Frågor till Jennifer

Att blogga är både kul och ganska jobbigt. Det som är kul är den underbara feedbacken som jag får bland kommentarerna och det är en fantastisk möjlighet att prata om saker som jag tycker är viktigt. Bloggen är  ett fönster till omvärlden för mig.

Det som är jobbigt är att det tar mycket tid, något som jag inte har så mycket av med tre barn och ett företag som växer för varje dag. Folk som jag pratar med om bloggen säger, men varför gör du inte kortare inlägg med färre bilder så att det inte tar så mycket tid? Men jag har märkt att jag helt enkelt inte kan det. När jag sätter igång något, så som att skriva ett inlägg, kan jag inte sluta förrän jag är helt nöjd med både bilder och text.

Och en annan sak som kan vara jobbig med bloggen är att komma på ämnen att skriva om. Så nu, kära läsare, ber jag er om hjälp! Föreslå ämnen jag kan skriva om och ställ frågor i kommentarerna. Vad vill ni läsa om? Jag är ju ganska duktig på business till exempel, är det något ni vill veta om det? Jag startade mitt företag i mitt vardagsrum med väldigt lite pengar och idag säljer vi i 26 länder och på alla kontinenter (utom Antarktis). Ja, vi säljer till och med i Afrika, vilket jag är superglad för!

Häromdagen fick jag tre frågor av Charlotte Raboff som har superfina sajten hoteladdict.se om mina erfarenheter av hotell och Airbnb. Se nedan om ni är nyfikna på min värsta hotellerfarenhet!

3 FRÅGOR TILL JENNIFER JANSCH

Pool
© Image Courtesy AirBnb

Jennifer Jansch

Jennifer Jansch är entreprenören som startade Bag-all för några år och arbetar med konceptet att återanvända. Bag-all säljer super pratiska tygpåsar som du kan använda för att packa ner allt möjligt. Påsarna kommer med fina illustrationer och idag finns det över 100 olika tryck –  www.bag-all.com
Jennifer har också skrivit en bok – Drömfångaren, som handlar om hennes inspirerande resa med sitt företag Bag-all som hon startade med två tomma händer från sitt vardagsrum i New York. Hon flyttade tillsammans med man och tre döttrar till Bali, Indonesien, i september.

Nämn ett favorithotell eller AirBnb boende
Eftersom vi bor i Ubud, som ligger mitt på Bali, åker vi ner till kusten nästan varje helg. Där är det främst två städer vi brukar åka till Canggu och Seminyak. Jag brukar boka olika Airbnb varje gång eftersom jag tycker att det är kul att kolla in hur husen är inredda och arkitekturen. Jag brukar alltid boka hus som jag tycker ser ut att ha fin inredning, då brukar nämligen resten av huset också vara fint. Folk som bryr sig om inredningen bryr sig i allmänhet om att hålla huset i övrigt i fint skick..

Vad är det första du gör i ett hotellrum eller i ditt AirBnb boende?
När vi bor på Airbnb springer jag runt och kollar alla sovrummen och bor vi på hotell öppnar jag dörren till badrummet först och sen testar jag sängen.

Har du haft någon riktig dålig hotellupplevelse?
Jag har bott väldigt mycket på hotell så jag har lärt mig att man direkt ska klaga om man får ett dåligt rum. 9.5 gånger av 10 så flyttar de en till ett annat rum.
Det värsta jag varit med om på ett hotell var i Indien, i Varanasi, där en mus sprang tvärs över mig mitt i natten. På morgonen såg jag även att musen gnagt ett hål i en av mina collegetröjor. Har tröjan kvar, haha.

Jennifer Jansch
Jag i soffan i ett Aribnb hus i Canggu, Bali

Airbnb Bali

Bilderna här är från ett Airbnb hus i Canggu som jag ännu inte bott på, men som vi bokat i december. Gissa om jag är laddad?! Jag ÄLSKAR stajlen!
© Image Courtesy AirBnb
Airbnb Bali
© Image Courtesy AirBnb
Airbnb Bali
© Image Courtesy AirBnb
Sofa Bali
© Image Courtesy AirBnb

xx

30 reaktioner på “Frågor till Jennifer”

 • Linn M skriver:

  Hej Jennifer!
  Då jag själv har barn i samma ålder som du så skulle det vara kul att höra hur det är med fritidsaktiviteter, nya kompisar, om kan de åka till ”stan” själva, finns det uteställen mm? Inlägget där du ”intervjuade” dina barn var jätteintressant tycker jag och även mina barn 🙂
  Sen är det alltid intressant att höra om ditt miljötänk, det är väldigt inspirerande!
  Hälsningar Linn

 • Mia Tjärnlund skriver:

  Hej Jennifer,
  Jag har nyligen hittat din blogg och tycker jättemycket om att läsa både om din business och er resa som familj. Tack för att du delar med dig!
  Här kommer en fråga som rör business-biten. Jag skulle älska om du ville dela med dig av dina bästa tips kring hur man som nystartat, litet varumärke på bästa sätt tar kontakt med och säljer in sig till återförsäljare. Både butiker och online. Det hade varit superintressant!
  hälsar Mia

 • Linda skriver:

  Du har ju redan delat med dig av helt fantastiska naturbilder, men det skulle vara kul med ett blominlägg som du nämnde tidigare. Olika exotiska växter du ser på Bali 🌸 och även djur? (Dock inte ormar 😉).
  Kanske lite bakgrundshistoria om dig själv 😊, du har ju bott mycket utomlands, så bilder och berättelser från dina upplevelser bakåt i tiden kan vara kul att få ta del av.

 • Cecilia Engdahl skriver:

  Hej Jennifer!
  Jag älskar din blogg..kombinationen av lite lyx och flärd, men med fokus på hållbarheten. Precis i min smak. Jag älskar inredning och planlösningar..är ett hemnetfreak, så jag är nyfiken på ert hus. Jag vet att du visat foton på det tidigare, men du kanske vill visa några ytterligare bilder? Är nyfiken på hur man löst det där med att ni inte har väggar i vardagsrum / kök….etc…tycker det låter lite läskigt, med tanke på ormar och dylikt.
  Och så läser jag gärna mer om hur man går till väga när man startar ett företag.

  Hoppas du orkar och hinner fortsätta ditt bloggande!
  / Cilla

 • Anna K skriver:

  Hej
  Kul att följa sig här på bloggen. Jag har flera gånger funderat på att starta eget. Men hur jag än räknar får jag inte ngn lönsamhet som jag kan se det… och jag funderar på alla som har fik och små affärer och undrar hur i hela friden det går ihop… hur kan man betala hyra och flera personal genom att sälja kaffe och kakor..hur många kaffe måste man inte sälja liksom?? Och hur får du lönsamhet genom att sälja påsar, det förstår jag inte heller, missförstå mig inte, de är jättesnygga…men hur många påsar måste du inte sälja gör att betala personal och hyra i nu två städer plus att det ska räcka till dig också…
  Imponerad.
  Kram

 • Åsa skriver:

  Hej,
  Trevlig blogg. Bali, Lombok, Giliöarna, Bangkok och Singapore var min första långresa 95 och Bali och Giliöarna står fortfarande högst på listan över fantastiska platser. Hur kom det sig att ni bosatte er i Ubud? Var det att skolan var där? Har ni snorklat på norra sidan? Helt fantastiskt. Kompisar som dyker som var med som även dyker höll med om att snorklingen var fantastiskt.
  Ha det så bra, Åsa

 • Inger Andersson skriver:

  Kan inte nog läsa dina blogginlägg, de är så fängslande och du delar med dig på ett lättfattligt sätt!
  Så intressant! Beundransvärt.
  Min undran, eller vad jag skulle att du skrev om är vad ni fixar för mat, hur och vad ni äter.
  Affärer och annat vardagligt.
  Ha det bra!

 • Susanne skriver:

  Tycker om allt du skriver😊😊Vore intressant att veta vad det kostar att leva där, mat, hyra, el, kläder osv.
  Stor kram🤗

 • Marie skriver:

  Ja detta med blogga, komma på ämnen, ha tiden mm är inte alltid lätt 😉 Har startat en ny blogg precis men denna gång tror jag, jag kommer blogga mer frekvent då det är en fotoblogg så mest foto liten text det borde jag klara av uppdatera ofta då det blir man fotar lite varje dag nästan. Plus tänkte även fotoblogga om mina resor jag gjort, kommer göra 🙂

  När man lämnar sverige för flytta till annat land, vad bör man tänka på, vara förberedd på mm? Är extremt sugen på hitta jobb i Polen och flytta dit. Totalt kärat ned mig i Warzawa 🙂

 • Jessan skriver:

  Hej kul att läsa din pod. Har en son som thai boxas på en ö i Thailand och vi ska dit hälsa på hela familjen. Såg ni var i Bangkok nyligen. Tips på AirBnb där?

  Hade Mickes mor Margita dom lärare och var väninna med Jannike. Man dog när hennes storebrorsor var hemma! Så snygga! Var träffades ni?

  Lycka till med businessen vi har alla din kudde på flyget, kan inte flyga utan den!

 • Magdalena skriver:

  Kul att läsa om dina erfarenheter av AirBnB! Funderar på hur AirBnB funkar i NY? Har du några tips/råd/”dos and donts”? Har du några erfarenheter där det inte funkat och man blir stående utan boende?

 • Petra Nilsson skriver:

  Hej! Jag tycker det är härligt och intressant att läsa dina långa fina inlägg men jag hade även tyckt det var kul att läsa lite kortare om er vardag, bara lite enkelt vad ni gjorde den dagen eller åt till middag. Och kanske även ett inlägg med bara fina naturbilder och inte så mycket text, bilderna talar för sig själv! Du har en väldigt fin blogg som jag absolut kommer fortsätta att läsa!
  Trevlig helg! Kram

 • Anneli skriver:

  Jag skulle gärna vilja veta hur du först kom i kontakt med dina barns nuvarande skola? Vad har Micke för sysselsättning nu på Bali? Hur länge får ni stanna i Indonesien? När jag var där var det bara tre månader i taget men det kanske har ändrats? Umgås ni med några andra svenskar? Nya vänner? Berätta gärna mer om hur försäljningen i andra länder går till. Internet shopping? Pop up butiker? Vart gör du affärsresor? Och hur ofta? Du pratade om att du skulle hamna näramre Asien där tillverkningen sker och du får gärna berätta mer om det.

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Ni har ju bott utomlands ganska länge och jobbat där, jag undrar hur ni tänker kring pensionen? Hur fungerar då allting kring pension när man jobbat utomlands? Sparar man ihop till sin pension precis som man gör vid arbete hemma i Sverige?

  Eftersom ni har eget företag måste ni ju betala in skatt, men hur fungerar det på Bali nu t.ex? Måste ni ha arbetstillstånd där?
  Det finns ju massor av frågor och mycket man ska tänka på när man ska bo och arbeta utomlands.

  Tänker ni fortfarande bo utomlands när ni är pensionärer eller flyttar ni hem till Sverige då? Kram

 • Susanne Johansson skriver:

  Hej
  Jättekul att läsa om Bali, var o tittade på Green Village förra året, fantastiskt. Åker igen till Bali i slutet på dec, för
  6:e gången. Blir nyfiken på villan i Canggu, som är på bilden. Vad heter den och hur bokar man ?

 • Lena skriver:

  Hej, längtar efter ett blominlägg! Den rosa näckrosen (?) från förra inlägget var helt magisk. Du är så duktig på att fotografera, så jag kan tänka mig att varje blombild blir en njutning. Tack för trevlig blogg, som jag alltid läser med ett leende på läpparna!

 • OMG skriver:

  Hej Jennifer!

  Jag känner er inte men man får en så ärlig och fin bild av dig, Micke + barnen.

  Skriv kort om minnen från din firma, om du haft sömnlösa nätter efter en affär, händelser, om ni haft hemlängtan, maten i andra länder och framtida drömmar.

  Har du haft annan firma innan, hur gick den i så fall?
  Hur träffades Micke och du?

  Ha det gott!

 • U skriver:

  Tycker inte det behöver vara speciella ämnen utan bara hur er vardag är, som en dagbok.
  Hur går det nu med vulkanutbrottet? Har ni blivit drabbade?
  //

 • X skriver:

  Ja, jag läste också om vulkanen. Hur ser det ut? Hur påverkas ni?

  https://www.dn.se/nyheter/varlden/vulkan-pa-bali-mullrar-igen/

 • Rosa skriver:

  Alltid lika rolig och intressant att läsa dina inlägg som jag tycker är helt fantastiska både när det gäller text / innehåll och bilder och jag är så glad att du gör det.
  Trots att jag har läst allt du har skrivit så kommer jag inte helt ihåg om du har berättat hur det kom sig att du flyttade till USA första gången, hade du jobb innan, studier eller reste du runt och sedan stannade kvar och hur ni sedan kom på att flytta dit med era flickor, något jag är så imponerad av, att ta chansen och våga leva sin dröm go for it, precis som man ska göra.
  Ha en fortsatt härlig söndag och ännu en gång TACK för alla underbar inlägg Jennifer.
  Kram Rosa

 • Marie skriver:

  Tack för en fin blogg!Gillar att läsa om er vardag på Bali,är ju lite skillnad från här i Skåne..:)Tycker du har en bra mix med jobb,resor,mode och inredning.Personligen tröttnar jag aldrig på tips på boende så gärna mer av dina airbnb-erfarenheter och olika hotell.Drömmer ju om New york men vill ej bo på något stort hotell-komplex (hatar att åka hiss..)
  Kram fr ett kallt Sverige

 • ninni skriver:

  Hör om vulkanutbrottet på Bali. Tänker så på er.
  Varm kram

 • Anne skriver:

  Hej fina J. Såg precis på nyheterna om vulkanen som vaknar !! Bor ni långt ifrån.? Stackars alla djur o människor😢😢😢

 • Sofia skriver:

  Om det är möjligt vore det roligt att få några ’porträtt’ då och då på lokalbefolkningen. Kanske utformat som en kort intervju. Det kan vara barn, medelålders, gamla, yrkesarbetande eller hemmavarande, och om hur deras liv/vardag ser ut och vilka eventuella svårigheter och drömmar de har….

  Måste också inflika att jag upplever att allt du skriver känns intressant och genomtänkt. Det märks att du lägger in en hel del av din energi i inläggen, så det är förståeligt om du känner att det emellanåt blir ett för stort ’sidoprojekt’ till allt annat som du o familjen har omkring er. Men det vore jätteroligt om du känner att du vill och orkar fortsätta blogga. Du är uppskattad! 🙂

  Kram från Sverige ❄️

 • Rosa skriver:

  Hörde om vulkanen, evakuering och stängda flygplatser, hoppas ni har det bra och är på en säker plats 🙏.
  Kram Rosa

 • Mia skriver:

  Hoppas att ni är ok och safe!

 • Lina skriver:

  Hej Jennifer, min mamma tipsade om din blogg. När hon nämner hur en familj bryter upp sin vardag och sina rutiner känns det som en människa att kunna bli inspirerad av. Om jag skulle få välja ett ämne, som är ganska brett så skulle jag vilja veta hur du skulle guida mig till framgång i livet, både kärlek, vänner, bussnies osv. Jag är 24 år och står med hela världen framför mig, det är spännande men också väldigt läskigt, vilken väg ska man ta och alla hinder på vägen. Vad skulle du vilja framhäva till oss i den yngre generationerna i dess vägval i livet och det som kommer vänta igenom, hur kommer man kommer över dessa kärlekssvek, när ska man lyssna på magkänslan osv. Som sagt det är brett och väldigt fritt tolkad vad som anses vara tips i livet. Du känna som en människa som skulle kunna guida en igenom livet, i allafll igenom din blogg, garanterat i verkligheten också.

  Fortsätt bryta rutiner och lämna tryggheten, det är så man växer har jag hört ? 😉

 • Jennifer Jansch skriver:

  Hej alla! Jag kommer svara på alla era frågor i olika kommande inlägg så ”hang in there” svar kommer ! Tack för engagemanget! ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram