Selfie

20140324-011036.jpg

20140324-003140.jpg

Tröja : Bik Bok 

I går efter föreställningen satte världens bästa Peruk-Heléne saxen i mitt hår och klippte bort mina slitna toppar.

Jag har bra en bit kvar innan mitt hår fått tillbaka sin gamla kvalitet, men det börjar iallalfall att gå åt rätt håll…!

Jag gör ofta hårinpackningar och använder återuppbyggande shampo och kurer , men det sliter ju samtidigt enorrmt på håret att ”fnula” det under våra extremt tunga peruker varje kväll på Priscilla. Dessutom fastnar den hårda peruktejpen i småhåret på sidorna , så det rycks av…

Benjamin frågade mig häromdag varför jag hade rakat polisonger…?!  

Och det har jag ju såklart inte,.  Det är alltså håret som har gått av på sidorna av peruktejpen….

3135943439

Vi byter ju peruker 9 gånger under  en föreställning, så ni kan ju tänka er själva vad det sliter på håret  som ska nålas och tejpas om och om igen…    Björn den lilla lyckosten byter bara peruk 4 gånger…! 😉

Nej , nu ska jag göra allt för att få fason på håret igen!

Så om någon ev er mina kära bloggläsare har tips på BRA återuppbyggande kurer eller schampo får ni gärna tipsa mig!!

Jag hörde att Ricinolja skulle vara bra även för håret och har gjort några inpackningar med detta, men vet e sjutton om det gör nån skillnad?!   Det är ju så otroligt fett och klibbigt och svårt att tvätta ur tycker jag…  Någon som har testat och sett resultat?!…

Har ni tips?!   Bring it on!

troll_102008416

Jag vill ju inte gärna se ut som ett Penntroll i håret…!  😉

 

 

 

53 reaktioner på “Selfie”

1 2 3 4
 • mia.s skriver:

  Hej Pernilla. När du använder feta produkter i håret så schamponera in håret medans det är torrt. Skölj ur det sedan med varmt vatten. Om man tonår håret och får färg i ansiktet i pannan mm så då man sköljer ur håret så använder man toningsfärgen o tår bort det med. Färg tar bort färg. Ha det bra. Mia

 • Caroline skriver:

  Jag kommer nu skriva den troligtvis längsta kommentaren någonsin. Men den är så värd att läsa! Jag vågar nämligen påstå att jag ”really know my stuff”.

  Många schampon innehåller sulfater, de flesta faktiskt. Sulfater är starkt rengörande och väldigt uttorkande. De vanligaste är Sodium Lauryl Sulfate och Sodium Laureth Sulfate, även förkortat SLS, som dessutom är hudirriterande. Det är samma ämnen som finns i diskmedel. Härligt va? Schampon med SLS torkar ut hår och hårbotten vilket leder till torrt frissigt hår och en hårbotten som överproducerar sebum och gör håret fett snabbare. Ämnen att undvika: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate

  Många balsam innehåller silikoner, de flesta faktiskt. Silikoner lägger sig som en hinna på hårstrået för att få det att se glansigt ut, men det är en mask som bara maskerar det torra håret utan att tillföra fukt eller näring. Du kan inte tvätta bort silikonerna utan ett schampo med SLS, som alltså även torkar ut håret, vilket leder till en ond cirkel. Innehåller även schampot silikoner så kan de byggas upp på hårstrået så ingen fukt eller oljor kan tränga sig in. Ämnen att undvika: De slutar oftast på -cone eller -xane. Såsom Dimethicone, Amodimethicone, och Cyclopentasiloxane.

  Det finns schampon utan sulfater, som rengör med milda sockertensider. De är skonsammare mot hår och hårbotten. Det finns självklart balsam utan silikoner som istället för att bara få håret att verka mjukt och glansigt med halvtaskigt resultat, som silikonbalsam, faktiskt gör det mjukt och glansigt. John Master’s Organics och Maria Åkerberg är bra produkter! Älskar John Master’s Organics “shine on” och ”dry hair nourishment & defrizzer”! Kolla även in deras inpackningar! Intelligent Nutrients har en fantastisk leave-in conditioner, men det märket nog finns inte i Sverige än. Alla dessa märken är ekologiska och några av de renaste du kan hitta på marknaden. Fördelen med ekologiska hårprodukter är att du även slipper alla syntetiska skadliga kemikalier!

  Det går även att tvätta håret med saker man har i skafferiet! Det är oftast ännu mildare mot hår och hårbotten än ekologiska schampon.

  Tvätta med ägg. Vispa upp 1-2 ägg beroende på hårlängd, jag brukar ha i lite askorbinsyra för att det inte ska vara så basiskt, typ 0.5 kryddmått,sen fördelar du det i håret när det är blött, masserar in som ett schampo, och sköljer i svalt vatten. För varmt vatten är inte roligt. Min kusin gjorde en gång en ägginpackning och satte sig i bastun… Håromelett!

  Tvätta med rågmjöl, mildare än ägg. Jag brukar ta 3-4 msk rågmjöl och blanda med 2.5 dl kallt vatten i en glasburk, skaka om, och låta stå i kylen 1-2 dygn. Rågmjöl innehåller saponiner, vilket är rengörande ämnen, ju längre den står desto mer saponiner dras ut, upplever jag iaf, icke vetenskapligt! Sen silar jag blandningen i en sån där finmaskig liten sil. Så använder jag den blandningen som schampo, tänk på att massera ordentligt. Ibland brukar jag vispa i ett ägg i blandningen! Mitt hår blir så fint av det här! Och jag lovar, det blir rent!

  Tvätta med honung. Jag tycker det är lite svårt att få rent med honung, men för vissa funkar det jättebra! Rör ut 1-2 msk honung i 1-2 dl och använd som schampoo. Viktigt att verkligen massera in blandingen, mer än med rågmjölstvätt.

  Det finns även pulverschampoo gjort på indiska örter, eller indiska örter och tvättnötter. Har dock inte provat ännu, men det låter väldigt bra! Eliah Sahil som finns på jordklok.se och Klockargårdens som finns på grongava.se.

  Jag brukar avsluta varje tvätt med att skölja håret med en blandning av iskallt vatten och äppelcidervinäger som en sista skölj. Det åsterställer pH-balansen och gör håret glansigt. Jag har typ 0.5-1 msk äcv till 750 ml vatten, så relativt lite äcv. Det kan lukta lite när håret är blött men försvinner när håret torkat!

  <3

 • Jenny skriver:

  Jag rekommenderar att du gör en keratinbehandling hos en frisör. En kompis såg ut som ett penntroll innan men fick fram ett riktigt bra hår efteråt. Lycka till :)

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram