Skit-journalistik!!

Trodde på RIKTIGT inte att det var sant när jag fick höra att en bajsnödig journalist på Aftonbladet vid namn Johannes Selåker lyckats med konsttycket att ta en oskyldig Tweet från mig skriven med gimten i ögat  och vända den så att jag plötsligt blir anklagad för hets mot en hel yrkeskår…!

Trodde att jag hade varit med om det värsta efter alla år som jag levt med skvallertidningarnas förvrängda rubriker. Men det här tog nog alla pris!

Här är man nämligen medvetet ute efter att SKAPA ett drama genom att förvränga sanningen och FRAMKALLA upprörda reaktioner av ingenting!

Jag ska förklara – eftersom en del här inne redan har varit och skrivit arga kommentarer till mig utan att ha kollat upp fakta först…!

Så här såg min lilla ”Tweet” som allting handlar om ut , och det var när jag såg ”svaret” under från min Twitterföljare Ulrika som jag började ana oråd..

20130217-020045.jpg

20130217-020039.jpg

Det kom in fler kommentarer likt denna från TanTitTin, så jag var ju tvungen att se vad Aftonbladet hade hittat på?!

När jag läst artikeln visste jag faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta.

Jag har strukit under med svart text de fantastiska tolkningar som Johannes Selåker SJÄLV lägger in i texten!

20130217-020116.jpg

 

//Pernilla Wahlgren var nära att glömma en 7000-kronorskräm på hotellrummet – och antog att städerskan skulle stjäla den.

– Städerskan hade nog blivit glad. & slät, twittrar hon.

Nu får hon skarp kritik av Sveriges andra bästa städare.

– Hon ger oss dåligt rykte, säger Hanna Thedin.

Det var på lördagsmorgonen glömskan slog till.

Pernilla Wahlgren, 45, skulle just lämna hotellrummet när hon upptäckte missen.

– Höll på & glömma kvar min 7000-kr-ansiktskräm fr Kanebo, skriver hon på Twitter.

Hennes första tanke?

Städerskan kommer att stjäla den.

– Städerskan hade nog blivit glad. & slät, twittrar stjärnan.

Nu möter sångerskan hård kritik – från städaren Hanna Thedin, som kom tvåa i tävlingen Sveriges bästa städare 2012.

– Man blir arg. Vi gör vårt jobb och stjäl inte. Hittar vi något lämnar vi in det. Sådant här ger oss dåligt rykte, säger hon.

”Vad har hon haft för sjukdomar?”

Hanna Thedin ställer sig också frågande till varför hon skulle vilja ha Pernilla Wahlgrens använda hudkräm.

– Jag skulle inte vilja ha en gammal hudkräm. Vem vet vad hon haft för sjukdomar innan hon pillat i den burken, säger hon.//    Slut citat.

 

Alltså, VILKEN journalist lägger SJÄLV till citat i texten som : ”Hon ANTOG att städerskan skulle stjäla krämen”.

Eller : ”Hennes första tanke?    Städerskan kommer att stjäla den!”

Oj, är Johannes tankeläsare också?!

Eller är han verkligen så dum att han inte fattar att jag faktiskt aldrig glömde krämen på rummet, utan fick den med mig, och därför aldrig ens haft nån anledning att misstro någon för att ta den. Städerska eller ej.

Jag har bott på SÅ många hotell och glömt OÄNDLIGT med saker på rummen. Smycken, sminkväskor, laddare  – you name it – och jag har ALLTID fått grejerna tillbaka!

Jag har aldrig nånsin misstrott någon hotellstäderska för att vara en tjuv och har ALDRIG lämnat ett hotellrum utan att städa i ordning efter mig, så att det INTE ska vara kaos när rummet ska städas.

Dels för att underlätta för den som städar,  och för att jag tror att det gör den som städar lite gladare att någon har ”förstädat” innan man lämnar rummet.

Och NEJ. Jag tror inte heller att någon skulle vilja ha min gamla halvtomma ansiktskräm (även om det var Creme-de la Creme från Kanebo ;-))  Så det var väl just därför jag tog för givet att alla förstod humorn och att min Tweet var helt oskyldig just för att den var så orimlig.

Men nej. Då ringer Johannes upp till Sveriges andra bästa städare   (visste inte att det fanns en sån tävling?!)

Och säger antagligen :

Hej. Vi på Aftonbladet undrar vad du tycker om att Pernilla Wahlgren anklagar hotellstäderskor för att försöka SNO hennes dyra krämer?!

Och då blir Hanna Thedin – andrapristagaren i Sveriges bästa städare arg (såklart) och svarar med orden ;

Jag skulle inte vilja ha en gammal hudkräm. Vem vet vad hon haft för sjukdomar innan hon pillat i den burken.  Slut citat. 

Alltså nu talar vi humor på hög nivå…!! :-)

Kära Hanna Thedin .

Till dig vill jag säga:

1 : Jag har aldrig anklagat någon hotellstäderska för att vilja stjäla min kräm, så hela diskussionen är löjlig.

2 : Jag har inga sjukdomar. Jag lovar.  (Däremot har jag en sjuk humor, men det är ju nåt helt annat.)

3 : Vad hette hon som VANN?

4 : Är hon också arg på mig??

 

Några av er bloggläsare kommer säkert skriva i kommentarerna att : Nej, så lätt kommer du inte undan Pernilla. Nu ska du be hela städkåren om ursäkt.

Men nej, jag tror inte det behövs. För jag tror faktiskt att alla med humor förstår skämtet. Och att jag inte NÅGONSTANS skulle se ner på hotellstäderskor…!!???

Och de flesta av mina hääärliga bloggläsare delar min humor –  tack o  lov!

Och på Twitter har alla en stor portion humor och förstår IRONI, och där är det STORA skämtet just nu Johannes Selåker…! :-)

 

Ps. Visste ni föresten att Lasse Kronér är gravid?!!

20130217-020013.jpg

20130217-015954.jpg

20130217-020051.jpg

20130217-015941.jpg

20130217-015948.jpg

20130217-020019.jpg

20130217-020027.jpg

20130217-020033.jpg

20130217-020006.jpg

Ja du Mian….

Herregud.  Den också.  Den hade jag nästan glömt bort haha….!! :-)

 

174 reaktioner på “Skit-journalistik!!”

1 2 3 4 5 9
 • Sofia skriver:

  By the Way- jag vill verkligen vinna första pris i städning nästa år

 • Sofia skriver:

  By the Way- jag vill verkligen vinna första pris i städning nästa år

 • Cia skriver:

  Herregud, man blir fan mörkrädd!!!! Hoppas för sjutton du inte slutar blogga Pernilla, för jag skulle då ruttna på alla människor som startar hetsjakt så fort man ”kliver” lite över gränsen med skämt! Jag tycker du verkar vara en super skön tjej med sjuk humor, precis som mig! Men sen är världen full av torra människor som går i taket för minsta lilla! Lider med dom som inte kan se saker o ting med glimten i ögat!
  Fortsätt vara du och fortsätt blogga exakt på samma sätt som tidigare :)
  Kram!!!

 • Sofia skriver:

  Haha ja nu är det verkligen nyhetstorka i landet när detta ens kan ta upp dyrbar nyhetstid- hela världen står i brand och Aftonbladet gräver fram Twitter skämt och gör rubriker, dax att sluta googla på AB. Ha en bra dag:)

 • Madde skriver:

  Jösses ja. Men AB vet man ju hur de är. De har väldigt få nyheter och sedan är det hollywoodkändisar och konstruerade ”nyheter” som de finner lite här och där, inte minst på bloggar. Tänk att vara journalist och behöva sitta och leta nyheter med luskam på bloggarna, kanske inte direkt det de drömt om. Det blir nog inte Stora journalistpriset, om man säger så, hahaha. 😉

 • helen skriver:

  Johannes Selåker :)

  Har du inge intressantare nyheter än detta, kanske du ska byta yrke :)

  • helen skriver:

   Aftonbladet

   Är det verkligen detta ni vill att era läsare ska få läsa, förvrängda saker från kändisars bloggar?
   Jag är då verkligen inte intresserad av det, ni kanske behöver tänka om :)
   Har journalisterna så lite gjöra så d kan sitta å läsa kändisbloggar å sen förvränga det, får d verkligen betalt för det?
   Sluta förvräng d ni läser på bloggen å skriv om riktiga nyheter istället, d ni förvränger e ju inte ens intressant :)

  • AnnaE skriver:

   Alla kvällstidningar har blivit skvallerblaskor!!! :( :(

 • Katarina skriver:

  Aftonblaskan…vilken skittidning, samma klass som Se&Hör mfl.
  Nyhetstorka?Finns det inget viktigare att skriva om?!

 • MarieiLund skriver:

  Hahaha!
  Nu sitter jag här och fnissar högt igen. Du är för skön! Hoppas den där Johannes läser din blogg lite nogrannare och för att inte tala om alla kommentarer här. Du har så jäkla go självdistans! Självklart ska vi hylla städare/lokalvårdare runt om i landet. Utan dem vore världen lite skitigare. Ska vi be dem städa bort alla obegåvade journalister också?!
  Ha en bra dag!
  Kram på dig

 • Lillemor skriver:

  Men nu blev jag skitnyfiken!
  Kaffebryggsskandalen?
  Missat helt!
  Berätta!

  • Cia skriver:

   Pernilla skrev tidigare i ett inlägg för rätt längesen att hon drack vanligt kaffe istället för ur sin Dolce Gusto maskin och då skojade hon till det att hon drack Svennebanankaffe.. Och då gick ju folk i taket och tyckte hon nedvärderade folk som drack kaffe från vanlig bryggare.. Ja, vad säger man?! Folk kan ju bli galna för mindre :))

 • Mikael skriver:

  Vad är det frågan om? Aftonbladet verkar gilla att slå det första slaget. Undrar om det skulle gå bra att tweeta om att man fått citronsaft i ögat? Troligtvis så skulle man bli anklagad för diskriminering mot citronplockarna…..

  Hursomhelst så står majoriteten på din sida Pernilla! Tweeta ännu mer nu om möjligt! :)

  May the force be with you
  //Micke

 • Linsyvon skriver:

  Herregud, vissa är helt humorbefriade!!! Fortsätt vara den du är 😀 Du är rolig och underhållande och bjuder på dig själv:D jag läser din blogg för att jag tycker att den är helt klart bäst, och för att jag får skratta lite extra emmelanåt:D För som de flesta vet: Ett Gott Skratt Förlänger Livet, och att det i sin tur ger glada rynkor 😀 Önskar dig en underbar söndag 😀

 • Rosa skriver:

  Aftonbladet är verkligen den värsta tidningen, dåliga läsarsiffror kanske så man måste göra allt för att få upp de. Att sitta och följa bloggar och twitter och sedan ta upp det som skrivs i sin tidining, förvränga och lägga till, ja det är verkligen journalistik på högsta nivå måste jag säga, pinsamt. Undrar om det var detta de drömde om under alla studieåren.
  Fortsätt att vara som du är kära Pernilla, att folk inte har humor, eller självdistans är skrämmande att hitta fel och analysera allt som sägs och skrivs visar verkligen hur trångsynta de är. Du är helt UNDERBAR och fantastiskt stark som orkar ta allt detta om och om igen..
  Sköt om dig och ha en härlig söndag.
  Kram Rosa

 • Renée skriver:

  Det mest galna i det hela är nog att du köper en kräm för 7.000:-. För världens barn:-).

  • Pernilla skriver:

   Du har helt rätt! Det är en sjukt dyr kräm och jag HAR inte köpt den själv utan det var en födelsedagspresent från familjen som samlat och köpt den via Jessica som i sin tur fått köpa den för inköpspris! Men den är skön! :-)

 • Malin skriver:

  Bry dig inte om varken de sk journalisterna eller surtanterna här! Du är du, med sådan humor och skriver dina tankar på din blogg och twitter. Gillar man det inte får det alldeles utmärkt att låta bli att läsa. Man är ju knappast bättre själv om man sitter och kastar skit på dig för att du inte skriver exakt som DE vill!

  Vi är många som gillar din blogg och din humor, så fortsätt som du gör! Surtanterna rår man ändå inte på 😉 Grattis till fina recensioner förresten!

 • Dessan skriver:

  Usch det hemsk det ska behöva skriva ut dig så…. Men skit i det, dem som verkligen läser sån blaska och går på allt som står, dem kan inte veta mycket om hur världen funkar! du en härlig mysig person med mycket humor och vi flesta fattar ju att du driver det lite extra det bara kul, kul du bjuder på sig själv, fast de blir lite fel med blaskern ai bland, men vi vet ju sanniingen! ta hand om dig hoppas du får en riktigt fin Söndag nu!!!

1 2 3 4 5 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram