Wash the web


I stolt Samarbete med ACO

Ni mina bloggläsare har ju mer än några andra upplevt hur stämningen och jargången på nätet har förändrats de senaste åren.

Hur näthat, troll och elaka kommentarer flödar över på internet.

Det har ju även drabbat mig.  Och Bianca tappade till och med lusten att blogga på grund av alla bittra nättroll som bara är ute efter att trycka ner och såra.  Vuxen-mobbning bakom anonyma skärmar.   Till och med så långt ner som i Theos ålder förekommer det, har jag sett bland annat när han sänt live på Instagram och blivit kränkt av andra barn i samma ålder som försöker att spela tuffa – oftast under grupptryck.

Att vuxna nättroll tror sig vara osynliga ( vilket de inte är ) och skriver elakheter till mig som vuxen är en sak, men när barn skriver hot och elakheter till varandra får jag kalla kårar.

Vi måste lära våra barn att det INTE är ok!  Vi som vuxna måste vara bra förebilder och motverka mobbing i ALLA sammanhang!

Därför är jag extra stolt över mitt fortsätta samarbete med ACO , som nu även samarbetar med stiftelsen Friends!

Tillsammans med ACO och Friends går vi samman i kampanjen ”Wash the web” för att uppmärksamma mobbing och de kränkningar som förekommer på nätet.

Mellan 1/3 till 31/5 donerar ACO 2 kr per såld CaringShower Oil
 i Sverige – som är min absoluta favorit i duschen – direkt till Friends och deras viktiga arbete mot mobbning.

Wash the web är en viktig kampanj som för mig också är oerhört personlig eftersom jag och min familj varit utsatta för hat och mobbning på nätet.

Att skriva elaka kommentarer är aldrig okej. Att gömma sig bakom en  (eller flera) pseudonymer och anonymitet är fegt och oerhört småsint.  De elaka och kränkande kommentarerna på nätet behöver verkligen  ”tvättas bort”….

Just nu ger jag ALLA 25% rabatt på min favorit duscholja ;  ACO Caring shower Oil med koden ; PERNILLA 

Gäller fram till 11/3 eller så långt lagret räcker på apoteket.se. Den finns nu också som oparfymerad och i refill-format!

Nättrollen skulle kanske pröva ACO Caring shower Oil för att tvätta bort lite av sin bitterhet och hat…. 😉

22 reaktioner på “Wash the web”

 • Cecilia skriver:

  Bra att ni lyfter detta viktiga ämne. Ju fler desto bättre.

  Jag förstår mig inte på människor som är så bittra och sprider hot och hat på nätet. Ofta säger folk att om man är en offentlig person så får man ta hot och hat och att man ska finna sig i att få det.

  Det tycker inte jag. Det är vansinne om du frågar mig. Varför ska man behöva göra det? Om man tycker illa om någon kan man ha den åsikten för sig själv.
  Man är så tuff bakom skärmen, men man vågar inte säga det till någon på stan till exempel. Det är så tråkigt.
  Kram

 • jeja skriver:

  OM det bara hade gått att tvätta bort på dessa sjuka troll =) Go Ni är alla underbara ! Tack för ni förgyller mitt o mångas liv ! KRAM

 • Helen Eva skriver:

  Hej Pernilla!

  Tittade du på Trolljägarna när de sökte upp den kvinna som bla skriver elakheter till dig här? Hon som var 40,utan man och barn och bor med sin mamma.
  Hon hade ju även skrivit kränkningar till en cancersjuk kvinna och önskade hon skulle dö. De skulle polisanmäla henne men sorgligt nog så dog kvinnan innan de hann göra det. Lägre än så kan man ju inte sjunka. En sådan person har ju ingen empati överhuvudtaget.
  Det är riktigt skrämmande att ens liv går ut på att vara elak och bitter mot lyckliga människor som är nöjda med sitt liv.

 • Cilla skriver:

  Förstår ditt budskap Pernilla – men ’småsint’ betyder faktiskt snål/inte generös…..

  • lillajag skriver:

   Cilla läs om meningen : att gömma sig bakom… en gång till så kan du nog med se att Pernilla använder ordet småsint helt rätt. Skriv och läs den flera gånger om du har problem med läsförståelsen. Låt gärna någon annan läsa meningen för dig.

 • Ninni skriver:

  Skickar varma hälsningar till hela din familj, ingen ska behöva bli utsatt för näthat. Önskar dig och dina barn all lycka.

 • @wahlgren.ingrosso.fp skriver:

  Blir så glad av att höra det här Pernilla! Det är så himla tråkigt att många både barn och vuxna är med om näthat😰❤️

 • Camill skriver:

  Hejsan!
  Uppskattar sin blogg och Wahlgrens värld. En mysig stund varje torsdag kväll! Men duuuu vi missade dig i Göteborg… pga olika andra saker. Kommer du igen eller är det kört i Göteborg. Har ju förstått att du gillar vår stad så jag tycker du ska övertala ditt gäng att köra lite till!! Blir det en gång till? Jättekram från mig till dig! Lycka till med allt du gör! /camilla.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Nu har du tur! Vi kommer tillb till Göteborg och spelar på Draken även denna helg fred – sönd .
   Allt är dock utsålt UTOM på söndagens kvällsförest kl 19.00 Om du SKYNDAR dig och beställer bilj , så hinner du kanske få platser bredvid varann till vår absolut sista spelning i Göteborg! Hoppas du hinner och kan!

   • Camilla skriver:

    Tack!! Om det finns biljetter kvar så ses vi! Kollade länken men det verkar utsålt. Jag spanar ifall det lossar några biljetter. En annan gång ska jag vara i tid! Kram och hoppas du får en fin helg här!❤️

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    Åh, tyvärr hann även den sista showen bli utsåld nu…! :-(
    Kolla Borås?!

 • Åsa skriver:

  Håller med dig till fullo, vi får aldrig någonsin acceptera och tillåta någon form av mobbning och hat så är det bara.
  Kram <3

 • Lisa skriver:

  Näthat är oacceptabelt oavsett ålder!
  Däremot har du en jättefin tröja på dig!
  Var kommer den ifrån!?
  Tackar även för tipset Bellora i Götet! Ska pröva nästa vecka! 👍😀

 • Louise skriver:

  Gud vad ledsen jag blir när jag läser din text.
  Bianca – en målmedveten ung och omtänksam tjej, som människor (som inte ens känner henne) skriver så elaka saker. Speciellt när hon öppet berättat om sin sjukdom och vad de gjort med henne, och VARFÖR hon fått den. Att man då som vuxen kan fortsätta sparka på den som ligger (om du förstår mitt uttryck på rätt sätt) är vedervärdigt.

  Och ännu mer att lilla Theo får sådana påhopp. Ett oskyldigt och försvarslöst barn. Och att barn klara av att komma på att vara så elaka utan konsekvenser. Illa.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Det är tyvärr så att dessa nättroll är ju olyckliga själva och klarar inte av andras lycka eller framgång. Och för att nånstans må lite bättre trycker man er andra och försöker att medvetet såra och håna dom . Dessa troll har antagligen inte så mycket mer att göra i sina tråkiga liv än att sitta bakom sina skärmar och hata anonymt . Fegt och tragiskt .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram