Frågor om Bali!

Som utlovat kommer här de sista frågorna jag har fått om Bali här på bloggen och på Instagram.

Här ligger Celeste på Bining beach i Uluwatu.

Hej Åsa,

Kul att ni kunde följa i våra fotspår på Bali. Det tar ju en stund att hitta riktigt bra ställen.

Det där med ormar är verkligen ingen större fara. Har inte hört om en enda person som blivit biten!

 1. Jag har dessvärre inte koll på vilka yoga retreats som kan vara bra. Det enda jag vet någonting om är min man Mickes och min syster Antonias retreat som jag tror kommer bli helt fantastiskt! www.treattravel.com Det ska vara nära Umalas där vi bor, vilket också är nära havet, surfing och fantastiska resturanger!
 2. Min uppfattning är att temperaturen är mer eller mindre den samma året runt. Bali ligger ganska nära ekvatorn så vädret ändrar sig inte så mycket. Den stora skiftningen är regnperioden som är runt december/januari.
 3. Ja det finns bra fraktfirmor. Men jag vet inte om jag kan rekommendera att skicka möbler eftersom det i slutändan blir lika dyrt eller dyrare än att köpa dem här. Ett annat problem kan vara att de spricker i det torrare Svenska klimatet. Men om du hittar saker som du blir kär i och bara måste få med dig hem rekommenderar jag dig att fråga i affären där du handlar möblerna. De är vana att skeppa och jobbar tillsammans med olika fraktfirmor.

På promenad i ett av Balis fina vattenfall! Tips: åk tidigt eller sent till alla attraktioner. Mitt på dagen kommer stora turistbussar och sabbar alla photo ops haha

**

Här en fråga från Linda:

Tack för din fina blogg. Jag undrar en del om vilda djur. Eftersom många av husen jag sett är väldigt öppna undrar jag hur det funkar med olika djur. Allt från myror och andra kryp som lätt kan hitta in till något sött och även till lite mer läskiga saker som ormar eller spindlar. Inte något jag skulle vilja ha besök av i soffan eller sängen. Har ni fått något oväntat besök? 😉 Tack igen!

Hej Linda,

Vet du att man blir alldeles van. I början hoppade jag till för minsta ödla som kom in i huset, men nu märker jag dem knappt. I det huset vi bor i nu bor det även en liten grodfamilj. De är så gulliga. De bor under en soffa och skuttar runt på nätterna. Tyvärr såg min man Micke en av grodorna bli uppäta av en orm som också tagit sig in. Innan Micke hunnit få tag på den hann den ringla sig in under en golvlist. Han kollade upp vad det var för orm och det visade sig vara en risfälts orm som inte är farlig.

Spindlar har vi inte sett så många av. Myggor däremot kan det finnas gott om. Vi hade massor i vår trädgård. Det gick knappt att sitta ute på kvällen eftersom vi blev så myggbitna. Men nu har de försvunnit till 95% efter att vi anlitat ”The mosquito lady”, som även jobbar med myggsanering på Green school. Hennes team scannade av tomten och tog bort alla tänkbar kläckningsplatser för myggor. Visste ni att en mygga kan få 300!! ungar?

Cappi i poolen på beach klubben Como som ligger vid Echo beach.

Från Ingrid:

Hur är vädret i januari och februari? Är det värt att resa till Bali under den tiden?

Det kan mycket väl vara regnigt under den perioden. Man vet aldrig riktigt. Men om du vill vara mer säker på att det inte ska komma regn skull jag åka senare, mars/april/maj.

Tjejerna spelar kort i soffan i ett hus vi hyrt på Airbnb i Uluwatus Bining beach.

Från Maria

Hej! Hur är sjukvården i Bali? Vart är det tryggast att bo i Bali? Vilken period är det minst mygg? Gärna tips på fint reatreat där man kan bo med barn och där man erbjuder yogapass och god mat!! Kram M

Hej Maria,

Vi har som väl är inte behövt sjukvård på Bali. Margaux har fått tandställning av en tandläkare på Bali som är väldigt skicklig. Lokalerna han håller till i är supermoderna med all tänkbar utrustning. Men vad det gäller sjukhus etc vet jag tyvärr inte.

Myggor finns hela tiden är jag rädd.

Jag har aldrig varit på retreat på Bali så jag kan inte tipsa. Men som du såg ovan tror jag Mickes retreat kommer bli fantastiskt. Man kan absolut ta med sig barn dit. De har en fantastisk pool. Och det finns 3-4 yoga pass om dagen.

Margaux på en båt ute på havet norr om Bali!

**

Hej Jennifer, tack för en så fin och inspirerande blogg! Så bra kombo med miljö, familj, inredning och eget företagande.

Jag och min då 15 åriga dotter planerar att åka till Bali över jul och nyår och vara borta ca 3 veckor. Jag själv var på Bali för ca 18 år sedan så jag antar att mycket har ändrats sedan dess.

Tar tacksamt emot tips på var vi ska bo (och inte kanske ; ) och hur vi bäst upplever Bali. Visst är väl Bali ett säkert land för två kvinnor/tjejer att resa runt i på egen hand? Det vore underbart att bo några dagar på något vackert yoga inriktat ställe med. Tanken är att vi ska resa runt en del, även till öarna.

1000 tack på förhand om du skulle ha bra tips att dela med dig av!

Bästa hälsningar,

Jenny

Hej Jenny,

Det är inga som helst problem för två kvinnor att resa runt på Bali. Det kan jag verkligen inte tänka mig! Vi har aldrig sett någon uppföra sig illa mot kvinnor. Balineserna är ett väldigt fint och spirituellt folk!

Det man ska tänka på om man åker till Bali är att det är lite bökigt att ta sig runt. Främst med tanke på trafiken och att vägarna inte är de bästa. Om ni vill åka runt på ön kommer ni behöva hyra en driver med bil. Det går inte att åka kommunalt. Det är dock ett väldigt bra sätt att se många ställen.

Jag tycker att ni ska åka till Ubud och djungeln norr om Ubud. Där finns många häftiga hotell som jag vet erbjuder yoga. Du måste söka info online. Det finns verkligen massor. Om ni har möjlighet tycker jag att ni ska åka till Uluwatu också för att bada på de kritvita stränderna på södra kusten.

Canggu och Seminyak är också kul att se. Båda ställena ligger på västkusten och har många härliga restauranger.

Hoppas ni får en underbar resa!!

**

Hej då alla fina bloggläsare och stor tack för att ni följt mig den här gången! Det har varit underbart att få era glada tillrop och stöttande kommentarer. Det är otroligt när man inser hur bussiga och fina folk är!! Jag kommer sakna er!

Men om ni vill – följ mig gärna på Instagram och fortsätt kommentera där!

@jenniferjansch @bag_all  @bagallsweden @bagallaustralia @the_nine_things

 

26 reaktioner på “Frågor om Bali!”

 • Ingrid skriver:

  Tack så mycket för ditt svar❤️

 • AnnaK skriver:

  Tack för att du förgyllt bloggen. Kommer sakna dig. Du är en frisk fläkt i min vardag och väldigt inspirerande, tänker utanför boxen och en riktig doer med stort mod. Lycka till med allt!!

 • Yolanda skriver:

  Tack för inspirationen, tiden och energins du lagt ner på den här bloggen! Du kommer bli saknad!!
  xx

 • Malin skriver:

  Tack för den här tiden Jennifer och förhoppningsvis på återseende. Hade gärna läst mer om butiken i Australien. Ska in och handla en kattbag nästa gång jag går förbi din butik i sthm Utöka min redan stora bag-kollektion. 😊 Kram Från mig

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Malin! Du är så välkommen in i butiken i Stockholm! Jag kommer åka till Australien under hösten så jag kommer definitivt skriva mer om den på Instagram.
   Många kramar!
   Jennifer

 • Rosa skriver:

  Åh vad jag kommer att sakna dig och dina fantastiska inlägg och bilder, snyft, men jag får väl skaffa instagram helt enkelt allt för att få möjligheten att kommentera allt bra du skriver :).
  Har fått lära mig så mycket av dig, fått nya idéer, ser att saker och ting faktiskt kan gå och bli verklighet och så alla dessa vackra platser jag har fått ”besöka” tack vare dig, TACK finaste Jennifer för allt du har delat med dig av och Celestes fina inlägg så duktig.
  Samtidigt som jag är ledsen att du slutar skriva lika glad är jag att du har fullt upp med annat, att ditt företag går så bra att tiden liksom inte räcker till, så roligt och häftigt vilken tjej du är.
  Ha en fortsatt underbar sommar i Sverige tillsammans med din fina familj och stort GRATTIS i efterskott på er 20-åriga bröllopsdag.
  Nu är det att öppna ett instagram konto som gäller :).
  Stor kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Gulliga, fina Rosa! Tack för alla dina peppande och värmande kommentarer!! De är jag så tacksam för!!
   Jag tycker verkligen du ska skaffa instagram. Då får man en liten glimt av folks liv kontinuerligt. Man kan även följa konst-konton eller blom-konton eller vad man nu gillar.
   Många kramar till dig!
   xx
   Jen

 • Katarina Ellesson skriver:

  Hej Jennifer. Tycker din blogg är mycket bra, förstår att du lägger mycket tid på att få den så bra. Man måste ju välja vad man vill lägga tid på.
  Detta hör inte till ämnet: tycker det fint att du tar din vän Pernilla i försvar. Men jag förstår att folk reagerar på att hon använt n-ordet i sin blogg. Det har talats om i minst 30 år att det så fel att använda det, kan man inte förvänta sig att även Pernilla Wahlgren uppfattat det?

  • Malin skriver:

   Fullständigt obegripligt hur du och vissa andra kan missförstå hur n-ordet användes i podden. Säger man det i en mening att ja detta är Anna och hon är n-ordet ja då är det självklart inte ok men att hänvisa till att förr använde man det nu gör man det inte och ge exempel är något helt annat. Hur 17 kan det missuppfattas det är väl bra att man upplyser om det.

   • Jennifer Jansch skriver:

    Håller med dig helt och fullt! En sak vet jag med 100% säkerhet och det är att Pernilla inte är rasist för 5-öre och inte heller hade för avsikt att såra någon. Hon var helt oförberedd på den här reaktionen. Så om någon tagit illa vid sig var det verkligen inte hennes eller Sofias avsikt.
    xx

   • Katarina Ellesson skriver:

    Hej Malin! Tack för svar. Hur lätt som helst att inte säja det ordet, bara att låta bli. Hur svårt kan det vara?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Katarina,
   Det var i podden de kom in på att man FÖRR i världen använde dessa uttryck och att DÅ visst man inte bättre. De pratade om dessa ord historiskt och ingen av dem skulle använda dem IDAG om någon person. Det kan jag garantera dig!
   xx

   • Katarina Ellesson skriver:

    Hej Jennifer! Tack för svar. Jag tror dig; Pernilla och Sofia är inte rasister. Och nu har Pernilla skrivit att de saknade kunskap om att ordet överhuvudtaget inte ska användas. Och nu har hon kunskap och det är bra. På något sätt har jag haft den kunskapen länge.

  • Katarina Ellesson skriver:

   Podd, ska det vara.

 • Malin skriver:

  Katarina, var står det någonstans att man inte får använda n-ordet ens i historisk referens? Var har du hittat den informationen ursprungligen? Eftersom det är så allmänt känt enligt dig och vi andra tydligen har missat det så blir man onekligen nyfiken.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Precis – man undrar… Och i förlängningen undrar man också hur det blir om det är otillåtet att ens nämna vissa saker/ord från förr?! Är det önskvärt? I så fall vad ska hindra historien från att upprepa sig?
   xx

 • Fika skriver:

  Kommer att sakna dej här på bloggen! 😉
  Kram från mej,

 • Pernilla skriver:

  TACK fina älskade Jennifer för att du har bloggat här hos mig! Tack för alla vackra bilder och vi har fått följe med dig och familjen på era äventyr! Lycka till nu med nya huset på Bali!

 • Jesper skriver:

  Hej,

  Karin Tydén skildrade hennes resa till Bali på min sida. Här finner du tips om mat, yoga och healers: https://www.thinkingoftravel.com/tag/karin/

 • a skriver:

  Apostlagärningarna 16:31, 1 Korinthierbrevet 15:1-8, 1 Petrusbrevet 1:17-21, Uppenbarelseboken 22:18-19

 • Mimmi skriver:

  Hej
  Undrar mer hur mycket regn och när regnar det under december/januari. Är det skur/skurar under lång tid ?

 • Filippa skriver:

  Kan du inte börja blogga igen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram