Tack. Då vet jag!

Jag bad om era åsikter och det fick jag ju verkligen…!

Tack, nu vet jag varför ni som gillar Ullared, gör det!

Ni har rätt. Jag har inte varit där själv och bara sett programmet i TV, och det vinklas antagligen på ett orättvist sätt.  Och det var DET jag utgick ifrån när jag skrev mitt inlägg!

Däremot tror jag fortfarande inte att just Ullared är grejen för mig – även om det tydligen finns mer sjyssta grejer där än vad som framgick i programmet jag såg.

Men JAG måste väl ändå få ha min åsikt och JAG kommer aldrig att gilla den typen av shopping.

Jag får panik när det är mycket folk och trängsel i butiken  – vare sig det är på ”Ullaredeller på ”Nathalie Schuterman”.…!

Men uppernbarligen finns det många som inte tycker som jag!

Och att jag skulle SE NER på er som gör det är helt fel!  Jag bad ju bara att ni skulle berätta VAD det är som är så kul med Ullared som inte jag förstår.   Och det gjorde ni – minst sagt….!   😉

Varför måste vi alla tycka lika och gilla samma saker?!

Vissa gillar att fynda på loppis, vissa handlar på blocket, vissa går på auktion.  Det beror ju på vad man gillar, eller hur?!

Om jag skriver att  : Jag hatar blodpudding , jag förstår inte hur folk kan gilla det?!

Så betyder inte det att jag SER NER på folk som äter blodpudding för det!  Som om jag skulle ogilla blodpudding bara för att det är billigt ,och jag bara äter dyyyra saker,som gåslever och rysk kaviar…!

(Jag hatar gåslever också, by the way…..)

Om den här bloggen bara handlade om typ ingenting. Om hur felfria och gulliga mina perfekta barn är. Om att jag shoppar LAGOM dyrt, äter LAGOM nyttig mat och lever ett LAGOM-LIV i LAGOM-LAND , så vore nog den här bloggen ganska tråkig, plus att det vore ju inte JAG???!

Vet ni föresten att ordet LAGOM finns BARA i svenska språket…!

Det tycker jag säger en hel del…. Allt ska vara så jäkla lagom här. Ingen får sticka ut.

Jag älskar folk som sticker ut och vågar stå för vad dom tycker! Det kan vara oerhört befriande att läsa bloggar som inte bara stryker medhårs tycker jag.   Jag blir bara provocerad av ”mitt-liv-är-perfekt-och-jag -skriver-bara-det-folk-vill-höra-bloggar”…

Det ger iallafall mig absolut ingenting.

Och när jag skrev att en bra shoppingtur bör innehålla champagne och espresso så var jag faktiskt i r o n i s k….!

MEN min mening var inte att trampa på nåns tår och jag är verkligen jätteledsen om ni tagit det så!!  :-(

Och som jag skrev : Jag FÖRSTÅR väl att det är billigt på Ullared och därför toppen ur en ekonomisk synpunkt, och att det  är praktiskt att handla allt på ett och samma ställe – MEN jag skrev  ju att jag inte förstod hur man kan tycka att det är KUL att springa med en kundvagn och trängas där.

Och jag bad om en förklaring.

Och det fick jag!


186 reaktioner på “Tack. Då vet jag!”

 • Some of the most prominent significant side effects have been anemia and bleeding
  events.

 • camilla skriver:

  Jag säger bara som den nya Hollywood frun Isabel sa f_ck svenska jantelagen…är så trött på att alla måste tjäna lika mycke se lika dana ut göra samma sak bla bla…man får inte inte sticka ut alla ska tycka lika dant om dittan å dattan.
  Nä fy tvi blä!!! har jag jobbat som en tok å ser den där snygga Prada väskan så köper jag den å bär den me STOLTHET med bokstäverna utåt för jag är värd varenda bokstav!!!! tack för en ärlig å härlig blogg Pernilla!!!

 • magdalena skriver:

  haha. du idiotförklarar hela svenskafolket din kossa.

 • Sofia skriver:

  På Ullared finns allt. Mat, kläder, köksartiklar, toalettartiklar, tavlor, leksaker.. ja ALLT till ett mycket billigare pris men lika bra produkt som i dina rikemans affärer. visst du får ha din åsikt. men kom inte och säg massa skit när du aldrig varit där själv. tv.. skrattretande att du dömt ullared utefter ett överskattat tvprogram.
  Åk dit och se istället sen kan du säga vad du vill.

 • Eva Olsson skriver:

  TILL SUR:
  Jag har en man som tack och lov har lite men inte mycket mer i inkomst och det underbara barnbidraget för 2 barn 😉 Som den månaden gick åt till att handla åt dem och nja vissa saker som wettex till mig då :-)

 • handlar på ullared och andra butiker ochså skriver:

  Men Carro
  Skall Pernilla inte handla var och vad hon vill för att du har en sjukpension eller…
  sluta nu alla brudar ni gör er bara löjliga,hon kommentera programmet,tex Ola-Conny och Morgan får dom på tv 4 att framstå som idioter…..inte bra.Det va vad hon mena inte kanske så tydligt skrivet men släpp det.

 • Carro skriver:

  Konstigt…..tidigare ikväll var det 218 kommentarer….
  nu har det SJUNKIT till 178….och fortfarande ingen kommentar från Pernilla.
  Ledsen, men med en förtidspension på 6500 i månaden ”shoppar” du inte var som helst!!

 • Mariell skriver:

  Hej hallå där. En brud i klass. Se upp svenska folket för här kommer våran nya Lyx-Svenska-Hemma-Fru. Inte illa de ni.
  Att först lägga ut en inlägg om hur dåligt ullared är och hur folk som åker ditt inte finns i din värld och sedan ett nytt inlägg där du försöker be om ursäkt. Halla Pillan åk ditt med dina änner hyr en stuga och försök släpp loss om du nu ska sticka ut lite. Det är väl för fan inte kändis som kan tänka sig att åka till billiga-rea-ullared heller? Det är ju bara efter blivna svensson folk som åker ditt. De som inte har råd att leva ett liv i lyx. Vet du hur kul man har när man är där? Nej just det du hade ju inte varit där, det var ju en dum fråga.
  Jag har alltid gillat dig, för att du har varit en glad och öppen tjej, men med tiden så blir även du en gammal tant som ser ner på det normala folket. För det är de som lever ett svensson-liv som är normala. Du kankse behöver se och lära lite av oss? Det skulle nog du behöva.
  Vissa har inte råd med allt o ullared är billigt och smidigt och jävligt kul. Men det kan inte överklassen förstå. Och en sak som jag inte kan förstå är hur du som mor hjälpa din son till ett kändisskap. Är det inte meningen att ni ska klara er på egen hand? Och även låta era barn göra så oxå. För det tillhör ju svensson-livet att hjälpa änns barn in på ett jobb. Men just nu verkar de som om att de normala folket klarar av att få jobb bättre på egenhand än vad dina egna barn göra. De kankse börjar bli ombytta roller. Kan inte du bara göra mig en tjänst försök att klara av en månad på 12 000 kr och där ska du klara av att föda dina barn, köpa kläder, mat och betala räkningar plus försöka göra nåt kul en dag i månaden så kankse du förstår varför de normala folket har det tufft med ekonomin. Gaaa såna som du göra mig så arg, då du inte har någon medkänsla och empati.

 • UllaredBoris skriver:

  Hallå,
  Kommer du och signerar nån skiva snart igen….. ?
  Du kan få några Kjells tändvätska för besväret

 • mia skriver:

  hmm kånstigt,,,enligt aftonbladets artikel så säger boris annorlunda chef för ullared.

 • Tor Kullenberg skriver:

  Håller med Pernilla. Jag skulle aldrig åka till Ullared även om man bjöd på gratis pilsner!
  Det handlar inte om fattig eller rik, det handlar om livsinställning och värderingar om vad som är ett värdigt liv.
  Kanske handlar det i viss mån om begåvning.

 • Jossan skriver:

  Jag tror att familjen Wahlgren tror att dem befinner sig i Hollywood. Samt att dem är kändare och finare än vad dem egentligen är…
  Dem ska också veta att kändisyrket INTE är det finaste yrket man kan ha, även fast man kanske råkar tjäna mest. De finaste yrket man kan ha, de är dem yrkena som är NÖDVÄNDIGA i vårat samhälle, dem yrkena som inte gör folk till 12åriga divor!

 • Anna skriver:

  Men jisses vad alla ska tycka fram och tillbaka….låt pernilla tycka vad hon vill för det gör ju uppenbarligen ni andra…?? Alla har väl rätt till en åsikt och hade det varit en ”icke offentlig” person så hade ni aldrig brytt er!! Jag håller på dig Pernilla och förstår inte varför alla ska skriva så elaka saker, det är ju inte så att du har kränkt eller gjort någon illa som vissa andra bloggare är bra på. Kram

 • Pillan.H skriver:

  Självklart tycker inte alla lika – och tur är ju det i många avseenden!
  Men en sak som får mig att gå i taket är när folk ljuger, då sjunker dom till den lägsta av alla nivåer för mig!
  Du och Nicklas har ju varit där och sjungit och signerat plattor…???
  Att ett besök i Ullared som inte är vilket köpcentra som helst skulle falla bort ur minnet har jag verkligen svårt att förstå.
  Nej Pernilla, jag har varit ett stort fan av dig och din blogg men här föll du bort – tyvärr…
  Just nu håller jag med Boris i Ullared – Jag saknar henne inte!

 • Madeleine skriver:

  Blir så besviken på dig Pernilla,tyckte att din ursäkt var fruktansvärt lamm och man märker att du försöker rädda skinnet på dig själv.

  Konstigt nog har du varit på Gekås enligt Boris så varför erkänner du inte det.

  Du förlorar mycket på ditt blogginlägg oavsett ursäkter.

 • Cissi skriver:

  Håller helt med dig
  Det värsta av det värsta…….white trash!!!
  Skulle aldrig sätta min fot där.
  Ullared programmet gör bara narr av folk dessutom, herregud vilka människor liksom!!!

 • Karin skriver:

  Tycker att du gör helt rätt i att säga att du inte gillar Ullared. Jag har inte varit där själv men det man kan se på tv ser det ju fruktansvärt ut. Folka handlar, knuffas och tappar bort varann. Handlar säkert mer än dom behöver. Det är ju sååå billigt.
  Vi har väl yttrandefrihet i vårt land.

 • Birthe skriver:

  ”Om den här bloggen bara handlade om typ ingenting. Om hur felfria och gulliga mina perfekta barn är. Om att jag shoppar LAGOM dyrt, äter LAGOM nyttig mat och lever ett LAGOM-LIV i LAGOM-LAND , så vore nog den här bloggen ganska tråkig, plus att det vore ju inte JAG???!”

  Men snälla lilla Pernilla, den här bloggen handlar ju just om typ ingenting; utseende, shopping, inredning, mat + reklam för en massa saker hela tiden…ganska ointressant! Din blogg är verkligen ingen blogg som sticker ut! Tror du att din blogg är sååå mycket intressantare än det du nämner? Mohahahaha! Förresten bryr sig folk inte så mycket om VAD du skriver om utan HUR! Och där har du mycket att lära…

 • Betsy skriver:

  Du skriver att du aldrig, om du så finge betalt, skulle åka till Gekås. Men om jag förstod VD Boris uttalande i dagens Expressen rätt har du varit där och signerat skivor OCH fått betalt. Oj då!?
  Jag håller med flera ovan att bara för att man tjänar mycket pengar och har råd med ditt och datt behöver man inte tappa fotfästet. Mycket pengar hos vissa människor verkar ta dem till en annan värld där man har glömt vad ödmjukhet är och i stället leva i en falsk och överdriven fantasivärld där man pussas och kramas och i nästa stund pratar skit om varandra.
  Tycker du skall tänka lite mer på de människor som sliter hårt och inte har så mycket pengar. Gekås kanske vara deras enda chans till att handla och få känna sig lite lyxiga med mindre pengar.
  Till sist vill jag säga att visst skall man gå sin egen väg och få tycka saker, men man behöver inte göra så plumpt.

 • A skriver:

  Till PETRA som skrivit i bloggen så här:

  ”INGEN TÄNKER PÅ DE STACKARS BARNEN SOM FÅR JOBBA HÅRT FÖR INGENTING FÖR ATT FOLK SKA KUNNA HANDLA BILLIGT PÅ ULLARED…..
  OCH ETT USCH FÖR ULLARED OCH SVENSK AVUNDSJUKA”

  Vill bara berätta att HM har kläder som görs av barn. På NK säljer dom väskor som görs av barn.
  Det som säljs i Ullared kan du köpa på ICA, Vero moda, Stadium etc.
  Skillnaden är priset inte kvalitén.

  Kan du berätta för mig Petra vad på Ullared som görs utav barn som inte finns i andra affärer i Sverige?

  Jag är inget fan av Gekås, men har varit där och vet därav vad jag pratar om. Vore intressant att få höra mer om din åsikt och lite mer vad du grundar den på. Vetenskapliga artiklar eller eget påhitt?

  Ser framemot ditt svar!

 • Annelie skriver:

  Jag är 25 år och bor i Örebro. På onsdag skall jag åka bussresa till Gekås. Resan kostar 290 :-, hade jag åkt bil hade det gått på betydligt mer de ca. 40-50 milen. Väl på Gekås kommer jag köpa allt från julpapper till leksaker och schampo.
  Jag kommer äta en god hamburgare utanför innan jag åker hem.

  När jag kommer hem skall jag plocka upp mina grejer jag köpt, visa min sambo och diskutera dagens utflyckt. När jag sedan skall lägga mig och sova somnar jag med ett stort leende på läpparna för att jag varit i ett varuhus som jag uppskattar.

  I 23 år har jag bott i Göteborg. Jag har haft närhet till NK och diverse andra topp affärer. Jag har under min uppväxt i Göteborg besökt NK 2 gånger. En gång gick jag rakt igenom, andra gånger klippte jag mig inne i NK huset. Jag skulle gärna skriva duma saker om människor som ens går in i NK och shoppar så lite saker för så mycket pengar, men jag väljer att avstå för jag har full respekt för människor som du själv Pernilla Wahlgren som gör detta.

  Det du har skrivit i din blogg kan du aldrig ta tillbaka även om du just nu postat ytterligare ett inlägg om Gekås och försökt rädda dig själv. Om du är ute på turné och träffar folk som ser upp till dig så kan du räkna med att dom har varit på Gekås och uppskattat det.

  Världen under kändisskapet besöker Gekås. Synd att du skriver som du gör. Ditt artisteri är för mig något jag aldrig kommer titta på igen.

  Ville skriva här och berätta hur jag som 25 årig med bra ekonomi tänker = Hellre Gekås än NK.

  Vill även lära dig två saker Pernilla,
  1 Under alla år jag varit på Gekås har jag aldrig stått i en kö. Jag har heller aldrig trängts inne i varuhuset rumpa mot rumpa med andra människor. Jag har alltid lyckats åka dit när det är lite folk. Välj rätt dag och du slipper trängas.

  2 Gekås är varuhusetsnamn, Ullared är samhället varuhuset ligger i.

  Tack för mig och vi syns på Onsdag alla som skall till Gekås och trängas för en underbar shopping dag.

 • Gingen skriver:

  Pernilla Wahlgren, du är ju känd för två saker: Låten Piccadilly Circus och att du används som slagpåse av dina män.

  *smack*

 • Scim skriver:

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917738797X
  Det stämmer naturligtvis inte att ordet ”lagom” endast finns på svenska. Typiskt korkad kommentar som du lätt hade kunnat kolla upp.

 • Mia skriver:

  Och jag håller med JAAHAA! Du har väl fått bra mycket gratis i ditt liv. Köket var väl en sån sak om jag inte missminner mig!

 • Mia skriver:

  Du har all rätt att tycka vad du vill men har det inte räckt med ”jag gillar inte Ullared” istället för att nedvärdera dom som faktiskt gillar att shoppa där! Har aldrig varit på Ullared men skulle tycka att det vore ganska kul faktiskt. Säger jag då som shoppade loss på NK i somras. Du ser, man kan faktiskt shoppa på flera sätt och på olika ställen. Det ena utesluter inte det andra. Och du som jobbar med tv måste väl fatta att dom filmar dom som kanske sticker ut lite – du ville ju att folk sticker ut, men dom sticker kanske ut på fel (fattigt) sätt – och att mycket är tagit ur sitt sammanhang för att locka tv-publik. Trodde du visste det… :-(
  Och alla har ju inte råd med dom skitsnobbiga ställena du går på. Men det kan väl inte heller komma som en överraskning att det finns folk som inte har råd??
  Fattar faktiskt inte ditt inlägg om Ullared, det var ju ett gigantiskt påhopp bara. Det finns sätt att skriva på och det finns sätt.

 • Jaahaa !! skriver:

  Pernilla du måste vara totalt avklipp från verkligtheten, du lever i en liten liten bubbla(Pernillas värld) tycks det. Det här handlar def inte om att det är ”fult” att sticka ut i Sverige. Du tycks ha missat att du precis som människorna som handlar på Ullared ÄLSKAR gratis … betalade du för Tryfflen eller Champangen? Brukar du betala för ev goodie bags eller premiär tilltugg? Nej precis … ! Du har glidit genom ”kändis” världen sen du föddes, talang hmmm visst när man har blivit tränad sen spädbarns ålder så visst. Jag tror inte någon i Sverige är varken avundsjuk eller missunnar någon att ha pengar osv. Men du glömmer att det finns något som heter Kharma. Det folk inte gillar med dig och din familj är att ni går före i kön. Free loaders, FYI du är liiiite för gammal för att spela på ”jag-är-så-gullig-bli-inte-arg-på-mig” kortet. En tydlig ”Paris Hilton” varning på dig OCH din familj …. små flickor tror på fullt allvar att eftersom du har ”råd” att ”få” goodie bags etc så kan dom också köpa märkes kläder etc. Och eftersom du förklarar ditt Ullared inlägg med att du bara säger vad du tycker utan att för den delen ”se ner” på någon så gör jag det samma Jag har ALDRIG gillat varken dig, din ”talang” eller din attityd. Sen att andra gillar dig är deras åsikt. Jag försvarar inte Ullared eller din rätt till bättre levande. ALLA GILLAR GRATIS ….!
  P.S Håller med Fröken M D.S

 • Anders skriver:

  ja vad ska man säga!om man har en idol så kan man inte tycka likadant som henne/honopm,det går ju bara inte..nu tycker pernilla som hon vill..Pernilla är väl inte direkt min stora idol,men hon får tycka vad hon vill,jag kan inte mer än hålla med…skulle heller aldrig ställa mej i mil långa köer för att köpa det skitet dom säljer på ullared….och ser man på programmet så e det bara konstigt folk dom har med där…nä fy…

 • Marie skriver:

  Jag håller med dej Pernilla…. jag har aldrig heller förstått vitsen med Ullared… blir helt svettig bara av tanken att åka dit och köa och trängas och fy vad hemskt. Och du har rätt att skriva vad du vill och slutar man läsa din blogg efter detta så är man ju väldigt snarstucken… fortsätt du skriva på ditt sätt, jag gillar dej!!

 • Anna skriver:

  Men Pernilla!
  Du måste ju ändock fatta att du är för många en ikon som man vill eftersträva, kunna identifiera sig med och kanske sträva mot. Då är det ju ganska korkat att göra ett utfall som detta. Tyck vad fan du vill men va som Lady Di och inte som myten av Marie Antoianette. Du läser väl tidningar och ser på Tv annat än dokus. Folk i Sverige är fattiga idag. Folk lever över sina tillgångar för att nå vissa ideal. Det blir att du ser ner på detta folk även fast det inte var din officiella avsikt. Det är få förunnat att bli inbjuden till shopping för vippare som du. Det kommer aldrig bli något som gemene man väljer. Har du missat det. Såklart blir det storm på detta.
  Jag kan säga att jag aldrig skulle sätta min fot på Ullared men när du gör det så skiter du egentligen på folks levnadsätt. Pengar är som vatten på jorden det finns en viss det och alla har inte tillgång till det. Oavsett vad man vill.
  Kom ner på jorden hyr en lägenhet i rågsved och lev på 3000 kronor under en månad och tala sedan.

 • Victoria skriver:

  Jag förstår precis vad Pernilla menar! Jag förstår heller inte varför man frivilligt vill åka så många mil (om man åker från Sthlm tex), stå i denna enormt långa kö (som visas på tv iaf) o sen handla krafs (tydligen finns det schysst grejor oxå). Jag kallar inte heller det för shopping – det är stress för MIN del! JAG vill oxå gå o handla när det är lugnt o lite folk ute i affärerna, vem vill inte det? Kan man inte få tycka som man vill?
  Jag tror att många blir irriterade pga avundsjuka. Nej, ni kanske inte tjänar som PW, nej, ni kanske därmed inte kan handla lika mycket o ofta som PW men kan man inte unna en annan människa det?
  Sen om man har läst PW’ blogg ett tag så vet man att mycket skrivs med ironi i tonen o jag tycker att det är en jättebra blogg!
  Keep it up Pernilla! :)

 • Mia skriver:

  Det handlar inte om att tycka om eller inte tycka om. Det handlar om att idiotförklara andra för att de inte tycker som du själv. Alla är olika men nedvärdera ingen!

 • Jenny Lindhe skriver:

  ”Sverige Lagom”
  Jag älskar det du skriver!! Klockrent!

  Det är ”FAKTISKT” bara dom som inte vill vara LAGOM som blir framgångrika i Sverige!

  Tack för mig!

 • Liselott skriver:

  Hej Pernilla,vad tråkigt att du skriver så.Har följt din blogg väldigt länge och mer och mer märkt att status är viktigt för dig.Är själv en ensamstående kvinna på 36år och har inte den största plånboken utan försöker hålla nere mina inköp via lågpris varuhus,detta var kränkande och för mig som gillar ullared och försöker hålla nere på mina kostnader då resurserna inte alltid räcker till så kommer jag inte mera läsa denna blogg utan vill istället tipsa dessa ullaredstjejer om Hanna Graafs blogg http://www.BLOGGFAMILJEN.se där kan vi med inte samma resurser få tips och inte känna oss kränkta.

  Mvh Liselott

 • Janne i Göteborg skriver:

  Mmm…ställer mig frågan oxå…du har ju varit där och signerat skivor och t.o.m. tagit tillfället att sjunga där utan att ta betalt. Men det kanske var det du menade med att inte åka dit om du ens fick betalt??? 😉
  Men visst får man ha åsikt om olika saker här i livet men man kanske skulle nyansera det lite om man som du varit där och som det verkar även passat på att handla där…men det kanske var utan kundvagn??

  Jaja, all reklam är ju bra…även den dåliga sägs det ju och nu har du ju fått strålkastarljuset på dig för ett blogginlägg. Kanske får du nu erbjudandet att vara med i schlagerfestivalen som eventuellt är något seriösare än att signera skivor i ett köpcentra.

  Må gott

 • Jöns skriver:

  Gör hela Sverige en tjänst. Sluta blogga och hoppa från en hög bro…

 • Fröken M skriver:

  Det var snobbigt värre helt enkelt!

 • Fröken M skriver:

  Jag har gillat din blogg. Jag har tyckt att du verkar vara en god person med efter inlägget om Ullared slutar jag läsa din blogg. Jag har aldrig varit på Ullared (pga. långa avståndet) men hade gärna åkt dit nån gång. Men din blogg blev ju genast den SÄMSTA!

 • Ninac skriver:

  Din förklaring på nedanstående inlägg gör ju inte saken bättre.
  Tvärtom.

  Ditt inlägg ”Ullared? Nej” kom inte att handla om vad du tycker om stället ifråga faktiskt utan mer om din syn på andra människor som är kunder där. Ja, faktiskt om din människosyn överhuvudtaget. Skäms!

  De människor som visas i Tv-programmet om Gekås i Ullared är ju verkligen inga ”lagom-människor”, de flesta av dem iallafall, utan människor som sticker ut. Fast de kanske inte sticker ut på det sätt som du menar att man ska sticka ut. (på ditt sätt alltså)

  Sen är det väl inget fel att vara ”lagom”. Tycker du verkar vara rätt ”lagom” själv förutom ditt lyxshoppande då förstås och din ytlighet. Du kanske skulle ha tänkt lite mer ”lagom” innan du skrev inlägget och din fåniga förklaring i detta inlägget så hade du sluppit åka hiss ner i källaren som du tycks ha gjort nu.

  Det finns positiv reklam och negativ. Du gjorde gratis (häpp) reklam (negativ) för Gekås iom. ditt inlägg som vändes till positiv för varuhuset.
  Tänkte du inte på det?
  Kanske det var första gången du gjorde reklam för något helt gratis?
  De flesta sympatierna hamnade nämligen hos Gekås och dess kunder efter dina inlägg om ifrågavarande köpställe.

  Gekås lägger inte ut någon reklam hörde jag i ett av TV- programmen. Det behövs inte nämligen. De lever på mun-till-mun-reklamen. Nu fick de ju dessutom lite extra reklam genom dig. Till nackdel för dig själv.

  Varuhuschefen på Gekås vill helst inte se dig där( igen) enl. dagens Aftonblaska.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7992584.ab

  Det förstår jag.

  Tror att jag själv ska göra ett andra-besök i Ullared (Gekås) i helgen för det var minst 15 år sedan jag var där. Tror jag skulle gilla Gekås faktiskt efter det du skrivit.
  Ha det gott!

 • Fröken M skriver:

  Du skriver att du aldrig har varit på Ullared. Men. På dagens Aftonbladet kan man tydligt läsa vad VD:n säger… du har varit där och signerat skivor samt sjungit några låtar. Tillsammans med din bror. Hur kan du då skriva att du aldrig har varit där ?????????????????

 • Simon skriver:

  Sen är Ullared inte så farligt om man åker dit någon vardag innan lönehelg. Jag har varit där ett par gånger, och aldrig har det varit hysteriskt. Inga köer, ingen hets. 90% av sortimentet är blaha, men när man väl är där kan man alltid hitta en kavaj, skjorta och kanske ett stekjärn av märke Tefal, som John Wall ska ha dubbla priset för. Fortsätt med dina fåniga uttalanden, det är alltid skoj att läsa i tidningarna hur Pernilla Wahlgren ställer till det för sig; gång på gång! ;D

 • Simon skriver:

  Du skriver som en kratta.
  Och du verkar alldeles förorättad?

  Din stora akilleshäl är att ta åt dig. Skippa moralen.
  Men det är klanen Schollin-Wahlgren alldeles för stolta för.

 • Di skriver:

  Men snälla du, visst förstår du väl att själva frågan i sig ÄR legitim? Problemet är ju att du ställer frågan på ett så fruktansvärt nedvärderande och dumförklarande sätt.

  Jag har själv aldrig varit på Ullared och ser inte heller riktigt charmen i det, men jag har definitivt inget behov att provocera nöjda och lyckliga människor på det sätt som du gör. Hur tror du de ”galna, torterade, köande” människorna (som kan tänka sig köpa kläder och sköljmedel samtidigt) känner sig när de läser ditt inlägg?

  Slå inte bort kritiken som ”att du bara ställde en fråga och fick ett svar”. Det är inte frågan i sig som är problemet. Argument som att du inte tycker om gåslever är totalt irrelevant. Och hur kan svenska språkets ”lagom” legitimera att man ser ner på andra människor och deras val? (JAG tycker om gåslever, men inte nervärderande och dumförklarande människor.)

 • linda A skriver:

  Hej hej!
  Självklart har du (liksom alla andra) rätt till en egen åsikt, men samtidigt får man, när gör/sriver ett utlägg offentligt ta en ev reaktion. och detta nog kan vara ett känsligt ämne då den absoluta majoriteten av sveriges befolkning inte har möjlighet att shoppa på NK eller whatever. Även om du va ironisk eller inte menade att låta nedvärderande så borde du ju ändå förstå reaktionerna. För du lät nedvärderande. En kan ju nästan hoppas att du en dag får uppleva riktig fattigdom eller åtminstonde ekonomiska svårigheter, så får du se hur kul det är!!! För jag har väldigt svårt att tro att du någonsin har levt som väldigt många av oss har. Och precis som du har rätt till din åsikt så kommer här min: , jag tycker att du är antingen okunnig eller bara en okänslig överklasskvinna.
  Ha en bra dag/ hälsningar linda A

 • Fredrik Anderson skriver:

  Nu har du ställt till det för dig Pernilla.
  Om du har försökt att göra dig folkkär förut så lär det inte bli lättare efter detta.

 • Helena skriver:

  Det handlar inte om vad man skriver, utan hur man gör det.
  Och i detta fallet var det inte bra.

 • J skriver:

  Kort minne?
  För visst har du varit på Ullared, både signerat och uppträtt. GRATIS.

 • Niklas i Värmland skriver:

  Det viktigaste av allt är att ha ett gott hjärta. Rik som fattig. Storstad som landsbygd. Lyxshopping som REA. Har du ett gott hjärta och drivs av goda avsikter, behöver du aldrig se ner på de som är fattigare, dummare, fulare än dig själv. Du ser det fina i andra. Du behöver inte höja dig över andra för att känna dig bra. Jag har träffat många goda människor och många missunsamma inom alla kategorier av människor. De har olika drivkrafter. Att göra gott. Eller att konkurera, slicka upp och sparka ned för egen vinning. Jag väljer att dela mitt liv med de goda. Rika som fattiga. Förr handlade jag bara märkesprylar i de dyraste butikerna. Nu Handlar jag bara på REA och tom begagnade kläder på blocket. Det gör att jag får mer tid och pengar att leva. Kram på er från Värmland. PS. Jag gillar inte heller att trängas i butikerna, därför brukar jag handla på fm. DS

 • grisen skriver:

  Jag tycker du ska stanna hemma din vidriga lilla horjävel

 • Tomten skriver:

  Sluta blogga, det är uppenbarligen inte din grej.

 • haha skriver:

  Men du har ju varit där enligt vd:n på ullared 😛
  Var utanför rampljuset för länge folket kanske börjar glömma bort dig så då tar du till såna här återgärder.
  Grattis du är sveriges nya skandal stjärna som kommer att få färre och färre upptränden…

 • Malin skriver:

  För er som säger att det krävs barnarbete för att vi ska kunna handla billigt på ge-kås? Njae…. Märkena som finns på Ge-kås finns överallt (bara det att de är billigare)och är inte några specialgjorda skitgrejer om det är det ni tror? Så nej, Ge-kås ska inte förknippas med barnarbete!!!

  Det som gjorde mig upprörd var inte att du Pernilla hade en åsikt, utan sättet du la fram det på, och det tror jag var många andra som reagerade på. Det var som att du klankade ner på människor som handlade där, de var ju ”udda”, som du själv sa. Du handlade hellre på bensinmackar än där…osv osv

  Nöjet med Ge-kås för mig är att det är REA åretrunt. Varför köpa grejer nån annanstans när man kan köpa det billigare där! Det är en hel del kronor som skiljer. Det är faktiskt jättekul att komma från kassan och betalat lika mycket som man gör för en tröja i andra affärer fast denna gången har man fått med prydnadsgrejer, filmer, cdskivor, mat osv för samma peng.

  Jaja…Tyck vad ni vill alla. Men uttryck er rätt.
  Ps. Gillar ni inte mycket folk går det faktiskt att pricka in dagar då det inte är så mycket folk där. Kan tex kolla om det är kö på Ge-kås hemsida. Ds

  Hej då från en sann Ge-kås Älskare

 • Ingalil skriver:

  I den fantasivärld du lever i Pernilla, förstår jag att du inte gillar Ullared. Visst är det trångt och stressigt, men man får ta det för vad det är.

  Överklassbrudarna hör hemma på Östermalm, vi ”andra vanliga” får hålla oss till Ullared.

  Ha en bra dag!

 • Petra skriver:

  IGEN…. INGEN TÄNKER PÅ DE STACKARS BARNEN SOM FÅR JOBBA HÅRT FÖR INGENTING FÖR ATT FOLK SKA KUNNA HANDLA BILLIGT PÅ ULLARED…..

  OCH ETT USCH FÖR ULLARED OCH SVENSK AVUNDSJUKA

 • Sofia från Umeå skriver:

  Hej Pernilla! Jag läser din blogg lite nu och då men har aldrig kommenterat förut men idag kände jag att jag måste! Jag tycker det är otroligt intressant att läsa om andras liv om både stort och smått, bra och dåligt, dyrt som billigt!

  Jag fachineras av ditt liv som ibland skiljer sig så otroligt mycket från mitt men som ibland är rätt lika. Inte för att jag skulle vilja byta men man får en inblick och en förståelse för andras val och värderingar.

  Fortsätt skriva om det som är DU det är då det är som allra allra bäst! Fattig eller rik spelar ingen roll huvudsaken är att man accepterar sitt eget liksom andras liv! DÅ blir man lycklig!

 • Coola bruden skriver:

  Jag vet varför PW inte åker till Ullared: hon skulle aldrig få uppmärksamheten där eftersom det enda folk vill göra är att SHOPPA LOSS! De skiter väl i om en gammal avdankad kändis dyker upp. Allt de vill, och gör med klokhet, är att shoppa.
  Så Pernilla: det är ingen förlust att du inte visar din nuna där. Håll dej du till dina Östermalmsbutiker så slipper vi ha dig där vi NORMALA människor trivs bäst :-)

 • Tobbe skriver:

  Bra inlägg, Pernilla! Förstår inte heller varför människor blir så provocerade av att det uttrycks en åsikt som inte är populistisk.
  När det gäller Ullared så instämmer jag till fullo. Enligt mitt sätt att se det är det sunt och naturligt att välja bort ullaredsbeteendet. Har varit där en gång för drygt 10 år sedan. Höll på att få ett utbrott mot denna, i mitt tycke, sjukliga trängsel och köande. Lovade mig själv att aldrig mer sätta min fot där och det löftet har jag hållit sedan dess.
  Fortsätt med att vara den du är och forsätt att stå för dina åsikter. Det hedrar dig, Pernilla.

 • Johanna skriver:

  Jag vet inte varför man ens väljer sig att uttala sig om att man inte gillar något när man inte har varit där?

  Eller säger du att du hatar blodpudding trots att du inte har smakat på det?

  Det är väl självklart att man ska få ha sina egna åsikter men de bör enligt mitt tycke baseras på rätt grund; en egen erfarenhet.

  Såvida du inte har någon erfarenhet av att shoppa loss där så tror jag att du bör hålla en liten lägre profil när det gäller just det shoppingmekkat med tanke på vilka som läser din blogg;-)

  Om jag har en egen erfarenhet? Jajjamensan, det har jag. Miste Ullareds-oskulden i april i år, fick en resa dit i födelsedagspresent eftersom mina svägerskor är TOTALA Ullaredsfreaks och jag tidigare hade vägrat att följa med.
  Om jag är fast? Svar ja! Vi åker dit tredje gången nu på måndag. Och det är inte bara för att ”man sparar pengar” utan för att det är otroligt kul att gå runt där och kika på allt nytt som KONSTANT kommer in. Går man ett varv runt varuhuset(tar väl sisådär 3 timmar) och börjar om på nytt så kan man räkna med att det har kommit en massa nya grejer under tiden.

  Så jag tycker att du ska skaffa dig en egen erfarenhet om saker och ting innan du uttalar dig, det blir rätt så mycket lättare då.

 • Maria skriver:

  Är det så att man verkligen tjänar in så mycket pengar genom att handla på Gekås, när man pungar ut med massor av bensinpengar för att åka så långt som vissa gör? Berätta för mig, som ärligt är nyfiken på det. (har varken körkort eller bil, men vet att bensinpriset är högt)
  Tacksam för svar! :-)

 • Ellen skriver:

  Så otroligt korkat Pernilla!!! Det är DIN publik som är där och handlar.
  DIN publik är inte flashiga brudar på Östermalm – nej det är de som handlar i Ullared, som åker buss till Stockholm för att titta på när du våpar dig på en scen nånstans.

  Eller rättare sagt ÅKTE buss till Stockholm för att se dig.
  Att du inte besitter någon större intelligens var väl ingen hemlighet men det här tog väl ändå priset.

 • Kalle skriver:

  Av Pernillas klädstil att bedöma, så ser det ut som om hon handlat hela sin garderob på Ullared. Liksåväl din bror Wahlgren med sina förstora kavajer.

  Trevlig dag.

 • Mammatill2 skriver:

  VAd JAG menade var att alla har rätt till sin åsikt men jag undrar över hur man kan lägga ner tid på att reta sej på vad Pernilla gör och skriver?! Känns som man är ute efter att hitta fel och varför läser man bloggen om man te x tycker att Pernilla är sveriges mest korkade människa!!

  Läser för jag finner bloggen inspirerande!!!
  Kram till dej Pernilla!!!!

 • Anette skriver:

  Skulle inte heller handla på Ullared … Nope Nej Nix…

 • Annah skriver:

  Vi har åsiktsfrihet i detta landet och jag är djupt fascinerad över allas reaktioner på ett inlägg som baseras på en personlig åsikt. Jag håller inte med Pernilla men kan inte bli upprörd. Vi tycker och tänker alla olika (tack och lov) och att bli förbannad för att man inte tycker lika eller tar en åsikt personligt är oerhört fascinerande för mig – har vi inte kommit längre?

 • Kristoffer skriver:

  Jag är chockad att så många reagerar på vad hon skrev, hon är ju ändå sveriges mest blåsta människa!

 • Mammatill2 skriver:

  Men för tusan alla tråkiga människor!! Jag gillar Ullared som en utflykt men jag älskar shopping och att få shoppa som Pernilla är lyx men jag känner MIG INTE kränkt för det!! Såg någon skrev att det tackade Systrarna Graafs bloggar för de var nere på jorden. Läser även Hannas Blogg dagligen och där är mycket lyx även där. Tror det är därför vi läser deras bloggar för att vi gillar dessa underbara kvinnor!! Säger bara den svenska avundsjukan. Det är skrattretande att man kan lägga ner tid på att reta sej på bloggarna!! JAG blir så j-la trött på alla elaka kommentarer!! Är en vanlig arbetande mammatill2 som gillar märkes kläder!!;)

 • Wall enberg skriver:

  Du är ju fan störd !!

 • lotten skriver:

  Jag fattar inte varför folk tror att du är negativ när du skriver något som INTE passar just dom…Hur skulle det se ut om Pernilla Wahlgren kom till Ullared för att handla????? Ingen hade ju kunnat shoppa nånting. Alla skulle bara stå och glo på dej….Det är väl en jäkla skillnad på att vara anonym och kändis….Boris hade haft en kass försäljingsdag men mycket folk…Är detta svårt att förstå…Tycker inte jag…Var på Ullared för ett tag sen..Vi åker ett gäng tjejer och har jätte kul..men nu förtiden är där SÅ mycket folk så man knappt kan köra med varuvagnarna…Allt för att Morgan och Ola-Conny finns där!!!!! Folk skulle leta upp dom mer än de skulle handla…SÅ… Vad skulle då Pernilla ha där att göra….Förstår precis hur du tänker Pernilla…Fortsätt vara den du är….Och shoppa var du vill och det sista jag skulle tro är att du ser ner på folk….

 • Rosemarie markert skriver:

  Men det duger att åka dit o signera skivor?

 • Emma skriver:

  Du är underbar Pernilla!!!
  Kram Emma

 • webmaster skriver:

  Hejsan!

  Behöver du hjälp, bilder, tips och tricks och appar till din iphone?

  http://iphonelove.se/ – din dagliga blogg med iphone tips!

 • Charlotte skriver:

  Som sagt, ordet ”lagom” finns i många språk. Konstigt vore väl annars…? Jante däremot, det är svenskt. Och ofta väldigt bekvämt att gömma sig bakom. Från båda håll… Lycka till!

 • Vanessa skriver:

  Jag tycker faktiskt att ditt inlägg inte var så vidare genomtänkt! Det måste du väl förstår att folk tar illa upp när du skriver så, även fast det är DIN blogg. Menar du på fullaste allvar att man ska få säga vad man vill till folk för att det är DIN åsikt? Det funkar liksom inte riktigt så…

  De flesta av DINA läsare ha inte råd att shoppa på samma sätt som du. Punkt. De hade säkert tyckt att det var jättekul att kunna göra det och jag är ganska säker på att de flesta skulle välja dina affärer istället för ullared. Men har man inte så mkt pengar, men tycker om att shoppa är Ullared jättebra! Det är väl ingen som tycker att det är kul att trängas med folk (synnerligen ogenomtänkt kommentar) men det är något som kommer med priset.

 • Emma skriver:

  Avundsjuka!! Vet du Pernilla? Du tjänar dina pengar! Köp vad f*n du vill om det så kostar 1kr eller 20 000.. Svensk jävla avundsjuka! jag har ingen hög inkomst men jag väljer att köpa det lite dyrare till mitt barn för jag tycker det är skoj, snyggt och han springer inte klädd som resten av barnen på dagis! Usch, er avundsjuka lyser igenom så det stinker om det!!!

 • Karin skriver:

  Det är en stor, utbredd myt att ordet lagom bara finns i Svenska språket. Sen är det ett faktum att den största delen av svenska folket inte har råd att lyxshoppa, utan tycker om att köpa bra saker till billigt pris. Naturligtvis blir man avundsjuk på de få som kan shoppa märkeskläder i mängder.

 • Linda skriver:

  Vissa gillar att fynda på loppis, vissa handlar på blocket, vissa går på auktion. Det beror ju på vad man gillar, eller hur?!

  Denna kommentar störde mig, alla har inte råd att handla nytt hela tiden.. Alla har tyvärr inte samma inkomster som dig..

 • Vad är det för puckon... skriver:

  som skriver här?

  Att ni orkar gå i gång i 180 knyck, för att Pernilla gör ett inlägg om Ullared och looser-såpan Ullared.

  Huvvaligen, dit vill jag inte. Och att se en hög halvfeta kärringar och gubbar springa runt med kundvagnar och riva,slita och drägla bland varorna. Ryyys.
  Sen att se en något puckad karl på lagret, bli såå poppis bland damer. jaa det säger en hel del om kvinnorna.

  Sen springa runt och tokhandla sånt man kan klara sej utan, bara för att det är billigt…?? Hur dyrt blir inte det i kassan?

  Sen den där dokusåpan. är den till för att göra lyteskomik av en ”viss” sorts människor?

 • Nina skriver:

  Vi lever visst fortfarande i jante -Sverige. Ni som kritiserar Pernilla här nu, är ni bättre på nåt sätt eller?
  Låt folk tycka vad dom vill, handla var dom vill, slappna av…
  ni retar bara upp er själva…
  Ullared är verkligen inte min grej heller, en gång räckte- för mig. Och alla hade ju rätt till en åsikt, eller?

  Kram till Pernilla, vi var några stycken som fattade vad du menade.

 • Juno skriver:

  Hörrni som skriver att ni läser Pernillas blogg varje dag och ”nu är ni så besvikna” för hon lyxshoppar bla bla bla.. har ni då inte märkt att Pernilla mest shoppar på asos.com, en billighets sajt på nätet. Och Topshop som hon nämnde i inlägget är lika så Englands motsvarighet till HM. Om hon någon gång köpt någon märkesgrej så är det på rea på rean eller i second hand affär.
  Varför känner så många en otrolig lust att spy galla på någon annan bara för att de har en ÅSIKT.
  Varför är det sååå förbjudet att inte gilla Ullared eller liknande stormarknader?
  Pernilla – you go girl!
  PS Jag tycker inte om Mc Donalds, är det också förbjudet???

 • Jenny skriver:

  Så himla bra sagt Josefin!
  Det handlar om att uttrycka sig med respekt, vilket Pernilla visade en svindlande brist på.
  Tappade faktiskt lusten att följa denna blogg.

 • Mia skriver:

  Du skriver:
  Är ni galna?! Det där är inte shopping! Det där är tortyr!

  Och sedan har du mage att säga att alla har rätt att vara olika och att du inte dömmer någon? Dubbelmoral??

  Att shoppa är att shoppa oavsett om det är dyrt eller billigt. DU shoppar på ditt sätt men andra shoppar på sitt. Att åka till Ullared kanske innebär en semestertripp med hotell eller camping för vissa, DET är kvalitetstid. Dessutom är Ullared stort och inte konstant trångt.

  Tror att du som offentlig person kanske borde tänka liiite mer innan du skriver saker i långa rader som gör människor sårade.
  Mia

 • Marie skriver:

  Tacka vet jag Systrarna Graafs bloggar. DOM har fötterna på jorden. Hannah rekommenderade Uggs till barn på H&M för 198 kr och inte 1000 kr som du. Vilken ”vanlig! Svensson har råd med med det. Du lever i en drömvärld som faktiskt inte många har råd med. Tänk på vad du skriver om du vill behålla dina bloggvänner. För nu försvinner en till.

 • Jennie skriver:

  Håller med föregående, Ann. Fattar inte vad som upprör? Jag vill inte heller åka till Ullared, inte till NK heller för den delen, ser varken ner på de som gillar Ullared eller NK för det.

 • Liselott skriver:

  Åh, hjälp vad folk går igång på minsta lilla……alla har väl rätt till en åsikt helst på sin egen blogg……går ni igång så på vänner och bekanta som inte tycker som er också.? Jag är inte själv något Ullaredsfan men har varit med som sällskap till mina döttrar någong gång. Dom älskar Ullared alla tre och jag har även flera vänner som gör det…..och det är helt okej….jag kan fortsätta att umgås med dom ändå och även respektera deras åsikt……själv väljer jag ju om och i så fall när jag vill dit……håller med dej Pernilla…..det är ett speciellt ställe för speciella människor. Då menar jag inte speciella på något negativt sätt. Det är bara så att vi alla tycker olika om nästan allt…..alla passar inte ihop med alla……vi har alla olika drömmar och mål i livet….olika favoriter av alla olika saker…..mat, resor, filmer, böcker mm mm och inte behöver vi väl gnälla på varandra för att vi inte tycker lika?? Sov nu gott och dröm sött. Kram till dej ”Nilla” fortsätt vara dej själv <3 Kram från Liselott i Helsingborg

 • Josefin skriver:

  Säga sin åsikt är en sak. Att uttrycka sig med respekt och ödmjukhet inför sina läsare och fans är en annan. Grattis till oss som förstår skillnaden. Till er andra känns det som om förståelse är en helt omöjlig tanke.

