Skön start på dagen!

Men alltså hur lycklig blir man inte av lite sooooool!!!

Jag och Bianca startade dagen med en långpromenad med Marqy. Så himla skönt att komma ut och röra på sig och dessutom få lite sol i ansiktet,  och att allt inte bara är grått grått grått….!

IMG_3404.JPGIMG_3384.JPG

IMG_3412.JPGVi stannade till vid Mariannes Saluhall och köpte med oss lite lunch och annat gott.

IMG_3415.JPGDet är tätt mellan dom trendiga frisörerna här på ön…!

IMG_3414.JPGUndrar just hur många kunder som kliver in och ber om just den här frillan….?! :-)

IMG_3411.JPGIMG_3424.JPGSå fort vi kom hem hoppade Bianca i Jacuzzin. Själv håller jag mig från att bada tills jag är helt frisk igen.

IMG_3423.JPGÄlskar vår utsikt! På sommaren som på vintern!

IMG_3427.JPGNu har Bianca åkt in till jobbet , och själv ska jag ta mig en fika med mitt snygga porslin och läsa Lidingö tidning.

Är redan chockad och irriterad över rubriken på framsidan dock.  Folk som VILL ha FLERA lapplisor!???

Alltså ärligt . Vad är det för fel på folk?!

Jag har aldrig råkat ut för någon som har parkerat så konstigt att jag efterlyser FLER lapplisor. Herregud, det är väl det sista man vill ha?!

Tvärtom så älskar jag att bo just på Lidingö för att vi INTE har massa lapplisor som springer runt och lappar bilarna , och att man SLIPPER leta upp en parkeringsautomat varje gång man ska parkera bilen.

Så snälla rara. Låt oss få behålla det så som vi har det här på  ön, så vi slipper böteshysterin som råder i stan!

Jag säger som en av de utfrågade i Lidingö Tidning ;

”Det behövs inte fler parkeringsvakter  Det behövs fler parkeringsplatser”

21 reaktioner på “Skön start på dagen!”

 • Anna skriver:

  Roligaste jag har läst på länge 😉 i landsproblem.

 • Niklas skriver:

  Det där om p-vakterna var kanske inte det mest briljanta du kommit med. Som nån skrev : de ser bl.a. Till så att utryckningsfordon kan komma fram. Ganska smidigt då olyckan är framme. Så det är nog inte ”fel” på folk faktiskt.

 • Isa skriver:

  Parkeringsvakterna springer ju inte runt och ”lappar bilar” lite hur som helst. Vi har parkeringsbestämmelser som gäller oavsett var man bor och det är hur lätt som helst att följa dem så slipper man böter. Förstår inte de som klagar på ”lapplisorna”, de gör sitt jobb så att utryckningsfordon tar sig fram, folk kommer ut ur garagen i t.ex. stan o.s.v. Har man problem att hitta parkeringsplats lagligt där man bor/arbetar/annat så är det kanske läge att se över hur man transporterar sig istället för att parkera fel och bli arg på folk som gör sitt jobb?? Jag är inte parkeringsvakt men är glad att de finns så att jag tar mig fram på gatorna.

 • Bibbi skriver:

  Finns det inga värre problem där du bor, än att du INTE vill ha fler parkeringsvakter, som det ju faktiskt heter? De behövs, de gör ett bra jobb, då man inte får, bör och kan parkera var man vill, det gäller även Lidingöbor. Man förstår att du har noll förståelse och respekt för dem. Det verkliga problemet är att det finns för många människor och att folk inte har bara en bil utan flera. Allt ska gå så fort nu för tiden, man ska snabbt mellan plats A till B. Infrastrukturen, miljön mm blir enormt påverkad. Skatter går upp bla för att vägar måste byggas till/byggas om, lagas, då den blir så belastad. Titta på vägarna, det är så otroligt många fler bilar överallt än när vi var små! Det stör mig. Men det är klart, jag ser inte bilen som en nödvändighet (om man inte bor på landsbygden) eller som en statuspryl. Jag stör mig däremot på folk som tror att det är deras rättigheter att parkera var de vill, på skolgårdar, på trottoarer, på kyrkogårdar, på handikapprutor (när de ej har tillstånd) osv.

 • Tullan skriver:

  Hej Pernilla ! Gick förbi idag er pop-up store ( Moodsgallerian ) för första gången och jag måste säga shit vad snyggt ni har där !!! Vilken rar och härlig tjej Bianca är, hon är som gjort att jobba på ”familje”butiken. Tummen upp för din företagssamhet vid sidan av artistjobbet ! Riktigt coolt !!!!

 • theres skriver:

  Hej ett litet tips fyll på polen vattnet måste vara över dom runda hålen annars går den sönder när man startar den.

 • Linda H skriver:

  Ja ni har en underbar fin utsikt :)

 • Maggan skriver:

  Åh, tänk att få bo i en sån fristad som Lidingö, inga Lapplisor och inga parkeringsautomater, så borde det ju vara överallt!!!!! Avundsjuk igen!!!!!

 • oreo skriver:

  Hej. Menar du att antalet lapplisor grundar sig på hur du upplever parkeringkaoset på Lidingö ? är du inte lite väl egoistisk nu, hårda ord men så kan det va ibland.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   OREO: Det finns inget parkeringskaos på Lidingö och just därför tycker jag inte vi behöver fler lapplisor.

 • Ingrid skriver:

  Hej Pernilla! Vilken jättefin mössa du har på bilderna, finns den i er butik kanske? Om inte undrar jag vilket märke det är…
  Ha en trevlig kväll!
  Kram

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   INGRID: Det är en gammal skidmössa som jag har köpt i nån skidbutik för många år sedan tyvärr.

 • Elenor skriver:

  Frisyren påminde ju lite om Niclas nuvarande frisyr och samma skäggstubb så då måste det ju bara vara inne;)
  Härligt med sol, vi har haft värsta vårvädret här nere på Sveriges framsida idag;)

 • Stina skriver:

  Hej Pernilla! Å, vilka härliga våriga foton från er morgonpromenad. Tänk att få ta en promenad i lugn och ro i det vackra vädret med några man tycker om. Vilken rogivande start på dagen. Hoppet återvänder!!!

 • Lina skriver:

  Jo jag vill faktiskt ha fler lapplisor pga att de gör det besvärligare att använda bilen i tätort, utan uppmanar till att åka kommunalt eller cykla o gå.istället.Bra för miljö o hälsa.Dessutom är det farligt för alla med felparkeringar.

 • Lotta skriver:

  Hej!
  Vad härligt det ser ut med spa badet!
  Letar själv efter ett sådant. Vad har ni köpt ert och vilket märke är det?
  Ha en bra dag och krya på dig!
  kram

 • Lovisa skriver:

  Hej pernilla! Vilken storlek har bianca i colmar jackan? Snälla svara!! :-)) ha en bra dag!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   LOVISA: Det är italienska storlekar i Colmar , och vi har stlk 42 i våra jackor som jag och Bianca delar på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram