Visar arkiv från februari 2011

Go Kart is da shit! :-)

Theo har fått testa riktig Go Kart för första gången i sitt treåriga liv, och det var en HIT kan jag säga!!!

Det hade regnat precis innan vi kom till Go Kartbanan , så vi fick ta en fika och vänta ett tag på att banan skulle torka upp.

Snart var banan torr och det var dags för killarna att ta på sig en lite käck hätta på huvudet som skydd under hjälmen.

Theo fick den minsta bilen av alla , men det berörde honom inte alls. Jag förklarade vilken pedal som var broms och vilken som var gas, innan han for iväg med en väldig fart…!

Laddad kille redo för lite ”action”! :-)

Det här kanske var det roligaste han har testat i hela sitt liv!! Förutom Vattenlandet i Thailand så klart! :-)

Inte för att han vann, men just då kände sig Theo som Nr 1 iallafall!

Det lär bli fler besök på Go Kartbanan innan vi far hem till Sverige igen misstänker jag…! 😀

16 grader i skuggan här….

I dag på morgonen hade vi faktiskt SOL en liten stund!!  20° grader och frukost i solen = Inte helt fel!   Småkillarna blev överlyckliga och bytte snabbt om till badbyxor och sprang ut till poolen för ett dopp!

Men med tanke på att det var TRETTON grader varmt i pooen, så blev det dock ett ganska snabbt dopp….! :-)

I går körde vi hela lekracet med elbilar , hoppborg , spelhall och Gocart!

Elbilarna var en riktig hit och solen tittade t om fram en stund!

Här kommer jag!!

Charlotte var glad åt solen som värmde oss där vi satt och hejade på grabbarna!

Det blev en lugn kväll igår där alla killarna slocknade så fort vi kom innanför dörren. Jag och Charlotte kollade Solsidan på datorn och mös i soffan. Som ett litet par –  ha. ha.

Nu ska vi iväg till Habaneras shoppingcenter och införskaffa en infravärmare till Charlottes uteplats så vi slipper frysa ikväll!

Ha en underbar dag! Kram på er alla!

Hur jag kom att bli hatad av s k ”djurvänner”….

Det började med att Shatilla skrev ett inlägg på sin blogg om att hon tyckte att den senaste innetrenden att bära en ”barnmössa” med en stor pälsboll på var ful.

Då svarade jag med ett inlägg den 17 NOVEMBER , där jag skrev att jag älskade den här ”barnmössan” och t om ägde flera stycken. Jag bad då mina bloggläsare att tycka till om mössan.  Var den FUL eller var den FIN?!

Jag fick över 83 kommentarer. Några tyckte att den var ful,men det flesta tyckte att den var fin. INTE EN ENDA av alla de som röstade sa nånting negativt om att pälsbollen var gjord av äkta päls. INGEN!!

Sen kom ett inslag på Tv i början av FEBRUARI, där man visade ett inslag om hur stackars rävar behandlas illa och dödas för att slutligen hamna som t ex pälsboll på en mössa…. Man intervjuade en tjej på stan som bar en mössa med pälsboll och hon berättade att hon sett mössan på min blogg och tyckt att den var fin och köpt sig en hon också.

Därefter länkade man till min blogg och DET INLÄGG som jag skrev den 17 NOVEMBERalltså LÅNGT innan det här med rävarna uppmärksammades.

Jag antar att inslaget visades den ANDRA FEBR , för när jag gick in och läste de minst sagt upprörda kommentarerna på det inlägg som jag skrev den 17 NOV, så har de flesta kommenterat den 2 FEBR! Vilket är märkligt , för man brukar ju inte direkt kommentera ett gammalt inlägg.

Men efter att ha läst igenom de nytillkomna kommentarerna kan jag konstatera 2 saker :

1.  De som kallar sig ”Djurvänner” verkar inte vara några trevliga och mysiga personer direkt.

2. De verkar heller inte vara allt för smarta eftersom dom alla verkar tro att jag skrivit det här inlägget om pälsbollsmössorna EFTER TV-inslaget om rävarna , fast man tydligt och klart kan se inläggets publiceringsdatum högst upp. (Alltså tre månader innan rävpälsdebatten!)

Och då förstår jag att dessa människor är inte alls mina vanliga bloggläsare. Det här är upprörda djurvänner som sett ett hemskt inslag på TV, och efter det min länk (tack vare denna kvinna på stan). Gått in på mitt gamla inlägg och sen fått för sig att jag skulle ha hyllat ”pälsbollsmössan” EFTER att ha sett rävfilmen,  som ett HÅN mot rävarna…!?

Så för att EN GÅNG FÖR ALLA KLAGÖRA! Så här är det : OM jag hade puschat för mössorna EFTER att denna räv-debatt hade dragit igång , så hade jag ju självklart varit helt dum i huvudet, och det hade varit oerhört provocerande för alla pälsmotståndare och djurvänner. MEN NU VAR DET ALLTSÅ INTE SÅ , som jag T Y D L I G T förklarar nu!

För en djurrättsaktivist är jag ju så klart inte ”oskyldig” bara för det.  Jag kände naturligtvis inte till detta djurplågeri innan, men jag kände så klart till att pälsbollen var gjord av äkta päls. Det hymlar jag inte om.

Jag har flera jackor i min garderob som antagligen har äkta eller oökta pälskant av något slag. Av detta kan ni själva dra slutsatsen att jag inte är typen som skulle uppmana folk att ”Vägra bära päls”. Jag äter kött, jag föredrar äkta skinn framför fusk och jag är inte med i nån djurrättsorganisation. Jag kämpar alltså inte aktivt för djuren skulle man kunna säga. Däremot gör jag allt jag kan och engagerar mig väldigt mycket så fort det handlar om drabbade barn!

SJÄLVKLART är jag inte FÖR djurplågeri och tycker såklart att det är fruktansvärt om djur behandlas illa! Jag går inte runt och tror att de  djur som man tagit pälsen ifrån för att göra ett visst plagg har lidit innan, precis som jag inte tror att grisen vi äter som julskinka har plågats innan den kom på mitt bord.

Jag försöker att bara köpa ägg från frigående höns och kött från bra gårdar.  Men jag har aldrig engagerat mig  i olika kamper för att rädda valar, björnar eller vad det nu kan vara. Min empati ligger hos BARN. Så är det bara. Alla är vi olika. Och alla kan inte tycka lika om allt. Och alla kan inte ta ställning mot eller för samma saker.

Så vill du HATA mig för att jag är ägare till den här mössan , så får du göra det. Jag kommer inte att skriva mer positiva saker om den. Men jag kommer heller inte att sluta bära den. Jag är trots allt inte ensam om att ha en bit äkta päls i i min garderob, så det finns många många fler än mig som ni kan hoppa på då i såna fall.

Sen får ni som vägrar bära päls göra det, och jag stödjer er i ert beslut. Det är ju ERAN åsikt. Men man kan inte TVINGA andra hur dom ska leva eller vad dom ska tycka.

Jag fick även en HELSIDA i Aftonbladet i går där JAG ÄNNU EN GÅNG ska hängas ut som den ONDE i denna ”rävdebatt”.

Krönikan är skriven av Gabriella Terneberg som uppmanar MIG och bara MIG att ta avstånd från päls. Att jag har ett ansvar att säga nej.

Gabriella är VEGAN och jag träffade henne en gång när jag gjorde programmet BABYBOOM och var hemma hos henne och hennes familj och gjorde ett repotage om dom. De hade ett litet barn som de mer eller mindre tvingade att också vara vegan. Detta barn fick alltså aldrig äta samma mat som de andra barnen på förskolan, aldrig korv på kalas, aldrig smaka på födelsedagstårtan etc etc… Vet ni vad jag tycker om det?!   Jo, jag tycker synd om barnet…!

Det här barnet får nämligen inte VÄLJA SJÄLV! Och det tycker jag alla barn ska ha rätt till. Jag har flera kompisar som är vegetarianer och de låter alla sina barn få välja själv om dom vill äta kött eller inte.  Det tycker jag är sunt tänkande.

Så DET ÄR INGEN IDÈ att ni försöker pracka på mig massa propaganda i kommentarerna eller ge exempel på alla djur som far illa, för att jag ska ändra min inställning och gå i bräschen för ”Säg nej till päls-kampanjer”. Man måste få välja själv.

Det här är min syn på saken och den behöver inte delas av alla. Precis som jag inte delar alla andras åsikter.

För mig är det viktigt att försöka vara en så god människa som möjligt, och jag tror att jag är en ”ganska snäll och lagom trevlig tjej” som försöker att oftast tänka positivt och inte vara elak mot andra i onödan.

Jag kan verkligen förstå om man blir upprörd efter att ha sett hemska bilder på djurplågeri. Absolut!  Men att JAG ensam, kom att bli ”syndabocken” för detta är faktiskt helt sjukt…!?

Själv skulle jag aldrig kunna skriva såna hemska saker som dessa så kallade ”Djurvänner” skrivit till mig. Tror man att alla djurvänner är människor fyllda av medkänsla och kärlek , så tror man nog lite fel tyvvär….

Här kommer ett litet axplock av de ”trevliga” kommentarer jag fått från s k ”djurvänner”….


DU ÄR SERIÖST DEN MEST DUMMASTE OCH KORKASTE MÄNNISKAN JAG NÅGONSIN HÖRT TALAS OM. JAG HOPPAS FAN ATT DU SJÄLV BLIR TORTERAD PÅ DET VISET RÄVARNA BLIR DITT DUMMA FAN.

Skrivet av: djurvän 2011-02-26 10:54

kanske skulle man stänga in dig i en liten bur där du får plågas å svälta och sen sätta in el på dig ,
du har nu bevisat det jag alltid visste , att du är dum och även elak .
må du brinna i helvetet .

F**K YOU, SERIÖST! HUR KAN MAN HA EN SÅN MÖSSA NÄR MAN VET ATT DJUR DÖR FÖR EN SÅN , EN LITEN MÖSSA ? GÅ OCH DÖ VETJA :D DIN MUPP !

Sjuk är du! Jag har tappat ALL respekt för dig. spottar på dig!

Is da shit var det länge sedan ”coolingarna” sa, så du kan gå och stoppa upp en elstav i ditt hänginga 40+ arsle nu. Du har gjort ditt Pernilla!

Du är en vidrig människa och jag önskar dig och alla du älskar samma behandling som rävarna du så glatt skiter i.

Jävla överklass-idiot, hoppas du också blir inburad och skinnflådd om några år!

Du och dina anhängare äcklar mig och jag hoppas innerligen att ni får varsin elstav uppkörda i mumindalen

Svälj tofsen jävla subbskaft!

Du är en riktigt jävla vidrig person som gör reklam för en så fruktansvärt vidrig produkt.
Jag hoppas att du, när det väl är dags, dör en mycket MYCKET plågsam död.

du borde utsättas för samma sak som de plågade torterade rävarna blir innan dom blir en boll på din FULA mössa. vidriga jävla avskum hoppas du får brinna i helvetet..

Oh, and by the way… you have kids?
Can i wear one of them on my head? Skinned that is?

Angående pälsmössorna…Kan inte jag få Din skalp och sätta i min mössa??

—————————————————————————————————————–

Till er vill jag bara säga att  Vi lever alla våra liv på olika sätt , och vi gör alla våra egna val här i livet………….

Antingen så här……

Eller så här…….Hola!

Nu är vi framme i Spanien! Och det är INTE varmt kan jag säga…..!  Men , här ska inte klagas. Det är braaaa mycket varmare än i kalla Sverige iallafall,  och det är huvudsaken! Och inte en snögnutta så långt ögat kan nå! HURRAAA!!

Flygresan hit gick jättebra. Jag ooch Theo läste böcker , spelade spel och sov en stund. Dessutom kunde vi SURFA på datorn , för det fanns NÄT PÅ FLYGET!! Hur coolt är inte det?!   Bra där – Norwegian!!!

När vi kom fram åkte jag, Charlotte och barnen direkt till en Supermercado och handlade en massa god mat och sen åkte vi hem till deras lägenhet och gjorde iording en mysig midddag som vi intog utomhus!

Frukosten såg ut så här…..

Theo, Angelo och Alessio busar på lekplatsen….

Härligt att att slippa vinteroverallen iallafall!

Det blir inget solande vid poolen idag direkt ,då det är kallt och småregnar just nu.  Så nu ska vi ge oss ut på stan istället och hitta på nåt kul för småkillarna att göra!

Ha en underbar dag, så hörs vi lite senare!

Instagram