Visar arkiv från augusti 2011

Doftljus!

I går tog jag en sväng till Lidingö Centrum för att införskaffa nya doftljus. Jag älskar nämligen vackra blockljus som sprider goda dofter i hemmet…!
Inne i ”vår” mysiga te&kaffebod hittade jag massor av olika doftljus.

20110831-082612.jpg
Den här serien hade flera olika dofter och dessutom kunde man använda det mjuka stearinet som bildas när man tänder ljuset till att smörja in händerna med, som då både blir mjuka och doftar gott…!

20110831-082923.jpg
Den här doften gjorde mig dock något förbryllad ; ”Nyklippt gräs” ??!
Jag menar , visst älskar jag doften av nyklippt gräs. Men vill man verkligen ha den doften inomhus..?! Nä, då föredrar jag nog att det doftar ”Nytvättat” inne hos mig!

20110831-083507.jpg
Rosenserien har vackra pumpflaskor med krämig handtvål. Fräscha att ha vid diskhon i köket t ex!

20110831-084717.jpg

20110831-084739.jpg
Älskar den här typen av charmiga butiker!

20110831-085456.jpg
Nu är det bio dom gäller! :-)
Hoppas ni också får en skön kväll!

Vad hände med?

Befinner mig just nu i en TV-studio och spelar in en ny serie som kommer att heta ”Vad hände med?”
Det här sköna gänget kommer jag att umgås med nu i några dagar!

20110831-024758.jpg
Alex Schulman, Ann Söderlund, Jonas Gardell och jag letar upp gamla 80 och 90-tals ikoner som försvunnit ur mediabruset, och tar reda på vad dom gör idag!
Myyyycket roligt! 

20110831-025253.jpg
Som alltid kommer jag förberedd och har mina hemmasydda ”sändar-trosor” på mig , med påsydd ficka för sändaren till myggan (mikrofonen)!
Imponerar alltid stort på ljudteknikern!
Är man proffs eller är man proffs?! 

Mat, rabatter och märkliga frisyrer

Jag säger då det. Vare sig jag jag får vara med om Guds under på ett tåg – eller om jag tycker att man som förälder inte ska neka sina barns vänner mat – så väcker det känslor hos många av er mina bloggläsare!

I det här fallet nu med frågan om man ska låta barnens kompisar stanna på middagen eller få gå hem, så har jag ju redan sagt min åsikt. Sen behöver inte ni alla tycka likadant och för många av er verkar middagen vara en privat familjestund , och då är det ju så för er. Att JAG gillar att ha mycket folk hemma hos mig är ju ingen hemlighet direkt. Och jag förstår verkligen att det är en ekonomisk fråga för många också. MEN – som jag skrev – EN tallrik till får man nog ihop bara man vill…!  När jag var och reste mycket med min exman i Italien och hälsade på hans släktingar, så bodde dom ofta väldigt spartanskt och trångt och hade absolut inte dom bästa ekonomiska möjligheterna. Men var det nånting dom Aldrig snålade på, så var det MATEN!  Om vi kom på oväntat besök och dom precis skulle äta middag , så var det en självklarhet att det dukades fram extra tallrikar till oss!  För en italienare (och för dom flesta sydlänningar tror jag)  lagar hellre för mycket mat så att det blir över , än att riskera att maten inte räcker….! Och eftersom jag har tre halvitalienska barn med ett stort matintresse , så blir det väl så att vi lever lite likadant. Och skulle det vara så att något extra barn vill stanna och äta med oss och maten nu inte skulle räcka, så ger jag gladerligen bort min köttbit eller vad vi nu äter, och nöjer mig med bara salladen.  Det är ju bara bra för figuren vet ja…! 😉

I dag har vi fixat här hemma ännu mer,  och faktiskt även fått till trädgården så att den ser mycket bättre ut! Min igenvuxna rabatt som bara var ett ett enda virrvarr av ogräs och gamla torra blommor , gav mig enbart ångest eftersom jag inte visste vad som var vad..?! Och när det t om började växa upp ett helt TRÄD mitt i rabatten, så kände jag bara att det var lika bra att ta bort ALLT och lägga ny jord istället!

Före : Igenvuxen rabatt med diverse ogräs samt ett träd av något slag på väg upp…!

Efter : Rensad rabatt! 😛   Så småningom kanske någon annan person med gröna fingrar kommer att plantera nya vackra blommor där.. Jag lämnar helt enkelt över rabatten som en omålad tavla kan man säga…! 😉


De nya blommorna som jag köpte på Steninge Slott blev däremot pricken över i´t  i mina vackra blomkrukor på trappan! Tänk vad lite blommor kan göra ändå! :-)


En morgontrött Theo i morse när vi skulle gå till förskolan….

Vi inte så morgonpigga någon av oss här hemma direkt. Men så fort vi kommit fram till dagiset och han fick syn på kompisarna som var ute och lekte, så var all trötthet som bortblåst!  Mina kompisar har samma effekt på mig…! :-)  Inget piggar upp mig som mina vänner! 

Resten av kvällen har vi tillbringat hemma. Jag har pluggat manus inför TV-inspelningen som jag ska göra imorgon samt slökollat lite på Pilip och Fredriks nya program på 5:an…


Jag gillar Filip och Fredrik. Tycker att dom är skönt virriga, smarta och småknäppa i en härlig blanding. Men jag måste bara fråga : Vad är grejen med Pilips FRISYR…?! 

Den är liksom så… hög….

Mycket fascinerande….

Nej, nu måste jag gå och lägga mig innan jag fastnar i CSI-träsket och adrig kommer upp ur ur Tv-soffan…

Natti, Natti vänner.

 

Många munnar att mätta

Hemmamys hos oss är nu mer  lika med att hoppa ur jeansen och dra på sig sin gosiga Ziperall! Vi får liksom turas om att använda dom, för alla vill ha dom. Inklusive Biancas kompisar…! :-)


Clara , Hjördis och Bianca ♥

Jag älskar när Bianca och hennes kompisar hänger här hemma och bara ligger och skrotar i soffan! Jag vill att vårt  hem ska kännas levande och att barnens kompisar alltid ska känna sig välkomna!  Vill dom gå och ta  sig en macka eller en dricka i kylen så är det bara att göra det.

Mina föräldrar var alltid väldigt generösa mot oss barn och våra vänner och vi hade ofta kompisar som åt middag med oss eller sov över. Vilket kanske inte är en självklarhet för alla.  Det hände nämligen ofta när jag som barn var hemma hos kompisar och lekte, att deras föräldrar sa : Tyvärr Nilla, men nu måste du gå hem, för nu ska vi äta middag.   Hemma hos oss ställde man bara fram en extra tallrik!  

Och som vuxen nu och mamma till fyra hungriga ungar med lika hungriga kompisar, så gör jag likadant. Jag skulle aldrig komma på tanken att skicka hem barnens vänner för att vi ska äta – eller låta dom sitta och vänta inne på barnens rum medan vi i familjen äter middag – vilket också ofta hände mig som barn. Däremot kan jag säga nej om det är för många kompisar här och maten dessvärre inte räcker. Men EN extra tallrik ska man iallafall alltid kunna få till av familjens middag tycker jag!   Annars har man varit väldigt snål med portionerna….!

Eller –  som min pappa brukar säga :

”Hellre äter jag själv än ser mina barn svälta!”   😆

Gårdagens middag: Kyckling skuren i bitar( då räcker det till fler) steks ihop med grädde, soya, persilja, salt och peppar. Stekt sparris och champinjoner som tillbehör, och alltid en stor sallad!  (Men sallad och bröd mättar man många munnar om maten nu inte skulle räcka…!) 

Instagram