Skit-journalistik!!

Trodde på RIKTIGT inte att det var sant när jag fick höra att en bajsnödig journalist på Aftonbladet vid namn Johannes Selåker lyckats med konsttycket att ta en oskyldig Tweet från mig skriven med gimten i ögat  och vända den så att jag plötsligt blir anklagad för hets mot en hel yrkeskår…!

Trodde att jag hade varit med om det värsta efter alla år som jag levt med skvallertidningarnas förvrängda rubriker. Men det här tog nog alla pris!

Här är man nämligen medvetet ute efter att SKAPA ett drama genom att förvränga sanningen och FRAMKALLA upprörda reaktioner av ingenting!

Jag ska förklara – eftersom en del här inne redan har varit och skrivit arga kommentarer till mig utan att ha kollat upp fakta först…!

Så här såg min lilla ”Tweet” som allting handlar om ut , och det var när jag såg ”svaret” under från min Twitterföljare Ulrika som jag började ana oråd..

20130217-020045.jpg

20130217-020039.jpg

Det kom in fler kommentarer likt denna från TanTitTin, så jag var ju tvungen att se vad Aftonbladet hade hittat på?!

När jag läst artikeln visste jag faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta.

Jag har strukit under med svart text de fantastiska tolkningar som Johannes Selåker SJÄLV lägger in i texten!

20130217-020116.jpg

 

//Pernilla Wahlgren var nära att glömma en 7000-kronorskräm på hotellrummet – och antog att städerskan skulle stjäla den.

– Städerskan hade nog blivit glad. & slät, twittrar hon.

Nu får hon skarp kritik av Sveriges andra bästa städare.

– Hon ger oss dåligt rykte, säger Hanna Thedin.

Det var på lördagsmorgonen glömskan slog till.

Pernilla Wahlgren, 45, skulle just lämna hotellrummet när hon upptäckte missen.

– Höll på & glömma kvar min 7000-kr-ansiktskräm fr Kanebo, skriver hon på Twitter.

Hennes första tanke?

Städerskan kommer att stjäla den.

– Städerskan hade nog blivit glad. & slät, twittrar stjärnan.

Nu möter sångerskan hård kritik – från städaren Hanna Thedin, som kom tvåa i tävlingen Sveriges bästa städare 2012.

– Man blir arg. Vi gör vårt jobb och stjäl inte. Hittar vi något lämnar vi in det. Sådant här ger oss dåligt rykte, säger hon.

”Vad har hon haft för sjukdomar?”

Hanna Thedin ställer sig också frågande till varför hon skulle vilja ha Pernilla Wahlgrens använda hudkräm.

– Jag skulle inte vilja ha en gammal hudkräm. Vem vet vad hon haft för sjukdomar innan hon pillat i den burken, säger hon.//    Slut citat.

 

Alltså, VILKEN journalist lägger SJÄLV till citat i texten som : ”Hon ANTOG att städerskan skulle stjäla krämen”.

Eller : ”Hennes första tanke?    Städerskan kommer att stjäla den!”

Oj, är Johannes tankeläsare också?!

Eller är han verkligen så dum att han inte fattar att jag faktiskt aldrig glömde krämen på rummet, utan fick den med mig, och därför aldrig ens haft nån anledning att misstro någon för att ta den. Städerska eller ej.

Jag har bott på SÅ många hotell och glömt OÄNDLIGT med saker på rummen. Smycken, sminkväskor, laddare  – you name it – och jag har ALLTID fått grejerna tillbaka!

Jag har aldrig nånsin misstrott någon hotellstäderska för att vara en tjuv och har ALDRIG lämnat ett hotellrum utan att städa i ordning efter mig, så att det INTE ska vara kaos när rummet ska städas.

Dels för att underlätta för den som städar,  och för att jag tror att det gör den som städar lite gladare att någon har ”förstädat” innan man lämnar rummet.

Och NEJ. Jag tror inte heller att någon skulle vilja ha min gamla halvtomma ansiktskräm (även om det var Creme-de la Creme från Kanebo ;-))  Så det var väl just därför jag tog för givet att alla förstod humorn och att min Tweet var helt oskyldig just för att den var så orimlig.

Men nej. Då ringer Johannes upp till Sveriges andra bästa städare   (visste inte att det fanns en sån tävling?!)

Och säger antagligen :

Hej. Vi på Aftonbladet undrar vad du tycker om att Pernilla Wahlgren anklagar hotellstäderskor för att försöka SNO hennes dyra krämer?!

Och då blir Hanna Thedin – andrapristagaren i Sveriges bästa städare arg (såklart) och svarar med orden ;

Jag skulle inte vilja ha en gammal hudkräm. Vem vet vad hon haft för sjukdomar innan hon pillat i den burken.  Slut citat. 

Alltså nu talar vi humor på hög nivå…!! :-)

Kära Hanna Thedin .

Till dig vill jag säga:

1 : Jag har aldrig anklagat någon hotellstäderska för att vilja stjäla min kräm, så hela diskussionen är löjlig.

2 : Jag har inga sjukdomar. Jag lovar.  (Däremot har jag en sjuk humor, men det är ju nåt helt annat.)

3 : Vad hette hon som VANN?

4 : Är hon också arg på mig??

 

Några av er bloggläsare kommer säkert skriva i kommentarerna att : Nej, så lätt kommer du inte undan Pernilla. Nu ska du be hela städkåren om ursäkt.

Men nej, jag tror inte det behövs. För jag tror faktiskt att alla med humor förstår skämtet. Och att jag inte NÅGONSTANS skulle se ner på hotellstäderskor…!!???

Och de flesta av mina hääärliga bloggläsare delar min humor –  tack o  lov!

Och på Twitter har alla en stor portion humor och förstår IRONI, och där är det STORA skämtet just nu Johannes Selåker…! :-)

 

Ps. Visste ni föresten att Lasse Kronér är gravid?!!

20130217-020013.jpg

20130217-015954.jpg

20130217-020051.jpg

20130217-015941.jpg

20130217-015948.jpg

20130217-020019.jpg

20130217-020027.jpg

20130217-020033.jpg

20130217-020006.jpg

Ja du Mian….

Herregud.  Den också.  Den hade jag nästan glömt bort haha….!! :-)

 

174 reaktioner på “Skit-journalistik!!”

1 6 7 8 9
 • Paula skriver:

  Pernilla, det blev nog ett missförstånd av ditt skämt 😉 inget du behöver bry dig om :)
  Städerska blev nog arg hon också då städerskor/städare har oförtjänt dåligt rykte och missförstod skämtet. Ta det inte personligt.
  Det förstår vi väl att det va ett skämt.. Iaf de flesta av oss.
  Kramar

 • Madde skriver:

  Herregud, det är pinsamt att läsa en del av kommentarerna. Vi läsare har faktiskt inget att göra med vad Pernilla väljer att köpa eller inte köpa. Det är hennes privatsak! Hon har tjänat sina slantar själv och hon är myndig. Precis som alla andra kan hon välja vad hon vill inhandla för sina egna pengar. Nu visade det sig att hon fått krämen och inte köpt den själv.
  Kan alla avundsjuka tisslande och tasslande människor få ro i sin själ nu? :-O Suck.

 • Ingmarie skriver:

  Men snälla…!
  Har inte folk någon humor överhuvudtaget? Jag är så innerligt trött på att man aldrig kan skoja till det utan att någon ska ta åt sig. Allt ska sägas och göras korrekt hela tiden.
  Så fruktansvärt j..la tråkigt livet hade varit om inte humorn fanns och lättade upp i vardagen. Om det så är inom familjen, på jobbet eller helt enkelt på en blogg av en kändis. En kändis är inte mer än en människa och anledningen att man läser deras bloggar är ju för att man tycker om dom på ett eller annat sätt. OCH följer man en blogg så lär man ju också ”känna” personen ifråga och förstår när det är humor med glimten i ögat och när det är allvar.
  Sen handlar också oftast en blogg om personen som skriver den. Denna persons liv. Och som shoppar och gör saker efter dennas ekonomiska förutsättningar. Men alltid är det någon som ska kommentera och ifråga sätta inköp som görs. Att dom minsann inte kan köpa ditt och datt. Och då ska tydligen inte den som kan köpa heller få köpa.
  Är bara så trött på att folk ska ha så mycket åsikter om löjliga saker. Att folk ofta inte tänker längre än näsan räcker. Och även om man inte alltid har samma åsikt, eller hittar små fel…så behöver man inte alltid kommentera och påpeka det. För det är så otroligt tröttsamt. Behåll det för er själva och bespara oss andra det (Och då menar jag självklart inte om det handlar om allvarliga saker).
  Det var vad jag hade att säga…! :)

  Älskar din blogg och humor Pernilla! :)

 • Filippa skriver:

  Verkligen jättefräscht att som välavlönad kändis ”skämta” på städerskors bekostnad. Jag skrattar….inte alls.

 • Ewa skriver:

  Pernilla, du kanske vill berätta vad du menade. Hur tänker du att man ska tolka det du skrev om det inte var så att du misstänkte att städerskan skulle ha använt och/eller stulit din kräm OM du hade glömt den? FÖRKLARA GÄRNA!

  • Anna skriver:

   Bra skrivet! ! Vill också ha en djupare förklaring.
   Förresten Lasse Kronor är en fin
   ödmjuk och framför allt rolig artist. Han skämtade om sin mage. Inte så schysst att lägga ut hans twittrer. Fast ni kanske är bästisar ni med 😉

 • Anki skriver:

  Suck, hur kan man ha ett jobb som reporter (eller just därför) o ljuga som den där Johannes Selåkers har gjort? Nej, han borde se sig om efter ett annat arbete o lära sig hålla sig till sanningen annars kan han vara tyst. Men att be Pernilla om förlåtelse är väl det minsta man kan begära av honom…..
  Kram till dig Pernilla från Skåneland.

 • Pernilla wahlgrens största fan Malin skriver:

  Fyfan säger jag bara till journalisten…hur kan de skriva skit om dig suck jag har ALDRIG gillat tidningarna som skriver massa skit och osanningen suck, kom ihåg att du är bäst och fantastisk duktig rar gullig omtänksam stark…Kramar massor till dig

 • Pernilla skriver:

  Men nu tar vi det här EN GÅNG FÖR ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag har inte KÖPT krämen för 7000 kr!
  Jag har FÅTT den i födelsedagspresent och det var en GEMENSAM gåva från familj och vänner!
  Jessica hade dessutom via sitt jobb kunnat få köpa den för inköpspris.
  Det är en extremt dyr kräm som jag är jättetacksam för såklart, men samtidigt brukar skoja om just för att den är så sjukt dyr att den kostar lika mycket som en begagnad bil!
  Jag lovar er att jag använder den med andakt kan jag säga…!
  Så ni som ojar er över detta slöseri med pengar kan alltså lugna er.
  Jag springer INTE och spontanköper krämer för tusentals kronor till vardags.
  I Promise.

 • Salalalalallad skriver:

  Hahaha men vad fan! Har människor verkligen inget bättre för sig än att förvränga folks ord?

  Om man inte förstår din humor eller ditt sätt att förmedla tankar borde man kanske inte läsa dina tweets. Man verkar kunna ta illa upp av det mesta om man saknar humor…

 • Ewa skriver:

  Man skulle inte läsa varken kvällstidning eller skvallertidning. Alla bara förvränger allt. Hemska journalister. Tror heller ingen köper en kräm för 7000kr hur mycket pengar man än har.
  Kram

 • Annelie skriver:

  Jag är så nyfiken på svaren på fråga 3 & 4!! :) Btw så har jag äntligen klickat hem en av dina klänningar, det ser jag oxå fram emot. Ha de gott!

 • Jösses vart är vi på väg i samhället ;). Du har väl rätt att skriva vad och hur du vill! Att vissa saker blivit så uppförstorade är fullständigt urlöjligt. Vem bryr sig om sådana här löjliga inlägg på aftonbladet? Det vet väl alla att dom bara jagar rubriker men här sänkte dom sig till en väldigt låg nivå på journaistiken. Pernilla, you go girl, du är helt underbar i allt du gör! Du förgyller verkligen min vardag(läser din blogg ofta nu när jag är mammaledig), du bjuder på dig själv i bloggen, och jag diggar skarpt din humor. Ciao och god natt!

 • Eva skriver:

  Jaa i ”ankdammen” Sverige skapas STORA nyheter av absolut ingenting…
  Kvällstidningarna har ju inte direkt några stora nyheter att erbjuda läsarna. Så det stora tricket numera är att gå in på kändisars bloggar och citera innehållet.Och journalisten och redaktionen vill förstås ”krydda” artiklarna med lite av allt. Allt för att få läsare och några som klickar på artiklarna. Pernilla – du – behöver – nog – bara – vänta – en – vecka. DÅ – ligger – nog – din -hudkräm – på – PLUS. Du vet PLUS är avd. som man måste betala för att få läsa
  Sen finns det väl x antal hyenor, som ligger i bakhåll, för att få häva ur sej mot dej. Vad – varé – vi -sa – den där -Pernilla…

  När jag läser vad kärringarna skriver, alltså kärringarna som pissar i trosan av välbehag, när dom får gaffla ur sej en massa ordbajs, jaa när jag läser så har jag samtidigt skämskudden för halva ansiktet…

 • Sara skriver:

  Nog bra på tiden för en kommentar tror jag då jag har följt dig länge men aldrig lämnat någon kommentar. Tack för en mysig, varm, rolig, inspirerande å härlig blogg!

  Min sambo fyller 30 år i mars så ikväll köpte jag första presenten till honom, en På bettet biljett tills ni kommer hit till Östersund. Längtar så då det självklart ingår en biljett till mig också, haha! :)

  Ser framemot att få se dig showa live! :)
  Kramar från Östersund

 • Peppe skriver:

  Gå in på Aftonbladets journalist; Johannes Selåkers Twitter, så kan ni se bl.a följande tweets:

  ”Jag är hemma hos HORAN som stal @elsaaborg Chapel Hill på nyår! ” – 7/1 2012

  ”Älskar se kids på riddargatan med acnefettigt hår men exceptionell klädsel. Skulle man skära av dom huvudet skulle dom få ligga med vem som” – 29/2 2012

  …så där va??

1 6 7 8 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram