Visar arkiv från september 2020

Ditt varma skratt har tystnat… 💔

Hej vänner.

Tack för ert engagemang i fallet Keyan .

Jag ,  Nanne och Charlotte träffades idag hemma hos Charlotte för att prata om Keyan och vår kamp för honom och ”mamma” Sussane.

Vi är så arga, ledsna och frustrerade, men lever ändå på hoppet att vi kanske, kanske kan komma någon vart genom att inte sitta tysta och blunda för det som har hänt – utan faktiskt AGERA.

Det bara MÅSTE gå att rätta till detta fruktansvärda misstag och få tillbaka Keyan till den fosterfamilj som han ser om sin egen!

Jag tänker så mycket på hur han måste känna och vad han tänker och undrar nu när hans älskade trygga ”familj” bara plötsligt togs ifrån honom från en dag till en annan.

Tror han att dom bara övergav honom…?! Eller att dom åkt bort utan att säga något och snart kommer tillbaka…?!

Mitt hjärta brister när jag tänker på det. 💔

Mitt hjärta brast i dag också när jag fick ett oerhört tragiskt dödsbesked om en ung tjej som har funnits med mig i flera flera  år – alltid glad, omtänksam och energisk – och som har betytt väldigt mycket för mig i min karriär…

Hon har alltid funnits där.  Inte nära – men på håll.

Jag grät så mycket när jag fick dödsbeskedet. Livet är så jävla orättvist och vi vet aldrig när det kan tas i från oss.

Jag vill inte skriva mer om detta nu, eftersom jag inte har fått kontakt med familjen än, men mina tankar är hos dom just nu, och även hos hennes vänner som jag också känner några stycken, och tycker mycket om…

Så ofattbart.

Vila i frid fina M… ❤️💔

img_2129.jpg

Mitt hjärta blöder! Rädda Keyan!

keyan

Om ni följer mig på Instagram så har ni kanske sett att jag upprört har skrivit och engagerat mig i en liten 3-årig pojke vid namn Keyan – som vid tidig ålder råkade ut för hemska saker i sitt första hem. 

De biologiska föräldrarna förlorade vårdnaden tidigt , och under det första året flyttades han runt i 4 olika fosterhem , innan han för två år sedan kom till den fosterfamilj som har tagit hand om, och älskat honom som sin egen fram tills nu.

Fosterfamiljen är nära vänner till min kompis Lizette som  nu mer jobbar som lärare , och Keyans fostermamma Sussanne jobbar som Skol-kurator.  

Susannes familj tog för två år sedan emot lilla Keyan med öppna armar, och han har sedan dess haft sin trygghet och sitt liv i deras familjehem ,  som även innefattar en 6 årig storebror och far och mor-föräldrar , som alla äskar Keyan oerhört! 

P ga av Keyan har varit sen med sitt tal ( som ofta kan hända barn med traumatiskt förflutet , så har fosterfamiljen värnat om att han ska få den bästa hjälpen och önskat t ex psykologhjälp, logoped,  etc .

Detta tyckte Socialtjänsten i Österåker var onödigt,  och har jobbat emot alla deras önskningar och förslag.

Som Fosterfamilj får du inte ta egna beslut , utan allt måste gå via Socialnämnden.

Och när Socialkontoret i Österåker tyckte att Fosterfamiljen var”för besvärlig”, så har nu ordförande i Österåkers Socialnämnd  på godtyckliga grunder som dessutom saknar legalitet omplacerat 3-årige Keyan från ett tryggt familjehem där han bott i två år av sina tre, till ett nytt familjehem där han möts av främlingar…!

Förstå själv att du som liten 3 åring plötsligt tas ifrån din familj!  De du älskar och kallar för mamma och pappa – och känner dig TRYGG hos!

Och förstå Fosterfamiljen som plötsligt tas ifrån ”sitt barn” , mot sin vilja och utan att ha behandlat barnet illa på minsta sätt.  Och de kan inte göra NÅGONTING. 

Detta handlar BARA om maktspel från Socialtjänsten. 

Orsaken till att socialtjänsten och Socialnämnden i Österåkers kommun valt att omplacera Keyan är på grund av att de menar att det föreligger ett samarbetsproblem.

Familjehemmet har begärt att få ta del av de brister socialtjänsten ser i samarbetet, men det som framförs i sammanhanget handlar om något annat.

Dessa handlar om att 1) Familjehemmet har framhärdat med att Keyan behöver specialistvård utifrån hans språkproblematik och trauma vilket socialtjänsten har haft en annan åsikt kring.

 2) Familjehemmet har fortsatt komma med synpunkter kring socialtjänstens handläggande; att det i vissa avseenden bryter mot lagar och riktlinjer, men socialtjänsten har till dags dato vägrat ta del av det material familjehemmet har och som styrker deras kritik.

Och 3) Familjehemmet ”gick bakom ryggen” på socialtjänsten när BVC gjorde en anmälan till Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) eftersom det inte fanns en korrekt utformad fullmakt för familjehemmet att besöka specialistläkare med Keyan (språk och trauma), vilket resulterat i att Keyan inte kunnat få erforderlig vård.

Ytterligare en lärar-kollega till Sussane har  gjort en polisanmälan, mot Österåkers kommun och Socialnämnden, då detta kan klassas som Barnmisshandel! 

 

img_2022.jpg

 

För att ytterligare understryka allvaret i situationen, inte bara för Keyans del utan för alla utsatta barn, skriver Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) så här i sin rapport från februari 2020, vilken innefattade granskningar av samtliga inkomna IVO-anmälningar mot socialtjänsten, Barn och Ungdom, för 2017 och 2018 (cirka 850 st):

* Trots återkommande kritik från IVO mot socialtjänsten, sker ingen förbättring.
* Det föreligger en kompetensbrist inom socialtjänsten.
* Trots kompetenshöjande insatser sker inga förbättringar.
* Socialtjänstens utredningar är rättsosäkra.
* I 67% av de granskade fallen förelåg brister.
IVO konstaterar slutligen: Barn riskerar att fara illa på grund av detta, och vad värre är, barn riskerar till och med att mista livet.

30fe7f53-81e9-491c-b7de-a85ac8ecb6a4.jpg

Nu är det dags för dig som tjänsteman på Socialtjänsten och som ledamot i Socialnämnden och Kommunstyrelsen i Österåkers kommun, att ta bladet från munnen och se till att Keyan får komma tillbaka till sitt familjehem där han bott i två år och ser som sin familj!

Främst för Keyans skull, men även för att stå upp för ditt uppdrag som myndighetsperson och som folkvald politiker.

Allt annat är otänkbart!! 

Vill ni vara med och påverka – Läs mer och SNÄLLA SKRIV UNDER HÄR  – så att Keyan får komma tillbaka HEM igen!!! 

Jag är så upprörd, förtvivlad och så JÄVLA FÖRBANNAD att det kan få gå till så här!

Jävla trångsynta, känslokalla paragrafryttare som tror sig stå över världen , och inte ser till BARNETS bästa!

Lärde sig inte folk på Socialkontoren i Sverige, och de som jobbar med omhändertagna barn NÅGONTING av det som hemska  som hände med Lilla Hjärtat…?!  Ska hennes död verkligen vara för jäves?!!

NEJ!

Nu räcker det!

img_1838.jpg

Nu ser vi till att få HEM Keyan sin mamma , pappa och storebror som saknar honom oändligt… !!!

 

filmar på gotland igen!

Hej vänner!

Behöver jag säga att jag jobbar och reser som en liten gnu…!

Befinner mig just nu på Gotland sedan några dagar.

Flög hit i söndags och har filmat varje dag sedan dess.  

Bor än en gång på mitt älskade Villa Alma!  Samma vackra svit och samma härliga frukost!

ÄÄÄÄLSKAR Villa Alma! 

img_1779.jpgEn glad Johan Pråmell –  min producent  – utanför Villa Alma! :-)

img_1680-1.jpgMin hall…

img_1681-1.jpgimg_1679-1.jpgimg_1678-2.jpgimg_1676.jpgimg_1677.jpgimg_1682-1.jpgDet här badkaret har jag faktisk hunnit bada i, under mina dagar här!

img_1977.jpg8dc335ae-d704-4174-b1c9-87894855e549.jpgDet har blivit många koppar kaffe sedan i söndags…

fae87b0b-c623-46dc-a491-b3d4211965c5.jpgOch i dag hade vi en underbart solig dag, så man kunde sitta ute och dricka kaffe mellan tagningarna!img_1772.jpgVi har besökt Sååå många härliga ställen här!  ÄLSKAR Gotland!!

img_1771.jpg 0066619c-5227-4ae0-bf00-29dd4a32eea4.jpgd575be94-7ab6-43f2-803f-ffd86e400b83.jpgimg_1751.jpgEmilia kollade in de vackra pumparna på Lilla Bjers 
img_1752.jpgimg_1671-1.jpgSolnedgången utanför vårt hotell går inte av för hackor…!

f304e7d4-7df6-415a-8194-f69534e62141-1.jpgSå rofyllt och magiskt vackert här…

Besök i kål-landet & ännu ett härligt hotell!

Mycket filmande nu! 

Har åkt bil till Göteborg och vidare därifrån till Halland! 

9c5d5192-3f26-4fef-a044-224598fac4dd.jpgimg_0788.jpgBesökte en fantastisk grönsaksodling , och stannade till och kollade in deras fantastiska kål-land! 

img_0811.jpgab004458-bc98-4de9-a312-4a16aa089ea2.jpgimg_0778.jpgimg_0789.jpgimg_0800.jpgimg_5010.jpgOmringad av KÅL!!!

img_5014.jpgimg_5012.jpgimg_5016-1.jpgimg_5017.jpg Dom här bilderna tar verkligen KÅL på mig! 😜
img_0970.jpgBodde på Ocean Hotel i Falkenberg, och fick ett fantastiskt fint och härligt rum! 

img_0969.jpgimg_1003.jpgimg_1004.jpgimg_0979.jpgimg_0972.jpgFick en underbar stor balkong med utsikt över stranden!

img_0975.jpgHann njuta en stund av kvällssolen innan det var dags för middag med resten av gänget.
img_1011.jpgSov som en stock hela natten,  och hade en skön stund för mig själv på balkongen morgonen efter – innan det var dags att hoppa ur morgonrocken och in i ”arbetskläderna” igen.

Säga vad man vill om mitt jobb.

Jag må jobba mycket ( Nu senast 18 dagar i streck utan paus)  Men – jag har fantastiska kollegor , jag får besöka annorlunda och ofta underbara platser, och jag har väldigt, väldigt roligt på jobbet! 😍

 

Instagram