Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!

TACK för alla fina kommenterar efter gårdagens program – och tack för att ni är så MÅNGA som tittar!!! 

SÅ ofantligt roligt med den fina responsen som vår Realityserie har fått!!!

Många som skriver att dom känner igen sig och framför allt tycker om att vi är så raka och ärliga i programmet!

Och just Ärlighet är något som jag värdesätter oerhört!!!   (Kommer mer till det strax…!)

Många av de tittare som har upptäckt Wahlgrens Värld först denna säsong, skriver till mig att de nu har börjat om från början och även ser hela säsong 1!   Många trogna tittare har också haft det som en liten ”uppvärmere” inför säsong 2. 😉

I ett av avsnitten från Säsong 1 så besöker jag och Bianca min kära mors butikslokal i Gamla Stan som hon har haft i i hela 22 år!!!

Från början hette lokalen Christinas Bod & Salong och var en presentbutik med fokus på Änglar och där mamma och hennes kollegor höll föreläsningar och hade små föreställningar.

 

 

Men med tiden så utvecklade Christina lokalen till en ”Må-Bra-Oas” som hon kallade det.

 

 

Mamma jobbar sedan flera år med ett känt hudvårdsmärke som heter Nu Skin,  Så hennes butik blev mindre butik och mer ett ställe dit man kunde gå för att få massage , hudvårdsbehandlingar och andlig rådgivning,  bland annat.

 

 

Mamma samarbetade med många olika tjejer/kvinnor genom åren som på olika sätt hyrde in sig i mammas lokal.

I Juli 2016 förra året så inledde Christina  ett sammanbete med en ny partner vid namn  Minette Tigerfalk.  

 

 

De jobbar båda två med Nu Skin, och Minette drev en egen skönhetssalong i Eskilstuna.

Min kära mor såg fram mot att fortsätta bygga sin MåBra-Oas tillsammans med Minette och hennes tjejer ,och de hade planer och idéer om samarbete på flera plan. 

15 september förra året var det då dags för  Nyinvigning på deras gemensamma Skönhetssalong och Må-bra-Oas i Gamla Stan! 

 

Jag och Bianca och TV-teamet från Wahlgrens Värld var där på Invigningen och grattade mamma/mormor Christina till den uppfräschade lokalen och den nya salongen! 

 

img_2011.jpg

 

Bianca hade köpt vackra blommor till sin mormor i invigningspresent!

 

img_2014-1.jpg

 

TV-teamet redo ,  med världens bästa Johannes som är vår kameraman , klippa och som filmar i stort sett ALLT i Wahlgrens Värld!

 

 

Mamma var SÅ glad över sin nyöppning och sitt nya samarbete!

 

 

img_2013-1.jpg

img_2010-2.jpg

 

Men , tyvärr så visade sig denna kvinna Minette vara allt annat än en god själ…..

 

Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart  trott allt gott om,  gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin  lokal!!

Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam-  eller tillsammans med andra duktiga tjejer –  och mammas dröm gick i kras…!  😥

Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!  

De behandlingar som utförs där är inget som varken hon-  eller vi – står bakom – eller rekommenderar! 

 

Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette-  när hon hade råd och tiden kändes rätt –  skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon. 

Hon sa t o  m till mig att ;

”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och  hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

 

Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att  ;

”Varför säger hon så?!  Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!” 

Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

 

Jag har varit så jäkla förbannad ,  upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!!    Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting,  driver verksamheten vidare och har fester  i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

 

Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre.  Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre. 

Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek,  har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen…. 

 

Tillägg för de som har läst Expressen : 

Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.

Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ;  ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte  förklara sig,  eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.

 

292 reaktioner på “Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!”

1 9 10 11
 • Tessan skriver:

  + att hota med uthängning är ju ett tecken på att man inte har rent mjöl i påsen själv. Man får bara okända människor att hota en människa dom inte ens känner. Ni som läser här och gör det ni är på riktigt dumma i huvudet. Känner ni tillfredsställda när ni har skickat massa hot till en person? Undrar verkligen hur erat psyke är. Inte så värst bra iaf. Tipps från coachen uppsök läkare!

 • Tessan skriver:

  Pajkastning deluxe. Men vad har C gjort för något då? Allt detta är inte bara Ms fel. Jag har hört en hel del som ni har gjort mot henne också. Kan inte påstå att någon av er parter har gjort rätt för sig. Att sedan gå ut i sociala medier och hänga ut en person som får hot av dina följare är inte OK! jag har hört mycket otrevliga saker som ni gjort emot henne. Även fast hon inte är så trevlig själv behöver man inte måla upp sig som ett offer när man själv har ett finger med i spelet. Vuxna människor! Ett andrahandskontrakt är ett andrahandskontrakt då får man ta konsekvenserna där efter, hon har inte gått bakom ryggen på er! Tyvärr ser lagarna ut som dom gör här i Sverige. Skyll på det systemet istället för dom där emot är helt fakkade! Att hota med att hänga ut någon på sociala medier för att man råkar vara känd är bara barnsligt. Sluta tjafsa!

 • Eskilstunabo skriver:

  Karman kom.13/2 minettes salong konkade i Eskilstuna

 • Jonte skriver:

  Det sjukaste är väl ändå att Minette anmälde Christina för misshandel! Jamenar hur desperat kan man bli!? Anmäla en 80 årig fin och gullig tant för misshandel :S

 • Matilda skriver:

  Jag har haft endel kontakt med Minette Tigerfalk och hennes företag ”Carino spa” i Eskilstuna genom mitt arbete och måste säga att det förvånar mig inte alls att läsa Minette bedragit ännu en samarbetspartner.
  Minette Tigerfalk är känd i Eskilstuna för att lura, manipulera och bedra. Hon gör vad som helst och vad som krävs för att få det hon vill ha. Dessutom behandlar hon andra människor som skräp.
  Vi på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna var tvungna att avbryta vårat samarbete med henne efter att de praktikanter vi skickat till hennes företag Carinospa kom tillbaka till AF och berättade helt oacceptabla och vidriga historier om hur dom blev behandlade av Minette Tigerfalk och hennes dotter och vad som pågick på Carinospa.

  Hoppas det går bra för Christina i Spanien och all lycka till dig Pernilla! :)

  • Nanni skriver:

   Det vore intressant att få höra mer om vad praktikanterna på Carino sa? Jag har hört rykten om hur Minette behandlat sina anställda och praktikanter… Hon verkar vara en otäck människa. Speciellt med tanke på vad hon utsatt Pernillas mamma Christina för :(

 • Farbror frej skriver:

  Hej alla barn nu är det barnprogram snart får ni se vad minette plockar fram, följ na på bloggen och chip chillevip så har ni fått er en helhets dikt :) tack och god natt :)

 • Case skriver:

  Om jag fattat artikeln rätt så har m gått förbi c då c inte ville att m skulle gå till hyresvärden. Men m hade rätt att göra det. De var inte överens. Resultatet av mötet med hyresvärden blev att m fick ta över lokalen? Ett avtal sas upp och ett nytt startade. Därpå skriver c en faktura på 250000 som c vill ha av m som överlåtelsesavtal men enl värden saknar det avtalet rättslig grund. M behöver inte betala ngt till c. Är det rätt uppfattat?
  P låter då enl artikeln M veta att om M inte betalar så kommer hon ”berätta vad M är för människa” i sina kanaler för att m duckade sms och mail med hänvisning till sim advokat. P uppfyllde sitt löfte och resten är historia. P avböjer att kommentera enl ESkilstunakuriren som skrivit artikeln. Stämmer det här scenariot verkligen med vad som skett?

  Undrar också varför den här tråden inte syns under Mest kommenterat då det är det den är?

  • Linda skriver:

   Vad som verkligen stämmer och vad som hänt mellan Minette och Christina, vet ju inte ens Pernilla utan det är ju bara M och C som vet det. Däremot citeras ju Erik Lilja från Sveriges Riksdag i reportaget och han ljuger ju knappast. . .
   Pernilla har ju själv enligt Christinas version av sanningen skrivit att det fanns ”privata handlingar” mellan M och C.
   Att tråden tagits bort från förstaplatsen på ”mest kommenterat”. . . Ja vad beror det på tro?

   • Case skriver:

    Mmm. Der verkar vara dolda fakta här. Men vad jag funderar på är avsnittet i artikeln som handlar om övwrlåtelseavtalet c vill ha för 250 000 och som, om jag fattar rätt, inte har någon grund. Det är enligt artikeln vid den tidpunkten p säger att hon ska berätta vad m är för människa om m inte betalar. Det är mest det jag funderar över.ä av förklarliga skäl. Det är möjligt att m inte är en bra affärspartner – en del vittnar ju om det. Men samtidigt är ju Ps agerande att dra ut någon i offentligheten och utnyttja sitt kändisar skap för att hänga ut någon att eskalera konflikten ytterligare för att uttrycka sig milt. Så jag undrar om det här stämmer jaG.

  • Linda skriver:

   Men om du läser citatet från Erik Lilja så får du svar på din fråga. Christina blev uppsagd från hyreskontraktet. Därefter fick Minette ta över det. Därmed har Christina ingen rätt alls till några pengar alls enligt hyreslagen.

   • Case skriver:

    Om det stämmer så har p alltså sagt att m ska betalaren kvarts miljon som c inte har rätt till – annars hänger hon ut m? Då är det inget annat än utpressning. Eller? Men eftersom ingen anmälan om utpressning gjorts antar jag att det kan finnas andra detaljer här?
    Men i vilket fall som helst. P hotar m med uthängning om hon inte betalar 250000 som c alltså inte har rätt till. Som sagt. Stämmer det – men dwt kan det väl inte göra – då hoppas jag att det här tas ännu längre.

 • Nattis skriver:

  Hon är känd i Eskilstuna för att vara falsk och pengagirig. Pratar skit om andra salonger och höjer upp sig själv till skyarna. Vet flera som jobbat för henne och hon är inte snäll. Snäll och hjälpsam så länge det gynnar henne själv

 • Anette skriver:

  En stilla undran, varför bedriva denna så kallade häxjakt på en näringsidkare med följden av att era ”fans” hakar på med trakasserierna och nätmobbningen. Fult och osmakligt enl min mening.

  Har du Pernilla och din mor Christina varit i kontakt med Hyresnämnden, för ett professionellt utlåtande? Troligtvis inte eftersom ni känner er så frustrerade över det nya hyreskontraktet och den uteblivna överlåtelseavgiften på 250.000 kr. Makulera gärna era bloggar och gå vidare i livet…

  Kolla gärna på Hyresnämndens hemsida.

 • Britt-Marie Graham skriver:

  Bästa Pernilla, om det nu är så att det inte gått rätt till mellan din mamma o Minette Tigerfalk, varför hjälper du henne inte med att använda sig av t.ex en advokat ? Istället för via sociala medier o press, du själv har ju fått löpa gatlopp i pressen o farit illa. Nu är det du + din dotter som smutskastar en annan medmänniska…..SKÄMS !!!

 • Peter skriver:

  Kolla kronofogden på hennes Eskilstuna företag verkar som det inte går då jättebra i Eskilstuna. Hon lever på. Lånade pengar på banken hur länge kommer det gå? Lär ju inte få ta fler lån?

  Carino Stockholm AB i Eskilstuna (559072-1683) – Merinfo.se
  https://www.merinfo.se/foretag/Carino-Stockholm-AB-5590721683/2kgkkgj-1lumt

  • Tove skriver:

   Bra att du har koll, kolla så att det är rätt org nummer innan du säger något, sprida falska anklagelser är inte rätt heller.

 • Kerstin skriver:

  Hej! Har hört mycket om denna minette. Min sons flickvän har träffat på henne o säger att hon inte är klok. Manipulativ o ska bara ha sin vilja igenom. En listig otäck kvinna Känd i Eskilstuna o inget positivt. Lider med din goa mamma. Hoppas hon kan gå vidare. Varm kram

 • Em skriver:

  Finns inget värre än människor som startar nätmobbning på sina egna ord och vinning!
  Jag undrar också varför Christina blev vräkt av Sveriges Riksdag och blev av med sitt hyres kontrakt av just riksdagen.
  Sen att den tredje personen har fått smällen av dessa anklagelser av Christina och Pernilla med att ha snott hyreskontraktet, då Minette.
  Men Christina blev juh vräkt av Sveriges riksdag, Så kontraktet bröts då, när hon blev vräkt av Sveriges Riksdag.
  Så något har nog Christina gjort för att bli vräkt.
  Luktar avundsjuka här, att just Minette sitter med kontraktet …
  Det är knappast Minetts fel att det beslutet togs. Utan Sveriges riksdag..
  Så då kan nu väl ta upp hyreskontraktet med Sveriges Riksdag och se vad som har gått fel, eller nä Christina blev som sagt vräkt och dom har nog orsaken varför dom vräkte Christina. .

 • Lisa skriver:

  Jag har jobbat med minette i 3 år. Jag har även vart en del i hennes privata liv vilket är vanligt att hon gör med en del av sina anställda och dom förvandlas till såkallade små undersåtar tyvärr. Jag har hört och även sätt saker som skulle få andra människor att häpna. Jag hoppas verkligen för er del att ni kan få upprättelse nån dag. Jag har följt ert program sedan sänsong 1 och vill bara säga att ni är underbara. Stor kram till er alla

1 9 10 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram