Tre frågor och Tre svar!

Hej vänner! Tack för alla er fina kommentarer! Det är NI som gör det så roligt att blogga! Att veta att ni finns där och jag får veta vad ni tycker! :-) Jag har också gått tillbaka och svarat på era frågor i de gamla inlägg som jag inte hade hunnit med innan. I bland kommer svaren lite senare , men ni vet att jag alltid försöker att svara er så fort jag hinner! 😛

Tre frågor var iallfall väldigt popära på det senaste inlägget, nämligen ;

Var har jag hittat min svarta klänning?!  Var kommer mina stövletter ifrån?!  samt   Receptet på min Choklad/gräddtårta! 

Svaren kommer hääääär:

Klänningen är inköpt på min favorit-butik Syster LyckligTegnérgatan!  Telefon 08-612 65 64 eller via mail info@systerlycklig.se  Jag vet inte om den finns kvar dock, men hälsa från mig till dom gulliga systrarna! :-)

Chloéstövletterna VET jag däremot finns i butik nu!  Du hittar dom HÄR! 

 

20110917-112944.jpg

Nu kommer receptet på min superenkla Chokladtårta!


Jag gjorde två chokladbottnar som jag delade med kniv så att det blev 4 bottnar!

Här kommer receptet:

4 dl strösocker

6 ägg

4 dl mjöl

1 tsk bakpulver

8 msk kakao

200 gram smör

Sätt ugnen på 200 grader.  (Om du gräddar en i taget dvs. Annars är det bästa att använda varmluftsugn och då sänks ju värmen automatiskt. I mitt fall till 150 grader.)

Vispa ägg och socker poröst, sikta i de torra ingredienserna och rör försiktigt i de smälta smöret.

Smörj och bröa två formar och fördela smeten i båda.

Grädda i ca 20 min.

När bottnarna svalnat delar du dom till fyra tunna tåtrbottnar.

Fyllningen fuskade jag mig till:

Det första och tredje lagret på tårtan fyllde jag med färdig pulvermix. Chokladmousse med chrisp.

Mittenlagret fyllde jag med vispgrädde blandat med riven vit choklad.

Toppa tårtan med vipsad grädde och riven vit choklad över. Dekorera med färdigköpta choklad-dekorationer eller färska bär!  (Dekorera gärna även runt om tårtan, men jag hann inte riktigt med det…!)

Enkelt och sååå gott! :-)

17 reaktioner på “Tre frågor och Tre svar!”

1 2
  • mihra skriver:

    Hej! Jag inspireras av din blogg främst av två skäl. Du verkar umgås massor och nära med dina syskon, föräldrar,vänner. Du verkar göra aktiviteter du gillar trots barn-tänker framförallt på att du fikar och går på resturang och har långfrukostar med lillkillen med. Jag blir nyfiken på hur du har fått Theo med på detta?(jag har en 2,5åring som aldrig sitter mer än typ en kvart…Jag undrar oxå hur du får till att träffa vänner & familj så ofta? Vem tar initiativ? Har det alltid varit så här frekvent umgänge? Tack för många fina blogginlägg! /Mihra

  • Mari skriver:

    Hej!
    Stövletterna ligger nu på posten och väntar på mig :) Skickade efter dem i går och redan idag finns de att hämta ut. Sååå snygga.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram