Visar arkiv från januari 2012

Mina nya favoriter på sminkbordet!

Hej vänner!


Oj , vad många ni som är spelar Wordfeud!!  Och vilka grymma poäng ni har samlat ihop!   många poäng kommer jag aldrig att få!!

Däremot   har det fullkomligt rasslat in förfrågningar om matcher i min mobil idag!!  Och jag är ledsen, men har tyvärr varken tid eller möjlighet att spela fler spel än dom jag redan har på gång, så jag kommer inte att tacka ja till några nya spel, så ni vet.

Nu tänkte jag visa er några av mina favoriter på sminkbordet och på badrumshyllan just nu!


Den här underbara ögoncremen från Kanebo använder jag just nu , och den är perfekt för puffiga ögon nu under vintern, när man inte får så mycket sol och energi som man skulle önska…! Den här använder jag varje morgon för att ”vakna till”!

Till ansiktet använder jag Prime Solution (som är ett serum) och över den  Emulsion II Moist , som är en 24-timmarskräm som jag använder morgon och kväll. Jag älskar alla Kanebos krämer , men detta är mina absoluta favoriter just nu!

Sen har många frågat vad jag använder för underlagssmink till vardags.

Sen en lång tid tillbaka använder jag bara mineralsmink och har varit ID Minerals trogen – TILLS –  jag testade GLO MINERALS fasta mineralpuder!


Det är den bästa fondation jag har haft  , och jag kommer aldrig att byta tillbaka! :-)


Många har frågat vilken färg jag använder och jag har HONEY LIGHT. Men man ska ju helst testa den färg som passar bäst till ens egen hudfärg och inte gå efter vad jag,  eller någon annan har för färg.

20120123-055746.jpg
Det finns ju en del nyanser att välja bland, om man säger så…!

Glo Minerals smink säljs på Salong  I am Sthlm  Ringvägen 116, som ägs av våra gulliga Hår och Make-bloggerskor Anna och Maria!

20120123-055008.jpg

När jag var på tjejernas salong nu senast , så passade jag på att införskaffa mig ett nytt puder, eftersom mitt gamla håller på att ta slut.

20120123-055935.jpg

Jag använder även dagligen den här mascaran från Glo Minerals, och det är lätt den bästa mascaran jag har haft!  Gör fransarna långa och fylliga och separerar dom , utan att kladda!

20120123-055907.jpg

Theo fick med sig några härliga badbomber hem , av tjejerna! Så nu badas det väldoftande badbombsbad hemma så ofta vi bara kan! :-)

Återfunnen skatt, Kurragömma, Lyxig Flyttgröt samt Wordfeud.

Jag är så himla glaaaaad!!!  😀

Det bästa med att rensa är ju att man faktiskt hittar saker i lådorna som man har letat efter eller trodde var borta. När Theo var liten lät jag göra jättefina medaljonger med hans ansikte på , som sedan helt plötsligt försvann. Jag har verkligen letat och förökt komma på var jag lagt dom , men helt utan resultat.

Och så i idag när jag tömde en byrå i mitt sovrum, så hittade jag en ask som jag inte kände igen.

Jag öppnade asken. Och DÄR LÅG DOM!!!

Två små underbara hjärtan ett i silver och ett i guld , med min lilla Grodas namn och ansikte ingraverat!

20120131-120804.jpg

Visst är dom fina?!! 

Jag beställde dom på Lifestone! Jag lät även göra en lampa i glas med Theos handavtryck, samt en tavla med Theos fotavtryck. Theos pappa har också ett halsband med Theos namn ingraverat som jag beställde till honom i Fars Dags-present för några år sen! Undebara minnen att ha hela livet!  Kan verkligen rekommendera Lifestone som gör fantastiskt fina minnessaker i alla möjliga former! Besök gärna deras sida HÄR!

I dag har jag burit min fina silvermedaljong kring halsen igen , och det käns sååå bra att den är tillbaka! :-)

Den lilla killen som satt modell till medaljongen har ju blivit några år äldre nu…

Och om han kommer att fråga mig när han blir ännu några år äldre,  vad hans favoritlek var när han var 4 år, så skulle jag svara KULL och KURRA GÖMMA!

Här hemma jagas det och kullas för jämnan! Och är det inte det , så är det att vi turas om att gömma oss på diverse smarta ställen medan den som letar räknar till hundra och ropar ; Nu kommer jag!  

Och just nu är Theo SUPERNÖJD.  För vår pågående flytt har nämligen gett honom helt nya möjligheter till braiga gömställen……! 

20120131-125116.jpg

20120131-125100.jpg

:-)

När man är så här lite ”mitt emellan” boende som vi är nu. (För rörigt på det ena stället, och inte beboeligt på det andra) så är det toppen att bjuda bort sig på middag så ofta man bara kan! :-)

Och eftersom det är kutym att man ska bli bjuden på flyttgröt av sina nya grannar, så tyckte jag att det kunde passa bra att mina nya grannar fick bjuda mig på middag i kväll!

Jag kommer nämligen att flytta väldigt nära min kära bror Niclas och hans lilla familj, så vi blir så gott som grannar nu!

Supermysigt! :-)

20120131-120816.jpg

Nicke lagade  supergoda Kycklingburgare fyllda med Scharlottenlök, Chili, Dragon  och Rivet Limeskal.

Till detta serverades en Coleslow gjord på riven morot och vitkål med lättkesella och Dijonsenap. Samt en kall Lime & Chili-sås.

Jag fick även Rostad potatis med vitlök och dragon, medan Nicke och Laila kör nyttighets-race just nu och äter ingenting med kolhydrater!

20120131-120826.jpg
Två nöjda svägerskor som njuter av kockens goda mat!

20120131-120847.jpg

Kaffe efter maten så klart!  Den här koppen fick paret  i julklapp av mig. :-)

20120131-120857.jpg
Resten av kvällen tillbringade vi i Tv soffan , med att kolla på TV, läsa tidningen samt spela Wordfeud – samtidigt! :-)

Spelar ni Wordfeud?!

Snacka om beroendeframkallande spel!!

Jag fick in en 117-poängare i kväll på första ordet och var MER än nöjd…! :-)

Vad är det mesta ni har fått på ett ord?!

Minimera din vardag!

Hej alla glada! 

Osminkad och ständigt klädd i ”oömma” kläder. Det är så jag ser ut nu om dagarna. Glamouren är långt borta i mitt liv just nu…! 😉

Bianca kom precis hem från skolan, så vi ska alldeles strax ta en runda till huset med några lådor till som jag har fyllt under dagen. Tyvärr orkar vi inte ta byråer och skåp själva av naturliga själ, så vi kan inte ”tjoffa” in allt i sina rätta skåp än. Men det känns ändå skönt att få undan som mycket som möjligt,  och framförallt att det är renskrapat i skåpen här hemma när väl det riktiga flyttlasset går av stapeln.

Det sista jag vill , är att det ska bli som när vi flyttade från lägenheten i stan till vårt nuvarande hus.

Jag lät flyttgubbarna ta typ allt utan att jag sorterade och rensade innan, vilket förde med sig att vi har haft ett helt rum nere i källaren som varit fyllt med oöppnadde flyttkartonger i över sex år…!!

Jag glömde liksom bort att dom stod där, och nu när jag till slut har gått igenom dom,  så inser jag ju att det var absolut inget vi hade behövt ta med oss över huvud taget från början…!

Så därför försöker jag verkligen att gå igenom låda för låda och skåp för skåp nooooga och slänga eller göra mig av med allt sånt som jag INTE behöver ha med mig till nya huset!  Skåp fyllda med krafs mår ingen bra av! 😛

Som min plånbok t ex!  Den är alltid proppfull! Och INTE av pengar tyvärr. DET hade ju bara varit trevligt! 😉

Nä, den är proppad med tusen olika sorters medlemskort! Klubb och bonuskort för än den ena än den andra kedjan. Och jag hittar aldrig rätt kort i plånboken när jag väl behöver det. Till slut får jag inte igen plånboken och tar ur alla korten i ren frustration!

Och så står man där på Coop och missar en massa bra poäng och erbjudanden, bara för att man inte ”orkar” ha medlemskortet med sig..!

Men nu har räddningen kommit.

OneOnly!  ALLA klubb- och bonuskort i ETT!

Så smart!  Kortet är helt gratis och byter alltså ut ALLA dina andra medlems och bonuskort till ETT ENDA.

Och när du sedan behöver uppdatera din adress så räcker det med att du gör det en gång så ändras det på alla dina klubbkort. Helt gratis och inga dolda avgifter!  Du missar aldrig ett bonustillfälle och du får dessutom fler rabatter om du byter alla dina gamla kort mot ett. Bra för miljön också!

I samarbete med OneOnly vill jag så klart tipsa om detta smarta kort,  som kommer att förenkla vardagen iallafall för mig! :-)

För mer info om hur det funkar, kolla här:

 

Nej hörni,  nu måste jag fortsätta att rensa vidare här hemma!

Vi hörs lite senare!

Vassa flytt & sakletar-tjejer!

Shit,vad vi har varit duktiga idag  – Jag och Bianca!!

Vi har slitit, burit, packat, sorterat och kämpat på som små gnun (heter det så?!) med flytten! Och det känns sååå skönt nu efteråt att vi fått så mycket gjort!

I morgon ska jag ta mig en tur till grovsopen , för oj oj oj vad vi har slängt grejer! Bianca är jättebra att ha med när man ska rensa, för hon är helt osentimental och vill helst slänga ALLThaha.

Men det märkligaste var dock att hon tyckte  att jag skulle slänga ALLA CD-skivor!!?? För det är INGEN som spelar skivor längre. ALL musik finns på Spotify!  Daaaa!  :roll:

Jaha. Det är möjligt. Men än så länge vill jag ha mina CD-skivor kvar och spela dom på min CD-spelare om jag har lust!  ÄVEN om det gör mig till en stenåldersmorsa…! 😉

Vi har även börjat plocka ner lite lampor i taket,  och då kom våra smarta gröna flyttlådor väl till pass!

Som jag berättade tidigare så är dessa gröna  plastlådor inte bara miljövänliga och enormt smidiga. Dom är även mycket tåligare än vanliga flyttkartonger! Så tåliga att man kan lätt kan stå på dom utan att vara rädd för att falla igenom!

20120130-013019.jpg

Så här behövs ingen stege, inte! Vi bara staplar lådorna i varann tills vi  kommer tillräckligt högt upp , och sen gör vi en liten ”trappa” av några av de andra flyttlådorna,  så att man lätt kan ta sig upp och ner till det man behöver nå.  Såååå smart!! 

Några av er frågade hur man skriver innehållet på dessa plast-flyttlådor.

Det sitter en plastficka på varje låda med lappar som man tar ut och fyller i ett färdigt rutsystem – där man kan välja om man vill sortera rummen efter färg eller hur man nu väljer att beskriva innehållet. Gröna flyttlådan is da shit!

20120130-013029.jpg
Dagens übesnygga flytt-outfit : 

Pyjamasbyxor,  Leopardkofta,  mössa,  Uggs ,  samt ett alldeles för stort Gucci-skärp som jag hittade liggandes i en byrå tillsammans med papper, bilder och annat smått och gott…! :-)

När klockan började närma sig tre kom vi på att vi hade slitit så hårt med flytten,  att vi helt glömt bort att äta frukost…!  😕

Så jag hoppade snabbt ur pyjamasbyxorna och tog på mig nåt lite mer respektabelt, och så åkte vi till restaurang VILLAN och tryckte i oss  en underbar söndagsbrunch!
20120130-013007.jpg

Det var vi värda!   😛

Med mat i magen fick vi ny energi , och sen fortsatte vi med flytten resten av dan!

Senare på kvällen kom Benjamin hem från Karlsson-turnén , och han kastades rakt in i vårt energiska flyttande! :-)

Jag och Bianca hade tömt bänken i köket på allt innehåll, så Benjamin fick hjälpa oss att packa in de sista lådorna i bilen , så skulle vi bara ta en sista runda till huset och släcka ner,  innan det var läggdags. Ungarna satt redan klara och väntade i bilen,  och jag skulle bara låsa ytterdörren.

Men när jag tar upp nyckelknippan ur fickan , så åker den andra nyckeln till andra huset med i farten och jag hör bara ett ”klang” i stentrappan – innan den är totalt försvunnen….!! 😡   Så jäkla typiskt!

Det var mörkt ute och kallt som fan! Vilket inte gjorde det lättare direkt att leta efter en liten ensam nyckel , som kunde landat var som helst i snön eller i buskarna, eller i den enorma lövhög som ligger runtom vår yttertrappa…!

SOM vi letade!  SOM vi grävde i snön och bland löven!  Vi letade och letade och såg knapp nånting i mörkret. Men ingen nyckel…..

När fingrarna började domna och vi precis hade gett upp allihop – så sparkade jag en sista gång i snön –  och då låg den bara där!!  😀

Det var en glad trio som fick hoppa in i värmen i bilen och köra dagens absolut sista vända till huset.

Och som om det inte var NOG med TUR på en och samma dag, så hittade Bianca den här bortglömda tapetrullen i sin garderob , nu på kvällen!!

20120130-013039.jpg

Min Gucci-tapet!! Som inte tillverkas längre!!

Jag pratade precis med Susanne om det häromdan,  att det är lite sorgligt att skiljas från mina Guccitapeter, eftersom Gucci tydligen har slutat att göra tapeter.  Och så dyker det upp en liten kvarglömd tapetrulle, bara så där!!

Jag TROR faktiskt att den här rullen skulle kunna räcka till en fondvägg i nya vardagsrummet…?!!  Hoppas, hoppas. 

Det vore ju bara för grymt!!  😛

Instagram