Svar på tal, & tjuvkik från inspelningen av Årets Julkalender!

Hej bloggvänner

Angående förra inlägget, så handlade det alltså inte om att man inte får tycka vad man vill om Bianca och hennes beteende , utan om HUR man uttrycker sig i skrift!

Personangrepp än knappast kontraktiv kritik!  

Vuxna människor som sitter och gömmer sig bakom sina dataskärmar och skriver negativa kommentarer om Biancas läppar , är INTE något som jag accepterar här på min blogg! 

Kommer inte svara er en och en, men utvecklade resonemanget i dagens Aftonbladet – som ni kan läsa HÄR :

 

Pernilla Wahlgren säger ifrån – efter tittarilska mot Bianca Ingrosso

”När det går till personangrepp måste man säga ifrån”

Profilbild Alex HarteliusavAlex Hartelius

Flera tv-tittare har reagerat på Bianca Ingrossos beteende mot Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.

Nu tar Pernilla sin dotter i försvar och ber folk att sluta med hatkommentarerna.

– Det är en sak att ha en åsikt, men när det går till personangrepp så tycker jag att man måste säga ifrån, säger hon till Nöjesbladet.

Bianca Ingrosso får kritik för hur hon behandlar sin mamma Pernilla Wahlgreni realityserien ”Wahlgrens värld”. Det har fått Pernilla att reagera och ta sin dotter i försvar.

– Jag tycker att det blivit lite väl mycket negativa kommentarer. Det är en sak att ha en åsikt, men när det går till personangrepp så tycker jag att man måste säga ifrån, säger Pernilla Wahlgren till Nöjesbladet.

”Skulle säga ifrån”

Pernilla skriver på sin blogg att många exempelvis tycker att Bianca går för långt när hon tjatar på henne att hon ska träffa en pojkvän, men att de inte riktigt förstår sig på deras sarkasm och jargong.

– Det är svårt med sarkasm. Det är en balansgång, vilket kanske inte alla fattar. Och sen tycker väl en del att hon är ovanligt hård mot mig, och det kan man ju tycka, men det beror på hur man skriver och säger det. Jag skulle säga ifrån om jag tycker att hon går för långt.

Pernilla Wahlgren Foto: Frida Funemyr

”En del är uppskruvat”

Samtidigt tycker hon inte att det är konstigt att folk reagerar och har åsikter om det som visas i ”Wahlgrens värld”, även om tv-tittarna bara vet en bråkdel av sanningen.

– Även om det är en realityserie så är det en del som är uppskruvat och det klipps ihop på olika sätt. Man kan inte sitta framför tv:n och veta exakt hur saker och ting ligger till. Bianca är rolig i sina synkar (filmad intervju reds anm.) men kan också uppfattas, om man inte uppfattar humorn, som för hård, säger hon och fortsätter:

– Men det är hennes jargong och jag känner henne, så jag vet vad hon menar och inte menar. Folk får väl tycka att hon är taskig mot mig, men då kan det väl vara bra att jag också får säga vad jag tycker?

Foto ; Frida Funemyr

 

Från det ENA – till det ANDRA ;

Hörni, har ni tänkt på att SNAAAART  är det JUL….!!!  😃🌲🎁

 

juuul

 

Haha, inte riktigt va, men månaderna går fort och nu är det ju faktiskt inte såå långt kvar ändå.

Själv hade jag ju julstämning på jobbet redan i MARS, då vi spelade in årets Julkalender ; ”Panik i tomteverkstan”!
julkalendern

 

Världens bästa Tomte-make ; Per Andersson! 

 

schollinwahlgrenpanikitomteverkstan

 

Och världens bästa Tomtemor ; Min egen kära mor Chrisitina! 

 

julhej

Tänkte bjuda er på en liten TJUVKIK  och ”behind the scenes” ,  från inspelningen i våras! 

Klicka HÄR –  för att kolla! 

 

Visst längtar man ända lite nu…..?!  😉

33 reaktioner på “Svar på tal, & tjuvkik från inspelningen av Årets Julkalender!”

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  ❤️🙌🏼

 • Eva skriver:

  Vilken härlig dotter Du har, känsla för sarkasmer och gott hjärta :)

 • Annelie skriver:

  Nu har jag läst blogg o 30 kommentarer,tog ca 5min o hela tiden har den där jäkla reklamfilmen rullat ett par cm över texten. Du kan inte mena att det ska va så P?

 • Carina skriver:

  Kim? Är du trollet Linda? Tycker att du skriver lika märkligt iaf.

 • Lena skriver:

  Du ÄR sjuk i skallen!!

 • Anna skriver:

  Vill bara lägga till att jag följt Pernillas blogg sedan 2010 och den glädjer mig ofta liksom Wahlgrens värld, även om jag ibland blir irriterad på vissa grejer lilsom garvar åt andra. Men det här rörde frågan om att få kritisera influencers eller inte och då i detta fall P och B. Sedan la jag till den mkt akruella frågan om koldioxidutsläpp på resor som jag tycker influencers borde bli mer medvetna om då det ofta är en del av deras fröjdiga liv att resa hit och dit i världen och lägga upp tjusiga bilder. Men nu har vi blivit väldigt medvetna att det är på en enorm bekostnad av vår planet.

 • Kim skriver:

  Så fort hon känner sig hotad så drar hon fram sånt där naivt skitsnack för att ”visa vem som bestämmer”. Kaxig bakom skärm som hon brukar säga själv. Inte så kaxig i bråken med Bianca. Eller ens tillsammans med henne. Svansar för som dotter så det står härliga till. Ser inte sunt ut men det är ju bara en ”mikrodel” ur ”100% äkta o verkligt”. Hur fan ska de ha det?
  Och alla kyrktanter här sen som sätter doppet i vrångstrupen av vulgära påhopp. Jag fattar inte ens hur de pallar att se nyheterna.

 • Kim skriver:

  Anna. Du får dricka kyrkkaffe i nåt annat kuddrum. Här köper vi inte din ”avundsjuka” raljerande. Vi kritiserar det vi ser. Vi kritiserar dig. Vi har all rätt. Spnt där identitär snack får du ta i mammagruppen. Här är vi ärliga o kan man inte ta det och utvecklas överlever man bara i rosa bubblor skapade av andra.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Ja nu närmar det sig jul. Ska bli spännande och kul att se julkalendern 🤶🏼🎅🏼😍
  Kul att få se behind the scens 😊

  Ha en fin tisdag kväll
  Kram Sandra 🌸

 • Anna skriver:

  Bianca är orsaken till att jag inte tittar på Wahlgrens värld. Fruktansvärt hur hon har snackat skit om hela sin familj. Jag hade heller aldrig som mamma accepterad att bli tilltalad som Bianca tilltalar sin mamma. Bortskämd snorunge helt enkelt.

 • Ingela skriver:

  Konstig rubriksättning tycker jag…….’Svar på tal’? Vad menar du P? Att man inte får ha åsikter här inne utan att du ska ’dementera’ dem….?🤔

 • Anna skriver:

  OMG OMG OMG
  Snälla jävla nån. Varför besöker ni Pernillas blogg? Varför tittar ni på Wahlgrens värld? Jävla svenska avundsjukan! Och man ska hitta saker att hacka på. INGEN har tvingat er att skriva en pernillawahlgren.se i er webbläsare. INGEN har tvingat er att slå på kanal 5 kl 21 på torsdagar. Varför gör ni det om ni ska hålla på och klaga och vara fruktansvärt elaka?! Ingen har tvingat mig heller men jag gör det då jag blir inspirerad av dessa härliga personer.
  Lägg ner och skaffa ett liv!

 • Anna skriver:

  Elin… låt folk ha sin åsikt.. vi pratar om tjejer 16 år och uppåt som har Bianca som förebild, du verkar inte förstå vad dom flesta menar i kommentarerna. Tro mig föräldrar sätter gränser om dom kan!

 • Kim skriver:

  För att man vill kommentera nåt man tycker isf att leva i svensk PK tystnadskultur? Avskyr det. Bra att folk säger vad de tycker här. Fortsätt. Du har seglat upp som Ps största försvarare genom tiderna. Finns nog inget hon kan göra som rättfärdigas av dig. Grattis. Den platsen är väldigt svår att nå på den här bloggen. Det finns en miljard aspiranter som söker en like från Wahlgrenskan i sitt fanmejlande. Det har gått så långt på den här bloggen att man ber om ursäkt för att man tycker något som är bra om Wahlgrens. Förlåt men its so sick. 😂

 • Kim skriver:

  Ett så kallat håll käften svar 😂 Helt rätt. Och att Bianca ska ses som ett barn är fan sjukt. Man vet att P gått i taket då hon ska ta in extern hjälp som med Försvar på insta vid bilincidenten. Skämskudde på damen.
  Att tysta andra är fascistoit så det hoppas jag verkligen de inte ägnar sig åt. Ni är offentliga för miljoners miljoner. Deal with it. Internet hände.

 • Mona skriver:

  Elin, har du barn?? Ditt inlägg är som ett stort frågetecken. Det är väl inte bara dagisbarn som tar intryck av B utan tjejer i yngre tonåren.

 • Elin skriver:

  Förstår inte hur det blivit (?),hur Bianca kunnat bli den som uppfostrar era barn ,som någon skrev tidigare är det FÖRÄLDRARNA som ska uppfostra sina barn och sätta regler ,sen tror inte jag att Bianca svär när hon träffar de yngsta ,(men hon är inte heller en dagisfröken som ska sitta och läsa sagor ),skulle tro att de har henne som förebild för att de tycker hon verkar snäll ,fråga era barn vet jag ! ,de kanske kan berätta.Sen med Wahlgrens Värld så sänds det programmet klockan 21.00 ,sover inte de minsta då.

 • Lotta skriver:

  Så rätt och så bra!

 • Lina skriver:

  Precis så är det.

 • Anna skriver:

  Hej
  Om man är två av Sveriges största influencers så är det en del av det tänkta jobbet att man ska påverka människor därav namnet Influencer. Om delar av målgruppen inte gillar vad den ser, hör eller rent av tycker att det illa beteende så ska den självklart få uttrycka det i de medier som står till buds. Var annars? För ge dessa människor en anledning till att vara tyst om det. Ni är offentliga, tjänar stora pengar på att vi är många som följer er och är såklart beroende på att ni går hem hos publiken. Det kan inte vara så att det bara ska klias under hakan och ges presenter.

  Ni är rätt bra själva också när ni väl uttalar er negativt om andra t ex känns det ff i magen när jag tänker på hur du Pernilla uttryckte dig i denna blogg väldigt väldigt nedsättande om Freddie Wadlings utseende och sångröst. Det var riktigt illa och personangrepp om något.

  Har du räknat ut hur mycket koldioxidutsläpp du har förbrukat på ditt flygande över jorden under året utifrån den kvot du egentligen har att släppa ut om vi ska försöka hålla klimatmålen? https://www.klimatsmartsemester.se

 • Kristin skriver:

  Hej! Hur orkar man ha åsikter om allt och alla. Det finns inget facit här i livet om hur man ska vara, vad man får göra och hur man ska ser ut. Allt handlar bara om att man har olika värderingar och ingen har mer rätt än andra. Hur kan man då kommentera om att man gör fel, hur man ser ut och vad man säger för fel. När det inte finns något facit. Låt andra (även kända) vara som dom är precis som man låter er göra och vara som ni är. Många säger att dom får skylla sig själva när dom är kända, men det är deras jobb och vi känner dom inte privat. Hur skulle ni se det om folk på ert jobb ansåg sig ha rätten att säga till er hur ni ser ut och vad ni säger för fel när ni är på ert jobb.
  Låt andra ha sina värderingar o leva sitt liv i fred så låter vi andra er ha era värderingar i fred. Bra deal va 😜. Förstår att du säger ifrån Pernilla, helt rätt ❤️

 • Tara skriver:

  Häftigt att se lite hur det funkar o ser ut vid inspelningsplatsen 🙂 Men lokalerna måste ju vara enorma! Hur många olika inspelningar, får egentligen plats samtidigt? För, som du säger, tar det ju tid att spela in..

 • Marianne skriver:

  Ja, hon börjar se lite ’plastig’ ut…….

 • Millan skriver:

  Biancas lappar e ju asfina motfor innan!
  En sak som jag tycker ar trist ar all botox hon har i ansiktet da hon ar sa pass ung.
  Hon borjar se ut som blondinbella som ser ut att vara 20 ar aldre an hon ar pga alla ingrepp.

 • Anna skriver:

  Skoja är en sak o ironi en annan, Bianca når ut till många ungdomar och har henne som ” förebild” jag själv hade aldrig accepterat sådant beteende varken från min familj eller andra människor. Visst det är tv men det ger helt fel bild av hur man ska vara mot varandra!

 • Elin skriver:

  Sluta hugg direkt??,har du läst kommentarerna så förstår du kanske varför Pernilla måste säga ifrån. Jag har lite svårt att förstå hur man kan tycka sig ha rätt att säga så mycket negativt om någon vad vill man få ut av det ?

 • Cilla skriver:

  Mja – det beror väl på om man gillar det ’naturliga’ eller ’konstgjorda’ utseendet….🤔

 • E skriver:

  P fortsätter sin förneka och hylla cirkus med Bianca.

  Sorgligt.

  B får kritik för hur hon beter sig. Inte att hon skojar med sin mor.

  P jag trodde WV handlade om i första hand dig. Nu handlar WV i stort om B och hennes tjat om hur oerhört jobbigt hon har det i livet. Jag menag hon är snart 25 och använder fortfarande din skilsmässa som utpressning så fort det hettar till.., gå vidare!

  Du vet mycket väl vad kritikerna egentligen menar. Men väljer att blunda.

 • Alexandra skriver:

  Att folk orkar haha
  Jag är exakt likadan mot min mamma. Inte att hon ska träffa någon då hon är gift; men alltid i samband med att vi träffar hennes kompisar så skrattar vi mest åt att vi skojar åt hennes ”brister” tex.
  De flesta familjer gör de; även dom med pekpinnar 😂

 • Lena skriver:

  Pernilla varför får jag en känsla av
  Bakom skratten är du hmmmm ja t o m lite bitter kanske fel ord elak nej fel oxå någonstans i mellan
  Du kan inte mena att du går ut med helsida om att folk gillar eller inte gillar biancas läppar??
  Men har du sett dem läpparna alltså???
  Självklart blir det kommentarer åt båda hållen
  Det är väl ändå normalt
  Sluta och hugg direkt när de är något som inte passar dej alla älskar inte dej och kommer inte göra heller
  Ta vara på dem som gör istället och svara på alla deras frågor!!!!
  Trevlig dag tjingeling

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Se underbara Bianca Ingrosso i köket.
  Äggröra…
  https://www.svtplay.se/klipp/23934567/kaos-i-koket-nar-bianca-ingrosso-gor-aggrora

 • Paula skriver:

  Hej Pernilla! Jag håller med dig om att man måste skilja på sak och person. Själv har jag väldigt vass humor och tycker Bianca är väldigt rolig i sina kommentarer. Tänker att ni är överens om vad som ska sändas och då är det upp till er att sätta gränsen, inte till någon annan. Däremot kan jag reagera på att både du och Bianca raljerar över andra personer, som kanske inte godkänt det. T.ex. John Lundviks framträdande på Allsång på Skansen. Det sändes några gånger, kanske ihopklippt, men ändå…jag vet ju inte om ni känner honom och han kanske också har godkänt kommentarerna som upprepades, men för oss som tittar kan det framstå som att man hänger ut en tredje person och gör sig rolig på hans bekostnad. Även i podden kan jag uppleva att du ibland är ganska vass när du tycker någon av dina följare är dum eller korkad.
  Min poäng är, att om man går ut hårt och gör sig rolig på någon annans bekostnad, som Bianca gör med dig, så sänder man kanske ett budskap att man själv tål en del skit. Du behöver inte förklara skillnaden för mig, jag delar er sarkastiska humor, men jag har själv blivit missförstådd många gånger.
  Tack för ett roligt program. Bianca är vacker som en blomma och se som går på hennes utseende kan bara vara avundsjuka. En vackrare ung kvinna får man leta efter.

 • A skriver:

  Biancas ”kockinsats” hos Luuk var otroligt rolig, har inte skrattat så mycket på länge. Helt galet, och att han svalde den jättewhiskeyn…omg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram