Uppassad!

Benjamin är hos sin pappa på Mallis, Bianca är i Marbella med kompisar och Theo är med sin pappa. Det blir lite tomt här hemma då, kan man ju lugnt säga…

Därför blev ingen gladare än jag i går kväll när min älskade Oliver erbjöd sig att komma över –  och laga middagen dessutom! Jag föreslog att vi skulle gå ut och äta först – Oliver, Johanna och jag.  Men att få äta Olivers hemlagade pasta slår det mesta, så jag tackade inte nej till hans erbjudande att dom skulle komma hem till mig istället. :-)

20130729-230658.jpg

Det enda jag behövde bidra med var att duka fram lite antipasto som vi intog utomhus – tills det började regna,  så vi fick flytta in till varmrätten.

20130729-230710.jpg

20130729-230838.jpg

Ganska mysigt att sitta inne också, medan regnet smattrar tyst mot rutan…

20130729-230702.jpg

Vääärlens gosaste Pasta Pomodoro a la Oliver fick stå och puttra på spisen medan vi intog förrätten…

20130729-230753.jpg

Pasta lagad med kärlek! ♥

20130729-230843.jpg

Färska jordgubbar med glass fick avsluta middagen.

20130729-230848.jpg

Vi kollade på Bond-filmen på TV en stund, innan ungdomarna åkte hem till sig igen…

Åh vad jag älskar dessa två som förgyller mitt liv så mycket,  och som alltid finns där när man känner sig lite ensam. ♥

20130730-211813.jpg

En stor kram till alla er andra där ute som också känner er lite ensamma ibland….

49 reaktioner på “Uppassad!”

1 2 3
 • Gäst skriver:

  Mycket Kärlek det till dig med Pernilla :) <3 Ingen ska ju behöva sitta i det tysta,speciellt i regniga tråkiga men mysiga dagar som idag.

 • Anna skriver:

  här kommer lite sällskapliga bloggkramar från en som känner sig ensam ibland till en annan :)

  Jag lever i en långvarig relation och jag känner mig ofta ensam i den fast vi är två. Vi har två barn så det är liksom inte bara att dra utan vi kämpar på och jag hoppas bara att vi inte tappar bort varandra helt. Ska läsa boken som rekommenderades i ett inlägg nedan.
  Tack för bloggarnas blogg Pernilla.

 • Karin skriver:

  Vilken fantastiskt fin gemenskap ni har du och barnen! Själv har jag min äldsta dotter 60 mil bort och saknar henne oerhört mycket, har en till dotter hemma och en sambo men det är väl så att man saknar det man inte har. Att känna sig ensam och längta efter någon tror jag säkert många gör, det behöver ju inte betyda att man inte trivs med sig själv.

 • Camilla Cederholm skriver:

  Hej Pilla
  Det bästa man har är sina barn. Du ska vara tacksam att du har så fin kontakt och värme med dina barn. Jag vet att det inte är något som bara finns där. Man måste jobba lite för det, vilket jag läser/ser att du gör. Du är en fin människa och du behöver ingen man för att göra dig lycklig, man finner lyckan själv och det tror jag att du gör. Men du tvivlar på det ibland. Vill sända dig styrka och kärlek, från en mamma till en mamma. Är inte ensamstående men kämpar med livet och vardagen som alla andra gör. Har både glädje och sorger i mitt liv men tror på att vi skapar vår egen lycka till viss del. Vet inte om du läser detta, hoppas att du gör det!!
  Många kramar❤

 • Åsa skriver:

  Hej Pernilla läser din blogg slaviskt och älskar den-du är en underbar mamma och människa och som någon annan skrev-du tar upp allt även det som inte är glamoröst:)just nu sitter jag hos min svärson som är cansersjuk o när han är på behandling är det din underbara blogg jar njuter av och får ny inspiration till livet Tack härliga du för att du ger så mycket Kram Åsa

 • Karin i Lerum skriver:

  Vad det ser gott ut! Kul att de kom hem till dig och gjorde sällskap!

 • Bettan skriver:

  Önskar du fick hitta nån snart att dela allt med! Läste i Mama om dej o Theos pappa. Otrohet, skit va knäckande. Stor kram till dej

 • C. skriver:

  Vad dina barn ska vara lyckliga som har en mamma som du!
  Du är ju självklart den bästa mamman som finns eftersom dina barn blivit så fina <3.

  Tycker så mycket om din blogg och har fått så otroligt mycket inspiration från dig och den under alla år jag läst den.

  All lycka till dig!

 • Kristina skriver:

  Det härliga med dig är att du är så vanlig trots att du är känd. Vad jag menar är att du vågar erkänna sanningen och inte bara berättar om allt det positiva och fina du har i ditt liv. Det är så skönt med ärlighet och människor som ger så mycket glädje och kärlek till sina medmänniskor som du gör, stort tack! Jag vill tipsa om en jättebra bok också. Den heter ”Hemligheten- från ögonkast till varaktig relation”, av Dan Josefsson och Egil Linge. Det är en bok som alla borde läsa och den ger så mycket förståelse och nya insikter om relationer. Man får en förståelse och ett nytt sätt att se på sitt eget liv, sina tidigare och nuvarande relationer och på de människor man har omkring sig. Dessutom är den bra att läsa som förälder, för man vill ju ge sina barn så mycket positivt man bara kan. Relationer är ju bland det svåraste och också det trevligaste som finns, Hoppas du också kommer att gilla den, lika mycket som jag och mina vänner, både män och kvinnor. Kram ♥

 • Christina skriver:

  Hej Pernilla, jag skulle vilja ge dig en tanke att fundera över. Varför är du så rädd för att vara ensam och tycka om att umgås o trivas bara med dig själv. Jag har själv haft samma problem som du verkar känna. Panik! När min dotter flyttade hemifrån blev det hemskt för mig med den ensamhet jag kände inombords. Började gå i terapi, o ville ha svar på varför jag känner så o är på god väg att förstå.. Jag tror det blir lättare för dig att hitta kärleken om du trivs att umgås med dig själv. Vill dig allt gott. Ta hand om dig.

  • Sara skriver:

   Åh, vad bra skrivet! Alla kan ju känna sig ensamma ibland, men jag är också säker på att man någon gång måste klara av att vara ensam med sina tankar och funderingar, annars blir det som att man är rädd för att vara i sitt eget sällskap… Allt har en orsak om man vågar gräva lite i sitt inre.
   Jag vill tipsa om två böcker: ”Självkänsla på djupet” och ”Lär känna dig själv på djupet” av Marta Cullberg Weston. Jag har själv läst båda och de hjälpte mig att förstå mycket. Oerhört intressant!

   ”Jag tror det blir lättare för dig att hitta kärleken om du trivs att umgås med dig själv.” Sååå klokt och det stämmer ju! Du måste älska dig själv, eller åtminstone förstå dig själv, innan du kan älska eller förstå någon annan, Pernilla! Menar väl!
   KRAM från en annan mamma.

 • Marie-L skriver:

  Åhhh, vad det ser gott ut!! Inte dåligt med en sådan bra kock.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Mysigt värre förstår jag. Fina barn du har <3

  TACK för "Kramen" den värmde mycket.

  Ta hand om dig
  Kram tillbaka :-)

 • Maria skriver:

  Håller med tidigare ”talare”…Kan du inte snäll, snälla ge oss receptet på den goda pasta såsen. Såg ju underbart gott ut =)

 • Ylvali skriver:

  Fina Pernilla, du finner snart en prins som gör dig lycklig & som uppskattar dig! Tack för din underbara blogg. All kärlek till dig <3

 • Annica skriver:

  Fina du. Du är så klok och modig som sätter ord på vad vi nog är många om att känna.
  Bor ensam och det kan kännas väldigt ensamt. Längtar nog efter någon som ligger brevid i sängen att känna närheten till en annan människa istället för att som vanligt vara ensam. Det är inte många som öppet vågar erkänna att de känner sej ensamma.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram