Viktigt -men också härligt avsnitt i kväll av ”Wahlgrens värld”!

I kväll är det ett VIKTIGT avsnitt av Wahlgrens Värld! 

Allt är inte tjo och tjim i vår värld – även om man kan tro det ibland….

Så många människor – och framförallt barn & ungdomar lider av ätstörningar av olika slag.

I kvällens avsnitt så berättar Bianca modigt och öppet om sin Bulimi och den ständiga kampen för att bli frisk.

Genom att våga prata om det jobbiga så hoppas hon kunna hjälpa andra i samma situation!

Det är också oerhört viktigt att vi föräldrar och vuxna är lyhörda & uppmärksamma på våra barn – (eller vänner)  – om vi märker att något inte står rätt till.   För de som mår riktigt dåligt,  är oftast också väldigt bra på att dölja det….!

Det tog många år innan jag förstod allvaret. Att Bianca hade en ätstörning,  och hur dåligt den fick henne att må.

Jag är så oerhört lättad och tacksam över att Bianca i dag mår bättre, och så obeskrivligt STOLT över henne att hon kämpat så hårt för att bli helt frisk och få en sund inställning till mat , och INTE ha dåligt samvete och ångest så fort hon har ätit.

Det ÄR en ständig kamp för de som en gång har fått en ätstörning , och det är inte lätt att få den de där onda tankarna  att ”släppa taget”…

Men Bianca VILLE bli frisk och berättade för oss – och det var det som hjälpte henne!

För nu VET vi – och finns där och stöttar och kollar henne så att hon mår bra och inte faller tillbaka i sin Bulimi!

Så ni som läser detta och känner igen er – vare sig ni har en ätstörning – eller vet någon som har det ; PRATA om det!

Hjälp varann!    För hjälp finns att få!

Genom att berätta om sin sjukdom vill Bianca hjälpa andra att våga söka hjälp. 🙏 🙌🏼

SÅ stolt över min älskade dotter och hennes stora mod och styrka!!! ❤️

img_4575-1.jpg

I kvällens avsnitt är det dok inte bara allvar.  Ni får även följa med mig och Bianca på en väldigt rolig trip till Lissabon där vi hejade fram Benjamin till finalen i Eurovison Song Contest! 

img_4545.jpg

Jag och Bianca kämpade livet ur oss för att göra vårt hejar-plakat till Benjaminmen det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss….! 🙈😂   Kolla i kväll, så förstår ni….

img_4663.jpg

Benjamin och hans grymma team!

img_4586.jpg

Bianca , jag och Linnea – stolta supporters i publiken på plats i Portugal! 

img_4588.jpg

Fler härliga svenska supporters!

img_4591.jpg

img_4671.jpg

Sååå stolta vi var – och är – över den här killen!!! 🙌❤️

”Wahlgrens Värld” –  i kväll kl 21. 00 på Kanal 5 och på Dplay.se – när du vill!  💥

24 reaktioner på “Viktigt -men också härligt avsnitt i kväll av ”Wahlgrens värld”!”

 • Kicki skriver:

  Tyckte Bianca satte dit Alex på ett underbart sätt! Hon är så himla äkta och genomskådar all skir hon utsätts för! Tycker hela er familj är fantastisk! Vi var på Din show, dottern och jag, utan några som helst förväntningar. Men oj, så himla bra det var! Stor kram och tack till Er alla!

 • Madeleine skriver:

  Håller fullständigt med Maria. Jag kan må skit men så kommer torsdag kväll och Wahlgrens värld – å vips – så får jag skratta och trivas en stund. Känner igen mig i så mycket runt både dig, Pernilla och Bianca – Pernilla idag och Bianca både idag och när jag var yngre. Nu menar jag hur ni tänker och är – det övriga livet ni har är jag lång ifrån *fniss. Bianca är så stark och infinner sig lätt i olika situationer. När det gäller Alex Schulman så var det bara han som man i så fall tyckte var ”too much”. Biancas sommarprat var vackert själsöppnande och sånt uppskattar människor mest. Man kan inte göra alla nöjda och det är inte heller meningen. Bianca – you go girl!! <3 Hoppas vi får följa er i många många år och även alla andra i Wahlgrens värld.

 • Lisa skriver:

  Jag kan förstå sanna hur du menar med det att bianca lämnar ut så mycket om sig själv och kanske ångrar sig om några år. Men jag däremot tänker att det går inte att jämföra t.e.x., folk som medverkat i big brother där de haft sex och andra förnedrande saker vig ung ålder.

  Bianca är frispråkig, hon bjuder mycket på sig själv ja, men inget som är vidare konstigt eller farligt för en ev ”knäck” i framtiden. Vet ej hur gammal du är, jag är 47 år och ser en annan generation som lever med sociala medier som om dom inte vetat nåt annat. Jag stor fort med ett ben i den analoga världen o en i den digitala.

  Man får nog tänka till lite i att det som du och jag kan tycka o tänka om detta kanske bara är ett nytt sätt för mänskligheten att ”prata” socialt. Alltså i soffan framför datorn. Instagramma o Facebooka. Exploatera sig så en sjörövare börjar rodna typ.. MEN för dom människorna födda på 90 talet är det ingen big deal och det kommer bara att bli värre med allt detta pga att der är den ”nya” världen vi ser.

  Lite reflektioner av en 70-talist.☺️

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Joy, orkar inte kommenterare hela din långa kommentar – eftersom jag står för den jag är och är stolt över det – och det verkar du ju ha förstått . Men att Bianca skulle vara avundsjuk eller må dåligt över att Benjamin ”favoriseras” – är så långt från sanningen man kan komma. Hon är hans största fan och älskar honom som en tvillingsjäl. Lite småtjafs och upprördhet syskon emellan förekom såklart när de båda bodde hemma – men det är också bara det. Vi skämtar ju dock gärna om att folk ibland verkligen TROR att det är så att jag favoriserar Benjamin – och just därför kallar jag honom ofta för ”mitt lilla favoritbarn” – vilket Bianca tycker är roligast av alla…! :-)

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Bianca ÄR inte klar med sin sjukdom. Det är ju just det hon säger. Att hon har mycket att jobba på fortfarande. Men hon väljer att prat om det för att kunna hjälpa andra. Och om du bara visste hur många tjejer hon har hjälpt som nu har sänt hjälp eller har vågat öppna upp och berättat för sina nära som sin sjukdom – efter att ha hört Biancas sommarprat.
  För Bianca hjälper det också att våga prata om det. För alla som har /haft en ätstörning vet också att den största boven i sjukdomen är smusslandet och att man håller det ”hemligt” för att ingen ska veta hur dåligt man egentligen mår. Så Bianca är modig och stark som vågar prata om det! Inget annat!” Frågan i Alex pod var aldin någon fråga till Bianca -så det behövde hon heller aldrig svara på. Det var han som läste upp någon annans ord , och det hade inget med Bianca att göra. Den enda som var pinsam var Alex. Och Bianca sa ju själv mycket klokt i sin synk att många äldre ”kreddiga” män försöker få unga tjejer att framstå som korkade , medan som samtidigt gärna bjuder in dom för att få mer trafik. Så Bianca är inte dummare än att don fattar det så klart.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Härligt att höra!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Åh vad sirligt att höra att din dotter mått så dåligt! Men också fint att on genom Bianca förstod allvaret och fick hjälp! Det är ju precis det Bianca ville när hon bestämde sig för att berätta om sin sjukdom! All kärlek till er hoppas att allt går åt rätt håll nu!

 • Lina skriver:

  Exakt VAD ser du den minsta likheten av charlotte perrellis barn och Benjamin ingrosso?

 • Joy skriver:

  Pernilla tar aldrig ansvar för något och är stolt över det vilket hon säger och visar. Punkt. En 50-åring utan någon som helst ambition att vars mer än ett litet litet barn omhändertagen av en massa vuxna som gör pengar på henne. Fine. Jag avskyr det för hon ger fördumningen legitimitet och inte nog med det – hon är stolt och kaxig över det. Och folk älskar det. Ok. Det är den värld vi har. Kräkreflex men bara att acceptera eller jobba mot.
  Bianca blir jag inte klok på men wv är definitivt inte bra för henne. Hon mår skit. Hon pressar sig själv att synas överallt och vi ser gång efter annan hur hon är avgrundsledsen över hur Benjamin favoriseras. Det finns så mycket undertryckta känslor under Pernillas fniss som jag tycker signalerar så mkt men B talar rätt ut.
  Jag tror P tycker det är underbart kul att hänga så mkt med sin dotter i wv frågan är hur det eg är tvärtom på riktigt då inte det görs synkar och intervjuas. Jag fattar ju om det är tomt i Lidingö villa men P har tusen saker hela tiden. Jag tycker P borde stoppat B från medverkan då hon brände ut sig – inte bara stoppa inspelningen några månader. Men eftersom jag också tror – för det är va p stolt berättar för mig i ord och bild varje vecka – att hon bara stoppar problem under mattan (de som bubblar under fnisset). Kanske har så skett här med. Britney Spears var ung då hon breakde. Ni vet hur det gick. B gick från att vara ingen till megastjärna på en natt. Jag tror det här är jättesvårt att hantera som ung och särskilt om man har problem sedan innan med sig själv och i familjen. Att då göra såpa på det och börja pressa sig till max utan att nån med ansvar ryter ifrån leder nog till det du beskriver.

 • Ulla-Bella skriver:

  Jag är såklart ledsen för att Bianca har drabbats av bulimin, men jag är väldigt tacksam för att hon delar med sig. Det var efter att ha lyssnat på Biancas sommarprogram som min dotter insåg sitt problem och sökte hjälp mot sin bulimi. Hon har i dag sökt och fått hjälp, men fy vilken resa! Att se sitt barn med den ångesten för att hon har kräkts eller ätit för mycket…. jag önskar inget hellre att hon blir frisk! Det är min högsta prioritet just nu.
  Tack för ett härligt program.

 • Sanna skriver:

  Hej! Visst är det bra att prata öppet om ätstörning och allt vad det innebär men tycker att det gått för långt nu. Jag undrar om verkligen Bianca vill eller ens förstår hur mycket privat om sig själv hon lämnar ut om sig själv. När jag såg henne så ledsen och upprörd över sina känslor gällande ätstörning tyckte jag så synd om henne. Hon är ju inte klar på långa vägar. Tror hon kommer ångra sig djupt en dag över allt hon fått blotta i Ww. Ätstörning, abort, uppbrott från pojkvän, barndomen och er skiljsmässa. Annie Lööv som drar i henne för att locka väljare. Hos Alex Schulman får hon sitta och svara på frågan hur hon gillar att bli slickad, i Breaking News sitte två herrar och ställer frågor Bianca inte har en susning av för att sedan skratta och förlöjliga henne.
  Tycker många utnyttjar Bianca naiva och frispråkiga sätt till hennes nackdel. Även om man gör en reality schow måste det ju finnas gränser för hur mycket man lämnar ut. Förstår inte hur du Pernilla kan tycka att det är okej. Ser du inte eller är showens tittarsiffror viktigast?

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Ett bra och viktigt avsnitt. Starkt av Bianca att prata om bulimin 💕

  Ha en fin helg
  Kram Sandra 🌺

 • Nettan skriver:

  Hej Pernilla! Som vanligt ett riktigt lyckopiller , Wahlgrens värld är såååå bra!! Var på MiNilla minglet i onsdags , trevligt🥂 men saknade dej…Ha de gott kram

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Fina du! Vad fint att vi kan få dig på bättre humör när livet inte alltid är på topp..! Stor kram och ta hand om dig, Maria!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ja, de är ju kusiner och Ingrosso-generna är starka! Precis som Wahlgrens-generna! 😉

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Hahaha, jag veeet! 😂🙈 Så jäkla snopet!!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Vad härligt att du gillade avsnittet ! Ett av mina absoluta favoritavsnitt genom alla säsonger faktiskt!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  👍👊🎈💥🙌🏼

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Viktigt att lyssna. Starkt av dig att berätta Bianca Ingrosso.

  Releases 2018-09-28 ”Identification” bra Benjamin Ingrosso.
  Lyssna https://open.spotify.com/artist/7jEEE187pVG6InOxn03oA5

  😉 Koppla av i helgen Pernilla…

 • Rosa skriver:

  Som vanligt en helt underbar timme tillsammans med er och så gripande och modigt av Bianca och varför hon gör detta så stort. Ni är fantastiska allihop, dina föräldrar, barn och du härliga Pernilla.
  Ha en skön fredag och helg.
  Kram Rosa

 • David skriver:

  Var riktigt roligt att ni kämpade med skylten. Och sen när ni kommer till arenan så får ni inte ta in den😂 Jobbigt!

 • Charlotte skriver:

  Oj oj så lik Benjamin är charlottes yngre kille. Man ser att generna slår igenom.

 • Maria Rundgren skriver:

  Hej!
  Det är oftast de negativa kommentarerna som syns mest!
  Men jag vill bara säga att ni, när jag mår dåligt (psykiskt) får ni mig alltid att må bättre 😊😊😊 Och vem vill inte ha en bästa kompis som Pernilla 😂😂😂 Bianca sei ”grande” un grande bacio😍😙😙

 • Pernillasworld skriver:

  Jag älskar wahlgrens värd så mycket. Jag tycker det är så bra att ni tar upp viktiga saker,som kan hjälpa andra.
  Alltså att ni inte bara visar att ni är perfekta. Ni är fantastiska glöm inte bort det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram