Välbehövlig uppfräschning i Trädgården!

Samarbete med Outdoory.se ’
img_3512.jpg

Som ni vet så gillar jag INTE att hålla på att fixa i trädgården! Jag har inga gröna fingrar och inget intresse heller,  hur gärna jag än önskar att jag hade det! 🙈

Jag kan klippa gräsmattan , men det är också allt.  Rensa , beskära, så och sånt där – det finns liksom bara inte i mig.

Samtidigt så vill jag ju ha en välskött trädgård så klart – det lilla jag har.  Eller, trädgård och trädgård,  det är ju mer en uteplats  med en gräsplätt. Men som sagt – det är mycket bara det för mig.

Därför bestämde jag mig för att ta hjälp utifrån!  

En Lidingö-granne till mig rekommenderade Outdoory.se 

Precis som man tar hjälp av städbolag för att hålla det rent hemma, så kan man ju självklart ta hjälp med att hålla snyggt och rent även i trädgården!

Att jag inte tänkt på detta tidigare?!! 😃

img_3504-1.jpg

Världens bästa Johanna och David kom hit och satte igång med trädgårdfixet direkt!

Dessvärre öppnade sig himlen under dagen , men det hindrade inte dessa två att slita vidare!   Som tur var hade jag nybakade bullar att bjuda på som kompensation….!  😉

img_3600.jpg
Operation rensning i trädgården och på uteplatsen började…..!

img_3511.jpg

Tragisk gräsmatta INNAN …..! 😅

img_3651.jpg

EFTER – SÅ mycket bättre!   Vi kommer att lägga en nya gräsmatta sen när vi hinner!

img_3512.jpg

FÖRE

img_3638-1.jpg

EFTER!

img_3514.jpg

Lite väl igenvuxet kanske….! 😁

img_3509.jpg

img_3505-1.jpg

Och här kommer några fler EFTERBILDER på resultatet som detta gulliga par trollade fram!
img_3650.jpg

Här kommer vi att lägga ny gräsmatta så småningom!

img_3635-1.jpgimg_3652.jpgimg_3653.jpgimg_3655.jpgimg_3507.jpgimg_3658-2.jpg

Även framsidan fick en uppfräschning!

img_3659-2.jpg

En hel släpvagn fylld med skräp fick de med sig också, så att jag fick iväg allt skrot,  gamla dynor och trasiga utemöbler som samlats på hög i trädgården…! 

Nu ska jag försöka hålla det rent och köpa nya trädgårdsmöbler till sommaren, då de vita inte mår så bra efter att ha stått ute året om….! 😁

Måste även köpa överdrags-skydd till alla utemöblerna också, och fixa lite mysig utebelysning .  Ny gräsmatta så småningom och sedan kommer jag att ringa vännerna på Outdoory , lite då och då så att trädgården hela tiden underhålls .

Varför göra saker själv som man varken kan eller vill – när det finns folk att ta hjälp av –  som kan detta så mycket bättre! 

Min trädgård har äntligen fått lite kärlek!

Tack för det, Johanna och David! 🙌👍😍

I samarbete med Outdoory.se 

45 reaktioner på “Välbehövlig uppfräschning i Trädgården!”

1 2
 • Cecilia skriver:

  Så fint det blev. Jag har inga gröna fingrar. Har inget intresse för växter.
  Älskar utsikten över vattnet.

 • Ingela skriver:

  Hej pernilla
  Så skönt å få hjälp med trädgårdsarbetet, blev kanon snyggt 👌🏼🌸😀

 • Marie Söderström skriver:

  Hej Pernilla🏵️,
  Vad roligt att du mår bättre och tar hjälp med saker som skall göras. Jag tycker du är jätteduktig som arbetat så hårt och ensam försörjt en hel stor familj❤️. Kramar

 • Pia skriver:

  Va fint det blev!

 • Mia skriver:

  Jo, fast har man inte råd, eller ett namn som gör att lite reklam finansierar allt, då hjälper inte prioriteringar. Svenska avundsjukan eller ej, jag bryr mig inte vilket, det är klart att människor som behöver ta i och anstränga sig på jobbet och samtidigt sköta allt som har med hus och hem själva tycker att ”prioriteringar” är ett märkligt ord. Prioriteringarna kanske helt enkelt stannar vid att ha mat på bordet och något nytt plagg per år!

 • Ulrika Ställ skriver:

  Hej!
  Perfekt med trädgårdfixarhjälp👍🏼👍🏼
  Vi hjälper dig gärna med gräsmattan när det är dags, vi säljer färdigt gräs på rulle, oktober ut med full garanti levererar vi🌿🌿 ( vi levererade gräs till din vän Charlotte för några år sedan, du får titta hos dem om gräset är fint😉🌿)

 • Elisabeth skriver:

  När jag bodde i hus hade jag också trädgårdshjälp. Älskar att ha det fint och välansat men har inget som helst intresse för det. Underbart att komma hem en fredag och allt var klart och man kunde bara göra roliga saker under helgen. Skulle det komma vänner kunde vi lägga all tid på matlagningen som är ett stort intresse. Städningen inomhus tar jag helst på egen hand men ute – underbart att det bara ordnar sig. Inte så speciellt dyrt med tanke på att det lyfte en stor sten av jobb från våra axlar.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Visst är det underbart!!! Jag har både städhjälp och trädgårdshjälp ! Underlättar mitt liv något enormt!!!

 • Pernillas world skriver:

  Oj vad fint dom gjorde det

 • Rätt tänkt tycker jag. Varför ägna tid åt det man inte tycker är varken kul eller är särskilt bra på när det finns specialinriktade företag! Skönt för dig att få det fint igen!
  Önskar er en fin kväll och hoppas man får se dom där små vovvarna snart igen! :) :)
  //Berith

 • Ann-louise skriver:

  Hej,
  Jag har sedan något år sökt med ljus och lykta efter fler stolar till mitt utebord, de grå i konstrotting, lika som du hade. De är från Ikea, stapelbara och lätta att flytta. Kostade ca 4-500/styck. Ikea har slutat med dem.
  Har du sålt dina? Ser dem på en av trädgårdsbilderna… :)
  Kanske finns det isåfall någon annan som läser detta som har några att sälja??

 • Elin skriver:

  Håller med, man gör som man vill och prioriterar som man vill

 • Helene skriver:

  Så mycket fräschare. Smart att kunna kontakta firma för hjälp.

 • Yasmin skriver:

  Underbara Pernilla. Älskar din blogg o din o Sofias pod trots att jag är 45 år yngre än dig<3

 • Susanna skriver:

  Så gött att bara kunna ringa och säga att man heter Pernilla Wahlgren,och få typ allt gratis bara man gör reklam. Är ju ganska dyrt för oss vanliga dödliga med vanliga löner.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Allt handlar om vad man prioriterar. Vissa vill lägga dyra pengar på städhjälp . Andra väljer att lägga det på so i detta fall – få hjälp med trädgården. Barnflickor tar också betalt. Så även hantverkare. Allting har ett pris. Det beror ju helt på vad man är villig att betala för. Antingen klarar man det själv eller får hjälp av vänner och familj. Eller så köper man sig fri! Alla väljer det som passar dem bäst! Men underbart att den här typen av tjänster finns!

   • Sanna skriver:

    Ja så är det ju, men tror Susanna menade att du behöver ju inte betala själv får något av dessa tjänster. Att det räcker med att du heter Pernilla Wahlgren och gör reklam i bloggen. Men såklart vi övriga som själva betalar för städhjälp eller annan hjälp måste ju så klart prioritera eller göra skitjobbet själv😉

  • Emma skriver:

   Jag tror den SVENSKA AVUNDSSJUKAN tränger framm Sanna
   Klarar inte av att se att andra kann å har förmånen att kunna göra saker utan MÅSTE spy lite galla i stället för att knipa tjäft

  • Helene skriver:

   Tror jag förstår vad du menar, utan att folk ska tjata om avundsjuka så fort man har en åsikt om något någon gör.
   Är ju för väldigt många människor inte bara att ringa ett företag om hjälp bara för att man inte orkar, inte har lust eller inte gillar en syssla.

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    Nej, såklart att alla inte har råd eller vill lägga pengar på det. Men för de som känner som jag och vill köpa sig fria från ångesten att hinna med jobb, barn och trädgård – så är det toppen att såna här tjänster finns!

  • Åsa skriver:

   Om du jobbade lika många timmar på lika obekväma tider och i samma bransch som Pernilla gör hade du kanske också haft råd.
   Du har valt fel karriär tydligen om du nu också vill köpa in trädgårdshjälp.
   Släpp bitterheten, bara du själv som mår dåligt av det..,

 • Kerstin skriver:

  Varför inte lägga pengarna på att ta bort allt vad växtlighet heter och bygga trall/altan över allt. Ha eventuella blommor i krukor efter säsong som du tar hjälp med. Möbler som tål att stå ute året runt. Och inget lullull då det är det som får det att se stökigt ut om man inte är där och piffar hela tiden. Gör det enkelt.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram