Universeum

Jag och Theo befinner oss just nu på Universeum. Göteborgs coolaste aktivitetshus!
Här finns regnskogar, akvariehall med hajar, ormar, ödlor, rymdlaboratorium och mycket mer..!
Theo ratar dock alla former av djur. Han ville ut ur regnskogen så fort vi kom in. (Han gillade inte ljudet och lukten..?!)

20110924-021210.jpg
Han vill inte gå in i rymdmodulerna…

20110924-021303.jpg
Och han vill absolut inte sätta sig i polisbilen…!

20110924-021347.jpg
Han vill BARA rulla kula…!!

20110924-021458.jpg
Nu har vi varit här i över en timme. Och 40 minuter av den timmen har vi tillbringat vid ETT och samma ställe…! Jag har försökt att locka honom med allt annat roligt som finns här och som vi missar om vi inte går vidare, men han vill bara rulla kulor…!
Så nu är frågan om jag ska slita honom från ”kulstället”, så att vi åtminstone hinner se NÅNTING annat än rullande kulor , när vi nu äntligen har tagit oss hit och betalat dyra pengar i inträde – ELLER om jag bara ska låta honom vara och få fortsätta med att rulla sina kulor tills stället stänger….!
Säga vad man vill – men han har ju uppenbarligen ”KUL”…! 😉

27 reaktioner på “Universeum”

1 2
 • Angelica skriver:

  Det är så skönt med barn. Dom hittar sina favoritgrejer och sen kör dom på det, järnet!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR; :-)
  Ja, jag lät honom rulla dem där kulorna tills han själv valde att sluta…! Varför avbryta nånting som han själv tycker är så kul?! Det var ju ändå för hans skull vi var där, ch han var ju upperbarligen inte så intresserad av djuren i regnskogen. Att han nöjer med sig att rulla en kula tycker jag tyder på att han INTE har några höga krav – snarare än att han skulle vara blasé som LENA trodde…!
  SUSANNE: Nu var du rolig…! :-)

 • nittan skriver:

  Hoppas att du lät honom rulla på! (Och det gjorde du säkert för du verkar vara en mamma som gillar att vara med sina barn.) Om du hade stoppat honom så hade det förmodligen blivit hans enda minne av besöket.
  Det blir säkert fler besök i Göteborg under hans liv, nästa gång är han äldre och då kanske hans intresse fångas av något annat.
  Eller så blir det kulorna igen och vadådå? Ibland är vi vuxna så himla snabba att tro att vi vet precis vad en unge ska gilla. Barn har ännu förmågan att se det stora i det lilla, något som de flesta av oss tyvärr förlorar med stigande ålder. Många av oss skulle säkert må väldigt bra av att också kunna leka med kulor i 40 minuter och ha roligt hela tiden : )

 • Katarina skriver:

  hej,jag e ledsen för jag missade dig på bokmässan :(
  Har varit på din julkonsert men det skulle vara kul att träffa dig men sånt är livet.
  PS strunta i dumma kommentarer, så länge du vet att du gör rätt så är det.
  Det finns alltid någon som tycker annorlunda.Jag tycker att du är en underbar person och en underbar mamma som har underbara barn<3

 • Hanna skriver:

  Hej Pernilla och alla andra!
  Jag skulle vilja be er om en stor tjänst. Nämligen att hjälpa till att rösta mig till final i LG:s drömstipendium. http://www.dromstipendiet.se/172
  Tack på förhand! :-)

 • Emelie skriver:

  Tack för speeddejten i fredags du gjorde min dag!
  Kan du inte lägga upp lite bilder ifrån den :)
  Kram

 • ulrika skriver:

  mötte dej i Kaninhuset på liseberg igår, jag gick ut o du gick in, blev så paff att jag inte ens kom mig för att tacka för din goa blogg så jag får göra det här istället…TACK!!!!!
  Var lagom med folk på liseberg igår, barnen kunde åka allt utan köer och jag vann minsann stjärnvinst på snackshjulet….KRAM

 • Jessica skriver:

  Ja du, vi vuxna fungerar helt klart annorlunda än barn gör. Vet inte vad du gjorde, men helt ok att låta dem bestämma ibland. Universum finns kvar och om något år eller två vill säkert Theo prova andra saker än ”bara” kulorna ;). Kram på er!

 • Anette skriver:

  Men jösses vilken korkad kommentar av Lena! Antar att hon känner Theo väl, eftersom hon ”vet att han är bortskämd och övermätt” Hoppas att du inte tar illa vid dej, Pernilla! Osympatiska människor finns det tyvärr överallt! Ha det toppen!!!

 • MarieL skriver:

  När barn har hittat något som roar dem kan de hålla på läänge…Han är härlig Theo.

 • cissi skriver:

  ja ibland behövs det inte så mycket men när man är på universeum vill man ju gärna se allt. ha en mysig kväll….

 • www.myheavenlylife.com skriver:

  hahah ja barn kan vara rätt lätt roade 😛 kram på dej

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram