Sorg

Livet är så fruktansvärt orättvist!! 

I dag gifter sig prins Carl-Philip med sin Sofia och för hennes föräldrar är detta så klart en av de lyckligaste dagarna i deras liv! 

Samtidigt några mil i från huvudstaden går just nu två andra föräldrar till en ung flicka igenom de värsta dagarna i deras liv..! 

Deras 17-åriga dotter Lisa – deras BARN – finns inte längre! 

Hemska , onda  vidriga människor har släckt hennes liv på värsta tänkbara sätt! 

Jag lider så fruktansvärt med hennes familj! Den sorg, ilska , ångest och frustration  de tvingas gå igenom just nu är alla föräldrars mardröm.

Hur ska man kunna skydda sina barn när ondskan lurar runt knuten utanför ett litet idylliskt konditori i Sverige klockan sex på kvällen…?! 

Vem skulle tro att nåt så hemskt kunde hända just då och just där..?! Vila i frid lilla Lisa.

Och måtte de som har gjort dig detta brinna i helvetet. 

63 reaktioner på “Sorg”

1 2 3 4
 • Linda H skriver:

  Ja det är så fruktansvärt hemskt o tragiskt det som hänt Lisa. Mina tankar går till hennes föräldrar. Vila i frid fina Lisa.

 • Mitt i sorgen skriver:

  Här, i Skövde – Lisas hemstad, vajar flaggor på halvstång och många är vi som berörs och samlas för att gråta och kramas. Här har en familj förlorat dotter och syster, en klass har mist en elev och många många har mist en vän. Vi lever i denna krock som du så väl beskriver.
  Men mitt i denna sorg sitter det människor och kritiserar vår polis, vår politik och invandrare i allmänhet. Att ni ens kan med! Polisen har varit oerhört engagerade och sköt sitt jobb fantastiskt, de ska ha en ELOGE och inte några bannor. De svenska lagarna tål att kritiseras vid vissa hål men den som inte förstår juridik ska ligga lågt i denna diskussion precis som alla främlingsfientliga bör tänka efter en extra gång innan de börjar svamla. Men mest av allt kan kanske alla tänka ett extra varv innan de fäller en kommentar och helt enkelt minnas att i detta nu lider människor något alldeles vansinnigt och dessa kommentarer och pikar gör inget gott och är inget vi vill höra.
  Tack för den fina texten Pernilla!

  • Paula skriver:

   Jag tror inte att någon vill pika men om man inte pratar om problemen så kan man aldrig heller lösa de. Jag tycker att man är feg om man inte pratar om problemen.
   Det är bra att det diskuteras och omöjligt att styra undan när något så hemskt har hänt!
   Förstår inte vad du menar när du skriver hur de kan med?
   Ska vi bara vara tysta och acceptera när det kommer kriminella element hit och beter sig som svin? Är man fin då?
   Ledsen att jag tar upp det igen men det var ju du som satte fart och vill tydligen ha en diskussion om det.

   • ? skriver:

    Nu var väl grejen inte att förbjuda diskussion utan att undanbe de hårda kritiska och rasistiska meningar som florerar. Att säga tack men nej tack till dem som tar denna tragedi till en bricka i sitt spel för högervindar och poliskritik.
    Ett tack för det vackra inlägget men samtidigt en önskan om att människor inte ska ta en tragedi och göra om den till politik. Inte ännu, vi kan väl vänta tills domen faller åtminstone.
    Tråkigt om det missförstods men det kändes klart för oss som stod bakom texten. Någon ytterligare diskussion önskades aldrig.

 • Nettan skriver:

  Sååå fruktansvärt bra skrivet Pernilla, håller med dej i varenda ord!! Jag var på plats framför slottet igår å såg de lyckliga tu :) men före prinsen gjorde jag ett besök på MiNilla, alltid lika trevligt men du var ju inte där denna gången heller….. Kram

 • tangkasnet skriver:

  They’re not doing it themselves, they’re going to the Russians to do the same thing.
  If you think you’ve forgotten some of the rules, it would not hurt to take a glance of the rules and instructions.

  For cash games, you should always sit down at the table with at least 20-25 buy-ins for the level
  you intend to play at.

 • Annika fr.finl skriver:

  Vad är det för fel på folk..varför denna onska hoppas dom lägger ut dem på torget så folk får gå och spotta på dom!! Vilken smärta föräldrarna måste känna,lider med dom!! Så mångas liv har släkts i helgen ber för dom alla!!

 • Annie skriver:

  Du skriver precis det jag tänker! Ondskan finns närmare än vad vi vill tro……. Vila i frid kära Lisa! <3

 • LiS skriver:

  Sorg, absolut stor sorg. Detta vill ingen förälder vara med om!
  Tankarna går till Lisas familj.

  Ang. Prinsbröllopet – jag tror det var lika stor glädje hos BÅDA föräldraparen, det var inte enbart en stor dag för Sofias föräldrar , jag tror att kungaparet gläds lika mycket över äktenskapet.

  • Eva skriver:

   Jag tror också kungen o drottningen är minst lika glada men tror mer att Pernilla syftade på att vad livet hastigt kan ändras för en ung tjej och ens föräldrar.

 • Helene skriver:

  Så sorgsen, tänker på stackars, stackars familjen som på ett fullständigt omöjligt sätt mist sin dotter.
  Hoppas som alla andra att det värsta straffet är inte nog.

 • helene skriver:

  Polisen gjorde säkert vad de kunde men varför går man inte in med full styrka från början. Kopplat in missing People med en gång och gjort husrannsakan på näromliggande hus dag ett.
  Polisen får kanske inte göra husrannsakan utan misstanke. Om det är så tycker jag lagen ska ändras.
  Allmänheten får såklart inte veta allt polisen gör men vad man läst och sett på tv så tycker man fasen vad allt går långsamt.

 • Ann B skriver:

  Det är fruktansvärt! Blir illamående av att tänka på den rädsla hon måste känt. Och förbannad över att det finns människor som inte respekterar andras liv.
  Men, tyvärr kommer detta att hända om och om igen… För Sverige har för milda straff och verkar vara det enda landet i världen som vill importera kriminella.

  Vila i frid Lisa.

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram