Sorg

Livet är så fruktansvärt orättvist!! 

I dag gifter sig prins Carl-Philip med sin Sofia och för hennes föräldrar är detta så klart en av de lyckligaste dagarna i deras liv! 

Samtidigt några mil i från huvudstaden går just nu två andra föräldrar till en ung flicka igenom de värsta dagarna i deras liv..! 

Deras 17-åriga dotter Lisa – deras BARN – finns inte längre! 

Hemska , onda  vidriga människor har släckt hennes liv på värsta tänkbara sätt! 

Jag lider så fruktansvärt med hennes familj! Den sorg, ilska , ångest och frustration  de tvingas gå igenom just nu är alla föräldrars mardröm.

Hur ska man kunna skydda sina barn när ondskan lurar runt knuten utanför ett litet idylliskt konditori i Sverige klockan sex på kvällen…?! 

Vem skulle tro att nåt så hemskt kunde hända just då och just där..?! Vila i frid lilla Lisa.

Och måtte de som har gjort dig detta brinna i helvetet. 

63 reaktioner på “Sorg”

 • ? skriver:

  Nu var väl grejen inte att förbjuda diskussion utan att undanbe de hårda kritiska och rasistiska meningar som florerar. Att säga tack men nej tack till dem som tar denna tragedi till en bricka i sitt spel för högervindar och poliskritik.
  Ett tack för det vackra inlägget men samtidigt en önskan om att människor inte ska ta en tragedi och göra om den till politik. Inte ännu, vi kan väl vänta tills domen faller åtminstone.
  Tråkigt om det missförstods men det kändes klart för oss som stod bakom texten. Någon ytterligare diskussion önskades aldrig.

 • Linda H skriver:

  Ja det är så fruktansvärt hemskt o tragiskt det som hänt Lisa. Mina tankar går till hennes föräldrar. Vila i frid fina Lisa.

 • Paula skriver:

  Jag tror inte att någon vill pika men om man inte pratar om problemen så kan man aldrig heller lösa de. Jag tycker att man är feg om man inte pratar om problemen.
  Det är bra att det diskuteras och omöjligt att styra undan när något så hemskt har hänt!
  Förstår inte vad du menar när du skriver hur de kan med?
  Ska vi bara vara tysta och acceptera när det kommer kriminella element hit och beter sig som svin? Är man fin då?
  Ledsen att jag tar upp det igen men det var ju du som satte fart och vill tydligen ha en diskussion om det.

 • Mitt i sorgen skriver:

  Här, i Skövde – Lisas hemstad, vajar flaggor på halvstång och många är vi som berörs och samlas för att gråta och kramas. Här har en familj förlorat dotter och syster, en klass har mist en elev och många många har mist en vän. Vi lever i denna krock som du så väl beskriver.
  Men mitt i denna sorg sitter det människor och kritiserar vår polis, vår politik och invandrare i allmänhet. Att ni ens kan med! Polisen har varit oerhört engagerade och sköt sitt jobb fantastiskt, de ska ha en ELOGE och inte några bannor. De svenska lagarna tål att kritiseras vid vissa hål men den som inte förstår juridik ska ligga lågt i denna diskussion precis som alla främlingsfientliga bör tänka efter en extra gång innan de börjar svamla. Men mest av allt kan kanske alla tänka ett extra varv innan de fäller en kommentar och helt enkelt minnas att i detta nu lider människor något alldeles vansinnigt och dessa kommentarer och pikar gör inget gott och är inget vi vill höra.
  Tack för den fina texten Pernilla!

 • Nettan skriver:

  Sååå fruktansvärt bra skrivet Pernilla, håller med dej i varenda ord!! Jag var på plats framför slottet igår å såg de lyckliga tu :) men före prinsen gjorde jag ett besök på MiNilla, alltid lika trevligt men du var ju inte där denna gången heller….. Kram

 • Eva skriver:

  Jag tror också kungen o drottningen är minst lika glada men tror mer att Pernilla syftade på att vad livet hastigt kan ändras för en ung tjej och ens föräldrar.

 • tangkasnet skriver:

  They’re not doing it themselves, they’re going to the Russians to do the same thing.
  If you think you’ve forgotten some of the rules, it would not hurt to take a glance of the rules and instructions.

  For cash games, you should always sit down at the table with at least 20-25 buy-ins for the level
  you intend to play at.

 • Annika fr.finl skriver:

  Vad är det för fel på folk..varför denna onska hoppas dom lägger ut dem på torget så folk får gå och spotta på dom!! Vilken smärta föräldrarna måste känna,lider med dom!! Så mångas liv har släkts i helgen ber för dom alla!!

 • JuliaRo skriver:

  Också så fruktansvärt!
  Ett litet barn ska inte behöva dö :(
  En sorgens dag på många sätt.
  Men bröllopet var fyllt av kärlek iallafall till oss alla.
  R.I.P till dom som dog alldeles gör tidigt ❤️

 • Annie skriver:

  Du skriver precis det jag tänker! Ondskan finns närmare än vad vi vill tro……. Vila i frid kära Lisa! <3

 • LiS skriver:

  Sorg, absolut stor sorg. Detta vill ingen förälder vara med om!
  Tankarna går till Lisas familj.

  Ang. Prinsbröllopet – jag tror det var lika stor glädje hos BÅDA föräldraparen, det var inte enbart en stor dag för Sofias föräldrar , jag tror att kungaparet gläds lika mycket över äktenskapet.

 • Helene skriver:

  Så sorgsen, tänker på stackars, stackars familjen som på ett fullständigt omöjligt sätt mist sin dotter.
  Hoppas som alla andra att det värsta straffet är inte nog.

 • Paula skriver:

  Kajsa! Sänder såklart en varm kram åt er på förskolan också. Har själv arbetat på förskola och varit med om dödsfall :( fruktansvärt jobbigt.
  Kramar till er <3

 • Paula skriver:

  Ja usch :( så hemskt! Mina tankar går till familjen till den 2 årige pojken <3 så tragiskt :(
  Vila i frid vackra ängel <3

 • helene skriver:

  Polisen gjorde säkert vad de kunde men varför går man inte in med full styrka från början. Kopplat in missing People med en gång och gjort husrannsakan på näromliggande hus dag ett.
  Polisen får kanske inte göra husrannsakan utan misstanke. Om det är så tycker jag lagen ska ändras.
  Allmänheten får såklart inte veta allt polisen gör men vad man läst och sett på tv så tycker man fasen vad allt går långsamt.

 • Kajsa skriver:

  Och i våran by förlorade vi en 2 årig pojke igår ;(( glädje och sorgens dag! Blir jobbigt att gå tillbaka och jobba på förskolan nu när han fattas oss där :(

 • Ann B skriver:

  Det är fruktansvärt! Blir illamående av att tänka på den rädsla hon måste känt. Och förbannad över att det finns människor som inte respekterar andras liv.
  Men, tyvärr kommer detta att hända om och om igen… För Sverige har för milda straff och verkar vara det enda landet i världen som vill importera kriminella.

  Vila i frid Lisa.

 • Kerstin skriver:

  Jättebra skrivet Pernilla, precis så tänkte jag igår också hur det svänger mellan fruktansvärd sorg, saknad och för någon annan lycka. Alla kommer komma ihåg denna dag med blandade känslor. Så fruktansvärt tragiskt sorgligt!

 • Eva skriver:

  Så mycket sorg, mitt hjärta gråter och min kropp hatar! Stackars stackars lilla flicka!
  Må dom där jävlarna få ett helvete och själv bli utburna i en svart säck jäkligt snabbt !!

  Önskar fina brudparet ett stort lycka till! !!

 • Irene skriver:

  Får alltid en känsla av att storstan är säkrare för mycket vittnen.Men i dag var det en helgalen 15 årig kille på bussen man vet aldrig när och var det smäller!

 • Irene skriver:

  Jepp jag och min kompis diskuterade Lisa och sen prinsbröllopet och nu Härenstam det tar aldrig slut!

 • JuliaRo skriver:

  Ja vilken dag det varit.
  Blev så ledsen att Magnus dött också :(
  Han fick mig alltid att skratta.
  Nu showar nog han och Brasse för änglarna i himlen. Vi saknar er.
  Kram ❤️ Julia

 • Marie skriver:

  Ja det är så fruktansvärt att man knappt kan ta in det! Stackars lilla Lisa så rädd hon måste ha varit och stackars stackars hennes anhöriga som får leva med det här i resten av deras liv!

 • Charlotte skriver:

  Glömde säg att när du kapat pittarna så hängs patrasket upp i ett träd där det långsamtgående under dem pyr en eld. .DOM kan lida! Fast de hamnar ju i svenskt fängelse som är! = ett ok dåligt hotell. Nej jag är inte hemsk på något sätt somt skriver så här. Bara en mor till en 16 årig dotter som talar klar språk. Sååå ledsen för denna lilla flicka..

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Kära Pernilla!
  Håller så med dig att det är så hemskt och må de brinna i helvetet och stackars föräldrar som förlorat sin dotter så hemskt :-( Även idag har skådespelare Magnus Härenstam dött :-(
  Vila i frid Lisa och Magnus <3

 • Jillan skriver:

  Vilken konstig dag det var idag… Först de ohyggliga nyheterna om Lisa sen Prins bröllop och nu besked om att en av Sveriges roligaste människa, Magnus Härenstam har dött i sviterna av cancer. Vila i frid! Jillan på Orust

 • Cissi skriver:

  Det här är så fruktansvärt, den värsta sortens mardröm. Våra tankar går till Lisas familj.

 • Maria skriver:

  Lilla fina Lisa…saknar ord, ofattbart att det finns så onda vidriga människor…vad är det för värld vi lever i när en 17 årig tjej inte kan åka hem från sitt jobb!? Sjukt!!!!

 • Jenni skriver:

  Hej!

  Tårar som aldrig vill ta slut… Jag hoppas ALLA skänker en tanke till Lisas familj.

  // kram

 • Lotta skriver:

  Svart men det vore vara ljust! Jag som så många andra i min närhet har hoppats på …. Mina ord/tankar tar slut. Ärligt talat Vad faan händer! Vad är det för fel på människor (eller en del)? Mina och min familjs tankar går till Lisas föräldrar

 • Maggan skriver:

  Sa just till min ena dotter idag: på ena kanalen är det sorg och på den andra glädje, ibland är livet bra orättvisst. Att man släcker livet på en 17 årig flicka som har hela livet framför sig på ett sånt obeskrivligt otänkbart sätt. Nej, låt dom brinna i helvetet säger jag också. Det går inte att tänka tanken på att råka ut för något liknande. Bara tanken är svindlande. Det går inte att förlåta men hoppas dom finner styrkan hos varandra.<3

 • Charlotte skriver:

  Häng de jävlarna men innan dess så hugg av deras pittar !!!!!

 • Rodhe skriver:

  Pernilla, du sätter precis ord på det jag tänkt hela dagen. Hur sorg och glädje går hand i hand, och att livet kan vara så ofattbart grymt att en och samma dag kan vara den lyckligaste i livet för en familj och att det för en annan familj kan vara den absolut värsta. Det hemskaste är att för den ena familjen kommer den andra familjens alltid att påminna om den här fruktansvärda dagen. Det finns bara en sak som jag personligen ändå är tacksam över och det är att hon hittades., för familjens skull. Jag tänker också på det du skriver att hur ska man kunna skydda sina barn när något så ofattbart hemskt kan hända mitt ute på landet och halv sex på eftermiddagen. Jag har bara ett barn och jag vågar inte ens tanken på att mista henne. Jag är kristen, diakon och arbetar på ett fängelse , där jag hela dagarna har samtal med intagna som begått svåra brott. Jag skulle aldrig kunna jobba med det jag för om jag inte kunde skilja på människa och brott, men idag är jag bara människa och reagerar som mamma och medmänniska över hur grymt livet är. Det skulle inte få vara så att man blir berövad livet när man är sjutton år. Idag finns inga ord men alla mina tankar och böner finns hos den drabbade familjen.

 • Karin B skriver:

  Så himla hemskt! Jag hoppas också att de som har tagit Lisas liv, får brinna i helvetet.

 • ninni skriver:

  Just det. Livet är sååååå fruktansvärt orättvist. Olika falla ödets lotter. 17 år och bragd om livet. Just när livet borde vara som allra ljusast. Precis som det är för Sofia och Carl-Philip just idag. Känner både sorg och glädje denna dag.

 • Lotta skriver:

  Håller med ! Häng ut dessa vidriga människor! Och må de brinna i helvetet!!

 • Nathalie skriver:

  Må de brinna i helvete, håller helt med dig Pernilla. Jag lider med familjen, så j-a fruktansvärt..finns inga ord i hela världen som kan utrycka hur arg/ledsen man är. Man kan inte ens föreställa sig var de går igenom, man kan bara anta o det är 1000 ggr värre än vad vi kan föreställa oss. Man inser hur skört livet är, ondskan finns omkring oss när vi minst anar det.

 • Lena skriver:

  Mina tankar går till hennes familj.

  Stiljustn.blogg.se

 • Anna B skriver:

  *rip fina lisa!! ,, så hemskt oerhört tragiskt!! ♡ ♡*

 • OMG skriver:

  Oerhört tragiskt. Hatar våldsamma idioter som utför meningslösa tragedier för de som inte kan förvarar sig och ger eviga sår hos föräldrar, syskon och släkt

  RIP Lisa

  Man blir förbannad men även nedstämd av dessa otäcka händelser,
  hennes sommarlov var på intågande….Man tänker på hennes föräldrar.

 • Paula skriver:

  Håller så med dig Pernilla!!! Må de brinna i helvetet!
  Du är en så fin och empatisk person. Så varm och medmänsklig <3 Du är grym, Pernilla <3

  Tack för en väldigt bra blogg finaste!!!

 • Catarina skriver:

  JA det finns i tankarna hela tiden , lider så med föräldrar , familj och nära. Finns nog ingen som inte tänker på dom just nu fast vi har vackert bröllop att njuta av
  Sorg och glädje går ju ihop på något sätt, hur det än låter så fel.
  Vad hände och vilka hemska människor…gäst arbetar här ?? FY FAN rent ut sagt
  Ut med såna på torget så man kan gå runt dom och stirra dom i ögonen…spotta framför dom mm.
  Markera hur oönskade dom är och hur hatade dom är.

  Lyssnade på radion i natt då polisen skulle berätta mer…Så det blev ingen sömn efter det.
  Mitt hjärta gråter . VAR RÄDDA OM VARANDRA och låt dessa 3 LIDA . av att visas upp. ( till att börja med)

 • Helena skriver:

  Det är fruktansvärt hemskt och sorgligt. Jag önskar att dödsstraff kunde införad i Sverige. Straffen här är för milda!

 • Tina skriver:

  Upprörd, mår illa, förbannad och mamma till två unga kvinnor.
  Vad fasen är det för fel på vissa män? Vart enda år försvinner och mördas tjejer/kvinnor.
  Hur ofta försvinner pojkar/män och mördas av kvinnor?
  Nu får det vara slut på detta.

 • Maggie skriver:

  Så fruktansvärt och vidrigt att man saknar ord. Det går inte att förstå och kan bara ana föräldrarnas bottenlösa sorg nu. Må de få mod och kraft att orka leva vidare.

  Maggie

 • Carina H skriver:

  Må dom brinna upp. hur kan man vara funtad att ha ihjäl en person?? svårt att ta in, stackars föräldrar och övriga i familjen, vilket jävla helvete dom får gå igenom, bara 17 år och hade mycket i livet att ge. R.I.P Lisa Holm

 • Anna skriver:

  Ja vi får alla oss en tankeställare livet ändras fort, har följt detta varje dag och hoppades att flickan ska hittas vid liv. Så tragiskt tänker på hennes allra närmaste vad dessa starkas människor går igenom…

 • JuliaRo skriver:

  Tänkte precis samma tankar när bröllopet började :(
  Har tänkt på Lisa varje dag och hoppats att hon var vid liv.
  Fruktansvärd dag. Mina tankar går till familjen ❤️
  R.I.P vackra Lisa.
  Du finns i våra hjärtan.

 • Veronika skriver:

  Hej Pernilla
  Jag tänker på Lisa i dag och på hennes föräldrar.
  Kram

 • Veronika skriver:

  Hej Pernilla
  Jag tänker på Lisa i dag och hennes föräldrar.
  Kram

 • Louise skriver:

  RIP Lisa.

  Ibland liksom hejdar sig
  tiden ett slag
  och någonting alldeles
  oväntat sker.
  Världen förändrar sig
  varje dag
  men ibland blir den aldrig
  densamma mer.

  Må de onda människor som tar ett liv få avtjäna sitt straff i de oändliga…så efter döden

 • Suss skriver:

  Har två döttrar i 16 och 18-års ålder och får panik när jag ens tänker tanken på att ens värsta mardröm skulle inträffa dem. Detta vidriga som drabbat Lisa och hennes familj.
  Vad är det som händer? Hur kan man? Så svårt att förstå vad som driver en annan människa till något så vedervärdig handling?

 • Susanne skriver:

  Håller med! ❤

 • Andreas skriver:

  Hej! Är nog en annorlunda bloggläsare, en kille på 36år,egenföretagare och ensamstående pappa till en underbar dotter på 9 år. Gillar din blogg, men aldrig kommenterat förens nu. Verkligen fint att prins Carl-Philip och Sofie gifter sig, men tänker mest ända sen i söndags på Lisa och hennes familj. Varför detta berört mig extra mycket vet jag inte riktigt, antar att det är just att man Själv är förälder till en underbar dotter, kan bara gissa hur den närmaste familjen mår nu. Det är i dom här lägena man verkligen undrar om det finns någon däruppe? Till sist vill jag bara säga något jag aldrig egentligen tyckt innan… Men nu är det dags att införskaffa dödsstraff. Kram Andreas

 • helene skriver:

  Exakt, brinna i helvetet ska de, hemska vidriga människor.
  Blev så ledsen när jag hörde på nyhetsmorgon att de hittat henne död. 17 år gammal och hade hela livet framför sig.
  Lider så med hennes familj och vänner.

 • Gudrun skriver:

  Håller verkligen med dig Pernilla må dom brinna i helvetet! som kan göra nåt sånt här mot en ung kvinna som hade hela livet framför sig

 • Ellenor skriver:

  Är bänkad framför teven för att se vårt prinsbröllop. Har dock lite svårt att se det fina helt och fullt med denna dag då det som hänt Lisa gör att det blir som en grå dimma över allt.
  Tänker på hennes familj som måste ha det fruktansvärt tungt nu…

 • Themoonbarking skriver:

  Att det är tre gästarbetare som misstänks för mordet gör inte vår främlingsfientlighet mindre är jag rädd. Sd får vatten på sim kvarn.

 • Lena skriver:

  Det är så sorgligt, stackars familj som har mist sin dotter. Mina tankar är hos dom.

 • Camilla L-J skriver:

  Det är så hemskt att det går absolut inte att ens tänka hur det skulle kännas. Min 13-åriga dotter Lisa sa när vi fick veta, -: Vad är det för någon som kan göra nåt sånt att det bara finns såna människor? Som du skriver, hur ska man kunna skydda sina barn när faran kan lura precis runt hörnet!? Men man får/kan inte tänka så då blir man tokig! Men vi kan aldrig älska våra barn för mycket! Mina tankar är hos Lisas familj…

 • Lena skriver:

  Instämmer helt och fullt. Fullständigt vansinnigt. Livet är så skört och flyktigt. Lev och älska varandra och glöm inte att tala om för era nära och kära vad dom betyder för er.

 • Jillan skriver:

  Detta är varje föräldrars ABSOLUTA mardröm!!! Mina tankar går till dom denna dag. Jillan på Orust

 • Eva skriver:

  Ja man förstår inte att det kan finnas så onda människor! Vad är det för fel på folk!! Finns inte ord för vad man lider med dom anhöriga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram