hon och hennes väninna är. Usch!!

 • Tove skriver:

  Plus att jag har inte sett det först när mina kompisar sa de

 • JONNA skriver:

  Man får vad man förtjänar och denna Minette förtjänar verkligen att bli uthängd för vad hon verkligen är. Vill råda övriga att hålla sig långt borta från denna kvinna.

 • Karin skriver:

  Minette är den mest obehagliga,sjuka människa jag jobbat för i Eskilstuna..fyfan säger jag bara.. hoppas att hon straffas el åker dit på riktigt ordentligt!!!
  Lider med dig/er Christina och familjen Wahlgren.
  Kram från en Eskilstuna bo <3

 • Linnea skriver:

  Håller med dig madde

 • Linnea skriver:

  Snarare tvärtom god natt

 • Ellie skriver:

  Håller med dig om att man inte ska gå till angrepp på en person på sociala medier. Men den dagen du eller någon i din familj blir lurade av denna Minette eller hennes familj så kommer du förstå. Anledningen till att P gott ut med det här är för att alla ska veta att inte Christina eller hennes familj har med detta ställe att göra länge. Det måste komma ut tillslut vad M gör. hon går över lik och det måste få ett slut, annars är det kanske du som blir lurad nästa gång. Jag är själv en som drabbats och önskar ingen annan det.

 • Astra skriver:

  Kunde inte sagt det bättre själv. På ms blogg säger hon att ingen ska baktalas hos henne. Varesig hon eller ni. Här låter du kommentarer om hennes barn stå kvar. Äckligt. Svagt. Det är ditt mest kommenterade inlägg och hatet flödar. m ska publicera alla dokument då saken är utagerad av polis säger hon. C säger att ”alla fakta inte är på bordet”. Jag följer det här. Verkligen. Till sist. Sluta kopiera din svans kommentarer för att backa upp dig då du är som mest trängd. Det var inte klädsamt så si gjorde det tidigare och det känns bara som om du ropar på hjälp.

 • Madde skriver:

  SKÄMS PERNILLA!!! Hur kan du som ska vara en förebild för SÅ många sitta och skriva och utelämna en människa såhär. IDAG ska vi STÅ EMOT näthat och du godkänner alla dessa hemska kommenterar och skriver detta inlägg! Varför!?!? Var en MOGEN kvinna istället och sköt detta som man ska, mellan er! Förstår du inte vad du gör eller vad ni alla gör när ni svaga människor väljer att utelämna och gå på som ni gör här??? Denna person som ni skriver ner så mycket har en familj som blir påverkad! Pernilla varför lägger du dig i och skriver detta såhär som du gör när du inte har något med saken och göra? Visst, det är din mamma. Men hur tror du M barn mår när hon läser detta som du skriver? Mår du bra av detta för att visa att du står upp mot din mamma?

  Ni som kommenterar, haha svagt!
  Ni må kommentera mitt inlägg men det rör inte mig, ni kommer inte åt mig pga jag har inte ert svaga psyke till att trycka ner någon som ni gör via näthat.

  Synd Pernilla, men detta kommer inte lösa din mammas problem eller att få dig må bättre pga den uppmärksamhet du vill ha genom att lägga ut detta som du verkar absolut inte ha nånting med att göra!

  Jag hoppas dem löser det här själva utan ditt näthat och dessa hemska kommentar och jag hoppas du tar ditt förnuft snart till att detta var inte bra!

  PS.
  Hur fan kan man ta upp hennes barn i detta??? Pernilla förstår du vad gör!? Hur skulle din dotter må av detta?? Sätt stop för detta nu!

 • Sofia skriver:

  Sådana här kommentarer är INTE ok. Dra inte in hennes barn i detta.

 • Sofia skriver:

  Men vad är det för samband du vill ha? Sambandet är MT. I sådana här fall har det givetvis betydelse om den aktuella personen sedan tidigare gjort sig ökänd för att på olika sätt lura människor, och så påstår tydligen många att det är. Jag kan inte bedöma riktigheten i det, hur många det handlar om eller på vilket sätt de anser sig ha blivit lurade men OM det är sant så antyder det att det handlar om någon som systematiskt och regelbundet pysslar med sådant.
  Den här typen av tvister bekostas inte av samhället, dvs det är tyvärr fullt möjligt att lura folk upprepade gånger utan att ”åka fast”. Det beror på att de drabbade sällan har råd att processa (som jag tidigare nämnt är tv-programmet ”Fuskbyggarna” ett bra exempel på det).
  Det enda skyddet vi har är därför ofta att den drabbade berättar, det finns ett allmänintresse i sådan information förutsatt att den är sann.
  Det lär visa sig.

 • From eskilstuna skriver:

  Så tragiskt! Men som sagt den kvinnan har inte ett bra ryckte alls. Hört tillomed att hon inte ens har betalat ut lön till sina anställda. Hon är galen! Blev typ ”glad” att det äntligen kom fram hur hon verkligen är!

 • Helen skriver:

  ärligt varför svarar du inte här.

 • Lena skriver:

  Varför kan du inte förklara sambandet här i bloggen. Jag lyssnar aldrig på poddradio.

 • Tove skriver:

  Jag var ju inte ens med när ni va där med erat tv team med erat program plus att jag sa att jag inte ville att bilden skulle läggas ut och jag kommer ihåg det som igår då andra sa samma sak…. visa lite respekt

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Lyssna på min och Sofias Pod Wahlgren & Wistam så förstår du lite bättre.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Herregud vilket dåligt rykte denna människa har….! Det tar liksom aldrig slut. Önskar bara att min mamma fått reda på det tidigare….

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Tove,Tove Tove. Vad är det du inte förstår …. Bilden har legat uppe på min mammas blogg och Facebook i samband med att hennes och Minettes samarbete började, och då var det ingen som sa något om det. Så klart att ni visste att bilden skulle publiceras. Otroligt löjligt att påstå något annat. Tvärtom tyckte ni alla – och Minette i synnerhet att det var kul att få synas! Både på min blogg och i mitt TV-program! Så jag har all rätt att lägga ut den. Du har absolut ingenting att komma med här. Lägg ner nu.

 • Eskilstunabo skriver:

  Hej Pernilla ! Tyvärr kommer inte Minette att lära sig en läxa.
  Såhär har hon gjort mot många,många och hon sover gott ändå.
  Hon är på riktigt en fullblodspsykopat…
  TRAGISKT.

 • Tove skriver:

  Såg du min senaste kommentar eller inte
  ”det får stå för dom sen”
  Nog sagt

 • Sara skriver:

  Men HUR många gånger ska du säga detta Tove vi har förstått vad du tycker, Pernilla har svarat dig vad är det du vill? bilderna kommer mog inte att tas bort bara för att du fortsätter så sluta nu.

 • Tove skriver:

  Ne man har inte rätt att lägga ut den men skitsammma det får stå för dom sen

 • Asterixia.se skriver:

  Tigerfalk kommer från en förslagslista för ett nytt efternamn i siten Vi Föräldrar. Googla så får ni se.

 • Sassa skriver:

  Så oerhört tråkigt att höra hur denna vidriga nacissist till människa har lyckats nästla sig in och tagit för sig för tusende gången och utan ett uns av samvete eller empati. Vi som vuxit upp i Eskilstuna har sett och drabbats ända sedan 80-talet då hon hette Sipuri i efternamn. På Teneriffa där hon drev företag kallades hon för Häxan av såväl anställda som boende. Hon är känd för att följs upp sitt lismande och fjäskande med dolkar i ryggen. Hon har försökt tvätta bort sin nedärvda white trash person med det adelsklingande hittepånamnet Tigerfalk och genom att infiltrera kändiskretsar. Synd bara att hon lyckades sätta klorna i fina Christina. Vidrig och skrupelfri är orden för denna Minette.

 • Karin skriver:

  Nej man behöver inte någons godkännande för att publicera en bild. Du hade ett val då den togs att inte vara med, fotografen har sin fulla rätt att använda bilden.

 • Tove skriver:

  Bilden skulle INTE läggas ut hon skulle ha den själv så jag tycker de är taskigt att lägga ut om man inte frågar först enligt mig. Men du kanske inte skulle ha något emot det men bara för det så betyder inte det att andra vill respektera det.

 • Lena skriver:

  Vad har M:s tidigare beteende att göra med att Christina ”tvingats” säga upp sitt hyrskontrakt. Är det någon som kan förklara sambandet. Om det inte finns något samband varför tas hennes eventuella tvivelaktiga tidigare beteende upp i det här fallet.

 • My skriver:

  Ställ inte upp på bild med offentliga personer om du inte vill att någon ska se den. Suck på bitterhet.

 • My skriver:

  Kan meddela att Minette är ”känd” för att. Ett sig illa mot företagare och vänner, hon är dock en jävel på att hålla gott sken mot kunder, därav att hon lyckas komma undan företagsmässigt.
  Tycker folk kan gå in och se själva: carino Stockholm på Facebook och Instagram. Flera av omdömena är personer som jobbat för henne, familj och andra stackare hon fjäskat till sig.
  KARMA Minette, tycker synd om din familj.

 • June skriver:

  Men så skönt att vi slipper fler av dina tjatiga kommentarer många är de. Hej hej

 • Linda skriver:

  Jag har läst din blogg under många år. Här kommer min sista kommentar, för jag har förlorat min respekt för dig och även din mamma. Vi får se om du tar bort den också.
  För om det nu är så att Minette är en lurendrejare som gått bakom er rygg, tycker ni att ni är bättre människor än vad hon är?
  Som istället för att föregå med gott exempel och försöka lösa ärendet via advokater så lag och rätt får segra, väljer att ge er version av sanningen, samt utelämnar delar av vad som hänt på era offentliga bloggar med massor av läsare när ni är som mest populära med er Wahlgrens värld? Det är hyckleri och otroligt lågt. Mår ni bra av att ha gjort såhär??
  Se till att ha lagen på er sida och skriv inte på ett papper innan ni läst igenom vad som står, innan ni sätter på er offerkoftan.
  Tack för mig!!

 • Sara skriver:

  Det är väl ingen som förhindrar att denna Minette uttalar sig eller hur, det är väl inte Pernillas fel. Hon verkar ju väldigt svår att få tag på men du verksr ju känna henne så varför pratar du inte direkt med henne istället för att skriva det här hela tiden.

 • Leena skriver:

  Jag förstår inte riktigt här. Menar ni att Minette har fått fortsatt ensamt kontrakt och driver butiken vidare i egen regi utan att ha betalat Christina någon överlåtelseavgift?
  Har hon tagit över Christinas leveratörsavtal och fått bättre rabatter genom din mors långvariga avtal? Om så är fallet utan skrivna avtal, så förstår jag om ni ”slå tillbaka” och uppmärksamma saken.
  Förstår att det är svårt för din mor att lämna sitt verk efter 22 år. Jag får inte riktig klarhet vad som hänt. I princip borde ju Minette och Christina kunnat ha fortsatt nytta av varandra. Jag får en känsla att det finns fler faktorer här som inte kommit fram i ljuset.

 • Tove skriver:

  Jag tycker bara att det är väldigt taskigt att all info inte kommer ut och att folk bara tror på ena verisionen..

 • Tove skriver:

  Det var ingen som sa att det skulle läggas upp så det är det jag menar man brukar fråga om man får lägga ut bilder på andra det är bara det jag menar men jaja

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Behöver inget godkännande. Som du ser så tittar samtliga på bilden in i kameran och ler , och var därför väl medvetna om att bilden togs och med min mors kamera för hennes räkning. Då passade det väldigt bra att vara med på bild med Christina . Synd att du inte kan stå för det längre.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  För att du ljuger om min mor och skriver fantasihistorier om att Ms M har ”empati”etc …! Här har du svart på vitt från några av alla dem i Eskilstuna som uppenbarligen tycker motsatsen…… :

  TUNABO SKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 12:40 (REDIGERA)
  Oh no! Visste att det skulle gå så här, för det gör det alltid när Minette är inblandad. Den här kvinnan kan gå över lik för att få det hon vill ha och drar sig inte för att sätta en kniv i ryggen. Hon är extremt manipulativ och ingen kan vara vara så otroligt vänligt och omtänksam som hon. Allt för egen vinnings skull så klart. Hon kanske inte är en fullblodspsykopat, men har helt klart drag. I Eskilstuna är hon ökänd och jag hoppas att Stockholm också får upp ögonen på vem hon är. Jag beklagar djupt att din mor råkade ut för henne. Hon har förstört för så många under alla dessa år som hon har fått härja runt. Det är fan dags för karma att göra sitt jobb.

  ESKILSTUNABO.SKRIVER:
  24 SEPTEMBER 2017 KL. 19:12(REDIGERA)
  Omg…. Minette har gjort det igen….
  Det här är en sjuk människa vi pratar om. Hela Eskilstuna vet vem denna galning är. Så ledsen för din mammas skull att hon skulle bli drabbad.

  ÄNTLIGENSKRIVER:
  24 SEPTEMBER 2017 KL. 17:30(REDIGERA)
  Äntligen kan folk få se den rätta minette. Hon har och kommer alltid vara en falsk människa. Hon har lurat så många människor här i Eskilstuna. Allt från vänner till anställda. Dom få som fortfarande tror på minette har inte jobbat/funnit tillräckligt nära henne. Har alltid tänkt att snart kommer hon göra detta mot fel person. Så äntligen har hon det. Synd bara att det var mot en så oskyldig människa som din mamma. Kramar till er.

  SVARA
  LINASKRIVER:
  24 SEPTEMBER 2017 KL. 14:41(REDIGERA)
  Denna M är välkänd i Eskilstuna. Inte för sin empati eller givmildhet.Hon är känd för att lura och bedra människor allt för att själv känna pengar eller synas. Om man känner sig avundsjuk på fam W. Betyder inte det att man ska försvara denna M. Pernilla och Christina ni har 99% av Eskilstunas befolknings förståelse och ett stort Tack, ÄNTLIGEN kommer det ut vad M är för person.

  MARIESKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 17:32(REDIGERA)
  Hon den där som ha salongen i Eskilstuna.
  Alla i Eskilstuna känner henne. Hon hade lura många av hennes anställda om timma o löning. En riktig bluffar människa. Hon behöver hjälp i huvudet.

  STEFFIESKRIVER:
  22 SEPTEMBER 2017 KL. 13:42(REDIGERA)
  Så himla trist! När jag såg omgång ett av wahlgrens värld,så såg jag att minette var med. Och vet att hon inte är rolig och ha att göra med. Himla trist!

  K SKRIVER:
  22 SEPTEMBER 2017 KL. 18:19 (REDIGERA)
  M T har jag råkat ut för – otroligt obehaglig människa!

  MAJA SKRIVER:
  22 SEPTEMBER 2017 KL. 20:13 (REDIGERA)
  Verkligen! Och Man undrar ju hur hon kan hålla igång sitt ställe i Eskilstuna utnyttjar praktikanter och ger ingen lön. Minette heter hon…

  BIRGITTA SKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 06:43 (REDIGERA)
  Blev verkligen förvånad när jag läste att din mor haft affärer tillsammans med Minett .I Eskilstuna är hon ökänd som en mycket oärlig och manipulativ kvinna.

  MARIA SKRIVER:
  22 SEPTEMBER 2017 KL. 23:13 (REDIGERA)
  Kan bara hålla med. Inte första gången Minette håller på med tvivelaktiga affärer.
  Hon är ökänd hör i Eskilstuna. Håller med om att anmäla detta till uppdrag granskning och ställa henne till svars.

  MKSKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 13:48(REDIGERA)
  Det här var det jag tyvärr befarade skulle hända. Jag hade dock ett litet hopp om att Minette hade ändrat på sig men det har hon tråkigt nog inte gjort ännu. I många år har hon fifflat bakom ryggen och behandlat sina anställda så illa. Lider med er och hoppas att Christina får upprättelse.

  SVARA
  ASKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 14:14(REDIGERA)
  Ränderna kommer aldrig gå ur den här tigern, tyvärr. Det sitter i hennes hennes pengaälskande ryggrad att vara samvetslös. Det är jävligt märkligt att hon har kunnat fortsätta under alla år, men jag hoppas att luftslottet rasar nu. Känner noll sympati, bara empati för alla de som råkat ut för henne. Flera ggr sett det på nära håll och det har inte varit vackert…

  SVARA
  LISETTESKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 13:28(REDIGERA)
  Enligt kronofogden så har ett av Ms två bolag en skuld på ca 200 000 kr + aktuella betalningsförelägganden. Innan påhopp så är det offentliga uppgifter. Undrar ju om hyresvärden inte kollar sånt innan de hyr ut? Konstigt… Fast det kan ju ha kommit efter hyresavtalet skrevs.

  SVARA
  ESKILSTUNABOSKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 13:06(REDIGERA)
  Minette är ingen rolig person att ha att göra med!! Det vet nog dom flesta i Eskilstuna. Tror inte så många vill jobba åt henne. Hon ger inte direkt lön till folk. Stoppar i dom i egen ficka.

  PETEESKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 10:19(REDIGERA)
  Inte förvånad jag heller hon är falsk person bor i sal/skiftinge i Eskilstun

  IRENESKRIVER:
  23 SEPTEMBER 2017 KL. 09:21(REDIGERA)
  Inte alls förvånad. Denna Minette är ökänd i Eskilstuna.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ni är sååå många från Eskilstuna som skriver samma sak om denna kvinna! Jag har även fått flera mail med samma innehåll! Det är ju uppenbarligen inte bara Christina som har drabbats, tråkigt nog. Tur att fler får upp ögonen för hur hon beter sig nu , så att hon får svårare att utnyttja och lura andra stackars kvinnor nästa gång…. Förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa och tar lärdom av detta, och slutar att gå över lik för att få sin vilja fram nästa gång…

 • Sofia skriver:

  Jo, så som det berättas var den muntliga överenskommelsen att de skulle samarbeta i lokalen, som Christina fortsatt hyrde. Dvs lokalen var inte en del av samarbetsavtalet mer än att det var där verksamheten skulle bedrivas.
  MT utformade därefter ett avtal, som Christina inte förstod hade ett annat innehåll än deras muntliga överenskommelse, vilket ledde till att hon utmanövrerades från både lokalen och verksamheten.
  Jag uppfattar att det i grova drag var vad som hände och därmed finns grund för att anmäla MT.

 • Tove skriver:

  Vänligen ta bort bilden där vi andra är med. Respektera att inte lägga upp utan godkännande från alla..

 • Gertrud skriver:

  Ledsen att höra hur oerhört känslokallt din älskade mamma blivit behandlad, förstår att ni är arga o ledsna. Denna Tigerfalk låter som en människa som saknar empati känslor eller skam i kroppen!! Fy så här gör man fan inte mot någon som har tillit till en. Vet hut hemska människa!!! Hälsa din mamma christina från mig.

 • Eskilstunabo. skriver:

  Omg…. Minette har gjort det igen….
  Det här är en sjuk människa vi pratar om. Hela Eskilstuna vet vem denna galning är. Så ledsen för din mammas skull att hon skulle bli drabbad.

 • Äntligen skriver:

  Äntligen kan folk få se den rätta minette. Hon har och kommer alltid vara en falsk människa. Hon har lurat så många människor här i Eskilstuna. Allt från vänner till anställda. Dom få som fortfarande tror på minette har inte jobbat/funnit tillräckligt nära henne. Har alltid tänkt att snart kommer hon göra detta mot fel person. Så äntligen har hon det. Synd bara att det var mot en så oskyldig människa som din mamma. Kramar till er.

 • Lina skriver:

  Denna M är välkänd i Eskilstuna. Inte för sin empati eller givmildhet.Hon är känd för att lura och bedra människor allt för att själv känna pengar eller synas. Om man känner sig avundsjuk på fam W. Betyder inte det att man ska försvara denna M. Pernilla och Christina ni har 99% av Eskilstunas befolknings förståelse och ett stort Tack, ÄNTLIGEN kommer det ut vad M är för person.

 • Kerstin skriver:

  Ja, det här är så kul faktiskt! Jag ser fram emot Expressens löpsedlar nästa vecka 😀

 • Petra skriver:

  KARMAKARMA, denna vidriga människa kommer att få tillbaka . Synd att det är på din mors bekostnad bara.

 • Mia skriver:

  7 millar per skalle per säsong för WV skulle det stå. Sorry.

 • Sofia skriver:

  Jo, det går visst att stämma/anmäla om man lidit ekonomisk skada pga svek i en affärsrelation. Som lett till att man exvis skrivit på papper man annars inte skulle gjort.
  Råkar man ut för någon som agerar i ”ond tro”, så finns det skydd mot det i lagen. Att man skrivit under papper innebär inte automatiskt att ”man får skylla sig själv”, som många tycks tro.
  De flesta avstår ändå från att anmäla pga kostnaderna, där man först ska betala sina egna advokatkostnader och sedan riskerar att få betala motpartens samt rättegångskostn om man förlorar. Vinner man blir det förstås motparten som får stå för alltihop, men fram tills dess måste man ligga ute med rätt mycket och det kan bli överklaganden etc. Att de flesta avstår från att processa leder tyvärr till att fler blir lurade eftersom bedragare inte stoppas och ingen känner till att personen/företaget är bedragare.
  Därför blir lagen ganska tandlös och det är bara att köra på. I generella ordalag alltså, jag påstår INTE att just MT är bedragare (hur det är med den saken kommer förmodligen att framkomma om/när anmälan om förtal behandlas). Bra exempel på ovan visar exvis tv-programmet ”Fuskbyggarna”.

 • Hallådär! skriver:

  Johanna!
  Det du pratar om gäller privata hyreskontrakt. Helt lagligt att köpa hyreskontrakt för butikslokaler.

 • Tess skriver:

  Ja. Varför tar du upp det här på din blogg isf att gå till rätten? Vad var syftet med det här? Gå
  Till rätten om du vill Få rättvisa
  Och om moral och etik ska segra. För det gör den inte med ett blogginlägg.

 • Tess skriver:

  I säsong tre av Wahlgrens värld: Pernilla får känna det oglamorösa livet bakom galler och sjunger Picadilly i Paviljong tre. Rosa och Christina kommer på besök och hyllar sin idol LIVE!!! Då skulle Till och med jag titta. Polisanmäld. Ja jisses.

 • JJ skriver:

  Har nu läst…förstår inte. Du skriver att bara fakta presenteras och du vill att sanningen ska ut. Sanningen är dock sammanfattningsvis enligt dina egna inlägg att: Christina blev vräkt efter 22 år (av hyresvärd, vilket inte bara händer om man verkligen skött sitt hyresåtagande). Minette gör sig okontaktbar efter era sms (skulle jag också göra som samarbetspartner/hyresgäst om jag inte får reda på att uppsägning av kontrakt är på gång när jag investerat i en ny lokal). Du känner dig lurad (lägg fram fakta då och gå till rätten, då kan du få upprättelse om du skulle haft just faktabevis.sEN kan du gå ut med anklagelser). Frågan är mer vem du försöker lura…
  Sluta kasta omkring anklagelser och gå med era fakta till rätt ställe.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ingen av oss kände dessvärre till detta när min mor inledde ett samarbete med henne….

 • Tove skriver:

  Kan ni bara lägga ner, det är nog nu….

 • Nitis skriver:

  Vidrig historia det här! Och vilken JÄVLA fräck människa den där M. Duktig på att lura folk verkar tydligen vara hennes framgångsrecept. Tur att detta kom ut så inte fler råkar illa som Christina. Stackars också dom som tidigare blivit offer och lurade av henne. Hon har nog ”sett till” att det rent Juridiskt inte går att stämma henne. Det är så sådana här ryggradslösa bedragarna lyckas fortsätta utan att bli stämda. Fruktansvärt sorgligt för Christina som förlorade sin butik sen 22 år på ett sånt vidrigt sätt. Kram till dej Pernilla och din mamma

 • Hanna skriver:

  Och där har vi en till som gör sig till det hon anklagar andra för, patetiskt!

 • Madeleine Grimstedt skriver:

  Jag kommer inte heller sätta men fot där inne och tycker i att någon bör göra det heller.

 • Anna skriver:

  Du elaka,elaka människa. Hoppas du sover dåligt om nätterna. Lyssna på ”när TROLLmor…”

 • Madelaine Grimstedt skriver:

  Har träffat den sk nya ägaren och jag tyckte att hon var skum redan första gången jag såg henne, höll sig undan och hade inte förberett något för mötet ett dåligt tecken tycker och tyckte jag.
  Skandal att Sverige riksdag kan göra så här mot någon oavsett vem.
  Mycket simpelt av alla som var inblandade i fusket!

 • Sofia skriver:

  För upplysning till signaturen ”Robert”
  Den som har sunt förnuft OCH känner till värdet av affärslokaler samt hur sådana normalt överlåts mellan olika hyresgäster förstår att det här inte har gått rätt till.
  Men även om vi bortser från de juridiska delarna kring hyreskontraktet, så hamnar vi ändå i ett svek från en samarbetspartner till en annan. Om det här gått till som beskrivet. Sådant regleras i lagen så jag tycker att även det ska polisanmälas. Har Christina förlorat mycket pengar pga det som hänt så bör hon definitivt få det prövat. Lagen innehåller skydd för sådant, även för kända personer.
  Beträffande ditt försök att skrämma bloggläsarna till tystnad så förstår jag viljan att stoppa kritiken, men som du säkert förstår kan man bara anklagas för förtal om man ägnat sig åt det. Man dras således inte ”in i utredningen” för att man skrivit en kommentar till ett inlägg som är anmält för förtal.
  Tycker att Christina ska göra en anmälan så får de båda fallen skötas av rättsväsendet.

 • Linda skriver:

  Vad menar du med ”första gången” och vad får du namnet Lisa ifrån? Jag har aldrig kallat mig Lisa, du blandar ihop mig med någon annan och är helt ologisk i din kommentar. Over and out.

 • Hanna skriver:

  Du borde gå i terapi för din sjuka envishet och brist på självkritik. Att hänga ut någon pga omoral och ”taskighet” är inte ok utan gör dig till precis likadan. Pinsamt, gör en pudel, eller ta konsekvenserna!

 • Sara skriver:

  Med tanke på att du hette Lisa första gången och Linda nu så kändes frågan befogad tycker jag. Juridisk kunskap verkar inte vara efterfrågad vad jag kan se mer normalt hyfs och vett hur man uppför sig och behandlar sina medmänniskor.

 • Tove skriver:

  Sen kan du gärna ta bort vissa bilder

 • Tove skriver:

  Varför gör du påhopp på henne och hennes man….. nu får det fan vara bra lägg ner all smutskastning

 • Linda skriver:

  Utgår du från dig själv när du tror att jag använder mig av olika namn? Jag använder mig av samma namn ihop med samma mailadress hela tiden, vilket Pernilla om inte annat skulle kunna intyga om du behöver bevis.
  Jag ligger på den intelligensnivån och sitter inne med den juridiska kunskapen att man inte blir av med sitt hyreskontrakt om man följer lagen.
  Jag har rätt att dela med mig av mina åsikter i mina kommentarer. Att de sedan tas bort ser jag bara som ytterligare bevis på att något inte står rätt till, för jag har inte på något sätt varit otrevlig, använt ovårdat språk eller uppgett några falska uppgifter.

 • Laila skriver:

  men vilken Jävla människa!!!
  Har ni inte pratat med värden om varför dom gjort så här???
  Om din mamma nu hyrt denna lokal så många år (evigheter) så kan ju inte dom göra så här mot henne heller???

 • Sara skriver:

  Så du heter både Linda & Lisa ups! Nu är det här ju Pernillas blogg och hennes och Christinas sanning eller hur? du är ju inte ens den andra parten (så vad vet du om vad som är sant och inte?) eller är du kanske Linda /Lisa??

 • Madde skriver:

  Heter du Linda, Lisa eller något tredje namn?

 • Madde skriver:

  Fy så vidrigt – känner verkligen med Christina (och er) och kommer inte sticka in näsan där något mer.

 • Linda skriver:

  Varför tar du bort mina kommentarer? Skriv inte om sanning, moral och etik om inte du och din mamma kan föregå med gott exempel och har lagen på er sida. Lös detta via en advokat inte genom era bloggar. Hur sjutton tänker ni? Och om ni väljer att berätta historien på era bloggar presentera då hela sanningen.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Mer publicitet behöver vi knappast (suck) och några pengar har aldrig betalats ut och det kommer heller aldrig att bli så. Så praktiskt för Minette…
  Denna kvinna är knappast någon liten fågelunge och inte hennes man heller. Nu har vi fått höra från SÅ många människor i Eskilstuna som har jobbat med eller hos denna kvinna , och hennes rykte är knappast gott om man säger så.
  Inleder man ett samarbete tillsammans och den ena parten blir av med kontraktet så står väl den andra partnern kvar och man löser detta tillsammans. Hennes man skriver att hon är varmhjärtad och hjälpsam?? Var då undrar jag? Var fanns hon när hennes partner blev uppsagd? Hjälpte hon till ? Sträckte hon ut en hand? Visade hon empati? Nej, inget av detta. Hon föste ut Christina ur lokalen och gjorde sig onåbar. Firade segern över den nya gratis-lokalen med champagne och la ut det på Facebook!
  Vet du hur en sann vän /samarbetspartner beter sig i ett sånt här läge? Jo, Man pratar . Man stöttar. Man ses. Man tar ett möte . Man svarar på sms , man svarar på mail. Man svarar i telefon. Man ringer upp och förklarar sig eller sträcker ut en hand. Man hjälps åt! Man tar inte bara över kontraktet , gör sig onåbar och fortsätter verksamheten som om inget har hänt.
  Jag har pratat med denna Robert i Telefon och det var ingen sympatisk man, kan jag säga. Minette har jag aldrig fått svar från varken via sms eller på telefon. Hon gömmer sig bakom sin man och har ingen ryggrad och ingen skam i kroppen . Punkt.
  Jag har via mitt TV-program som besökte lokalen gjort reklam för hennes nuvarande verksamhet.
  Folk går dit och tror att Christina är delägare. Därför är det viktigt för mig att folk vet att jag i dag absolut inte rekommenderar hennes s k skönhetssalong överhuvudtaget.

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Sanningen Segrar Alltid.
  Ha nu en underbar resa till Italien Pernilla njut.
  Christina Schollin har en varm dotter…

 • Ann skriver:

  CS har ju blivit grundlurad ,2014….stackars fina CH christina som har blivit grundlurad 2 gånger

 • Lisa skriver:

  Eftersom du tagit bort mitt inlägg tidigare, så misstänker jag att det jag skrev inte kändes bekvämt.
  jag förstår att jag hade rätt i det jag skrev, eftersom det vart lite jobbigt att ha kvar.

  Det är lätt för dig att hänga ut andra, men jobbigt att höra sanningen om din mamma.

  Jag läste vad Minettes man skrivet.Känner ni igen den där känslan när en mobbare utsätter en person i svagare ställning och flera kappvändare hänger på i mobben?
  Jag är så frustrerad och bedrövad över att det finns så många personer i det här landet med dålig värdegrund. Måhända det beror på deras svaga begåvning, men då får någon närstående hjälpa till att ryta ifrån!
  Min hustru Minette Tigerfalk, för de som känner henne är hon en extremt varmhjärtad och hjälpsam person som med små medel kämpar på, är utsatt för en förtalskampanj av Christina Schollin som tagit hjälp av sin dotter Pernilla Wahlgren. De framför en massa anklagelser på falska grunder och subjektiva bedömningar för att vinna publicitet (och gärna pengar). Polisanmälan är upprättad mot detta förtall!
  För en sund person är det lätt att särskilja fakta från fabler, när en hyrestagare blir uppsagd på grund av brott mot avtalsvillkor skall det inte lastas på 3e person. Oavsett om hyrestagaren är en känd person eller inte så gäller samma regler för alla.
  Vänner o bekanta, vår familj och främst Minette behöver allas stöttning i denna mediala häxjakt.

 • Marie skriver:

  Hon den där som ha salongen i Eskilstuna.
  Alla i Eskilstuna känner henne. Hon hade lura många av hennes anställda om timma o löning. En riktig bluffar människa. Hon behöver hjälp i huvudet.

 • Hanna skriver:

  Så du tror inte hon kan ha dåliga sidor som alla vi andra då, hon är en ”ängel” 24/7? Hur dum får man bli…

 • Leo skriver:

  WOW. Och du kan verifiera sanningshalten i påståenden som svarta pengar och oseriösitet ? Sitter du i din kammare i Eskilstuna och hittar på nu?

 • Asterixia.se skriver:

  Och din källa är…?

 • Anna skriver:

  Sorgligt… Vet som sagt inte hela historien, men jag tror, med hela mitt hjärta, inte att gulliga C kan göra en fluga förnär❤️🙏❤️

 • Asterixia.se skriver:

  Robert,vad säger din arbetsgivare Astra Zenega om att du hotar bloggläsare på detta sätt? Yttrandefrihet råder och den gäller både Pernilla och hennes bloggkommentatörer. Men att hota någon till tystnad med hjälp av en diffus anmälan är inte OK.

 • Sara skriver:

  Ställer mer än gärna upp och försvarar Christina so bring it on Robert (vem fu nu än är konstigt att ”förvarna” om sådant måste jag säga).

 • Tove skriver:

  Ni som kommer från eskiltuna ta reda på fakta innan ni säger något

 • Robert skriver:

  För upplysning
  Detta blogginlägg är polisanmält för förtal enligt 5 kap 1 § i Brottsbalken, de fega stackare som skriver kommentarer i syfte att smutskasta Minette dras in i utredningen. Tänk på att blogginlägget är vinklat från Pernillas perspektiv. Vilken person som helst med lite sunt förnuft kan lätt se att Christina brutit mot sitt hyresavtal. Tänk på att hyresvärden kanske har överseende med ett par övertramp men uppenbarligen tog tålamodet slut.

 • Tove skriver:

  Varför hänga ut med uppgifter om en person det är inte moget av dig! du sitter bakom en skärm och säger en massa ta reda på information innan du säger något

 • Karin skriver:

  Vilken fruktansvärt sätt att sjunka så lågt och hänga ut någon på detta sätt.

 • Hanna skriver:

  Vilken totalmiss att ta upp detta P, det är ju uppenbarligen din morsa som klantat till det för sig själv. Att sen någon kallt utnyttjat situationen är en annan sak. Dags att lägga locket på, som du brukar göra när det hettar till!

 • Till ARGA GRANNE TALAR.
  Vem är du – som inte sätter ut ditt namn?
  Jag läste ditt intressanta inlägg just.
  Du verkar mer insatt i detta ärende än jag själv är.
  Varifrån har du fått dessa uppgifter? Det vore intressant att veta.
  För din – och alla andras information: Jag har inte för avsikt att stämma någon eller förhandla med någon advokat.
  Jag önskar bara att etik och moral skall segra.

 • Mia skriver:

  Det här är väldigt förvirrat. Två olika storys. det här ska bli intessant att följa.

 • Q skriver:

  Jag uttalar mig inte om den här människan Minette (har ingen susning om vem hon är).

  Jag uttalar mig inte heller om CS (vet inte mycket om henne heller).

  Men något lurt verkar det vara med hela historien då Lilja säger följande:

  ”Bakgrunden eller grunderna till upphörandet går vi inte in på i och med den ömsesidiga överenskommelsen”, fortsätter Erik Lilja i mejlet.

  http://www.expressen.se/noje/christina-schollin-forlorar-sitt-livsverk/

 • A skriver:

  Ränderna kommer aldrig gå ur den här tigern, tyvärr. Det sitter i hennes hennes pengaälskande ryggrad att vara samvetslös. Det är jävligt märkligt att hon har kunnat fortsätta under alla år, men jag hoppas att luftslottet rasar nu. Känner noll sympati, bara empati för alla de som råkat ut för henne. Flera ggr sett det på nära håll och det har inte varit vackert…

 • Sara skriver:

  And who are you? som har den här informationen den utpekade själv kanske? ny eller gammal granne och granne var? Nu är det ju Pernilla och Christinas bloggar och där har de då mer än rätt att skriva vad de tycker och tänker och tydligen finns det väldigt många som har samma uppfattning om denna människa så jag tror nog mer på de och bloggarna än det du skriver.

 • Anna skriver:

  Så bra skrivet , jag könner inte människan men dessa påhopp och kränkningar på en kändisblogg är otäckt. En person ingen av oss här känner blir utsatt på detta vis!! Jag försvarar inte kanske hon gjort fel, men tänk efter hon har en familj hon också!!

 • MK skriver:

  Det här var det jag tyvärr befarade skulle hända. Jag hade dock ett litet hopp om att Minette hade ändrat på sig men det har hon tråkigt nog inte gjort ännu. I många år har hon fifflat bakom ryggen och behandlat sina anställda så illa. Lider med er och hoppas att Christina får upprättelse.

 • Linda skriver:

  Intressant. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att den här Minette är en osympatisk person. Men ur psykologisk synvinkel är det intressant att merparten av läsarna på bloggen genast tycker synd om Christina utan att känna till hela sanningen.
  Jag tror att Christina är en godhjärtad person i grund och botten, och när jag läste detta inlägg tänkte jag först att varför går hon inte vidare med ärendet upp i rätten?
  Men hon har ju uppenbarligen inte rent mjöl i påsen själv, och då kan jag tycka att det är lite komiskt att man sätter på sig offerkoftan. Man får ta konsekvenserna av sitt handlande. Förr eller senare så blir det så.

 • Lisette skriver:

  Enligt kronofogden så har ett av Ms två bolag en skuld på ca 200 000 kr + aktuella betalningsförelägganden. Innan påhopp så är det offentliga uppgifter. Undrar ju om hyresvärden inte kollar sånt innan de hyr ut? Konstigt… Fast det kan ju ha kommit efter hyresavtalet skrevs.

 • Ann skriver:

  Ok .Nu har jag läst.hon blev. Grundlurad 2014…

 • Ann skriver:

  Finns det någonstans man kan läsa om att CS blev grundlurad av riksdagen

 • Eskilstunabo skriver:

  Minette är ingen rolig person att ha att göra med!! Det vet nog dom flesta i Eskilstuna. Tror inte så många vill jobba åt henne. Hon ger inte direkt lön till folk. Stoppar i dom i egen ficka.

 • Karin B skriver:

  Fy, så tråkigt!! Att sådant kan hända!!!

 • Srm skriver:

  Så himla tråkigt för din mamma. Ett riktigt svek! Dock är jag inte förvånnad då denna Minette tidigare varit endel av min familj. Och hon har alltid varit en sån som går över lik för att få som hon vill. Jag hoppas din mamma får pengarna hon är är skyldig er. ❤

 • Peter skriver:

  Där har vi bedragarens uppgifter. Ring och fråga henne varför hon lurar folk… Minette Tigerfalk (49 år) Eskilstuna – Ratsit.se
  https://www.ratsit.se/19671203-Pia_Minette_Tigerfalk_Eskilstuna/zRZfcl6SpCi3rlmYwjVpLoSnJuZjlaxLAPtfcYyKlyI

 • Peter skriver:

  Pia Minette Tigerfalk (Eskilstuna, 49 år) – Merinfo.se
  https://www.merinfo.se/person/Eskilstuna/Pia-Minette-Tigerfalk-1967/bpmeb-2ku5s

 • Lena skriver:

  Håller helt med det Linda skriver. Varför ta upp ett sådant ämne i en blogg. Än märkligare blir det när Christina skriver att alla fakta i ärende inte presenterats. Av de fakta som dock har presenteras verkar det helt klart vara frågan om en olaglig andrahandsuthyrning. Det är inte snyggt att smutskasta en person på det här sättet även om personen lurat andra tidigare kan vi bloggläsare inte ta ställning i just det här fallet eftersom vi tydligen inte får veta allt som hänt.

 • Susan skriver:

  Haha, Johanna liksom, full koll 😂

 • Petee skriver:

  Inte förvånad jag heller hon är falsk person bor i sal/skiftinge i Eskilstuna

 • Maritha skriver:

  Hej Pernilla,
  Jag vill också vara med och supporta Christina som jag känner sedan många år. Jag hade också butik i butiken i slutet av 90 talet och vet hur fantastisk person Christina är att jobba med och alltid ger så mycket av sig själv och som business kvinna och vän. Jag måste bara säga att Minette inte verkar vara världens smartaste person som inte tog tillfället i akt att lära sig av Christina och istället valde att försöka sänka Christina. Det hon inte begriper är att hon sänker sig själv istället. Jag måste säga att ibland önskar man att man talar istället för att tiga när man ser att något inte är OK som då på minglet då jag inte hade någon bra maggropskänsla när jag såg Minette. Det som är väldigt kul att se är att ni alla stiger till högre höjder i er karriär trots att det finns människor på vägen som försöker dra ner er! Stort grattis till er alla hela familjen för de framgångar ni har var och en i era karriärer. Så kul att följa Wahlgrens värld. Se barnen växa upp och bli framgångsrika med sitt. Mamma Christina har en hel del att vara stolt över i livet. Du med Pernilla. Önskar er alla stor framgång!! Och Christina har min fulla support i detta. Kram

 • Linda skriver:

  Jag beklagar att du råkat ut för en oärlig människa som gått bakom din rygg Christina. Men om det är viktigt för både dig och Pernilla att sanningen måste komma fram och att vara ärlig, så är det väl rimligt att i ett sånt här inlägg inte bara redovisa delar av sanningen?
  Du kan ta vidare detta ärende och få tillbaks din lokal om du inte gjort något olagligt. Då kommer du att vinna i rätten.
  Men det verkar som att du hyrt ut lokalen utan att informera hyresvärden? Och därför blivit tvungen att skriva på ett överlåtelsekontrakt?
  I såfall har ju du gått bakom ryggen på din hyresvärd?
  Du skriver också att det inte är rätt forum att diskutera vad som hänt. Men om man tar upp att man blivit av med ett hyreskontrakt på ett mycket märkligt sätt, så tycker jag att det är en naturlig följd att vi läsare diskuterar vad som kan ha hänt i detta fallet. Det är inte respektlöst. Ärlighet varar längst.

 • Anna skriver:

  Väljer man att lägga ut ett sådant här inlägg så får man räkna med diskussion, läsarna vet inte den andra sidan av historien.

 • Paula skriver:

  Asså, man kan inte fatta att det finns såna människor…hoppas hon går i konkurs den hemska draken!
  Men det är sååå bra att du tar upp det här i bloggen. Nu kommer det stå i tidningarna å det finns väl inte en själ som skulle vilja gå tillbaka dit. Mycket bra!
  Kram

 • Irene skriver:

  Inte alls förvånad. Denna Minette är ökänd i Eskilstuna.

 • Christa skriver:

  Hej igen…
  Innan språkpolisen vaknar ,Minette heter visst denna skojare och inget annat .
  Dib=din ( slant på knapparna )

 • christa skriver:

  Hej härliga Pernilla !
  Jag funderar över är om din mor hann ta ut sina saker ifrån affären? Då denna Mirelle
  gjort detta med kontraktet bakon dib mors rygg. Så kan man undra om de inte träffades då sakerna fick flyttas ut från affären.alltså luredrej kvinnan och dib mamma. Jag skulle konfrontera henne,men då åker man väl dit för trakaserier.
  Men detta låter väldigt konstigt och märkligt.Hoppas ni kan sätta dit henne !!
  tack för roligt program,skrattade så då du satt fast i garaget…..
  Styrkekramar till dig och din mamma / Chris

 • Anneli skriver:

  Så tragiskt att inte hyresvärden lyssnade på Christina som varit en trogen hyresgäst i 22år. Jag har kvar tavlan med tänkvärt citat som jag köpte av Christina själv i hennes bod för 20år sedan. Hoppas advokater kan hjälpa Christina att få de pengar hon har rätt till.
  Pernilla tack för underbart program!

 • Ann skriver:

  den här minette har ju verkligen..Gjort en dundertabbe…Hon kommer ju förlora på detta…Jag menar att din mamma som affärspartner …Kan ha varit ett jätte bra drag för henne…Vad hon nu kommer hålla på med så kommer det inte att hålla.., så jäkla lätt är det inte att få en affärsrörelse att gå ihop…Hoppas hon inte lurade av din.mamma pengar

 • Anna skriver:

  Hela historien verkar mycket märklig!!

 • Birgitta skriver:

  Blev verkligen förvånad när jag läste att din mor haft affärer tillsammans med Minett .I Eskilstuna är hon ökänd som en mycket oärlig och manipulativ kvinna.

 • Ellen skriver:

  Maja: Om man är praktikant har man ingen lön från företaget man pratkiserar hos, då får man en liten ersättning
  hos arbetsförmedlingen, som är mindre än akassa tror jag. Praktikanter har ingen rätt till lön. Utnyttjas de som har praktik ska de säga till hos arbetsförmedlingen, så de inte sätter fler praktikanter där och hon får ingen mer ersättning för dem! Så säg det till dem!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Precis som jag och Mia fick betala för hyreskontraktet på vår butikslokal när vi startade MiNilla! I Sthlm överlåter ingen en lokal gratis . Den har ett stort värde, och speciellt i min mors fall där hon har haft butiken i 22 år och lokalen har blivit som en liten turistattraktion i Gamla Stan!

 • Sofia skriver:

  Det var bra att hon tog upp detta, folk som lurar andra ska inte få göra det i lugn och ro.
  Om Minette T inte hade varit en lurendrejare så hade Christina varit kvar i samarbetet istället för att motas bort i dörren. Alldeles oavsett kontrakt med hyresvärden etc, vad det nu är för pappskalle.

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Tips. Visa respekt.
  Nu har Christina Schollin berättat fakta…

 • Hanna skriver:

  Verkar ju som att din mamma varit alltför godtrogen och naiv, vilket känns konstigt när man är så pass gammal och borde veta bättre så att säga, eller så är denna Minette en iskall lurendrejare av rang som lyckats med detta. Men att man skulle tvingas skriva på saker mot sin vilja i detta land låter inte direkt troligt och är nog en fabricering i efterhand…du borde kanske inte ha tagit upp detta över huvud taget.

 • Sofia skriver:

  Ja usch så förbannad man blir!!! Har själv en mamma som är i Christinas ålder och slås ofta av hur deprimerande många som nu för tiden inte drar sig för att utnyttja eller försöka utnyttja äldre människor som tror gott om andra. Hur de kan leva med sig själva och sova gott om natten är en gåta.
  Är ledsen för din mammas skull och känner också mycket med er barn och barnbarn för allt ni måste känna. Finns ju inget värre än när någon gör illa någon man älskar.
  Jag tror iaf på karma, men fram tills dess ska jag sprida historien till så många jag kan. Om Minette kan lura en affärspartner så kan hon säkerligen också blåsa sina kunder, och sådana vill vi inte ha i stan.
  Varma kramar till mamma Christina och till resten av familjen.

 • Karin skriver:

  Hade du kvar dina saker som stol till behandling osv? Det är ju i så fall stöld. Fy vilken hemsk människa om man kan benämna henne med det ordet. Kram och lycka till med allt du göra fina Christina❤

 • Veronika skriver:

  Hej Pernilla och Christina.
  Det var verkligen jätte tråkigt att höra detta.Jag var inne i Christinas butik för många år sedan och jag kommer i håg att Christina var i butiken vid det tillfället.Det är ett jätte fint minne som jag minns än i dag. Jag hoppas Christina får tillbaka sin butik
  Många kramar

 • Hej Johanna. Jag antar att du förstår att varken Pernilla eller jag har någon anledning att gå in på detaljer ang. mina förhandlingar med min hyresvärd Sveriges Riksdag som föregick denna uppsägning av mitt kontrakt.
  Sedan tycker jag nog inte att denna blogg skall vara ett forum för diskussioner, från personer som inte känner till allt. Och där Pernilla skall behöva gå in och försvara sin Mamma.
  Det vi redovisar är FAKTA. Och Sanningen, som vi båda tycker skall fram.
  Hoppas att du respekterar detta.

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  En kärleksfull Christina Schollin…

 • Jennifer skriver:

  Johanna, jag har just startat Bag-all här i Stockholm och vi fick köpa ett hyreskontrakt för 350 000 kr. En mäklarfirma förmedlade affären. Det är ingenting olagligt med det, utan det är så det går till när affärslokaler byter ägare. Gör en snabb googling på nätet så ser du många mäklarfirmor som förmedlar hyreslokaler.

 • Bag-all skriver:

  Johanna, jag har just startat Bag-all här i Stockholm och vi fick köpa ett hyreskontrakt för 350 000 kr. En mäklarfirma förmedlade affären. Det är ingenting olagligt med det, utan det är så det går till när affärslokaler byter ägare. Gör en snabb googling på nätet så ser du många mäklarfirmor som förmedlar hyreslokaler.

 • Hej – alla Pernillas blogg-läsare:
  Christina Schollin här.
  Nu känner jag att jag måste göra ett inlägg här på Pernillas blogg .
  Jag säger bara TACK, TACK, TACK!
  Jag känner mig djupt rörd över alla era kommentarer , era goda tankar och all uppskattning från er och ert deltagande ang. min MåBra-Oas.
  TACK också för all uppskattning från er som varit mina kunder genom åren i Gamla Stan.
  Det var mycket för er skull både Pernilla och jag tyckte att det nu vara dags att avslöja sanningen om varför jag inte finns kvar där numera. Och informera er, kära kunder, att det inte är någon idé att ni letar efter min butik längre.
  Jag uppskattar verkligen ert engagemang – och jag förstår även de inlägg där mitt hyreskontrakt diskuteras och blöts.
  Nu tycker jag nog inte att detta är rätt forum för denna diskussion, eftersom varken Pernilla eller jag valt att redovisa alla detaljer. Och ni, som har synpunkter därför inte känner till allting.
  Det vi redovisar är FAKTA. Och faktum kvarstår: Jag har blivit uppsagd från mitt kontrakt på grund av Minette Tigerfalks agerande bakom min rygg. Det är sanningen. Och sanningen måste komma fram. Det tycker både Pernilla och jag är viktigt.
  Nog om det nu.
  Nu gäller det för oss att ägna oss åt betydligt trevligare saker och positiva händelser – som vi båda kommer att berätta om i våra bloggar. Det blir spännande – det kan vi lova!
  ”Wahlgrens värld” mot nya äventyr!
  Än en gång: TACK, TACK, TACK – alla Pernillas härliga blogg-läsare! (På min egna blogg: http://www.christinaschollin.com kan ni läsa mer.)
  Med kärlek!
  Christina Schollin.

 • Elenor skriver:

  Jag blir så ledsen för din mammas skull hon som verkar så godhjärtad och rar. Hoppas ni kan sätta åt denna vidriga människa på nåt sätt!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ja, och du är tyvärr inte den enda som skriver detta. Synd att den informationen inte nådde min mamma innan hon inledde samarbetet med Minette, då hade hon haft kvar sin älskade lokal nu….!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Men det är ju precis det min mamma hela tiden har velat. Att dom ska bedriva verksamheten tillsammans. De har delat på hyran och mammas intuition har hela tiden varit att vara en del av den nya skönhetssalongen. Det var ju därför vi var där och filmade från Wahlgrens Värld. Annars skulle det inte ha funnits något intresse från vår sida att filma nyöppningen om inte mamma hade varit involverad.

 • Maria skriver:

  Kan bara hålla med. Inte första gången Minette håller på med tvivelaktiga affärer.
  Hon är ökänd hör i Eskilstuna. Håller med om att anmäla detta till uppdrag granskning och ställa henne till svars.

 • Helena andersson skriver:

  Blir så jäkla arg, förvannad och ledsen!!!!!! Hur kan man vara med?!!!! Hur kan man vara så jäkla kall?!

 • Lena skriver:

  I det här fallet har väl inte någon överlåtelse av kontraktet mot betalning genomförts. Det olagliga är ju att Christina som ju själv inte tycks bedriva någon verksamhet i lokalen, hyr ut den utan hyresvärdens godkännare. Detta är grind för uppsägning. Även om man tecknat ett så kallat samarbetsavtal med någon innebär det inte att man anser att verksamheten bedrivs gemensamt.

 • monica kallin-ticconi skriver:

  Sååå trist att läsa detta. Finns inget sorgligare än människor som lurar snälla ,positiva,välmenande personer för eget ändamål. Och i detta fall, även en känd person. Såååå dåligt.Minns så väl den fina lokalen. Var på ett Stockholms-besök för över 10 år sedan och hade tagit med mig några italienska väninnor på en lång weekend för att visa dem Stockholm. På listan över alla ställen att besöka var just denna lokal pga av en av mina väninnors stora intresse av just änglar( och jag kände till denna affär). Alltså hon var intresserad av även ”riktiga” änglar,inte bara symboliskt. Har för mig att lokalen hette nåt i stil med ” Christina’s Änglar” vid den tidpunkten …eller nåt,men kan ha fel…. Hur som helst, vi hade sån tur att din mamma faktiskt var där och t.o.m. satt i kassan !! Min väninna var helt lyrisk efter det mötet ! Vi köpte flera änglar och andra saker och det var verkligen något speciellt över den affären. Som sagt, en väldigt speciell affär, en väldigt speciell person och ett väldigt fint minne. Hoppas,hoppas, att detta inte slutar så här utan att ni får upprättelse som det sig bör och som ni faktiskt har rätt till och att denna bedragare inte kan fortsätta sin verksamhet utan !!
  Kram,
  Monica i Rom
  Ps.) Älskar erat program :) … ds

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Johanna , du verkar inte vara insatt i att när det kommer till butikslokaler så FÅR man sälja ett hyreskontrakt .

  När det gäller bostadslägenheter är det förbjudet att ta betalt i samband med en överlåtelse av hyresrätten. Detta gäller dock inte för lokaler. Tvärtom kan det ibland för attraktiva lokaler betalas höga summor enbart för hyresrätten. Däremot gäller att hyresvärden måste godkänna överlåtelsen.

 • Susan skriver:

  Hur som helst så är det riktigt fult gjort. Kletigt. Smutsigt. Oärligt.

  Usch, stackars Christina ⭐️

 • Nettan skriver:

  Hahaha håller med dig Anna! Gråta över en sån sak liksom. Jätte trist såklart för Christina i övrigt.

 • Sara skriver:

  Johanna vi har förstått din synspunkt nu så du behöver inte skriva samma sak flera gånger,

 • Fredrik skriver:

  Nu är det väl ingen lägenhet. En lokal, som t ex en butikslokal, får överlåtas. Annars hade t ex restauranger inte kunnat investera pengar i lokaler som de hyr.

  Det är förmodligen så enkelt att ingen utomstående har tillräckligt med information om vad som hänt för att kunna dra korrekta juridiska slutsatser.

 • Anna skriver:

  Förstår inte riktigt att du gråter över detta! Känner du familjen personligen? Om inte så finns det värre saker i livet!

 • Bella med familj i Västerås skriver:

  Fy fan vad sjukt och vilken sjuk kvinna (dåre) denna Minette Tigerfalk verkar att vara. Så tråkigt att detta drabbar eran mamma och att hon inte kan få tillbaka lokalen. Jag kom ihåg för cirka 20 år sedan så var jag in i hennes härliga ängel butik och fick då hennes autograf. Och det var så härligt att bara gå där inne och se alla änglar och även dina gamla scenkläder :)
  Jag köpte en ängel av din mamma som tyvärr har försvunnit på vägen
  Jag ska hålla tummarna att Minette tar sitt sunda förnuft tillfånga och inser vad hon har gjort och ber din mamma om ursäkt nu när hon är uthängd, vilket är sjukt bra gjort av dig då detta ska komma fram. Och bedragare ska komma fram så alla får veta vad för sjuka människor som finns i denna jord och att man vet VEM man ska akta sig för.
  PS; Ge mamma en styrkekram från mig och min familj
  Kram

 • Linda skriver:

  Och har Christina sålt verksamheten och kontraktet så kan hon ju inte räkna med att vara kvar? Eller vad menar du Helene?

 • Linda skriver:

  Om man inte har gjort något olagligt kan hyresvärden inte säga upp ett hyreskontrakt. Då är det bara att ta vidare ärendet till hyresnämnden, så kommer Christina att få tillbaks lokalen. Har hon däremot skrivit på ett kontrakt om överlåtelse så är det det som gäller. As simple as that.
  Har hon hyrt ut en lokal utan hyresvärdens tillåtelse har hon brutit mot lagen.

 • Helené skriver:

  Men att sälja en rörelse som innehar ett hyreskontrakt är inte olagligt. Ta kväll nu Johanna, alla har läst dina åsikter nu ett antal gånger eftersom du verkar gå på repeat.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Läs mitt tillägg med anledning av det Expressen skrev.

 • Johanna skriver:

  Jag säger inte att det var rätt av den här Minette att springa och skvallra till hyresvärden att din mamma tänkte sälja kontraktet men du måste förstå att din mamma bröt brutalt mot lagen. Det finns ingenting en hyresvärd ser allvarligare på än när man säljer kontraktet vidare och att man tjänar pengar på kontraktet och att man tar emot en överlåtningssumma, vilket du själv skriver att hon tänkte göra. Jag förstår hyresvärden att dom kastade ut henne med huvudet före utan att ens prata med henne.

 • Helené skriver:

  Johanna! Pernilla skriver ju att hon ska överlåta sin rörelse som innehar hyreskontrakten. Företaget i sig har ju ett värde samt ett hyreskontrakt. Over and out – god natt!

 • Johanna skriver:

  Pernilla, det har inte begåtts något fel. Din mamma bröt mot hyreslagen när hon blandade in pengar. Du skriver ju själv att hon skulle ta emot en överlåtningssumma för kontraktet. Det är olagligt i hyreslagen, Blandar man in pengar åker man ut med huvudet före. Man får inte ta emot pengar när man överlåter ett kontrakt. Inget fel har begåtts av hyresvärden.

 • Catta skriver:

  Men va ledsen jag blir😞Din fina mamma som jag haft äran att träffa för många år sedan i hennes butik, flaskan med en ängel på står ff kvar i mitt badrum❤️Och den där hemska människan som lurat din mor hoppas jag verkligen att ingen kommer att sponsra , usch 👿👿 blir så j…a arg. Kram till din fina och goa mamma😍

 • Helena skriver:

  Jag blir riktigt förbannad och upprörd över det jag läste. Gå till en jurist och be denne titta på ärendet, som därefter kan avgöra om det är någonting att gå vidare med. Dröj inte för länge bara. Det har inte gått rätt till. Även muntliga överenskommelser är också juridiskt bindande. Lycka till.

 • Maja skriver:

  Försök inte skylla på Christina vissa av er! Minette är slug och borde inte få ha kvar lokalen!!
  Det finns själ o känsla i vissa lokaler/ verksamheter och det bör vårdas i vårt fina Stockholm! Maja

 • Maja skriver:

  Verkligen! Och Man undrar ju hur hon kan hålla igång sitt ställe i Eskilstuna utnyttjar praktikanter och ger ingen lön. Minette heter hon…

 • Linda skriver:

  Du skriver om hur viktigt det är med ärlighet för dig och då tycker jag det är rimligt att du berättar hela historien när du gör ett sånt här inlägg? Om det finns dokumentation på att lokalen lånats ut ”svart”, så är det klart att din mamma blir av med den? Ska man hyra ut i andrahand måste det gå genom hyresvärden annars riskerar man såklart att bli av med kontraktet. Det trodde jag alla visste?

 • Linda skriver:

  Precis.
  Jag har en vän som är jurist på HGF och det är omöjligt för en hyresvärd att säga upp en hyresgäst om man inte brutit mot lagen. Då har man inget stöd hos hyresnämnden som beslutar enligt lag. Vem låter sig tvingas skriva på ett kontrakt om överlåtelse och varför undrar jag?

 • Cilla skriver:

  Så jäkla lågt. Styrkekram till Christina!

 • Eva skriver:

  Ja precis man pratar väl med sin hyregäst först och främst! Verkar inte vara nån bra hyresvärd!

 • Lena E skriver:

  …. tänk att det finns folk till allt, till-och-med bry sej i stavningen!!?? de va inte de som var grejen i mitt inlägg. -Karma, det kanske möter dej åxå en dag! :)
  MVH Lena E

 • Rosa skriver:

  Så fruktansvärt fult gjort och så beräknande, hur kan man vara så ond, elak och iskall. Tänk att man inte kan lita på folk, att man ska behöva vara misstänksam hela tiden istället för tvärtom. Stackars din fina fina mamma att behöva uppleva detta med sitt livsverk så ont det måste göra och vad är det för en hyresvärd som inte hör med henne innan man tar ett sådant här beslut, fy säger jag bara. Hoppas innerligt att det kan ordna upp sig, att den här människan får vad hon förtjänar.
  Kram till din fina härliga mamma håller tummarna att hon kommer att få upprättelse nu.
  Rosa

 • Susanne skriver:

  Fy vad vedervärdigt av denna vidriga människa!!! Jag har varit till Christinas bod många gånger. Många kramar till hela din fina familj 😘😊

 • Lottis skriver:

  Hur lågt kan man sjunka…😬😬😬
  Styrkekramar d Lux 💕

 • Mia skriver:

  Ha ,ha Carma med C??? Första gången jag sett det!

 • Tina skriver:

  Och ”för mig” ska det såklart vara. Autocorrect gör lite som den vill.

 • Anna skriver:

  Kommer själv från Eskilstuna, så nu ska detta spridas , som man bäddar får man ligga Mariette.

 • Tina skriver:

  Ja alltså om hon inte ljuger om det så 😉 Lustig kommentar tyckte jag, why liksom? Föd mig blir det alltid konsekvenstänk när jag ser människor som hängs ut. Alltid fler med i bilden som blir drabbade och nä, det känns inte ok sen får andra tycka vad de vill.

 • Lotta Gilenfall skriver:

  Ge sig på en gammal människa, hur lågt kan man gå😱

 • Pernillas största fan Malin skriver:

  Men herregud hur kunde hon göra så mot din fina mor? Jag fattar inte hur hon kunde göra så mot din mor 😡Jag minns när jag besökte fin mammas fina bod och din mamma är verkligen en ängel och jag blir så upprörd hur denden elaka kvinna kan göra så mot din mor😡Hälsa din mor från mig med kram 🌹

 • Daysie skriver:

  Universums orsak och verkan heter karma! Girighet vinner sällan i längden. Men tills dess så är ända sättet vissa förstår att det finns konsekvenser, är att avslöja vilka dom är. Man gör inte så mot den finaste Queen Christina! XO

 • Rodhe skriver:

  Vet du ens om hon har några barn?

 • Lena E skriver:

  Kommenterat inne hos din fina mamma & gör det här åxå…

  Här sitter vi en fredag, ska mysa & äta gott!…

  Blev så illa berörd i förrgår när jag läste detta på din mammas blogg, men kunde inte kommentera då jag var på jobbet, nu rinner mina tårar i en strid ström… hur kunde denna Minette få för sej att svika din fina varma, gladlynta mamma med den vackraste själ????

  Jag fattar inte hur en del kan sko sej på andra, hur man kan gå över lik för att ta sej fram, detta berör mej så starkt & jag känner en sådan avsky…

  Men CARMA heter det, det som slår tillbaks emot en, det väntar jag på…. för alls er räkning, för mår en dåligt i familjen, blir det ringar på vattnet…

  Stor & Varm kram hela fina familjen <3 NI ÄR BÄST!!!!!!! <3 <3 <3

 • Mia skriver:

  Jag brukar inte kommentera så mycket men är en flitig följare av både dig Pernilla och din mamma och nu även Bianca. Men detta inlägg berörde mig <3 och jag förstår mig inte på sådana elaka människor som den där kvinnan är. Hon ska skämmas och jag hoppas att ingen i fortsättningen kommer att besöka butiken. Man kunde se på kortet att hennes ögon är elaka. Usch och fy. Skickar må bra tankar till din fina mamma <3 Mia

 • Johanna skriver:

  Fy fan, det räcker så!! Så vidrigt!! Är såå oerhört glad över att jag besökt din mammas butik när den faktiskt var bara hennes!! Fast jag inte var så gammal då så minns jag fortfarande hue mysigt det var oxh fascinerande med alla änglar :) Att få ett kort med hennes autograf var stort då! Kram till er!

 • Eva skriver:

  Men vad har det blivit av mänskligheten nuförtiden? Är det inte ett par mord om dagen, så är det åtminstone ett par våldtäkter. Det är bedrägerier, stölder och fan å hans moster…

  Och så uppe på allt annat ont, tronar denna Minette. Helt kall och iskallt beräknande. Förstår hon inte att ni som känd familj
  kan göra denna historia offentlig?
  Jag säger som andra säger, vänd er till en advokatbyrå.

  Minette verkar dessutom lida brist på konsekvenstänkande…Hon är ju dessutom filmad av ”erat” team.
  Förstår hon inte att detta skumma beteénde är dålig reklam för hennes rörelse?

  Bra att du berättar om ”skumrasket”…

 • K skriver:

  M T har jag råkat ut för – otroligt obehaglig människa!

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Bli så jäkla förbannad när jag läser detta! Vet att jag läst om vad som hänt på Christinas blogg tidigare. Minns också avsnittet då ni var på invigningen på ”må bra oasen”.
  Hur sjutton kan man behandla någon så???!!!! Din fina mor och hennes fina bod och salong som jag besökt förr.
  Hur kan hon sjunka så lågt, att luras och sen göra sig okontaktbar! Usch och fy!!!
  Bra att du berätta för oss!
  Självklart vill man tro gott om personer, det är ju en sund inställning. Hemskt att man ska behöva tänka annat.

  Stor kram till dig och din fina mamma Christina ❤️❤️

 • Kristin skriver:

  Jag har växt upp med att gå väldigt regelbundet på teater, och främst sett din mamma. Jag har alltid beundrat henne så. Hon verkar så genuint go och fin (och talangfull). Jag blir riktigt arg när jag får höra hur hon blivit behandlad. Det är inte okej! Man kanske ska gå förbi i Gamla stan och fråga den där människan hur hon täcks!

 • Linda skriver:

  Du har rätt i att Expressen är en skvallerblaska som sprider lögner men när de citerar en namngiven hyresvärd så har det en trovärdighet för mig på samma sätt som när man rapporterar om kändisars bortgång exempelvis. Christina har uppenbarligen skrivit på ett överlåtelsekontrakt och det är väl naivt att göra det flera år innan man tänkt överlåta lokalen? Sen håller jag med om att det är trist med folk som inte håller muntliga avtal.

 • Tina skriver:

  Ja men nu skrev jag inte om henne utan om hennes förmodligen helt oskyldiga barn son får höra en massa kommentarer och åsikter om det.

 • Lise05 skriver:

  Hej Pernilla,
  Läste just ditt inlägg – så förfärligt och konstigt det måste kännas för din mor att bli ”bortputtad” från sitt eget företag/butik…jag har tyvärr inte besökt hennes lilla bod i Gamla stan men känner många som handlat hos henne….jag hoppas hon till slut får upprättelse och tillbaka de pengar som är hennes samt en ursäkt från den där falska donnan, hur kan man göra så mot speciellt den äldre generationen, har inte den här Minette några känslor??!, en riktig ”sol och vårare ”är hon….tror inte det är första gången hon varit oärlig,.hoppas det löser sig på något sätt. Jag kommer dela detta på min FB-sida och berätta att Christinas verksamhet inte finns kvar i den lokalen. Jag uppskattar också att hon är med i Wahlgrens värld, hon är bara för härlig liksom ni övriga i familjen !.
  /lise

  Måste gå tillbaka och titta på inslaget när hon hade sin invigning…eller om någon kan lägga ut en länk på just det avsnittet.

  Kram kram till er !.

 • Jennifer skriver:

  Det är så fruktansvärt och ofattbart att det finns kvinnor som kan göra så här mot en annan människa. Att det dessutom är en äldre person som hon lurat gör det hela ännu mer osmakligt.
  Att fina Christina som ska behöva oroa sig och må dåligt för det här så här på ålderns höst är verkligen fruktansvärt. Bra Pernilla att du berättar om det här! Och hoppas Minette får sig en tankeställare och gör rätt för sig!

 • Mickan skriver:

  Usch, vilken fruktansvärd människa! Hur kan man göra sådär mot någon? Och i framförallt mot fina Christina!? Tycker att det är så himla bra att du informerar om detta – människan ska inte få någon draghjälp av Christina (och dig med familj) som hon bedragit!!

 • Marta skriver:

  Tack för att du informerar! Ska sprida vidare till så många jag kan. Hoppas tillräckligt många gör det!
  Din söta, fina mor! Det verkar liksom inte finnas något ont i henne.
  Hur är vissa funtade?! Vidrigt beteende är bara förnamnet.
  Hälsa din fina mor att vi är många som tänker på henne i alla fall. Och förhoppningsvis får många nu upp ögonen för vad som skett och att den nya verksamheten till slut måste läggas ner.

 • Petra skriver:

  Det behöver inte vara överlåtelsen av hyresavtalet som skulle ske mot betalning, utan själva bolaget vilket är helt lagligt.

 • Hanna skriver:

  Och vad vet du om det, är hon dömd eller, förutom av dig?

 • Moa skriver:

  Samma expressen som skrev om Biancas nya ”blonda” hår?

 • Moa skriver:

  Det skulle hon väl tänkt på själv innan hon började med bedrägeri?

 • Anne Å skriver:

  Då gör ju hyresvärden inte rätt. Man har ju kontrakt och dialoger vid förlängning och uppsägning hyreshöjningar m. m. Huuuuumm. Här luktar det skunk.

 • Anne.Å skriver:

  Läste precis att Christins blev uppsagd. Hur gick det till ??

 • Anne Å skriver:

  Mycket mycket tråkigt. Usch för sådana människor,att dom bara ksn leva med sig själv. Hur kan dom sova gott om natten. Men har lilla mor skrivit över kontraktet till denna Minette 😬😬

 • Ann-Louise skriver:

  Nej så vidrigt😡 Söta Christina som man kan förstå har ett hjärta av GULD! Vidriga människor finns de gott om💪 All Lycka & man bara ÄLSKAR eran reality serie😀💕

 • Ann skriver:

  Inte ens 2% som tror på det
  Expressen skriver.

 • Tina skriver:

  Det låter ju som jättedåligt gjort men tänk på hennes barn när du hänger ut henne såhär. Känns liksom inte ok.

 • Sara skriver:

  Kanske genom att ha kommit överrens om att en kostnad för överlåtelse skulle erläggas?
  Det blir ju att ”köpa” hyreskontraktet svart, nej jag vet inte det bara var det jag kunde tänka mig skulle kunna vara anledningen till att hyresvärden valt att säga upp kontraktet med Christina

 • Anngelicka skriver:

  Men Fy vad hemskt!!Dun mamma som hade en sån mysig bod!!Jag har varit där några ggr har köpt änglar av henne.Jag har en liten samling på hennes änglar och även dina änglar dom är så fina.En stor kram till din mamma. Och till dug och din fam❤️🤗❤️🤗

 • Linda skriver:

  Expressen har kontaktat hyresvärden som säger att Christina och hyresvärden haft en ömsesidig överenskommelse om att avsluta hyreskontraktet i mars. Om det är sant är det väl inget att bråka om nu?!?

 • Annika skriver:

  Fy fan för såna människor.
  Man vill ju inte tro att såna finns?! Man tror alltid att ingen kan göra sånt men så händer det.
  Bra du hänger ut henne här så folk får veta!

 • lena skriver:

  Låter helt vansinnigt! Gör en polisanmälan på denna kvinna! Så får man väl inte bete sig och bra att du skriver om det. Fy sjutton så fult!!! Väldigt tråkigt för din mamma som verkar vara så go och rar. Hoppas det ordnar upp sig. Kram

 • Stephenie skriver:

  Jag blir så illamående när jag läser om det du skriver om att någon har lurat din mamma jag blir så ledsen kram

 • Åsa skriver:

  Hej!
  Jag vet att Minette blåser den Enna efter den andra även i Eskilstuna, hon
  Har ett uselt rykte tyvärr.

 • Annica Söder skriver:

  Men fy!!!! Din mamma som verkar så gullig 😥. Bra att du hänger ut henne! Du borde sprida detta på Facebook också ! Kram till dig och Christina ❤️

 • Hanna skriver:

  Redan gjort…men måste godkännas så det läggs nog inte ut.

 • lisa skriver:

  Affärskvinnan Minette Tigerfalk och prinsessan Sofia på hemlig lyxlunch:

  http://www.svenskdam.se/2017/04/sofia-pa-hemlig-lyxlunch-se-nya-bilderna/

 • Christina skriver:

  Fy fasiken vad ledsen man blir. Jag förstår att du skriver om det här eftersom den kvinnan inte ska glida på någon räksmörgås genom din mammas namn och verksamhet. Jag skulle också skriva ut det om det vore min mamma det gällde. Tänker också att varför ska den där Minette rida på ditt namn också med anledning att ni var där och filmade.

  Kan man bara bli uppsagd från ett kontrakt på det sättet? Verkar vara något oseriöst där?! Har den där kvinnan flörtar lite extra?!

  Kram till dig och framförallt till din fina mamma
  /Christina

 • Madde skriver:

  Hej!

  Ja detta låter verkligen jättekonstigt!
  Vad är anledningen att hon blev av med lokalen? Vad menar minette att hon gjort?
  Tror faktiskt också att det är väldigt svårt att få någon utsparkad utan ordentlig anledning!
  Men är det inte intressant att hon har en egen blogg, denna kvinna. Kanske vi alla ska fråga henne där och be henne förklara?

 • Emma skriver:

  Fy vad arg man blir! Arg att någon kan bete sig på det viset och ledsen för din mammas skull! Hoppas den här kvinnan åker dit för detta. Som någon skrev, det måste väl gå att polisanmäla??
  Er serie är för övrigt det roligaste ever! Ni är så himla härliga och roliga <3

 • Åsa skriver:

  Ja varför går ni inte bara dit? Man kan inte bara bli uppsagd hursomhelst så om allt är rätt från Christinas sida så är det väl bättre att ta kontakt med sin gamla värd? Sen förlåt så tycker inte jag att du borde använda ditt forum här till att hänga ut folk innan någon är dömd. Om allt är som ni säger så berätta slutet när det finns ett avslut på historien där rätt är rätt.

 • Ullis skriver:

  Så tråkigt! Tänk att det finns så usla människor. Din mamma verkar vara en både gullig och omtänksam människa. Hoppas hon får rätsida på detta! Kram

 • Yvonne Berglund skriver:

  Jag säger bara : usch och fy så vissa människor beter sig . Bra att du skriver om detta . Hälsa mamma med massor av kramar 🤗

 • Annika skriver:

  Jag antar att ni redan gjort det, men vad säger hon när ni stövlar in i lokalen för att prata med henne? Hon kan ju inte hålla den låst om hon vill ha kunder?
  Vilket svin för övrigt.

 • Carola skriver:

  Bra Pernilla — att du lägger ut bild och namn på personen ifråga. Snacka om att hon har dribblat med fel person. Du har många följare här på dessa sociala medier, blir ju liiiite pinsamt och fortsätta driva den där affären för henne som om inget har hänt. Tyvärr finns det ”folk” som verkligen inte har någon etik eller moral i kroppen oavsett vad. Hoppas detta blir en ordentlig knäpp på näsan för henne! (Eller snarare en upper-cut 😂🙈) Tråkigt för din mamma. Kan bara lugnt säga; hon kommer att få det hon förtjänar. Bara att sitta ner i fåtöljen invänta … Må så gott! ❤️

 • anne skriver:

  Har inga ord mer än…
  Det straffar sej.
  Karma

 • Hanna skriver:

  Det här låter ju jättekonstigt, varför går ni inte dit och konfronterar människan direkt istället för att skicka mail och sms?! Sen är det inte möjligt att få någon uppsagd så där utan vidare som det låter på dig, det är nåt du inte berättar eller vet, va inte så naiv, vi är inte dumma i huvet liksom.

 • Liza skriver:

  Vilken vidrig människa! Stackars Christina. Kan ni inte stå utanför butiken och konfrontera henne, gärna med filmteamet i närheten?
  Håller med tidigare kommentarer, kontakta en advokat som kan kolla hur allt gått till för något lurt är det.
  Ge din mamma en styrkekram.
  Tack för ett underhållande program.

 • Elisabeth skriver:

  Vänd er till ”uppdrag granskning”. Det här affären bör granskas synnerligen noggrant ovh belysas av Josefsson 😘.

 • Steffie skriver:

  Så himla trist! När jag såg omgång ett av wahlgrens värld,så såg jag att minette var med. Och vet att hon inte är rolig och ha att göra med. Himla trist!

 • Linda skriver:

  Man blir inte uppsagd från ett hyreskontrakt utan vidare. Man måste ha brutit mot hyreslagen först. Bedrivit olaglig verksamhet eller stört grannarna runtomkring. Men det krävs mycket för att få igenom en uppsägning så något är skumt här. . .

 • Linda N skriver:

  Alltså det var det fräckaste jag läst på mycket länge. Vilken jäkla lite skitråtta😡😡. Jag säger som andra polisanmäl, man kan inte bara få någon uppsagd utan att själv bli inblandad.
  Fy vilken jäkla vidrig människa som hade säkert planlagt allt utefter minsta detalj.
  Kramar om din lilla mamma 💕🌸.

  Jäkla bra program ni har ❤️

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  🌟En begåvad kärleksfull Christina Schollin.
  Jag blir så förbannad att läsa texten…

 • Johanna skriver:

  Usch så hemskt att göra så.
  Hur kan man göra så? Fy fan vad elakt, rått rent ut sagt. Fruktansvärt. Kan man inte stämma kvinnan eller något? Eller gå till rätten med det? Men har man inger skrifligt avtal om det bara är muntligt är det svårt. Hemskt det hände din snälla mamma ❤️. Tänk på att alltid skriva papper för tyvärr så vet man inte med folk indagens samhälle 😢

 • Eva skriver:

  Tråkigt! Och hur kan Christina bli uppsagd utan att hyresvärden ens tar kontakt med henne. Hyresvärden borde ställa allt till rätta igen tycker jag.

 • Agneta skriver:

  Fy!!! Fruktansvärt!! Falska människa😡
  Kram till Dig Christina🌺

 • Asterixia.se skriver:

  Det är ju bedrägeri. Har ni haft kontakt med en jurist som kan gå igenom hela fallet? Vad säger hyresvärden?

 • Marléne skriver:

  Så tråkigt för din mamma jag har varit och handlat hos
  henne många gånger. Alla i min familj har en månadsängel
  från henne. Man blir mörkrädd när man hör vad elaka människor
  kan vara och är. Hälsa henne så gott från mig. Tack för ett härligt
  program som vi alla i familjen har stor glädje av.
  Kram 👼😇

 • Linda skriver:

  Hur kom det sig att hyresvärden sa upp din mamma??? Det finns ju lagar att följa och att säga upp någon från ett hyreskontrakt kan man inte göra utan anledning. Då måste ju din mamma brutit mot lagen för att en uppsägning ska vara skälig?? Låter mycket märkligt. Vänd er till polisen.

 • Susanne skriver:

  Usch!!! En sådan gräslig människa. Å väldigt bra å gå ut med det för varför ska såna falska människor komma undan. Tror människan att det ska bli nått bra av detta?! Säger igen bra där Pernilla. Blir så fööörbannad.
  Krama din mamma å säg att det brukar straffa sig för elaka människor. Ha en bra dag trots allt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram