Dags att beställa din framtid!

 

Har man företag som jag vet man att vid nyår är det dags att göra bokslut. Man tittar tillbaks på året som gått och man blickar framåt mot det nya året. Jag är inte mycket för nyårslöften, men att göra något slags bokslut för sig själv tycker jag är en bra idé. Det är så lätt at bara låta dagarna tuffa på utan att reflektera över det stora hela: hur går mitt liv? Hur gick förra året? Har jag gjort de saker jag föresatt mig? Och, viktigast av allt: vad önskar jag mig inför det nya året?

Egentligen när man tänker på saken, varför skulle jag personligen vara mindre viktig än mitt företag? Varför skulle jag inte ge mig själv den tiden som jag lägger ner på att tänka på hur vi ska utveckla Bag-all? Hur ska jag utveckla mig och vad önskar jag mig?

De som har läst min bok, Drömfångaren, vet att jag tycker att det absolut bästa sättet att få saker att hända är att först skriva ner dem. Jag har en bok som jag har haft sedan innan jag startade Bag-all där jag skriver ner saker och ting jag önskar mig och vill ska hända. Det är allt från stor till smått. Det här gör jag lite när som under året när jag kommer att tänka på det. Men runt nyår är en bra tid att påminna sig själv om att det kanske är dags igen.

Min bok där jag skriver ner saker har nästan gått från önskelista till ”beställnings-lista”. När jag tittar tillbaks i boken har nämligen nästan allt hänt, i alla fall 75-80% av det jag önskat mig i boken har blivit verklighet.

Jag har skrivit så smått vansinniga saker i boken som att ”Vi vinner Greencard lottery”, (det är alltså ett lotteri där man kan vinna arbets- och uppehållstillstånd i USA). När jag skrev det tänkte jag att det här är så orimligt, eftersom de jag känner och känner till som vunnit har varit högutbildade singlar. Aldrig någonsin har jag hört om att någon med man och tre barn vinner, vilket betyder att det är fem Green cards som ska delas ut istället för ett. Men jag tänkte skitsamma, jag skriver det i boken eftersom det är det jag vill. Och så vad hände? Jo, jag vann Green card senare det året och hela familjen inklusive jag fick arbets- och uppehållstillstånd i USA.

Jag har skrivit ner nästan allt som har hänt med Bag-all i boken, så som ”Jag hittar fantastisk personal” och ”Jag hittar en jättebra butikslokal i Nolita”, ”vi öppnar Bag-all butik i Stockholm”, bland annat.

Jag började med den här boken efter att ha tittat på Oprah Winfreys Super Soul Sunday, läst hennes böcker och många av de böcker hon rekommenderat. Det jag först fastnade för var hennes budskap om tacksamhet, gratefulness. Genom att fokusera på vad man är tacksam för snarare än vad man tycker att man har brist på blir man automatiskt en magnet som drar till sig mer positiva saker. Man ska komma ihåg att det här inte är någonting som händer över en natt. Men om man börjar skriva ner, eller prata om, vad man är tacksam för under en längre period börjar man märka en skillnad i sitt eget liv.

Samma sak är det alltså när det gäller att skriva ner det man önskar sig eller visioner för sitt eget liv. När man gör det ska man absolut inte begränsa sig själv och tänka, men det här är orealistiskt eller hur ska det här gå till. Man behöver inte oroa sig för hur det ska gå till. Hade jag begränsat mig när jag skrev ner saker i min bok hade hälften av det som står där inte stått där.

Det är också bra om man skriver ner det man vill ha som att det är ett faktum redan, det vill säga att man formulerar sig: Jag hittar fantastisk personal, istället för: Jag önskar mig fantastisk personal.

Som sagt har 20-25% av det som står i boken inte hänt. Men när jag går tillbaks och tittar på vad jag önskat mig som inte inträffat känner jag att just det behövde jag faktiskt inte ändå.

Så om du inte redan gjort det, sätt dig ner och fundera på hur du vill att din framtid ska se ut och skriv din beställnings-lista!

Här följer lite bilder från våra sista dagar i Australien.

I Manly hyrde vi en lägenhet som påminde jättemycket om en gamla New York-lägenhet.

Till tjejernas förtjusning fick man rita på bordet och så hittade de gitarrer.

Surfbrädor som del av inredningen!

Jag ska erkänna att jag blev förvånad över de gamla fina lägenheterna med så mycket karaktär. Jag hade förväntat mig att det mesta skulle vara nybyggt.

Här är min kompis Jenny Bests superfina lägenhet med utsikt över hamnen. Som ni kanske kan se jobbar Jenny med inredning och driver en jättefin inrednings butik, Zouk living, lite utanför Sydney i området Mosman.

Jenny med en av sina vovvar, Marshal. Jenny bodde tidigare i Los Angeles och vi var hundvakt åt Jennys hundar några gånger.

Tjejerna är alldeles tokiga i dessa hundar och trots att det gått tre år sedan vi sågs förra gången så kände hundarna igen oss.

De sista tre dagarna av vår resa spenderade vi inne i Sydney. Tyvärr blev jag sjuk en av dagarna och hann inte se så mycket som jag tänkt mig, men vi hann med Operahuset, den botaniska trädgården och en del shopping!

 

Ett magnifikt träd i den botaniska trädgården som ligger precis bredvid…

…Operahuset! Visste ni att kaklet på taket är från Höganäs!!

Otroligt cool arkitektur både utvändigt…

…och invändigt! Här skulle jag gärna ha ätit middag.

Nu är vi tillbaks på Bali och har ett par dagar innan barnen börjar skolan. Ger oss perfekt med tid att fundera på hur vi vill ha nästa år och lägga in våra beställningar!

xx

Följ mig gärna på Instagram: @jenniferjansch eller @bagallsweden @bagall

Websida: www.bag-all.se och www.bag-all.com

14 reaktioner på “Dags att beställa din framtid!”

 • Linda skriver:

  Åh, tack för din påminnelse om hur man kan förändra saker med hjälp av affirmationer. 🍀 Jag höll på med det mycket under en period, men nu har jag liksom tappat det pga en stressig tillvaro. . . Och det är ju då man kanske behöver det som mest!!! Dags att ta tillbaks den vanan. Urfina bilder du tagit. Som vanligt. 😍

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det viktigaste i vardagen tycker jag är fokus på tacksamheten. Det man önskar sig kan man skriva upp i sin bok och sen lägga åt sidan. Det som står skrivet börjar sen hända av sig själv när det är dags.
   xx

 • ninni skriver:

  Härligt att läsa dina positiva inlägg. Långt ifrån statustänkande och det gillar jag. ♡♡♡

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ninni! Fokus inåt istället för utåt är verkligen det som gäller i dessa dagar tycker jag.
   xx

 • Kristin Hansson skriver:

  Hei! 🙂 Jeg har lest mange store blogger i flere år men DIN 🙂 !!!! er bare den mest inspirerende og den som faktisk gir meg så mye:-) Jeg har bodd i USA og California selv og er stor fan av Oprah. Har som deg 3 kids, driver eget firma og prøver å ”hang in there” i denne verden. Nå skal jeg gjøre alvor av en gratitude journal og en liten bestilling liste. 🙂 hehe. For å kanskje å ”make things happen”. Har iallefall veldig tro på det du sier, om å skrive ned det man tenker å ønsker i livet sitt. Blir også 50 år i 2018. Håper at det å skrive ting ned kan være en del av å gjøre ting til realitet. Klem fra Kristin i Oslo

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Krisitin! Att fokusera på det man är tacksam för är verkligen en fantastiskt bra utgångspunkt i livet. Hjärnan hamnar liksom på rätt våglängd då. Hoppas din business går bra!
   Kram Jen

 • Pernilla Selander skriver:

  Hej!
  Jag blir berörd av det fina du skriver om tacksamhet. Har du boktips?
  kram
  Pernilla

 • Tina skriver:

  Trevligt att få se era bilder från julresan. Vi gjorde en rundresa på Bali och blev väldigt förtjusta i naturen. Bodde bl.a. på ett ställe uppe i bergen i en liten by som heter Munduk. Där deltog vi i ett par vandringar som hotellet fixade i en fantastisk natur. Fick se kaffe, kryddnejlika odlingar och en massa andra växter. Något som inte imponerade nämnvärt på Bali var faktiskt maten. Tyckte att den var ganska smaklös. Vad tycker ni? Äter ni mycket ute eller kockar ni själva? // Tina

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja visst är naturen helt fantastisk! Vi äter mest hemma och när vi går ut går vi ofta till restauranger som serverar annan mat så som japansk eller italiensk. Men viss indonesisk mat är jättegod, kyckling med jordnöstsås är en favorit!
   xx

 • J-Å skriver:

  Perfekt! Låter bra. Jag ska också göra en lista med beställningar, och jag räknar kallt med att 75-80% av önskningarna kommer att förverkligas. Annars återkommer jag 🙂

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha ja gör det! Men som sagt det tar sin lilla tid och man måste komma från en plats av tacksamhet.
   xx

 • Malin skriver:

  Det du beskriver om önskningar och boken påminner väldigt mycket om ”Lagen om attraktion” som jag själv börjat praktisera för några år sedan med stor framgång. En väldigt intressant och livsomvälvande livsfilosofi. Har aldrig varit lyckligare än nu och visst är det underbart när man lever i sk högre frekvenser och drar till sig det man vill ha och även det man inte ens kunde drömma om. Universum är magiskt. 😊

  • Jennifer Jansch skriver:

   Precis Malin. Det är som du skriver en högre frekvens. Jag känner mig ibland överrumplad av all ”tur” jag har. Jag har till och med otrolig tur med vädret som alla mina kompisar kan vittna om också! Universum är magiskt indeed!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram