Tänk först – skriv sedan.

Det var inte ett helt lätt beslut för mig att resa till Libanon.

Jag var rädd helt enkelt.

Rädd för att lämna tryggheten där hemma. Rädd för vad jag skulle möta.

Men min rädsla är ingenting mot vad de här barnen kände när dom flydde från kriget i Syrien.

Så glad att jag vågade.

Så glad att jag gjorde den här resan.

Men så ledsen att den behövde göras.

De här familjerna ville inte heller lämna sina hem.

Skillnaden är bara att dom hade ingen trygghet kvar där hemma.

Dom tvingades att fly från ett krig dom inte valt.

Från sitt hem som inte längre var en trygg plats. De hade inga val.

Hur kan man stänga sin dörr för någon som flyr för att överleva.

Hur kan man blunda.

Hur kan man inte vilja hjälpa?!

Tack alla Världsföräldrar & Unicefsverige för att ni hjälper de här barnen att komma på fötter igen ,  och att dom får ha skrattet

kvar – trots allt som har tagits ifrån dom… 💔

 

 

img_0978.jpg

img_6864.jpg

 

Och jag undrar lite över er som spyr galla över att ”vi åker på gratistripp och minglar i flyktinglägren” eller klagar på vad vi har på oss, att vi har mobiltelefoner (utan täckning men med kamera som ni borde förstå ) eller om vi  ”posar” eller dricker kaffe i Starbucksmugg.

Vilka ÄR ni egentligen?!  Förstår ni inte att vi gör detta för att vi faktiskt VILL GÖRA nånting – istället för att bara sitta hemma och glo på TV´n och förfasa sig utan att göra nåt. 

Hur vore det om ni la ner den tiden som det tar att skriva alla dessa korkade kommentarer ,  på att göra nåt vettigt istället?!

Som att bli en Världförsäldrer till exempel , eller köpa ett Katastrofpaket. 

 

Vi lämnade Libanon kl 2 i fredags natt , flög hela natten och var hemma vid lunch på lördagen. 

När jag gick in och läste alla negativa och korkade kommentarer, orkade jag inte bemöta det då utan ville bara vara med min familj,  och att i lugn och ro få reflektera över den resa som jag och Bianca precis hade gjort.

Mitt inlägg i samarbete med Swiss Clinic var tidsinställt , vilket betyder att jag redan hade skrivit det innan vi for till Libanon.

För vet ni – man kan vilja ha vita tänder OCH hjälpa folk i nöd samtidigt.

Det ena utesluter inte det andra.

Men det viktigaste i allt detta är ändå att det är 6 miljoner barn på flykt från Syrien just nu,  och de barnen behöver vår hjälp –  inte imorgon – Utan NU!!!

JAG vet.  För jag har sett det med EGNA ögon….

 

img_6774.jpg

151 reaktioner på “Tänk först – skriv sedan.”

1 4 5 6 7
 • Aleppo skriver:

  Herregud det var ju bara för mycket, betalar Kanal 5 för detta? Vad skall ni i Syrien att göra, vem tusan åker dit? Nu har ni förlöjligat er å det grövsta, en omvänd Sverigedemokrat grej, problemen för vanligt folk i Sverige är ständiga problem som ni tydligen inte har på guldgatan på Tyresö, bortskämda kultur bidragare som lever på folks goda vilja att betala skatt o lösa biljetter. Att arab länderna har stam krig med religion i fokus kan väl inte en flummig Wahlgren ändra på. Just nu i Afghanistan tar Talibanerna över 60% av landet o igen.
  Folk med dålig pension skall ge tiggare, köpa Aleppo paket, skicka till insamlingar, se stödgalor men har ett skit liv på 8000 netto i månaden.
  Muslimska män har tagit över stadsdelar i både Sverige o Frankrike, kvinnorna körs bort med ordet hora, får inte festa eller dansa då kommer det en skäggig gubbe från Syrien o hotar dom. Reportern kvinna blev bespottad i sitt eget hemland.
  Åk ut till Tensta eller Rinkeby o gulla med dom skäggiga gubbarna i verkligheten.
  Sitt inte låtsas bryr sig inför en massa flyktingar. Säg inte att vi skall hjälpa till du vet väl inte vad vi har för liv eller sjukdomar.
  Ni e så tradiga med enkla knep för att synas med era fester o resor. Vi andra kan knappt gå ut i trappen ens. Nerklottrad fasad och arga män i Mercedes kör i 200 genom gatan, dom är just från Irak Syrien.

  Med vilsen hälsning från förorten. Anonym.

  • Elliot skriver:

   Kan väl hålla med men idag är det inne med kändis såpor o när dom lagar mat. Det är fullt med Nivea o casino reklam. Tv kanalerna lyder Gardell och Özz e kurd. Känns som att det är sura skilda 45 åringar o fjortisar ellet under som styr näthatet o gullar med Zara Larsson. Tråkigt att se 4k tvn upptas av denna skit.
   Om man stänger sin 6 tums mobil. Ställer in tvn på discovery nature o gör en parisare då kan livet återkomma med att ganmelfarfar plöjer åkern o man själv är en liten skit som plockar maskrosor o jagar katten. High life i timmerkojan.
   Bengt Arne Elliot Nyström. Bengt efter pappa o Arne efter Mamma.

 • Moder Jord skriver:

  Problemen med t ex fattigdom och svält är egentligen väldigt enkelt att komma till rätta med. Om viljan finns. Det är inte så att Moder Jord inte har resurser. Snarare överflöd än underskott i så fall. Men det handlar om att Moder Jords EGNA tillgångar måste fördelas rättvist, .och i en humanitär anda. Då är svält, fattigdom osv. snabbt utrotad. Att de som lever i stort överflöd kan tänka sig att ”sänka” sin standard en smula.

 • Malin skriver:

  Tack för att du och Bianca öppnar upp våra ögon! Ta åt dig av alla positiva kommentarer och spola ner de negativa på toa där de hör hemma! Kommer alltid finnas människor som är negativa, avundsjuka och gottar sig i skvaller…strunta helt i dom och fortsätt att vara den underbara människan du är Pernilla!!!

 • x skriver:

  @Ninna Väldigt sunda åsikter. Du har HELT rätt!

 • Ninna skriver:

  Patrik
  Forts. Och vad vet du om vad kritikerna här gör för välgörenhet? Jag bidrar till hjälpverksamhet på flera håll!

 • Ninna skriver:

  Varför kan inte olika åsikter respekteras? Så fort någon har en annan åsikt skylls de för att vara troll, avundsjuka, gnälliga mm. Hur skulle det se ut i samhället om alla säger ja och amen till precis allt?
  Man kan tycka att P är en duktig och ambitiös artist, en fin mamma o s v, men alla gör vi val som kanske är mindre lyckade. Respektera allas rätt till en egen åsikt!
  .

  • Sara skriver:

   Så. Oerhört. Sant. Tack.

  • Patrik skriver:

   Självklart så har alla rätt till sin egna åsikt. Men har alla rätt att dela med sig av den precis överallt och med vilket språk som helst.

   • Ninna skriver:

    Patrik
    Då hoppas jag att du med ”har alla rätt att dela ned sig den överallt?” menar även de som onyanserat hyllar Pernilla och använder ord som troll, korkat, gnäll, patetiskt hatiskt, osv. Du har rätt i att vi ska ha en hyfsad ton men det gäller också dem som hyllar Pernilla, eller hur?
    Kierstina. Nej det är inte alls bara män! Kvinnor (och män) ska ”hålla ihop”, men herreguuud , du menar väl inte att detta ska ske oavsett hur man beter sig?

  • Katarina skriver:

   Bra där Ninna, tycker det är ett sundhetstecken att människor ifrågasätter och reflekterar över vad som skrivs, tycker även att de flesta här har helt relevanta funderingar och reflektioner kring den här resan. Blir nästan löjligt när ”trupperna” går till försvar och börjar gasta om hat o mobbing så fort någon inte instämmer i hyllningskörerna…

   • Anna skriver:

    Kan bara instämma. Nästan skrämmande hur de följer sin idol ibland. Även idoler är männikor och kan göra fel. men vad det än är så sluter de upp som en icke tänkande svans vilket får mig att reflektera kring andra samhällsgrupper :/ Pernilla själv har ju aldrig fel utan då hon får kritik så slår hon ifrån sig varenda gång. En del tycker hon är omogen av andra anledningar men det här är omoget för mig men det är hennes grej; hon ska vara som hon vill och inget för mig att reflektera mer över.

 • Patrik skriver:

  Det första som slår mig är att det är så många som orkar kritisera denna resa.
  Vad har ni själv gjort för dessa barn?!

  Att Pernilla dricker kaffe från Starbucks och om hon så skulle bära en diamant för 500.000 kr så är det inte något som andra har något att göra med. Hon är på plats och alla insatser räknas.

  Det finns så gott om tangentbordskrigare som alltid har en åsikt men aldrig åstadkommer något själva.

  Sen säger en del att hon äter ute på restaurang för ofta. Hur Pernillas ekonomi ser ut är väl helt hennes egna sak. Bara för att man är en offentlig person så är man inte ett öppet mål.

  För att krydda på lite så lagar jag inte mat hemma, jag njuter av friheten av äta ute i veckorna då jag jobbar hårt för min inkomst varje månad!

  • Kierstina skriver:

   En annan sak är att det skapas en mängd jobb på restauranger om folk går ut o äter! Det är väl bra? Slutar folk gå ut på krog o restaurang så försvinner oerhört många arbetstillfällen! Var ska alla dessa då få sin lön från? Däremot ska man se till att restauranganställda har bra löner och det ska självklart även hemtjänstpersonal, lärare, barnpedagoger, poliser etc ha! Självklart!

 • Cathrin skriver:

  All kärlek till dig och Bianca💕för ert arbete! Ni gör verkligen skillnad🙏🏻

 • Kierstina skriver:

  De flesta av de negativa kommentarerna år förmodligen skrivna av unga , hatiska MÄN! Kvinnor peppar i regel varandra! Män ”pinkar revir” och låter sig styras av känslor o råkar därför ofta i affekt o vill gärna sabba, hämnas, slåss, starta krig etc. Så när ni läser fula o negativa kommentarer på olika bloggar så ska ni vara medvetna om att de oftast skrivs av just unga killar som vill fördärva, söndra o härska!! Kvinnor bygger upp, är empatiska, välkomnande och starka! Kvinnor startar sällan krig!! Kvinnor är smarta!!

  Bra initiativ Pernilla o Bianca!!

  • Sara skriver:

   Men nu blev det ju ännu mer spekulation. Skulle verkligen unga killar hänga här? Varför då?

   • Sara skriver:

    Inte för att dissa – p har många fans men är just unga killar de som går in här för att vara elaka? Jag tyckte bara det blev långsökt. Jag menar… Flashback finns ju liksom.

  • Hilde skriver:

   Haha, en typisk feministflata, helt i det blå…stackarn.

   • Kierstina skriver:

    Kära Hilda ….eller rättare sagt HILDING (missbruka inte Hildas namn hon är en cool dam)! Ditt inlägg bevisar verkligen att tesen håller!! Svårt att kontrollera känslorna? Igen…..

  • Kierstina skriver:

   Visst är det så! Somliga killar fördriver sin tid på olika bloggar! Tjejer är i regel positiva till varandra men dessa killar, med komplexa problem o mindervårdesproblem, söker hävda sig någonstans i samhället. Tjejerna har i regel hängt med i samhällsutvecklingen, utbildat sig, blivit entreprenörer och tjänar bra med pengar och just det tål inte dessa killar! Vissa letar upp sådana här bloggar för att få utlopp för sin ilska! Inte så långsökt faktiskt! Man ska inte vara naiv o tro på att bara för att det är underskrivit med ett tjejnamn är en tjej! Det är faktiskt rätt lätt att inse när en kille har skrivit inlägget! Kritiska ögon är bra att ha! Sanningen är ju den att de bilder vi ser från flyktingläger beror på att män återigen låtit sina känslomässiga agressioner styra o startat krig! Inget sans och vett i besluten!

   • Hilde skriver:

    Förnekar du att du är en feministflata?

   • Kierstina skriver:

    Waoo Hilde/Hilding! Tack för komplimangen!! Jag blir häpen över din djupa analytiska förmåga och ditt begåvade sätt att uttrycka dig på! Att tillhöra gruppen ”feministflator” är hedrande med så skärpta, klarsynta och mentalt starka kvinnor som finns där! Den gruppen vore jag oerhört stolt att tillhöra :-) Det är dock synd om dig lille ensamme, rädda människa :-(

   • Hilde skriver:

    Inte flata? Bara en gammal trist kärring då, som tror hon vet allt och med väldigt höga tankar om sig själv, patetiskt. Nä, jag är inte en ung kille…

  • Trojan skriver:

   Sicket trams. Bor du i Sverige? Gå då ut o kolla samhället, ge lite pengar till nån rik invandrare med Audio o Mobil från Iphone, men snacka inte med han eller hon för dom kan inte svenska.

 • Marie skriver:

  Måtte inte du ”Krister” behöva hjälp någon gång…Karma,hört om det??Kram

  • M skriver:

   Nu skriver jag inte det här för att försvara Krister (vars kommentarer onekligen verkar knäppa), men varför envisas du och så många andra med att använda karma-uttrycket? Barnen i det här inlägget, som har flytt undan krig och konflikter, förlorat släktingar och tvingats lämna ett helt liv bakom sig – vad har de gjort för att förtjäna sådan dålig karma? För något måste de ju ha gjort, annars skulle de ju inte drabbas? Eller barn med svår cancer, vad har de gjort för att förtjäna en sådan sjukdom? Använder du begreppet karma betyder det att du måste tro att oskyldiga barn har begått handlingar som resulterat i dålig karma, och som resultat i svår cancer eller ett hemskt liv i flyktingläger. Personligen tycker jag karma är ett så himla osmakligt uttryck att använda för att önska andra (som Krister) otur eller olycka i livet.

 • Agda den förste. skriver:

  MEEEN…vad är detta ?
  Har inte lusläst alla kommentarerna men vad jag kan se så är det enbart kvinnor som skrivit här.
  Varför är kvinnor/tjejer så himla stygga mot varandra ?
  Jag tycker det var beundransvärt det ni gjorde du och Bianca.
  Önskar jag kunnat gjort nåt liknande själv.
  Hälsningar Skåne.

  • Sara skriver:

   Exakt. Man kan ha olika åsikter om inläggen men som ni beter er och talar till varandra är vedervärdigt. ”Patetiskt kräk?” Fy sjutton. Skäms. Var är allt tal om att kvinnor ska hålla ihop då det tydligen inte ens funkar att försöka förstå varandra på en enkel blogg?? Jag blir ledsen. Vår värld är skör. Är det inte just det Pernilla försöker säga? Så skriver ni som ni gör till varann. Fy. Fy. Kram. Sara.

   • Kierstina skriver:

    De flesta av de negativa kommentarerna år förmodligen skrivna av unga , hatiska MÄN! Kvinnor peppar i regel varandra! Män ”pinkar revir” och låter sig styras av känslor o råkar därför ofta i affekt o vill gärna sabba, hämnas, slåss, starta krig etc. Så när ni läser fula o negativa kommentarer på olika bloggar så ska ni vara medvetna om att de oftast skrivs av just unga killar som vill fördärva, söndra o härska!! Kvinnor bygger upp, är empatiska, välkomnande och starka! Kvinnor startar sällan krig!! Kvinnor är smarta!!

 • Nadja Hägglén skriver:

  Att man är flykting innebär inte att det enda som räknas är kampen att överleva. Jag har själv varit i den situationen. Att vara flykting innebär även att vilja äta god mat, ha fina kläder och ha hårinpackning om man så vill. Man blir kär i flyktingläger, man vill vara fin för den där pojken/flickan man förälskat sig i. Bilden är mycket mer nyanserad än vad vissa vill tro. För man slutar inte vara människa med allt vad det innebär för att man hamnat i en flyktingsituation. Det har ingenting med saken att göra vad man har för kläder eller vilka muggar man dricker kaffe ur när man besöker ett flyktingläger. Att kända personer åker dit synliggör situationen för oss övriga och ger den publicitet vilket är en viktig del av att sprida kunskap.

 • Pia skriver:

  Att åka i väg och ”titta i Libanon” hjälper inte. Ta ditt ansvar och GE pengar i stället, inte bara FÅ, för du har väl nog??
  Flera restaurangbesök i veckan, massor med shopping, resor med jämna mellanrum. Var lite ödmjuk mot dom som inte har det lika bra, och sluta att förstöra vår MILJÖ. Du bidrar starkt till att miljön förstörs!! Skäms!!

  • Katten skriver:

   Patetiska lilla kräk Pia. Tror inte du lever mitt i skogen på bark och löv precis? Du är lika mycket med och ”skräpar” ner. Men pinsamt med vuxna människor som inte klarar av andras framgång. Usch och fy på dig, vidriga vuxenmobbare!!!!!!!

  • Camilla skriver:

   Pia! Hur kan du med att skriva något så dumt!. Du har missat att Pernilla ger? Och vaddå ”hon bara får” . Eftersom folk vill ha teatrar och kultur i Sverige så är det faktiskt ett jobb som Pernilla utför och hon får därmed lön, som andra arbetstagare. Hur mycket och vad hon gör med den är inte ditt problem. Att vara så öppet hatisk, patetisk och fördömande som du är, visar att du har ett tragiskt JAG. Rekommenderar psykolog för att ta itu med din självkänsla och uppenbara avundsjuka. Varför är du ens inne på den här bloggen? För att spy galla över hur Pernilla lever sitt liv?. Mår du bra av att skriva som du gör? Nyfiken bara på hur man kan sakna vett och sans som dig.

 • Sandra skriver:

  Tack för att säger ifrån, jag har läst många av kommentarerna och mår illa över hur folk beter sig!
  Hur kan man lägga så mycket energi på att gnälla.
  Som du själv skrev så utesluter det inte att man vill hjälpa andra trots att man har vita tänder under tiden.
  Resan ni gjorde är otrolig och den kommer garanterat att göra nytta.
  Många kommer att bli bidra till eländet som är tack vare dig och Bianca och det ni visat oss.
  TACK för att ni får oss att öppna ögonen!

 • Malin skriver:

  Förstår inte varför du Pernilla reagerar så kraftigt på kommentarerna om resan. Jag tror bara att alla vill veta vad ert uppdrag från UNICEF varit. Du skriver att ni ska ”upplysa folk om Unicefs arbete på plats”. På vilket sätt ska denna spridning gå till ex.vis Tv-program, tidningsartiklar mm.

1 4 5 6 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram