Allt är mitt fel!

Häromdagen postade jag den här bilden på Instagram:

Några av kommentarerna på bilden var ”det där hade jag aldrig klarat av” eller ”och det är precis där och då som jag skulle vrålat som Emils pappa” haha

Visst, det är barnen som stökat till, men det bara att inse: det är jag som är orsaken. Får göra som de gör på AA: ”Hej jag heter Jennifer och jag är sjukligt stökig av mig”.

I hela mitt liv har jag haft otroligt svårt att koncentrera mig på städning. Jag börjar i ett hörn, sen blir jag distraherad av någonting jag hittar, eller så kommer ett mess, eller så dyker det upp något annat som jag istället sätter igång med. Jag inser att det beror på att jag tycker att städning är så fruktansvärt tråkigt och att jag därför hellre lägger tiden på andra saker.

Jag är inte heller nämnvärt störd av stök. Till exempel har jag inga problem att se barnens rum i tillståndet ovan. Det enda jag har emot när det är så där stökigt är att jag märker att de själva inte vill leka där inne. Därför säger jag till dem att städa med jämna mellanrum. Vad gör tjejerna då? Jo, de städar i två minuter sen blir de distraherade och börjar leka istället. Låter det bekant?

Alla tre tjejerna har ärvt den här lite dåliga egenskapen av mig. Och det är otroligt svårt att säga till barnen att de ska hålla sina rum städade när jag själv har mina prylar överallt. Min stackars man Micke är den som är mest städig i familjen, men det är så klart svårt att vara en mot fyra stökisar.

För att få ordning här på torpet i sommar har vi bestämt oss för att ge barnen som betalt sommarjobb att städa och rensa ut vissa områden i huset.

Häromdagen tog Celeste och hennes kompis Anna Rebecka tag i skafferiet. Det var som att göra en arkeologisk utgrävning. Längst fram stod saker från förra sommaren. Men ju längre bak de kom ju äldre blev sakerna. De hittade något med utgångsdatum från 2003 allra längst in. 😱

Kolla vad fint det blev!!

Allt detta rensande har varit bra av flera anledningar, det blev inte bara blivit fint utan de hittade massor av saker att sälja på Bakluckeloppisen här i Gnesta igår.

Världens absolut bästa uppfinning! Ni vet uttrycket: One mans trash is another mans treasure. Återanvändning på bästa sätt! Man får betalt för de gamla prylarna. Vem vet, köparna kanske kan sälja sakerna i sin tur sen.

Det är verkligen inte bara skit på bakluckeloppisar kan jag tala om!

Tjejerna får hjälp av pappa att sätta upp bordet.

De jobbade hårt på att göra en fin display på bordet. Kanske har de lärt sig ett och annat från butiken i New York!

Tre nöjda tjejer.

So far so good.

Men vad SKÅDAR mitt norra öga?

Micke med händerna fulla av NYA saker!! Vi som skulle bli AV med prylar. Här köper han en Skeppshulstekpannat i gjutjärn 250 spänn, en spade (att använda till pizzabakning i vår nyfunna brödugn)…

…en vas för 60 kr…

…en vet inte vad kanske askkopp – sååå fin…

Men vem är jag att säga något?! Jag hittade ett gäng saker jag med.

Man är ju ingen riktig bag-lady om man inte köper en tygpåse vid alla givna tillfällen! Eller vad sägs om den här UNDERBARA tvättpåsen?

Och detta fina zink kar fyndade jag för 400 kr:

Perfekt att ha familjens badkläder i!

Och denna bonad, 40 kr, (som jag till mitt försvar har en plats för här i huset – får visa senare).

Av någon underlig anledning kände jag att denna bonad talade just till mig:

Tjejerna drog in runt 500kr som de delade på – och Micke och jag spenderade dubbelt så mycket! haha

Vi tog igen oss med en härlig middag utomhus efter.

Sen från det ena till det andra är jag med i Svensk Damtidning denna vecka om ni vill kika i den!

xx

 

 

 

 

 

20 reaktioner på “Allt är mitt fel!”

 • Nike skriver:

  Jag är så imponerad av människor som börjar på noll och skapar. Utan kontakter med bara ett jävla anamma. Steve Jobs är ett helt underbart exempel. Grymt jobbat. Jag har själv haft det lite förspänt innan jag blev egen och det har verkligen gått dåligt bitvis men nu ser det mycket bra ut. Kommer aldrig jobba för nån igen. Älskar det här livet då man gör det man älskar.
  Ang stöket så är vi olika. Stök stör mitt sinne då jag ska arbeta eller koppla av. Funkar inte.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Nike! Visst är det skönt att sätta sin egen agenda! Väl värt slitet tycker jag.
   Jag vet att jag tillhör en minoritet vad det gäller stöket haha
   xx

 • x skriver:

  Stökigt? Då har du inte sett min lägenhet .-) Nä, jag har det också tidvis rätt stökigt, men när det blir FÖR stökigt då går det inte längre. Då knackar ”städdjävulen” i mig på, och gör rent hus.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Samma här – är periodare så till vida att jag ibland får jordens ryck och kör storstädning!
   xx

 • Cathrine skriver:

  Jennifer, jag håller med dig, tycker också det
  är ”sjuuuukt” tråkigt att städa, gör hellre något
  jag är bra på! Därför har jag de senaste åren
  anlitat RUT!!! Jag älskar att ha det rent och snyggt, vilket hon hjälper till med! Tack vare den förra regeringen som införde RUT är det också relativt billigt, tack för det 👍👏😀

  • Nike skriver:

   Framförallt för det svarta jobb vita och bidrar till arbetsmarknaden.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Mycket bra alternativ verkligen! Alla arbetstillfällen som man kan ge till andra är verkligen toppen! Jag tror att man mår mycket bättre om man arbetar för pengarna än om man bara får dem.
   xx

 • Maria skriver:

  Tokcharmigt! Alla kategorier! Älskar! 13-17 sep kommer vi medverka på Affordable Art Fair i NY (jag ”jobbar”/leker stämmer bättre 😀 med konstnärinnan Viktoria Hallenius) och kollar in Airbnb etc just nu…har du något tips om boende kanske? The Metropolitan Pavilion, NY 10011 är adressen… Tack, kram och njut av allt!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack!!
   Oj har ingen koll alls på Airbnb. Kan vara jättebar eller en helmiss har jag hört från folk. Hotell är säkerligen säkrare, men så klart dyrare.
   xx

 • Rosa skriver:

  Själv är jag åt det andra hållet, om hallmattan ligger lite snett när jag stänger dörren på morgnarna kan jag komma på mig själv att gå tillbaks och rätta till den!! ”sova med fiende” varning? ha ha. Mycket plockande blir det och nog för att sonen har kläder på golvet, fullt med saker på skrivbordet så kan han efter att ha besökt någon komma hem och säga att det är så skönt här när det är ordning på sakerna 😉. Bra förtjänst för tjejerna och inköp för er två ha ha och ”vad skådar mitt..” underbart du är för härlig och vilka fantastiska historier du berättar.
  Kram Rosa

 • Mariamaria skriver:

  Stökigt men charmigt! Städning är så tråkigt att klockorna stannar. Tar ett ryck då och då men blir sällan helt klar utan avbryter för något roligare. I höst blir det RUT för egentligen vill jag ha det städat omkring mig haha!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Kan man betala någon för att göra det och samtidigt ge en annan person sysselsättning är det väl helt fantastiskt!!
   xx

 • Pia skriver:

  Vad skönt att se att någon är precis likadan som vi i vår familj. Det finns ju så mycket roligare eller mer avkopplande saker att göra än att städa. 😃 Det blir ofta mer avslappnat i ett stökigt hem. Följ brukar trivas bra hos oss.
  Kramar till er 💕

  • Jennifer Jansch skriver:

   Sååå många roligare saker än att städa finns det! Faktum är att det allra mesta är roligare om man tänker på saken… haha
   xx

 • I mitt huvud skriver:

  Vilket mysigt hus ni har, och så kul med loppis! Både att sälja och att fynda själv! Det är sommar, på nåt sätt!

 • Maggie skriver:

  Dina blogginlägg är verkligen så inspirerande och härliga. Ert hus i Gnesta (?) är helt underbart och skönt stökigt på ett charmigt sätt. Det där med at städa skafferiet skulle nog många av oss behöva göra lite oftare. Det är så tråkigt men blir så fint efteråt. Kul med loppis och så kul att tjejerna drog in lite pengar…nu när föräldrarna spenderade dem istället 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram