Spring break på Bali!

Barnen har haft Spring break, dvs ”vårlov”, från skolan de senaste två veckorna. Då har vi passat på att utforska Bali lite mer. Vi har hela tiden tänkt att nu när vi bor i Indonesien ska vi passa på att utforska landet, som består av 17 500 öar! Men så tuffar veckorna på och vi har inte alls hunnit se så mycket av Indonesien eller Bali för den delen. Så nu gjorde vi slag i saken och bestämde oss för att börja med Bali på den här lovet. Under den första veckan åkte vi norr ut på ön. Vi hade sedan länge lovat barnen att de skulle få åka upp till Botanical Gardens i Bedugul där det även ligger en Tree top park, dvs en äventyrsbana i trädtopparna.

Botanical Gardens ligger alltså norr ut på ön och uppe i bergen. Det gör att det är något svalare klimat där uppe.

Så här ser Trädtopps banan ut! Det finns flera banor att välja på och vissa är hela 20 meter över marken. Jag höll mig på mellannivån. Men inte tjejerna och Micke som dödsföraktande kastade sig med lianer mellan träden!

Kan ni se Margaux här? Ledtråd: det är inte hon nere till höger.

Man sitter så klart fast jättebra i olika karbinhakar, så det är ingen fara om man skulle råka tappa greppet. Fast även om man vet att det inte är någon fara så håller man fast sig som det gällde livet (vilket gav mig världens träningsvärk dagen efter).

Det här ser kanske lätt up på bild, men eftersom allting rör sig är det supervingligt. Som ni ser här har Celeste på sig en sele och handskar. Handskarna behövs verkligen kan jag tala om. Man håller fast sig i stålvajrar och klättrar i stora nät och slänger sig i lianer!

Den här parken rekommenderar jag verkligen alla som åker till Bali med barn att åka till. Så kul för alla åldrar, även mig och Micke!

I Botanical garden finns även blommor och träd så klart. Jag gillade speciellt deras kaktus växthus.

Micke i den ganska kända porten till Botanical gardens.

Vi fortsatte sedan till ett resort som också ligger uppe i bergen:

Det var alltså på Puri Lumbung Cottages som jag fotograferade alla bilder på fina blommor. (Obs hemsidan är inte speciellt bra.) Resortet sköts av hela byn och man märker verkligen att de är otroligt stolta över sitt ”mästerverk”. Det är ett hotell i traditionell Balinesisk stil. Rummen är fristående så kallade joglo hus.

Här är barnens rum sett från vårt hus.

Rummen var så fina inuti också!

 

Kolla utsikten och dörrarna!!

Tittut Cappi!

Vi fortsatte sen resan ner genom bergen till nord västra spetsen på Bali. Själva bilresan var så otroligt vacker med böljande berg och risfält i terasser på bergssluttningar. Norra delen av Bali är mycket mindre exploaterat och ganska folktomt, vilket är skön kontrast till västkusten där vi bor.

På den nordvästra spetsen av Bali finns ett naturreservat som heter  Taman National Park som är speciellt känd för att det finns hjortliknande djur med stora horn som bor där.

(Jag fick ingen bild på dem så den här bilden lånade jag från nätet).

I det naturreservatet finns det två resorts som man kan bo på. Det vi bodde på heter  The Menjangan och det här stället vill jag verkligen rekommendera. Det ligger på ett stort, stort landområde som man antingen kan cykla runt på (det finns Mountain bikes som man kan ta fritt tunt om på området) eller åka i deras supercoola safari buss/bil.

The Menjangan är också känt för Bali tower som är en runt byggnad i fyra våningar. Restaurangen ligger på andra våningen, på våning tre finns biljardbord och på våning fyra är det utkiksplats med fantastisk utsikt över nationalparken och omkringliggande öar.

Utsiktsplatsen!

Resortet har en egen härlig beach.

Där man också kan äta lunch och…

…passa på att göra ett photoshoot med en av våra nygamla väskor. Printet Plastic ain’t my bag har vi sedan tidigare, men modellen är ny och större med botten, kort och långt handtag/axelrem för att kunna funka att ta med till mataffären.

En liten ö, Menjangan, som ligger en halvtimmes båtfärd från resortet har Balis bästa snorkling enligt de som kan sånt. Vi hade världens tur som fick en hel båt för oss själva och en jätteduktig guide som snorklade med oss och visade oss spännande saker under vattnet som vi annars garanterat hade missat.

Snacka om fotogenique båt! Blå, blå vindar och vatten…

Här är stranden Menjangans strand sett från båten!

Och vi kunde så klart inte låta bli att ta några ”mood images” för Bag-all.

Jag berättar om vår resa till Balis södra udde, Uluwatu (där vi är just nu), i nästa inlägg!

Hoppas ni alla har en fantastisk påsk! Vi har inte mycket till påskstämning, men ska måla ägg när vi kommer hem imorgon.

xx

 

 

 

 

 

 

12 reaktioner på “Spring break på Bali!”

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Glad Påsk!
  Herregud så underbart ni har det, så mycket ni får se och vara med om. Underbart att sitta och titta på alla bilder, stor skillnad mot när jag tittar ut genom fönstret här, mulet och regnet hänger i luften och hela +1,4 grader.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Birgitta! Det glädjer mig att du uppskattar att titta på bilderna!!
   Hoppas att våren snart hittar till Sverige!!
   xx

 • Linda skriver:

  Glad Påsk Jennifer! Om än lite sent. . .
  Vilket härligt inlägg. Bilder på exotiska vackra platser och inredningsdetaljer som muntrar upp och inspirrar mig 😊.

 • Sofia skriver:

  Dina reseberättelser är alltid så intressanta att läsa. Blir ju riktigt sugen på att resa till Bali. Vilken årstid skulle du rekommendera att man reser dit (om man är en person som inte gillar när det är supervarmt)?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hmm, det är supervarmt året om. I o m att Bali ligger väldigt nära ekvatorn är vädret mer eller mindre samma året runt. Nov-Mars cirka är det regnsäsong. Jag tycker att det är härligt då eftersom det är aningens svalare då. Men vill man sola är det mer solsäkert andra tider på året. Ledsen om jag inte kan göra dig klokare.
   xx

   • Sofia skriver:

    Ja, fast nu har du ju gjort mig klokare 🙂 Tack för att du tar dig tid att svara på kommentarerna.

 • Annaminh skriver:

  Glad pask pa er!
  Amazing images as usual, looonging for a visit…
  I didn’t really understand the dimensions of the forest until I spotted Margaux… everything is enormous!
  We miss you!
  xoxo A&P

  • Jennifer Jansch skriver:

   Glad påsk till er i efterskott! Vi saknar er också!!! Härligt att bi har bestämt datum att ses i sommar. Längt!!
   xx

 • Anna Hollqvist skriver:

  Vilka underbara bilder! Tror vi sätter upp Bali på måste-listan över framtida resmål :-). Hälsa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram