Roslagsgatan 21

När jag, Julia och Annelie, som jobbar för Bag-all, började prata om att öppna en affär i Stockholm för ett år sedan hade vi egentligen ingen aning om hur det skulle gå till. Att starta en affärsverksamhet i Sverige är verkligen väldigt annorlunda från hur man gör i USA. (Jag ska snart skriva ett inlägg om saker som faktiskt är mycket bättre och enklare när man startar business i USA i förhållande till att göra det här i Sverige.)

Högst upp på vår lista var så klart att hitta en lokal.  Annelie och jag var i New York och Julia i Sverige, så det blev duktiga Julia som fick ro båten här i Sverige.

Här är Julia på stranden i Hamptons där vi hade Bag-all konferens förra året.

När jag öppnade Bag-all butiken i New York för 3.5 år sedan hade jag först tänkt att lokalen skulle vara kontor, lager och showroom i första hand. Och, tänkte jag, i bästa fall skulle vi sälja lite så att en del av hyran kunde täckas. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att det skulle komma tillräckligt mycket folk så att det skulle löna sig att ha en egen butik bara för mina tygpåsar. I början var det verkligen trögt ska erkännas. Vissa dagar sålde vi ingenting alls och jag var rejält nervös.

Kolla vad lite saker vi hade! Någonstans måste man börja!

Men så sakta, sakta hittade folk till butiken och efter ett par år fick vi varken plats med kontor eller lager i lokalen på Mott Street. Och idag, lyckligtvis, går det väldigt bra för butiken i New York. Vi finns med i olika länders guideböcker har vi fått höra och folk berättar om oss för sina vänner som hittar dit. Det är verkligen som ringar på vattnet.

Hur som helst, vi visste inte riktigt var vi skulle öppna den svenska Bag-all butiken. En sak var säker, vi skulle inte ha råd att vara någonstans i centrum. Det kostar väldigt mycket pengar att ta över affärslokalers kontrakt på centrala adresser började vi förstå. Så Julia titta på andra områden. Sibirien, som området där vår nya lokal ligger, visade sig vara supercharmigt och mycket mer prisvärt. Genom en mäklare hittade vi en lokal på Roslagsgatan 21 som varit jättefin antikaffär. Precis en sån där som jag älskar full av gamla fina möbler som väntar på nya hem.

Lokalen var verkligen perfekt på alla sätt. Lagom stor, med en källare som vi kan använda som lager. Ett trevligt kök man kan sitta och dricka kaffe i (vilket vi typ aldrig har tid med ;), fina spröjsade fönster som jag älskar och originaldetaljer.

Det första vi gjorde var att fixa golvet. Jag ville verkligen fixa samma känsla i den här lokalen som i butiken i New York. Tänkte att folk som kommer hit ska känna sig lite som de är på en minitur till New York.

 

Min supersnälla make Micke hjälpte till att lägga golvet! Något han aldrig gjort förut, men som han gjorde med den äran. Det blev så SÅÅÅ fint.

Julia målade väggar och tak!! Värsta proffset!

Väskor och påsar har satts upp på väggarna.

Och det har möblerats med auktions- och loppisfynd som jag berättat om tidigare här på bloggen.

Vi är fortfarande inte klara. Imorgon ska vi sätta upp lister med klämmor så folk kan plocka ner sina egna påsar. Lister ska upp längst golven och ännu mer möbler ska införskaffas. Men snart så… Någon gång i slutet av augusti kommer vi ha en liten invigning. Jag kommer meddela datum här på bloggen och ni är alla välkomna!

Som jag berättade tidigare här på bloggen åkte vi häromdagen ner till Åtvidaberg på släktträff. Min mammas sida av familjen kommer därifrån. Herrejösses vad fint det är i Åtvidaberg. Tydligen ligger det flera hundra sjöar i området.

Här är huset där min mormor föddes och växte upp. Min mammas kusin bor fortfarande i huset. Det är så himla kul att det finns kvar i familjen!

Här sitter min mormor på balkongräcket, bredvid pelargonen, tillsammans med sin mamma och pappa år 1917. Vi trodde knappt våra ögon när vi såg att kortet var daterat 1917!

Alltså exakt 100 år senare står vi på samma balkong. Min mamma i mitten med fina klänningen med hästar. Celeste längst till höger, min syster Stephanie lite bakom, sen jag, Cappi med mössa med öron, Viggo min systerson bakom. Bredvid honom står hans pappa Mats, i vitt min mammas kusin Lars. Skäggige mannen är min lillebror Rustan, bredvid honom står min mammas kusin Agneta, min morbror Micki, sen Lars sambo Barbara och längst till vänster står min syssling Eva.

Här är Rosenrummet där jag sov när jag var liten. Min syster påpekade att hon börjar förstå var jag fått min estetik ifrån… Mitt lantställe är olika mönstrade tapeter i varje rum!

Vi blev så förtjusta i det vackra slottet Adelsnäs!

Orangeriet i parken!

Staty i slottsparken.

Cappi matchade korna som går fritt på ägorna.

Vad sägs om den är solnedgången som kvällen i Åtvidaberg bjöd på? Helt idylliskt!

xx

Följ mig gärna på Instagram @bag_all och den svenska butiken på @bagallsweden eller mer privata bilder på @jenniferjansch

Här kan du kolla vår hemsida: bag-all.se och här kan du ladda ner min bok i pfd format: Drömfångaren eller köpa den här: Drömfångaren

 

 

10 reaktioner på “Roslagsgatan 21”

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Vilka otroligt fina kort du tagit! Javisst är det fint i Sverige, och har man bott utomlands ett tag, så uppskattar man det det ännu mer. Kram Birgitta

  • Jennifer Jansch skriver:

   Precis – det blir ommöjligt ännu finare när man varit borta en stund och man uppskattar det än mer ju äldre man blir tycker jag.
   xx

 • ninni skriver:

  Vilken handyman du har som fixade golvet så snyggt. Ser ut som lapptäcksmönster som jag är betagen i. Riktigt roligt med fotona på huset med 100 års mellanrum. Många människor som gått ut och in där tänker jag och bytt tankar och allehanda erfarenheter
  Siktar på att komma i slutet av augusti till din fina affär
  Lycka till i Stockholm med din briljanta idé.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Verkligen många människor som passerat revy i det där huset. Man önskar man kunde åka tillbaks i tiden och vara en fluga på väggen.
   Du är så välkommen till affären i augusti!
   xx

 • Lena skriver:

  Det är verkligen roligt att läsa din blogg. Inspirerande på alla sätt, både vad gäller att ta vara på vad vi har och en ödmjukhet till livet. Jag mår bra när jag har läst vad du har skrivit. Du meddelar väl datum för invigningen i god tid, så man kan lägga in det i planeringen? Lycka till med affären och sen med flytten!

 • Rosa skriver:

  Vilket fantastiskt hus och vilken historia, så underbart att ni har det kvar i familjen och så roligt med bilden på er 100 år senare.
  Din nya affär både lokal och inredning ser också helt fantastisk ut och så fint ni har gjort det, golvet är så vackert vilken duktig man du har, puh vilket jobb. Stort lycka till och jag är övertygad om den kommer att göra succé här också, ditt tänk är verkligen framtiden.
  Kram Rosa

 • Maria,kiruna skriver:

  Hej

  så fina bilder, har varit dålig på att kommentera men ska försöka lite
  bättre nu när sommarens resor nu är avklarade. Min farbror har
  bott i Åtvidaberg men jag har aldrig varit där ser mysig ut. Trevlig helg.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack Maria! Det betyder så mycket att få kommentarer!!
   Åtvidaberg är verkligen helt bedårande!!
   Hoppas du också hade en trevlig helg!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram