Visar arkiv från maj 2011

Pernilla ♥ UGGS!

Ni som har följt min blogg länge känner ju vid det här laget till min förkärlek för Uggs! Denna varma sköna mjuka stövel som man bara stoppar ner fossingarna i – med eller utan strumpor – sommar som vinter!

Därför blev jag oerhört och glad och stolt när jag för ett tag sen blev tillfrågad om att vara Spokesperson för UGGS i Sverige!
Självklart tackade jag JA på stående FOT!   Passande uttryck när det handlar om  SKOR. 😉

När UGGs Australia visade upp sin  kommande höst och vinter kollektion på Matilde i PK-huset , var jag självklart på plats!
Här står jag tillsammans med Peter som marknadsför UGGS i Sverige! Peter känner ni kanske igen från min bloggkollega Ankis reseblogg, då Peter är hennes fästman!  Peter är en skön Norrlänning med båda fötterna på jorden. Med –  eller utan Uggs…! :-)
Den klassiska UGGSmodellen finns nu i regnbågens alla färger…!
Det bjöds på smarriga Macarones i matchande färgskala…!
Den klassiska modellen i mocka är ju inte till för snöslask direkt, men det är däremot dessa varma och tåliga vintermodeller som kommer till vintern! Sååå snygga!  Och väger ingenting dessutom!  Jag gillar inte vinterskor som är för ”tunga” och klumpiga…..
UGGS görs även flera olika clogs-varianter. Antingen som en uppdaterad träsko med klack till sommaren , eller som denna ursnygga vinterstövel till höger med träklack!  En favorit till vintern!
Även till dom små finns det massor av varianter….!
Bästa presenten till en liten nyfödd bebis!  Sååå söta!   När dom blivit urvuxna ställer man dom bara i hyllan i barnrummet som dekoration. (Men jag skulle önska att dom fanns i ljusblått i också…! )
Dessa lammullsfodrade gympadojjor provade jag i butiken , och dom var sjukt sköna…!  För att inte tala om tofflorna!
I de här små runda lådorna gömde sig gosiga öronmuffar….!

För den vågade , eller för Babsan kanske?! 😉
Sjukt roliga är dom iallafall!    Den röda kanske vore nåt för mig att ha på Julkonsertsturnén…?! :-)
Diggilooo Diggilej      Alla tittar på mig
där jag går mina gyllne UGGS!   :-)

Vilken är DIN favoritfärg…?! 😛

Det bästa med den här modellen är att man kan ha den året omeftersom den är fodrad med fårull som andas! Jag går i mina älsklingar både på vintern när det är kallt (dock inte när det är slaskigt) och på sommaren barfota sköna grillkvällar  ,  eller när jag går och hämtar lillen på förskolan….!

Info om UGGS:

Ugg Australia använder enbart fårskinn av högsta kvalitet till alla skor och stövlar, alla Ugg bootsen är gjorda i behandlat dubbelsidigt fårskinn med ullsidan inåt och skinnsidan utåt. Fint fårskinn är extremt kompakt, vilket bidrar till ett mer hållbart material och bekvämare stövlar (betydligt bättre än syntetiska material).

Ull andas, släpper igenom fukt och tillåter luft att cirkulera, vilket hjälper till att hålla fötterna torra. Fårskinnets unika egenskaper gör att det fungerar som en ”naturlig termostat” som håller fötter varma i väldigt låga temperaturer, likväl som de håller fötterna svala även när det är riktigt varmt ute.

Fårskinn är naturligt vattenavstötande vilket gör att små mängder vatten och fukt inte tränger in i materialet och/eller förstör det. Därför kan Ugg bootsen lika gärna bäras på sommaren som på vintern.

Uggs bootsen bars först av surfare i Australien och Kalifornien.

Fårskinn har använts i alla tider i Australien för att göra kläder, skor och stövlar. Ugg Australias historia började 1978 då den unga australiensiska surfaren Brian Smith reste till USA med väskan full med fårskinnsstövlar, som han började sälja till sina surfarkompisar. Stilen spred sig i Kalifornien och på senare år har Ugg skorna blivit populära bland Hollywood kändisar och älskas av fashionistas som sköna vardagsstövlar.

Ugg eller Uggs är namnet på en låg, mjuk stövel som är varm och bekväm. Ursprunget till namnet Ugg är inte helt känt, det finns två teorier, den ena säger att Ugg är en förkortning av det engelska ordet ugly, bootsen är coola för att de är fula. Den andra teorin säger att Ugg kommer från det engelska ordet hug, eftersom stövlarna ”kramar fötterna på ett mysigt sätt”.


Jula i Skara och Glädje i Skövde..!

Hej vänner!  Bättre sent än aldrig kommer här lite bild-rapportering från invigningen av Julas nya jättelager  i Skara!

Dagens outfit:

Kjol och blus : Zara

Skor : CC

Mina nya älsklingsarmband kommer från Sophie by Sophie , som jag hittade på DEISYS Accessoarer på Humlegårdsg. 9!

Bakom märket Sophie by Sophie står Sophie Gyllenhammar. (Dotter till Pehr Gyllenhammar) Hon gör så sjuuukt snygga smycken att man vill  ha allihop! 😛

Eftersom det var Julas nya jättelager som skulle invigas, så höll också själva festligheterna till inne på ”lagret”!  Som lätt rymde flera tusen personer…!

Efteråt skrev jag autografer så pennan glödde

På vägen tillbaka till logerna så såg jag den här söta lilla fyrhjulingen som Theo bara skulle äääälska!

Benjamin har en egen fyrhjulig – något större modell – som han köpte för egna pengar det året han medverkade på Digiloo-turnén, och Theo älskar när han får åka med på den på landet!

Hittade också en motorsåg som väckte gamla skräckfilmsminnen till liv….! 😡

Efter avslutat besök på Jula som var jättetrevligt och fullt av glada människor , så åkte jag och Figge på mitt bokningsbolag vidare mot Skövde för att ta X2000 hem mot Sthlm igen.

’Men innan dess stannade vi till på restaurang GLÄDJE där vi inmundigade varsin sjuuukt god ryggbiff….

… med riktigt hemlagad cafe de paris-sås,  serverad i en liten söt burk…!

Så har ni vägarna förbi Skövde , gör absolut ett besök på restaurang  Glädje! Ren och skär glääädje…..! 😛

Smakprov från Pernillas Jul!

Lite så här i början av sommaren , så tänkte jag bjuda er på lite Julmys….! :-)

Lovade ju att visa er filmen från när vi fotograferade och lagade maten till min första kokbok ; Pernillas Jul!

Jag är så stolt och glad över att ha fått möjlightetn att göra min alldeles egen kokbok, och längtar så efter att få den i min hand när den väl är tryckt och klar…!

Sitter just nu  och går igenom alla bilder och recept och det ser verkligen jättefint ut!   Och GOTT! 😛

Pernillas Jul kommer att släppas först i november, men här kommer ett litet smakprov på vad ni kommer att få se i boken…..!

Har ni Facebook så tryck gärna  på Gillaknappen om ni gillade detta!  :-)

Mors Dag-firande med brunch, bio och Mc Donalds….

Gårdagens MORS DAG firades med mina barn såklart!  (Oliver var i Canada och spelade och kunde tyvärr inte vara med) Men han skickade ett supergulligt grattis-sms till sin lilla mamma som hon blev jätteglad för! :-)

Vi började dagen med en härlig brunch på Elverket tillsammans med  Jennifer och hennes döttrar! Vi satt länge och åt av den goda buffén som avslutades med nygräddade våfflor med sylt och grädde! Mmmm! 😛

Sen drog vi allesammans vidare till Heron City där vi tillbringade resten av dagen med att gå loss i spelhallen och leka i leklandet (vet inte vem som hade roligast – Theo –  eller Benjamin och Bianca?! 😉 och efter det tog vi plats i biosalongen för att kolla in….

Den tecknade filmen jag skrev om som jag varit med och gjort rösten till!

Theo ser något skeptisk ut inför sin 3D-premiär…! :-)

Men han gillade filmen jättemycket och skrattade högt flera gånger!   (Det gjorde vi alla kan jag säga! )

Sen blev det såklart ett besök i spelhallen! Theo älskar allt som har med bilar att göra!

Tyvärr når han inte riktigt ner till pedalerna än , så  mamma fick hjälpa till att gasa medan Grodan styrde som om han haft körkort hela livet…! :-)

Bianca hjälpte till när han ville köra motorcykel…!

Efter att vi testat precis alla spelen som fanns därinne, var alla nöjda (inkl Theo) och vi åkte in mot stan igen för att äta Morsdag-middag!

Vilket inte var det enklaste, eftersom alla var sugna på olika sorters mat…..  Theo ville ha pannkakor eller Hamburgare, Benjamin ville ha pasta (som alltid) , Bianca ville ha Thai  – och jag ville bara äta…..

Gissa var vi till slut hamnade….?!

På ”Macedonken”….! :-)   KAN det vara så att den yngsta i familjen fick sin vilja igenom till slut….?!            Japp!

Men vi var alla ganska trötta efter en lång dag och jättehungriga, så ingen var ledsen för det.  Och min plånbok blev jätteglad!      Bara en sån sak…! 😉

Eftersom jag inte firade min egen mamma personligen denna Mors Dag , så vill jag bara passa på att säga :

Din Mors Dag-present ligger hemma och väntar på dig tills vi ses nästa gång….!

Men STORT GRATTIS och TACK för att just DU är min MAMMA!   ♥

Puss lilla mamma!

Måndag morgon är jag gäst hos Linda Nyberg i Godmorgon Sverige,  om ni är hemma och har Tv´n på….!

Instagram