  Tacka vet jag kändisar som uttrycker sig med respekt och inte fördömer någon.

 • Anna skriver:

  Jag fick mina fördomar bekräftade i förra inlägget i alla fall – och det här försvarstalet hjälpte inte upp situationer, direkt.

  Tänkte bara säga att ordet ”lagom” finns i många andra språk: Japanska, Estniska, Finska, bland annat.

 • Ann skriver:

  Missade ditt inlägg igår, brukar läsa varje dag. Men hej och hå vad reaktioner det blev, jag fattar ingenting.Har man följt din blogg länge så känns det som att man känner dig ganska bra och vet att du inte är nån som är förmer än nån annan, du om nån är väl generös och bryr dig om allt och alla. Man måste väl som du skrev få tycka vad man vill utan att man på nåt sätt ser ner på andra. Har själv aldrig varit på Ullared men känner inte nån som helst lust att åka och besöka detta spektakel…tur att man får bestämma det själv och välja var man vill handla. Håller med dig angående ”Ullaredssåpan” att dom gör lite narr av dom som handlar där,riktigt förnedrande om jag får säga min mening. Stå på dig Pernilla, jag gillar dig skarpt. Nu ska jag åka till ÖB och handla..tror dom bjuder på champagne idag.

 • R skriver:

  Ett råd till PW
  Don’t shit where you eat!
  Aldrig mer Pernillas värld.

 • Bettina skriver:

  Ehh.. men du har ju helt rätt…..

 • NIklas skriver:

  Ojojoj Det förra inlägget var ju oerhört otaktiskt skriva så där: ”Tihi jag lyxshoppar med champagne” och sen i nästa mening ”Jag FATTAR inte hur man kan shoppa på Ullared”. Förlåt men du måste tänka lite mer – kommentarantalet är bevis nog. Skitkorkat även om du menade något annat. Men formuleringen är ju åt skogen.

 • Nicklas skriver:

  Ojojojoj här händer det grejer medan man är på jobbet helt ovetandes! 😀

 • John skriver:

  Glöm inte bort att 99% av dina fans är medelålders vinkärringar som inte gör annat än att älska schlagers och kolla alla varianter av pinsamt dålig tv. Reaktionen du fick var helt naturlig.

 • Carina skriver:

  Bloggen är toppen!
  Pernilla verkar varken vara en person som ser ner på andra eller är medvetet elak, däremot har hon en speciell humor som jag väljer att tycka är sjukt rolig.

 • Heidi skriver:

  Det är självklart att alla får ha sin åsikt. Som omvänd snobberi kan jag tycka att det är ganska ytligt att lägga en ”månadslön” på en väska. Jag förstår att någon som har råd att shoppa dyrt och lyxigt inte trivs på Ullared. Det finns dock en god stämning i butiken och våra tjejresor dit blir extra roliga när vi är så nöjda med våra inköp (som inte är skit). Slutligen vill jag säga att det är tur att vi är olika för annars vore köerna ännu längre.

 • anna skriver:

  Hej!

  Blev så nyfiken att jag var tvungen att läsa förra inlägget. Och jag bara häpnar. Jag tror att många tagit åt sig på fel sätt d v s inte läst hela inlägget i sin helhet. Jag upplever Pernillas inlägg som en personlig reflektion. Jag ser inte alls något nedvärderande. Jag är fantastiskt glad att Ullared passar vissa och inte andra att vi faktiskt kan välja vart vi vill handla. Vissa gillar ICA andra gillar Prisextra. Vissa gillar IKEA andra dissar det totalt. Tack för att du är så öppen Pernilla och din blogg är underbar.
  Ha en skön kväll, nu hoppar jag ner i badet!

 • Nilla skriver:

  Man måste väl kunna få tala om vad man tycker om saker och ting utan att bli attackerad och påhoppad…Alla människor tycker ju olika, en del gillar det och andra nåt helt annat…Snälla nån…man ska väl inte behöva få skit för det…eller?
  Stor Kram till dig härliga gulliga Pernilla :-))

 • Kicki skriver:

  Jag har inte heller varit till Ullared och skulle inte åka dit även om det var gratis fast jag är en ”vanlig arbetare” (det är väl alla som arbetar även Pernilla). Jag fattade ironin i inlägget, det gjorde även min 10 åriga dotter som inte kunde fatta varför alla skrev så arga kommentarer.

 • Anna-Lena skriver:

  Jag var på Ullared en gång och aldrig mer,igår frågade en kompis om det och jag sa vad jag tyckte,men vi e fortfarande vänner!Jag håller med att man måste få lufta sina åsikter vare sig man e kändis el anonym,det finns så många sätt att säga att man inte håller med ngn,här verkar det vara på liv och död för många.Det skulle inte va så kul om allt var precis som man vill,hur skulle man då klara av situationer,Nä mer åsikter åt folket :))

 • anna skriver:

  Hehehe jag skulle inte vilja byta mitt liv mot ditt Pernilla. Jag måste säga att du är otroligt kass på att stava (det finns något som heter google, iofs har du väl nyligen lärt dig hur internetbanken fungerar men det är vääääldigt simpelt även för s.k. lyxshoppare 😉 ) Nää ärligt talat tror jag inte du är så elak utan du tänker dig inte för. Som någon nämnde, socialt inkompetent 😉 Jag skulle kunna shoppa som du gör men finner det lika ointressant som att fylla 4 vagnar på Ullared :) Jag satsar mer på resor. Du kanske skulle se dig om mer och utvecklas mer som person? Läsa en svenskakurs? Pöss! 😉

 • Bloggkommentatorerna skriver:

  Jag tycker att det är väldigt intressant att hon tar för givet att folk är arga för att hennes inlägg inte var tillräckligt ”lagom”. Det har aldrig slagit henne att folk blev arga för att det var ett idiotiskt inlägg med en hånfull ton? Självklart har hon rätt till din åsikt och hade hon uttryckt den på ett trevligt sett hade ingen brytt sig. Det gör mig så ledsen att folk skyller på jantelagen så fort de blir kritiserade när de i själva verket har betett/uttalat sig illa och förtjänar kritiken. Tänk på vilka det är som håller din ”karriär” vid liv, don’t shit where you eat pernilla!

 • Bloggkommentatorerna skriver:

  Bästa/värsta tipset vi fått idag är Pernilla Wahlgrens sågning av Gekås i Ullared. Det var kul att läsa. Jag trodde inte Pernilla var den som vågade trampa så på sin beundrarskara, men här stack hon minsann ut hakan ordentligt.

  Pust. Jag blir trött bara jag ser eländet. Men ok, här följer en del synpunkter på inlägget:

  – Pernilla föredrar lyxig shopping, som den specialshoppingen hon bjöds på på Top Shop till exempel. Men bubbel och tryfflar. Människorna på Gekås har aldrig tillfrågats om vad de föredrar, men Pernilla verkar ta för givet att de väljer Gekås framför bubbel på Top Shop.

  – Pernilla har aldrig varit i Ullared. Det förbjuder henne naturligtvis inte att ha en åsikt. Men kanske bör hon tona ner den värsta kritiken när hon uppenbarligen inte har mer än ett avsnitt från en dokusåpa att grunda sin åsikt på.

  – Pernilla skriver att man lika gärna kan handla på Prisextra för det är lika omysigt. Allt man gör är inte mysigt. Alla kräver inte mys för att handla. En del vill fynda. En del vill fynda ibland, och mysa ibland. Det ena utesluter inte det andra. Vad är Prisextra? Är det lika billigt och välsorterat som Gekås så kommer det antagligen bli en hit så småningom.

  – Pernilla shoppar gärna på bensinmackar, men Ullared är det värsta hon har sett. Vad har de för charmiga mackar på Lidingö?

  – Pernilla förstår inte hur det kan vara KUL att handla på Ullared. Hon tycker att det är tortyr. Hon tycker uppenbarligen att det är kul att shoppa på andra ställen, så hur kan hon ha så lite förståelse för att andra människor tycker det är kul att handla, om än i en affär hon själv inte tycker har bra varor?

  – Pernilla kan förstå om folk handlar på Gekås av ekonomiska skäl. Jaha. End of discussion?

  – Pernilla skriver: ”Shopping ska vara lustfyllt! Kläderna ska hänga i färgordning, provhytterna ska vara fräscha och stora , inredningen ska vara modern, rolig eller eller lyxig.” Nu klippte jag bort gratisbubblet, för det där är ju bara fånigt. Men hon har alltså inte en tanke på att kläder i fräscha, roliga, moderna och lyxiga butiker kostar väldigt mycket mer än kläder i fula lågprisvaruhus? För en del finns inga alternativ. För andra prioriteras massa kläder framför moderna provhytter.

  – Pernilla går hellre och fyndar när rean nästan är slut, än tvingas trängas. Om alla gjorde så så hade Pernilla tvingats trängas i alla fall.

  Pernilla får ju tycka vad hon vill (för MIG, men en del av hennes fans är antagligen kränkta för livet. Hennes ikonstatus som folkhemsprinsessa kommer aldrig att kunna repareras efter det här) men det är helt obegripligt hur hon kan vara så oförstående kring att alla inte resonerar som hon. Att hon inte förstår att alla inte är likadana och har samma förutsättningar… Gud vilken puckad kvinna.

 • Åsa skriver:

  Äh skit i de där, hoppas du inte tar åt dig vad som skrivs.Vad spelar de för roll om du nu tycker så eller inte!? De e jhu bara vad man råkar känna för saker och du är ärlig och vågar säga det, det är väl jätte positivt eller

  Kör hårt! Kram Åsa

 • Josefin skriver:

  Ja, HUR kan man köpa sköljmedel och kläder på SAMMA ställe?

  Just den kommentaren tycker jag är den mest förnedrande. Att ifrågasätta hur man kan göra det.

  Jag lovar, flertalet av dina läsare köper då och då kläder och mat i samma affär. Välkommen till verkligheten.

  Visa respekt, bit ej den hand som föder dig och visa en liten gnutta ödmjukhet.

 • Mia skriver:

  Yes, det är kommentarerna som gör bloggen, annars var det väldigt tråkig och ointressant!!!!
  Keep writing Pernilla!

 • Louise skriver:

  Fortsätt vara du :)

  Jag gillar verkligen läsa din blogg, och speciellt när man läser ett inlägg man vet kommer få folk att gå i taket, så som Ullared.

  Förutom att du har så rätt (och jag är en fattiglapp) så roar det mig att läsa alla bittra kommentarer :)

  Keep going Pernilla !

 • Ellen skriver:

  Skulle bara vara kul att veta hur du tycker att du sticker ut i din blogg?
  Tycker det är en ganska ytlig parad av shopping, inredning, platser du varit på och bilder på Grodan. Helt medioker, inget som sticker ut alls!

 • Meja skriver:

  Du är folkskygg när det gäller Ullared och tunnelbanan…
  Men kändisfester med mycket folk går väl bra, och hur och var handlar du livsmedel utan att behöva trängas med folk?

 • Lotta skriver:

  Svenska avundsjukan……jag är 43 och lever på förtidspension men gillar varken Ullared eller blodpudding men älskar din blogg!
  Kram Lotta

 • Linda skriver:

  Har följt din blogg ganska länge men det var ganska skitförnämt att skriva så, suck! Har aldrig uppfattat dej som sådan innan men men…..

 • Ann-Marie skriver:

  Idag fick min vinst i Matric-tävlingen – här ska handlas goda kryddor o tillbehör. Stor kram o tack Pernilla.

 • anna skriver:

  Hej !

  Min syster är lite likadan. Hon säger lite vad hon tycker. Jag kan verkligen tycka att hon är socialt inkompetent ibland just därför att hon uttrycker åsikter som verkligen kan såra och göra andra illa berörda. Jag kan skämmas. Hon verkar inte heller begripa att vissa saker det säger man bara inte. Detta då folk kan ta illa upp. Men, men, man måste ju acceptera henne och andra som är på det sättet, eller hur? Det är ju också lite kul att inte alla är helt slätstrukna, eller hur?

  Vi skapas ju utifrån de förutsättningar vi har och efter det liv vi lever.

  Det innebär att vi alla är olika. Endel är rika, andra fattiga. Vissa har utbildning, andra inte (Pernilla skrev t e x ”själ”, men jag antar hon menar ”skäl” i den nu så kritiserade inlägget). Man skulle ju kunna göra narr av Pernilla för det, d v s att hon de facto ganska ofta stavar fel och uttrycker sig lite obildat. Det vore väl dumt?

 • Ronny skriver:

  Men allvarligt? Skärp er nu, surmajor. Pernilla ber ju om ursäkt för att hon är ledsen om hon trampat er på tårna när hon skrev om Ullaredshoppande. Hur bittra får ni bli? Herregud, skaffa ett liv och inse att Pernilla måste få tycka vad hon vill. Hon ser inte ner på er för att ni shoppar på Ullared. Det är bara det att hon inte tror det är nåt för henne. Är ni verkligen förtjusta i allt och säger ”ja och amen” till allt i världen? Och har ni så tråkiga liv att ni måste korsfästa Pernilla för en sån här liten grej?
  Shit vad sorgligt. Nej, ta er samman och skärp er. Både vi vettiga bloggläsare och Pernilla klarar oss bra utan era löjliga kommentarer.

 • Margareta skriver:

  Roligt att läsa hur du försöker slingra dig ur det hela nu
  Trodde inte du var så fin i kanten som du tror du är.
  Hoppas folk slutar köpa dina skivor o slutar upp att betala för att se dig så du kommer ner på jorden igen det skulle inte skada.
  Skitförnäma personer är det värsta som finns men det var ju kul att få höra den riktiga Pernilla hon som ser ner på oss som inte har så mycket pengar.
  Du får gärna skicka pengar till mig så kan jag också handla i fina affärer o dricka champanj.

 • Anna skriver:

  Men herregud folk har ni inget bättre för er än att sitta och klanka ned på en människa vars blog ni läser?! Det är hennes blogg och man läser den för att veta om hennes liv, åsikter, familj och vardag och då ingår även hennes åsikter och uttalanden! OM ni ni tycker att hon är så hemsk så är det ju en himla tur att det är helt frivlligt att läsa bloggen! Ta inte åt er istället, det är väll bara att låta passera och gå vidare i livet, känns som att det finns viktigare saker att bli upprörd över än att Pernilla Wahlgren inte vill handla på GEKÅS!!! Jag tycker hon är toppen!!

 • Cecilia skriver:

  Det är KUL att fynda. Det ger en kick att kunna köpa tex sminkborttagningen för 50% av priset man får ge på Åhlens tex.

 • Josefin skriver:

  Haha det där med LAGOM är en myt, det finns på andra språk också.

 • Malin skriver:

  Jag håller med dig! Skulle inte gå in där om jag så var hotad till livet. Har iof 120 mil innan jag ens kommer nära dörren in till Ullared så tanken slår mig aldrig att jag ska fara dit. Men det splar ingen roll. Jag gillar att shoppa. Tyvärr. Jag är student och äger fem hästar så pengar är väl inte det som jag har mest av. Men jag får panik bara vid tanken på att trängas med 1000 andra människor för att spara några kronor. Fast iof jag har samma kännsla när det kommer till IKEA också.

 • Ulrika skriver:

  Jag gillar inte heller att shoppa på så stora varuhus med så himla mycket folk. Har varit på Ullared en gång and that´s it!! Men har full förståelse för dem som gillar det.
  Kramizar :)

 • Lotta skriver:

  Pernilla,
  det var verkligen inte så genomtänkt att skriva ditt inlägg om Ullared. Du är en förebild för många men du mister nog många som tycker om dig när du har en så otroligt nedlåtande syn!! Man kan visst säga att man inte gillar Ullared, det är det många som inte gör , men det är din attityd som blir så otroligt fel.

 • Eva skriver:

  Nä vadå trångt..det kan väl vara lika mycket köer i vilken butik som helst. Knuffas kan man göra över allt.
  Men att se ner på ”vanligt” folk är fullständigt helfel. Vad tror du igentligen om dig själv Pernilla. En vacker dag, ganska snart så vill nog ingen se åt dig på tvn och reklam då står du där och kanske inte kan dricka champange när du shoppar. Man ska passa sig för vad man säger. det visar verkligen hur korkad man är.
  Dessutom är DANSFEBER det mest BILLIGASTE skiten jag någonsin sett på tv. Skratt retande att du ställde upp på sån skit..men jag förstår. Du får ta vad du får..dom finare anbuden kommer väl inte in längre. Förstår att karlarna inte stannar hos dig med den attidyden du har tant Pernilla. Ajjabajja

 • Mozzie skriver:

  Läste precis på Ullaredsbloggen om detta och blev nyfiken på sanningen! Nu förstår jag lite bättre om vad det handlar om. Som vanligt blir det lite missförstånd på webben när man inte kan höra nyanserna som annas gör i ett samtal. Som etnolog blir jag extra nyfiken….
  Och som privatperson kan jag bara säga: GO, GO, GO Pernilla, underbara människa ! Själv handlar jag på Ullared till barnen och hemmet och tjänar massor men jag är aldrig där när det är trängsel! Kanske lite svårt för dig att ta dig dit inkognito nu, hihi. Förresten får jag ofta höra att jag har dagis bäst klädda barn..

 • Maria skriver:

  Jag tycker att det är väldigt intressant att du tar för givet att folk är arga för att ditt inlägg inte var tillräckligt ”lagom”. Det har aldrig slagit dig att folk blev arga för att det var ett idiotiskt inlägg med en hånfull ton? Självklart har du rätt till din åsikt och hade du uttryckt den på ett trevligt sett hade ingen brytt sig. Det gör mig så ledsen att folk skyller på jantelagen så fort de blir kritiserade när de i själva verket har betett/uttalat sig illa och förtjänar kritiken. Tänk på vilka det är som håller din ”karriär” vid liv, don’t shit where you eat pernilla!

 • Josefin skriver:

  Ajdå Ida, du uttrycker dig lika nedvärderande som vissa andra …

 • Ida skriver:

  Jag kan inte låta bli att le lite när jag ser vilken reaktion det blev. Jag bara älskar när människor tar sig den tiden och den energin att hettsa upp sig för någon annans åskit, speciellt om den handlar om Ullared :-) Det enda roande med Gekås Ullared är att se alla människor som slåss om det sista bakplåtspappret för 3 kr rullen eller konkar på så mkt diskmedel de orkar bära för att komma undan billigt. Man får vad man betalar för och jag gillar kvalitet!!

  GO Pernilla, jag älskar att du alltid säger vad du tycker!!! :-)

  /Ida
  http://idamedi.webblogg.se

 • Emmi skriver:

  Du Pernilla! Ordet ”lagom” finns faktiskt på finska också.
  Pinsamt

 • Marit skriver:

  Du kan väll inte på fullaste allvar med detta inlägg påstå att i det förra inlägget om Ullared att du ville ha våran åsikt, du spydde ju bara galla över Gekås och vi ”udda” människor som handlar där. Jag anser att man får ha den åsikt man vill om vad det nu kan vara men att säga det på det sättet du gjorde gör mig riktigt arg och jag ska säga dig att det blir inte jag ofta. Tack och hej till pernillas värld säger jag bara.

 • Sandra skriver:

  Fattar inte att folk kan ta detta sà personligt???
  Ni vill ju veta vad glamour livet hadlar om annars skulle ni väl inte gà in och läsa den varje dag?

 • Elin skriver:

  Saken handlar ju inte om att man får ha en åsikt eller om man gillar Ullared eller inte. Saken att folk är upprörda beror ju på sättet som Pernilla skriver. Hon förnedrar sina läsare,samma personer som faktiskt ser till att hon kan leva som hon gör. Kommer ihåg för ett tag sen när Pernilla var så ledsen över någon som varit skrivit elakt om hennes son. Exakt samma sak gör nu Pernilla mot hennes läsare. Ursäkten som borde kommit blev ytterliggare ett inlägg som visar att Pernilla fortfarande inte förstår vad hon gjort för fel.Jag tror tyvärr detta är den riktiga Pernilla som kommer fram.

 • Josefin skriver:

  Sandra, du har tydligen inte förstått alls vad det här handlar om… Nåja, den som förlorar på att inte förstå är Pernilla som mister sina ”fans” slash läsare.

 • sophie skriver:

  Dit*

 • sophie skriver:

  Till ”Caroline” varför skulle det ENDAST vara FETA människor som åker till Ullared och spenderar sina pengar?! Det är väl både tjocka smala korta långa tjejer och killar som väljer att åka dig. Tänk efter lite innan du uttalar dig om någonting du uppenbarligen inte har en aning om.

 • Sandra skriver:

  Jo, här ser man ju hur inàt och smàtänkta svenska folket är….
  Det är ju ingen som säger att det är nàgot fel med att handla pà Ullared. Men vilken männsika som helst skulle väl hellre handla där man fàr handla i lugn och ro och fà vänlig service om plomboken skulle tillàta.
  Sà va inte sà jävla svartis!!!

 • Anna skriver:

  Var i Stockholm nyligen och gick in en sväng på NK innan det var dags att sätta sig på tåget hem. Stannade där i…tja…5 minuter, max. Öh…hur gör man, liksom? Det finns ju bara en grej framme av varje vara, ska man stå där och peka och hoppas att den söta nipper-tippan i ”butiken” ser en? Och för mig är det faktiskt GALET att köpa ett par boots (snygga, men ändå) för 3500 kr bara för att det är ett visst märke. De ska väl putsas och skötas och blir förmodligen lika fula av slask och salt som ett par billiga från Skopunkten! Nej…jag förstår mycket väl intresset för mode, men min åsikt är att ni som helst shoppar efter märke hit och designers dit är ganska grundlurade. Man kan visst få bra kvalitet till lågt pris, det kan jag som trebarnsmamma ge hur många exempel på som helst!

  Vad säger ni, alla andra ”white trasch”-brudar (själv har jag femårig akademisk utbildning, fast jobb och 30 000 drygt i månaden) – ska vi ses vid Blå fikat??

 • Yvonne skriver:

  Caroline vilken nedvärdering du gör dig skyldig till själv – feta människor. Du det har visats alla slags människor – varför klagar du inte på att de visat magra människor.

 • Annika skriver:

  det hade nog varit ett helt annat ljud i skällan om fröken Wahlgren hade blivit inbjuden att uppträda där eller någon av hennes barn. Tror nog inte att hon kommer att få någon heller för den delen efter det här bottennappet. Man ska vara rätt försiktig med vad man skriver för man vet inte vem man behöver få sin nästa lönecheck ifrån.

  Vädligt besviken för jag trodde verkligen annat om dig Pernilla.

  Lev du in din värld, men tänkt på att det kan bli rätt ensamt med en sån attityd.

 • Viktoria skriver:

  Jättebra skrivet Nina! När man inser (vilket jag innerligt hoppas att P gör) att man trampat en stor mängd läsare på tårna, så är en klar och tydlig ursäkt på sin plats.

  Inte en massa bortförklaringar och man ska absolut inte gå till attack IGEN. En enkel och ödmjuk ursäkt bara. P skriver: OM nu någon tog illa upp så…” OM?! Det är väl rätt uppenbart ATT många tog illa upp.

  Bit ej den hand som föder dig… Dom kändisar som blir mest älskade är dom ödmjuka.

 • Nina skriver:

  Dina senaste två inlägg är riktiga bottennapp! Ditt svar på det första, gör saken bara värre!

  När man trampar folk/fans på tårna, så får man be om ursäkt och visa lite ödmjukhet! I det här fallet, mycket ÖDMJUKHET!

  Hade du haft en PR person, så hade den slitit sitt hår!
  Du är inte rädd om ditt namn o varumärke, du som har så dyra vanor o shopping, borde nog vara lite mer ödmjuk o trevlig på din egen blogg!

  Konstigt när bloggaren själv, sätter en ton och ger sig på sina läsare! Använder nervärderande ord och har starka förutfattade åsikter om ett ställe, hon inte ens besökt! Lågt Pernilla, lågt.
  Tappar lusten läsa den här bloggen…

 • Janna skriver:

  Jag kan inte förstå varför så många människor jämför sig med Pernilla, eller någon annan människa heller för den delen. Det blir ju bara jätte jobbigt för en själv att hålla på att fundera på vad andra människor gör, hur, var eller vad de handlar. ”Här jobbar jag i 11 timmar och lagar burkmat”…. Varför inte då jämföra sig med dessa miljarder människor som inte ens har någon burkmat att laga. Då börjar ens eget liv direkt se trevligare ut.
  Fokusera på vad som är bra i era egna liv istället. Pernilla får väl tycka som hon vill.

 • Caroline skriver:

  Hej!

  Jag har bara sett programmet och har samma åsikt som Pernilla men jag ser inte heller ner på någon. Varför visas det i programmet konstiga och mest feta människor som spenderar typ minst 30 000 på shopping. Jag har skulle inte har råd att shoppa för all dessa pengar om det så vore NK eller Ullared. Men nu har min nyfikenhet väckts och visst skulle det vara kul att se hur det är! Har bekanta som varit där med dissat det totalt. Men kanske skulle man ta sig en tur dit om det blir tillfälle!

 • SUSANNE* skriver:

  HEJ PERNILLA!
  BRY DIG INTE OM ALLA SJÄLVÖMKANDE MÄNNISKOR SOM TYCKER ATT DOM BLIR TRAMPADE PÅ TÅRNA OCH NEDTRYCKTA I SKORNA. VI ANDRA FATTAR! OCH TYCKER DU HAR EN JÄTTEUNDERHÅLLANDE BLOGG!
  KRAMAR TILL DIG

 • Anni skriver:

  Du var väl i ullared o signerade skivor som nicke o nilla

 • Josefine skriver:

  Bra försök att göra din föregående text mindre laddad. Men det är ju bara att läsa den igen så kommer man ihåg hur illa du uttryckte dig.

  ”HUR KAN MAN KÖPA KLÄDER OCH SKÖLJMEDEL PÅ SAMMA STÄLLE?!”

  Visst, och hur KAN man uttala sig så nedvärderande?

 • Anna skriver:

  Hej söta Pernilla! Vilken härlig shopping ni hade… hela butiken för er själva!! Vilken toppenkväll. Hittade du nått till dig själv också? Ser fram emot fina bilder! Jag ÄLSKAR Pernillas värld….. ville bara säga det! Stor kram på dig från Anna

 • LenaA skriver:

  Såhär tycker jag om alla gnällspikar: ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…………..

  Det är så mesigt att hetsa upp sig för ett inlägg i en blogg. Det är inte så att Pernilla skrivit att hon gillar att slå sina barn eller något annat brottsligt som man skulle kunna tänkas ha starka åsikter om.

 • Anette 5 barns mamma skriver:

  Sänder dig en Bamse-Kram! :-)
  Ha en skön dag med alla dina goa barn!

 • Sara skriver:

  Jag fattar inte heller hur folk kan vilja åka dit, skulle fan tycka de va pinsamt

 • Helene skriver:

  Ja du kan ju försöka skämta bort din okunskap om människor med mediåkra löner och deras leverne, inte ett dugg charmigt!

  Jag ska lotta ut en dag på min blogg ”en dag på ett vanligt underbetalt jobb och efter 11 timmar borta från jobbet ska vi storhandla på Rusta (hua) och Lidl (hua), hämta barn och dammsuga och laga billig burkmat, är du med?

 • Isabell skriver:

  Pernilla!

  Du behöver inte be om ursäkt för din åsikt. Det är de Ullaredshandlande white trashet som kallar dig nedlåtande överklassmänniska etc som bör be om ursäkt!!!

 • Anna skriver:

  ordet LAGOM finns i fler språk än det svenska, på engelska t ex heter det MEDIOCRE… kanske ska ta reda på fakta innan du skriver…

 • Anonym skriver:

  Tråkigt att du e för fin för Ullared. Hannah Graaf känns nu mycket mer ödmjuk och härlig än du. Hon är iaf inte rädd för att beblanda sig med vanligt folk och shoppa billigt:

  http://www.bloggfamiljen.se/2010/10/13/tack-for-underbara-dagar/

 • Ingela skriver:

  SÄLJER GEKÅS BARA SKIT?! GÖR DIN RESEARCH PÅ http://WWW.GEKAS.SE/BLOGGEN OCH TÄNKT OM.

  JAG KÖPER MASSA MÄRKESVAROR DÄR TILL GRYMMA PRISER. ALLTSÅ INGEN SKIT! MAN FÅR KOLLA UPP FAKTA INNAN MAN UTTALAR SIG TYCKER JAG…

 • r skriver:

  Men Pernilla – du sticker ju inte ut!!? Sticker ut gor man val om man inte bor, shoppar, ater och lever utifran samhallsklass?? Skulle kalla det mer att sticka ut OM du hade gillat Ullared….

 • tratkantarel skriver:

  Ock vad lärde du(vi) oss av detta?? att tänka först o skriva sedan!!!(förhoppningsvis i alla fal)

 • Helene skriver:

  OCH ordet lagom finns inte bara i Sverige heller……..

 • Helene skriver:

  Därför att alla HAR INTE RÅD ATT BRY SIG OM SHOPPINGEN ÄR ROLIG ELLER EJ, FÖR DE FLESTA ETT DYRT MÅSTE!

 • Lena e skriver:

  Ja du, inte har jag mycket pengar, men i Ullared får åxå jag krupp! ha ha.. trängas med miljoner mäniskor, kommer ingen vart, folk som river & sliter, hu hu.. har varit där, men alldrig mer 😉
  Nej va den du är!!!!! Ta mej ”skogsmulle” med på dina äventyr! låt mej få läsa om stjärnglans & se fina miljöer, vackra kläder & god mat, det är just därför jag läser din blogg! för att den tilltalar mej, trots att vi på valda vilkor lever såååå olika, jag i skogen med graninge & hundar du i ”vimlet” :)
  Kraaaam!!

 • Va hände här?! skriver:

  Hej, jag har förmånen att tjäna oförskämt bra med pengar och bor
  i USA som ju inte är ngt lagom land!
  Har aldrig varit på Ullared o man får tycka vad man vill om stället. Thats fine!
  Men du skriver väldigt nedlåtande o med avsaknad o förståelse
  för olikheter. You living in a box, fine men respektera olikheterna. Kanske också
  bättre att avstå att försöka förklara o förtydliga det tycks bara bli mer tokigt!
  Soliga hls fr SanJose

 • Sandra Sjöberg skriver:

  Alla måste få ha olika åsikter, utan att man ska bli påhoppad för det. Vissa passar det och vissa inte. Jag själv skulle aldrig heller komma på tanken att åka dit. Tror ni att Pernilla skulle uttrycka sig på det sättet om hon verkligen menade det exakt på det sättet hon skrev, det tror inte jag. Stå på dig Pernilla och ta inte åt dig.

 • Maria skriver:

  För att bara få fråga om nåt HELT ANNAT!!!

  DE VAR EN TÄVLING NYSS.. SCANDIC HOTELNATT…. är den vinnaren utsedd?

  jag är ju så hoppfull oh de vore ju så underbart oh få en sån underbar vinst så här i mörka, mörka oh trista oktober…..

  Stor Kram Maria

 • Anna skriver:

  17 år, äldre än så är jag inte, och jag bor i Göteborg. Jag går i skolan, och kommer från en familj med god ekonomi. Detta har gett mig möjlighet att redan från början handla kläder i de lite dyrare affärerna, samt att jag har byggt upp ett otroligt intresse för mode. Jag är stamkund på NK, gillar precis som du lugnet och känslan när man shoppar. Men jag fullkomligt älskar Ullared! Hur komemr detta sig då, undrar du? Jo, ullared är inte bara ett stort varohus, det är så mycket mer. Kaoset som råder där är behagligt. Här är det ingen som stirrar på dig för vad du har på dig, hit är alla välkomna. Det finns ett enormt utbud, och det är iINTE som en loppis, eller som en lågprisbutik. Här säljs även vissa märkesvaror. Min familj skulle ha haft råd att köpa mina vinterkläder på NK när jag var liten, men gjorde inte det. Ullared har nämligen ett stort sortiment med riktigt fina och bra barnkläder! Här finns filmer och lampor, och all typ av heminredning som passar perfekt till mitt rum som annars präglas av lexington kuddar och orginalmålningar. Det här är inte menat som kritik Pernilla! Men jag tror faktiskt att du skulle bli förvånad när du kom dit,för det är inte som Willys lågpriskällare, här är gångarna breda och mäniskorna trevliga. Många artister kommer hitför att uppträda, nästan konstigt att/om du aldrig blivit tillfrågat? Välkommen till Ullared!

 • Åsa skriver:

  För många är det inte ett val… Många har inte den lyxen som du har; att kunna välja var man handlar och inte behöva bry sig om prislapparna.
  Du ska verkligen inte behöva be om ursäkt för att du har råd att handla i de dyra affärerna. Du har det gott ställt och så är det bara. MEN du ska inte prata skit om andra.
  Att man handlar på Ullared och ser det som ett nöje beror troligtvis på att man ÄNTLIGEN kan känna att man har råd att shoppa loss lite.
  Jag har inte möjlighet att spendera på det viset som du och får därmed nöja mig med att handla på Gekås i Ullared och på reor och kanske Tradera.
  I år har jag varit tvungen att köpa vinterjackor till alla mina 3 barn. Det har kostat 1700.- och det är alldeles för mycket för vår budget men jag har inte lyckats hitta något annat. Nu får vi leva otroligt snålt kommande 2 månander.

  De gånger jag varit i Ullared och handlat på Gekås har det aldrig varit trängsel.

  Jag tycker inte du sticker ut. Snarare tvärtom. Du är som alla de andra rika kvinnorna i Stockholm. De över 40 år som gör allt för att vara som 20 åringar. Alla stöpta i samma form och livrädda för att inte passa in. Det är ju synd, med tanke på att du har en så genuin bakgrund.
  Stroppighet och översittarfasoner är aldrig klädsamt. Varesig blad rika eller fattiga!

 • Tove skriver:

  Ful-Sverige måste bli fin Sverige vad gäller STIL! Mindre Foppa-tofflor och reklam t-shirts. Du hittar fina billiga plagg på H&M och liknande kedjor. Perfekt med nätshopping om du inte bor i storstad. Satsa på ETT par riktigt schyssta skor för 1000 kr istället för 3 par billiga i plast för 300 kr/st om bra håller en halv säsong! Köp en dyr jacka som du kan ha i 10 år istället för att köpa en ny VARJE vinter – det blir billigare!

 • Maria skriver:

  Typiskt jante-Sverige!!
  Jag har en kompis som är ekonomiskt oberoende, hon tycker det är jobbigt att köpa saker hon vill ha som kan kännas vräkiga tex en ny bil som hon jättegärna vill ha & har råd till.Bara för att det ofta kommer en massa beska kommentarer,
  Jag som inte är i närheten av hennes ekonomi ”pushar” ofta på henne, då jag tycker att hon ska njuta av sin frihet. Va klån, hade jag dom pengarna skulle jag oxå köpa min drömbil!
  Är helt övertygad om att jag inte är ensam…….
  Har man råd och möjlighet,vad är det för fel med att handla på märkesbutiker & ”1000 par skor”? Det är väl knappast Pernillas fel att folk är arbetslösa?
  Sluta gnäll på folk som jobbar & tjänar bra!
  Pernilla får väl göra vad hon vill med sina pengar!

  Det luktar avundsjuka & bitterhet långväg…

 • Malin skriver:

  Hej Pernilla. jag var i Ullared första ggn förra hösten, jag blev såld. Men anledningen till att jag skriver är att jag köpte fodrad regnjacka+ byxor till min ,Då 4årige son. har alltid tänkt på dig, för det är en groda tryckt på bröstet.
  Mvh.Malin

 • Lina skriver:

  Jag tycker absolut att vi MÅSTE ha olika åsikter hur tråkigt vore inte livet annars.
  Om vi alla var lika dana nej fy, jg håller med jag älskar människor som vågar vara sig själva, YOU GO =)

  Tänk va folk det hade varit i ullared om ALLA tyckte om det =)

  Ha en bra dag och tack för en bra blogg KRAM

 • Nettan skriver:

  Ojojoj vad folk blivit arga =( Jag förstår de som aldrig varit i Ullared och bara sett programmet att man får lite fel bild, men allt vinklas ju för att det ska bli kul att titta på. Ska själv till Ullared om en vecka och bl.a handla hästsaker och de är mycket billigare på en del saker, förra året köpte jag en ridhjälm för 500 kr som i min stad kostade 1100 kr för EXAKT samma hjälm… så fynd gör man…
  Måste också få försvara Pernilla, ni som följt hennes blogg vet väl att hon INTE är den som ser ner på folk!!
  Kram Nettan

 • Sur skriver:

  Eva Olsson, en fråga till dig. Hur är det möjligt att handla för 2200:- när du är arbetslös med en akassa på ca 68oo kr EFTER skatt och en hyra på 8400kr. Vunnit på Lotto?

 • Anna skriver:

  Hihihi, jag tycker att inlägget var hysteriskt roligt! So what om Pernilla inte gillar Ullared??? Jag fattar inget….så om man är lyckligt lottad och tjänar bra på något man älskar att göra så är det fy skam att bestämma var och hur man vill spendera pengarna? Eh…ok…..Vissa har bilar som sin passion, andra inredning och vissa har KLÄDER som sin. Inte fasen hade en bilälskare blivit helt galet överlycklig över en rostig Opel (opelägare ta det lugnt nu) som över en Aston Martin!!! Lägg ner! Finns det bra grejer på Ullared..ja. Speciellt till barn. Är det svinjobbigt med köerna och trängseln…JA!!! Måste man gilla Ullared…NEJ!
  BTW Pernilla har nu fått hem ”Junk Food” T-shirtsen och de är LOVELY!!! Take care:D

 • Karin skriver:

  BRA! Jag avskyr avundsjuka människor som tycker synd om sig själva!
  Nej, RYCK UPP ER och gör livet till en fest! Spelar ingen roll om man har pengar eller ej. Guldkanten kan bestå av en liten latte, ett tänt ljus och en bra bok eller något annat, litet som man tycker om.Det fixar de flesta…

  Pernilla och alla vi andra får tycka precis vad som helst och det är absolut ok! Tänk vad härligt om fler av er som läser denna blogg gör något positivt av att läsa den och låter Pernilla inspirera er istället! Vi behöver lite flärd och fläkt….med eller utan pengar.

  Tack Pernilla för en underbar blogg!

 • Eva Olsson skriver:

  Men det jag eg ville ha sagt snälla TESTA en gång innan du dömer ut det så kanske du ändå kan se charmen med ullared.
  Jag var också anti i måååånga år men nuså ser jag fördelen igen och som sagt de har ju byggt ut heeelt fantastiskt och nu kommer det dessutom riktig resturang inne på andra vån med där de idag har ett nyöppnat cafe med helt ok priser.

 • Anna-Panna skriver:

  Men kära Ullared-lovers. Ni fortsätter ju att ta det personligt?!
  Hon får väl tycka vad hon vill, och ni vad ni vill!
  Jag gillar också Ullared, men tar inte detta ett dugg personligt.
  Det är ju inte MIG hon ogillar, utan Ullared.
  Ni som klagar , säger just nu att : DU MÅSTE TYCKA SOM VI PERNILLA, ANNARS LÄSER INTE VI DIN BLOGG MER!
  Vad är det för trams!
  Nej, jag njuter vidare av att shoppa på Ullared OCH läsa Pernillas roliga blogg!!
  PS. Jag tycker UGGS är asfula , men gillar Pernilla ändå! :-)

 • maggan skriver:

  Jag håller helt med Camilla, utan oss som läser det du skriver är du inte i behov av att ha en blogg.
  Och utan uppmärksamhet runt dig/om dig ramlar nog inte ”kulorna” in längre och vad ska du göra då?
  Kanske någon av oss springer på dig på GeKås?
  Den dagen då är du sååå välkommen in i kundvagnsrally mellan jackor och tvättmedel.
  Tror nog att du ångrar ditt otroligt dumma bloggande i natt!!!

 • Eva Olsson skriver:

  Förr var det mer trängsel men idag är det inte så farligt.
  De bygger ut heeeela tiden ju och jag får erkänna jag är en av de som är *hocked* på Ullared igen.

  Älskar köpa ex overaller till barnen då det är långt under halva priset vilket gör man kan köpa flera utan att skämmas även om ekonomin inte är i närheten av din 😉

  Kan upplysa om jag i dagsläget är arbetslös med akassa på ca 68oo kr EFTER skatt i mån. Med hyra på 8400kr. Så i mitt fall just nu är ullared ett himmelrike.
  Kunna köpa skit som du har rätt i att en hel del är därinne men då kan man med gott samvete skifta ut det om några mån utan att *blöda* för det.

  En sak jag alltid haft dille att köpa där är wettex *S* 6.95 kr för 4 pack som kostar vadå 14.95 i vanliga affärer. Jag vet dumt dumt men är man städgalen så är man och jag är storförbrukare av wettex.

  Ja du undrar varför man vill köpa sköljmedel samtidigt och svaret är: Det vill man nog inte eg MEN när man är där så kan man inte låta bli när man ser de otroligt billiga priserna.

  Sist ( för en mån sen) jag var där handlade jag för ca 2200 kr och där i fanns 2 overaller bla och 10 olika leksaker till min son ex käpphäst som kostar 199 här gav jag 39.90 där.
  Det är galet! Ja jag håller med man köper en massa onödigt skit i slutändan kanske men de flesta jag sett har sina listor med saker de är ute efter o när de väl hittat de så orkar de inte plocka extra. Jag själv gav upp innan jag var färdig sist haha men det berodde nog på min mor var med.

 • Magnus skriver:

  Helt rätt Pernilla! Alla har rätt till sin åsikt. Tycker inte heller om Ullared. Tycker kanal 5 framställer alla karaktärer som är med som mindre vetande.
  Din blogg är bäst!

  Kram. Magnus

 • Anette skriver:

  Äh jag är fattig som en kyrkråtta….skulle ändå aldrig åka till Ullared,,,,tusen människor….scary….

 • Janna skriver:

  ”Jag blir bara provocerad av ”mitt-liv-är-perfekt-och-jag -skriver-bara-det-folk-vill-höra-bloggar”…”
  Men du sticker väl inte ut så väldans mycket precis???
  Baka, shoppa, inreda, bla,bla,bla
  Nä jag kallar inte din blogg för att sticka ut precis!

 • Camilla skriver:

  Hej!

  Du borde själv förstå efter ditt förra inlägg att du skulle få så många svar, du borde tänkt efter innan du yttrade dig om något som du inte vet ett skvatt om.
  Jag har varit på Gekås i Ullared flera gånger och kommer att fortsätta med det.
  Du nedvärderar oss som gillar något som inte du råkade gilla.
  Visst är det din blogg men det är också vi som läser den och utan oss så kan du lägga ner Pernillas värld.

 • Ulrika skriver:

  Du är för härlig! Bra att du säger vad DU tycker!

 • Helena skriver:

  Har aldrig varit på Ullared men skulle vilja dit, Skulle aldrig kunna uttala mig så som du gjorde i ditt inlägg. Alla har rätt till sin åsikt men man kan ju även vara finkänslig. Alla har inte råd att åka till London och shoppa skor man inte behöver. Man har ju bara 2 fötter vad ska man med 1000 par skor till, skänk pengarna till cancerfonden istället. Det är min åsikt. Det faktum att tusentals åker till Ullared varje år måste ju betyda något…. eller?!

 • Jessie skriver:

  DE SOM KLAGAR ÄR BARA AVIS! LÄTT UTRÄKNAT…..SVERIGE ÄR SVERIGE. INGEN FÅR STÅ UT, VILL DU KÖPA DYRA SAKER SÅ GÖR DET. MEN IBLAND KANSKE MAN INTE SKA TRYCKA UPP DET I NÄSAN PÅ FOLK, DU FÅR BARA PROBLEM NÄR DU GÖR SÅ. LOVAR. SÅ VILL DU FORTSÄTTA VARA POPPIS SÅ FÅR DU NOG UNDVIKA DINA ÅSIKTER IBLAND, TYVÄRR. HAVE A GREAT DAY!!!!

 • Jannica skriver:

  men ser du inte själv att du trampa folk på tårna??????:(när du skrev inlägget borde du förstått att folk blir genuint ledsna över ditt sätt att tala!!!!självklart att du ska få ha din åsikt men gör det lite smidigare!!Jag blev verkligen besviken för jag har följt din blogg o tyckt att du e en bra tjej med inte fördomar men det här fick ju en totalt ner på jorden!!!!

 • Carin skriver:

  Själva vitsen är ju att inte åka dit och trängas utan passa på när det är lite folk (dvs inte på semestern eller under julhandeln). Att kunna köpa samma saker på Ge-Kås som inne i stan fast till halva priset, och att dessutom kunna dricka espresso inne i butiken, det är lyx!

 • Maggda Krisat skriver:

  Jag håller med dig Pernilla.. Har varit på Ullared och det gör jag aldrig om igen, trångt och folk bara knuffas..
  Spelar ingen roll att jag inte är rik, jag sparar till det jag vill ha om det skulle vara något dyrt..
  Har alltid varit en tjej som gått min egen väg och alltid stått upp för mig.. Mitt motto är: Alltid retar det nån!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram