Underbara Jerusalem

Åh vilken resa detta har varit!

Så underbart att tillsammans med Bianca få upptäcka Israel med världens bästa guidning av fantastiska Micael! 

Att starta morgonen med att vandra på helig mark i  Jerusalem och avsluta kvällen på världens coolaste restaurang med grymma drinkar i samma stad . Det är ganska oslagbart när det kommer till vad en weekend-resa kan innehålla…! 😉

 

israel

img_1284-1.jpgimg_1244-1.jpg

 

Här pågick ett stort arbete med att gräva fram originalstaden i Jerusalem ,  som har legat gömd flera meter under den nuvarande marken.

 

img_1283-1.jpgimg_1278-2.jpgimg_1249-1.jpgimg_1262.jpgimg_1264-2.jpgimg_1274-1.jpg

Jag och mina fina resekompisar framför den heliga Klagomuren / Västra Muren eller ”The Western Wall”. 

 


img_1275-2.jpgimg_1277-1.jpg

 

Vackra Jerusalem!  Vill hinna se ännu mer nästa gång jag åker dit!

 

img_1321-3.jpg

 

Vi har skrattat så mycket under dessa dagar , och ÄÄÄÄTIT! :-)    Micke är ju expert på Israel och vet precis vilka ställen man ska gå på för bästa möjliga matutlevelse!

 

img_1339.jpg

 

Detta var en av Mickes absoluta favoritrestauranger som vi var på första kvällen i Jerusalem ;  The Machne Yehuda.

Allt var så fruktansvärt gott och stämningen på restaurangen var helt underbar!  Hög musik, höga skratt och personlig service!  Har nog aldrig sett så glada och energiska servitörer,  haha!

Vi tog i massa rätter att dela på!   Älskar när man delar på maten!  :-)

 

img_1345.jpg

Älskar ljuset och fuktigheten i luften på kvällarna när man är utomlands i varma länder…

 

Älskar att resa och får upptäcka världen tillsammans med människor jag tycker så mycket om!

Det gör mig lycklig! ♥

 

19 reaktioner på “Underbara Jerusalem”

 • Antonia skriver:

  Hej fina Pernilla! Undrar om du vet vart jackan som Bianca bär, i spetsliknande bomberjacka, kommer ifrån? Kram <3

 • Maria skriver:

  Hej Pernilla!
  Det gläder mig så i hjärtat att äntligen en så positiv sida av Jerusalem ges. Då jag och min man besökt Israel många gånger och har en speciell kärlek till Jerusalem. Många är rädda och vågar inte åka, men jag måste säga jag känner mig alltid trygg i Israel och speciellt i Jerusalem, Vi har fått så många kontakter i Israel och främst Jerusalem. Sista resan åkte vi runt med ett Tv-team i Tel Aviv, bland kibbutzer, Döda Havet, öknen, Eilat mm. Jag fungerade som produktionsassistent och min man skötte ljudet. Då fick vi se en annan sida av Israel. Det var bland annat genom Karen Kajemet som bland annat arbetar mycket med att få öknen att blomma. Träd planteras och det var helt magiskt och se hur detta arbete har gett resultat med både det som behövs för naturen, är vackert för ögat, grönsaker, frukt och örter….you namn it. (www.kkl.nu)
  Att också få träffa kvarlevande från förintelsen var gripande och höra deras livsöden… och ja det har hänt…..låt oss aldrig glömma….
  En konstnär Birgitta Yavari Ilan (hittar man på fb) har sitt boende där sedan över 40 år sedan. Ursprungligen från Småland, Hon bor på Jerusalemgården där vi varit och sett hennes konst som är helt underbar -kan rekommenderas. Hon skriver böcker och gör underbara almanackor som finns att köpa i Sverige. Resorna har varit jobbrelaterade där min man arbetat med musik och media….och då får man också möjligheten att träffa så många intressanta människor. Vi har såklart även åkt på arrangerade klassiska resor och besökt de ”vanliga” platserna.
  När jag fyllde 50 åkte vi på egen hand en vecka då vi bara var i Israel…..helt fantastiskt. Denna stad är en av mina absoluta favoriter👍🏻
  Israel har fått en märklig vinkling i svensk media och det ger inte en rättvis bild… (men det är en lång och annan diskussion)
  Håller med om att maten är helt fantastisk och vi mår väldigt bra av den när vi ätit den där. Min man älskar att laga mat så maten hemma är ofta inspirerad bl.a. därifrån.
  Ja det blev ett långt inlägg men gläds så över att ett så rikt land får speglas på detta underbara sätt och jag följer även ”Fest hos Bindefeld”….där ni båda medverkar så det kändes lite extra kul att hitta detta😊

 • Hanna skriver:

  Du vet inte hur mycket det betyder för oss ”svensk-israeler” att se lite positiva ord om detta underbara land!!! Tack!!

 • Dan Norén skriver:

  Jag har växt upp i Israel och bot där i 13 år. Längtar dit varje dag. Underbart land och folk. Shalom !

 • Carina skriver:

  Förvisso är din dotter fantastiskt vacker och med en kropp att dö för, men att stå med så tajta byxor som dessutom visas upp med en kort jacka känner jag är lite respektlöst på en sån ”helig” plats. Menar inte att man behöver ha burka, men…
  Nej, jag är inte 70 år.

  • maria skriver:

   En av dom underbaraste sakerna med Israel är att man kan vara /leva precis som man vill..20år i Sverige och 23 i Israel..

  • Naomi skriver:

   Det finns sådana som arbetar vid Västramuren/Klagomuren och skulle de haft invändningar på Biancas klädsel skulle de givit henne ett skynke att bära kring midjan. Det är för övrigt sådana kläder som är moderna idag på ungdomar. Hon bar medvetet långärmat av krav och respekt. Blir glad av att se att Israel blivit ett turistmål igen trots att mellanöstern brinner.

 • Shalom skriver:

  Vilka fina bilder på världens vackraste stad,tack att du reser till Israel och delar med dig att Israel är ett vackert land.Shalom

 • Niklas skriver:

  En sak du kanske ska begrunda är att idag för 72 år sedan blev det fred i Europa. Minns att du hade usel koll på när andra världskriget var men när du är i Israel så är det värt en extra tanke kanske.

 • Annika skriver:

  Verkligen ett intressant och spännande resmål – Jerusalem! Talar Micke hebreiska?

 • My skriver:

  Hej Pernilla och alla fina följare! jag vill bara ge er ett musiktips – min bästa vän är just nu med i Self Made på kanal 5! Hon så så himla duktig och förtjänar att gå vidare – snälla gå in och lyssna och rösta på henne! Glöm inte att säg till era vänner!

  https://goselfmade.com/w/V26rEIGZ8z4
  Tryck Vote (logga In med Facebook)
  Tryck Vote with account = 1 röst
  Tryck Send Text = 1 röst

 • Linda H skriver:

  Vilken härlig resa :)

 • Nicklas skriver:

  Nu är nog väldigt många sugna på Israel, inklusive jag själv. Grym resa verkar det som!

  Något helt annat; vet du att det finns en hårsalong som heter Piccadilly i Solna centrum? 😀 Jag var hos tandläkare precis i närheten idag och när jag såg salongen var jag ju tvungen att gå in haha. Behövde faktiskt en liten vårputsning av hårsvallet mitt 😛

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Ja, otroligt häftig resemål och inte längre bort än T e x Spanien, fast med mycket mer historia! Haha, Piccadilly hårsalong låter ju som ett riktgt klipp! 😉

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Så himla underbart ni haft det på er weekend resa. Fantastiska bilder att få se från Israel, se så fint ut.

  Se fram emot att få se mer i wahlgrens värld sen :)

  Kram Sandra 🌸

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Haha, ja det var inte i går jag såg det klippet…. Sååå söta! Och Martin hade massa hår! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram