Fina recensioner både för morsan och sonen – som i kväll tävlar i Mello!!!

 

img_9710.jpg

 

Vi är alla SÅÅÅ lyckliga över att vi fick så fantastiska recensioner i båda kvällstidningarna!!! 

Men så har jag också världens bästa ensemble med mig på scenen!💥💗

 

img_9676.jpg

Fyra Plus av Jens Person på Aftonbladet som skrev så här! 

 

Pernilla Wahlgren har nyss fyllt 50. De andra skådespelarna blåser upp ballonger och förbereder kalas innan den ständigt försenade Pernilla dyker upp. Ramen är att vi alla är på överraskningsfest och det är skickligt gjort.

Inklusive pinsamma tal, sådana vi varit med om på riktigt. Kompisen som fnissar sig igenom en massa referenser ingen annan förstår.

Dokusåpan ”Wahlgrens värld” har öppnat dörren till Pernilla Wahlgrens hem och familj och kamerateamet är på plats även på Rival och följer vad som händer. Showen handlar delvis om tv-programmet och berömmelse. I ett av de roligaste numren prövar de olika sätt att få mer publik till ”Wahlgrens värld”. Buskis? Musikal? Dramat ”Mörka skyar över Lidingö”? Alla versionerna är mycket underhållande. 

Det är också den inledande minimusikalen där Pernilla Wahlgrens liv skildras med sånger ur ”Grease” med nya fyndiga texter. Hon är oskuldsfulla Sandy/Pernilla som möter tuffa tjejgänget Carola, Lena Ph, Kikki Danielsson och Anna Book. Emilio Ingrosso (Ola Forssmed) är den spännande killen. 

Ensemblen spelar många roller, både Pernillas kolleger och barn. I ett kul nummer löser Leif GW Persson ”fallet” med varför Pernillas ”Tvillingsjäl” fick stryk av Carolas ”Fångad av en stormvind” i Melodifestivalen 1991.

 
Det är för det mesta rappt och snabbt och välskrivet. Cyniskt kring kändisskap, sociala medier och löpsedlar. Till sist en hjärtevärmande sång om livet som varannanveckas förälder och ett 80-talspotpurri med ”Piccadilly circus”.

Pernilla Wahlgren är ett vinnande varumärke.

 

img_9738-1.jpg

Och Expressens Maria Brander gav oss 5 getingar,  & skrev så här : 

Christina Schollins vagina står på mitt på scenen. Den är gigantisk, fladdrar av rosa tyll, och fungerar inte bara som en symbol för alltings ursprung utan även för showen i sig. ”Kort, glad och tacksam” är en märklig kombination av absolut folklighet, Monty Python-bisarr humor, och krassa sociala medier-kalkyler. Men som jag gillar det!

Tänk kändiskultur i dess mest skruvade form, inom ramen för en loj femtioårsskiva. 

För hon fyllde ju femtio på julafton, och efter att ha snuvats på födelsedagsfokuset i hela sitt liv, tar sig Pernilla Wahlgren friheten att fira sig själv helt ohämmat. Kompisarna Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson har blåst upp ballongerna, öppnat bag in boxen och skrivit påfrestande hyllningstal. I ett tidigt nummer gör de sin egen version av den klassiska ”Friends”-vinjetten, och det rimmar rätt bra med den vänskapliga, nostalgiska och ibland lite slarvigt slappa tonen.

Mixen är ungefär lika vansinnig som roliga timmen i en genomsnittlig mellanstadieklass. Musikalnummer och poppotpurrin blandas med sketcher och humor. Ett skämtsamt sätt och en självdistans som får en att undra om den här showen i själva verket bara är ett sätt för Pernilla att bearbeta ett helt liv som en Wahlgren.

Ola Forssmed ålar omkring på scen i transparent svart tröja à la ”Piccadilly Circus”. I ”Grease” blir Pernillas Sandy omringad av de coola tjejerna Lena Ph, Kikki, Anna Book och Carola. Och så hålls det sociala medier-skola under namnet ”Gilla med Pernilla” med budskap som ”riktiga vänner har många följare” samt även en löpgenomgång med utgångspunkt i Expressens ”Dramatisk BB-färd för Christian Schollin på julafton”.

Kanske är det där någonstans den här showen ändå höjer sig från att bara vara en glittrande rolig och opretentiös partykväll. Genom att vara ett slags metakommentar till hela kändiskulturen. ”Wahlgrens värld” verkar vara på plats och filma. På scen varvas filmklipp, med förinspelade mobilsamtal och Instabilder. Allt virvlar runt som en spegel i en spegel när Pernilla spelar sig själv som spelar sig själv, i så många lager att det börjar bli lika obegripligt som universum. I finalnumret står den energiska 50-åringen och blöder längs hakan, som om precis allt hon rör vid blir rubriker. Det är oupphörligt fascinerande.

 

Såååå kul!!!!  🙌⭐️⭐️⭐️⭐️

 

img_9735-1.jpgimg_9733.jpgimg_9734.jpg

 

Detta vill ni INTE missa! 😉

Nu spelar vi på RIVAL hela februari,  och sedan bär det av ut på Turne i Sverige!  

För att se hela vår Turnéplan och för att beställa biljetter ; Klicka HÄR

 

 

Och i dag lördag är det dags för Benjamin att ta plats på scenen! 🎤🌟

En något större scen än min , om man säger så… 😉

 

img_9715.jpgimg_9716.jpgimg_9717.jpg

 

Min coola fina grabb….!! ❤️

Jag har ju inte få se nånting innan,  mer än när Benjamin har övat sina ”moves” hemma i köket, haha.

Men ååååååå vad coolt det ser ut på bilderna!!    Är sååå spänd få att få se numret live!

Att Benjamins låt är GRYM vet jag ju sedan innan! Har kört många mil i bilen med ”Dance you off” på högsta volym! :-)

SÅ obeskrivligt STOLT över den här killen….!! ❤️🙌

 

Och kolla vad FINT de står om Benjamin och hans bidrag i tidningarna! 

 

img_9727.jpg

 

img_9728.jpg

img_9739-1.jpg

 

Alltså sååå spännande!!!!

Nu får vi bara hoppas att de som gillar Benjamins låt och vill se honom i finalen inte glömmer bort att RÖSTA också…!!

För utan röster – ingen vinst….

 

img_9713-1.jpg

 

Så snälla, söta, fina ni!    OM ni gillar Benjamins låt ”Dance you off”  , PLEASE,  glöm inte att RÖSTA!!! 🙏😍

Själv har jag precis som förra året laddat ner Mello-Appen så att jag kan Hjärt-rösta!  

För även om jag kommer att stå på scen i morgon samtidigt som Benjamin , vilket gör att jag inte kan se honom i rutan 😢 så tänker jag rösta såklart!    Så mycket jag bara hinner! 😅

 

Blir också så stolt och glad när jag ser intervjuer med Benjamin , och det verkligen framgår vilken fin och ödmjuk kille han är…!  Som t ex  HÄR !  ❤️

Nu håller jag alla tummar och tår  jag har för att allt ska gå bra för min älskade unge i kväll på Mello!  🙌

 

33 reaktioner på “Fina recensioner både för morsan och sonen – som i kväll tävlar i Mello!!!”

1 2
 • Zanna skriver:

  Jag, min man och vår dotter på 14 var på din show igår! Shit vad vi alla skrattade!! Så grymt bra! Allt och alla!! Hela upplägget, sångerna, energin!! Totti balotti! Du och dina vänner ska vara så stolta! Stort grattis och grymt bra jobbat Pernilla! Vi gick med en så härlig good feeling känsla efter! Så mycket värme! Stor Kram!

 • Ingela skriver:

  Självklart ska jag rösta på Benjamin , flera flera ggr, han är helt klart bäst !
  Kram😀

 • LAILA skriver:

  benjamin kommer nog att vara Bäst i kväll…..

 • Ann skriver:

  Såg just när du sjunger picadilly på engelska i videon från 80 talet.så bra
  Fast så längesen..

 • Lena W skriver:

  Tack för en fantastisk show igår kväll. Helt lysande vi skrattade oss hesa. Och grät när du sjöng om varannan vecka. Lycka till framöver!! Ser fram emot premiären av Wahlgrens Värld

 • Kina skriver:

  Hej
  Vi var på din show igår. Grymt bra. Värt hela Stockholms resan. Alla dina barn är fina. Jag och dottern brukade se filmen där Oliver är med när hon var tonåring. Bianca är helt fantastisk i Talang. Håller naturligtvis på Benjamin ikväll. Theo är en mysig liten kille.

 • silvia skriver:

  Go, gal!! Go, Benjamin!!

 • OMG skriver:

  Du är andlöst vacker Pernilla
  Går här i snömodd och tänker på dig
  så ser jag oss på en sommaräng framför mig

  Jag vill ge och få solskenskyssar
  Detta är inget smicker
  Mitt hjärta som för dig ”ticker”

  Nu har jag köpt biljetter till din schow
  Att sen få se dina ögon dagen efter få säga god morgon

  :)

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram