Stora mammapriset, Biancas kärlekshyllning & Wahlgrens Värld i kväll igen på TV!

Nu instiftar Expressen ”Stora mammapriset” – priset som hyllar Sveriges mammor!

Stora mammapriset delas ut i tre olika kategorier under Mammagalan, som sänds direkt i Kanal 5 på mors dag.

– Det här är en kväll när vi får tillfälle att lyfta fram och hylla mammor och samtidigt bidra till Läkarmissionens viktiga arbete för all världens mödrar, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden. 

Tillsammans med Läkarmissionen sänder Kanal 5 Mammagalan från Berns i Stockholm. 

– Mammors välmående och säkra förlossningar är förutsättningen för allt liv på jorden och vår framtid. Vi är väldigt stolta över Mammagalan, som sänds för första gången någonsin på mors dag den 27 maj.

VEM som tilldelas priset presenteras på Mammagalan i Kanal 5 på mors dag.

 

Inför Mammagalan har DU möjlighet att nominera en mamma till Stora mammapriset!

En mamma kan i dag vara många olika personer – det kan vara hon som alltid ställer upp för fotbollslaget i ur och skur, personen som alltid kommer med goda råd när du inte vet vad du ska göra, eller någon som på annat sätt har haft stor inverkan på ditt liv. 

Det kan vara din egen mamma, någon annans – eller din stora förebild i livet.

Vem är en mamma för dig?

Oavsett vilka det är, vill vi hylla just dem!

 

M som i modig. M som i mäktig. M som i mysig.

Alla har en mamma. Hon kan vara den som födde dig, hon som tog hand om dig, hon som är din förebild, hon som är en han. Moderlighet kommer i olika former, men alla har vi behövt en mamma för att bli den vi är.

Därför instiftar Expressen Stora mammapriset.

För att fira och synliggöra de mammor som bär upp världen. Världen behöver fler mammor.”

De sitter i Juryn :

Özz Nûjen, komiker

Amelia Adamo , journalist och före detta chefredaktör

Lars Lindström , journalist och nyhetskrönikör på Expressen

Kristin Kaspersen, programledare

Pernilla Wahlgren, artist

 

NOMINERA den DU tycker är värd Stora mammapriset 2018! 

Du kan nominera ända fram till och med onsdagen den 11 april :  HÄR!

 

font-b-mom-b-font-above-queen-wall-vinyl-sticker-decal-font-b-quote-b

 

 

MIG –  kan ni såklart INTE nominera….  😉

MEN jag har redan fått den finaste kärleks-hyllning man kan få av min älskade dotter som skrev dessa oerhört varma och kärleksfulla ord om mig på sin blogg häromdagen – som gjorde mig väldigt lycklig, rörd och varm i hela hjärtat….  ❤️🙏

 

 

Utdrag ur Biancas Blogg :

Asså jag är så stolt och glad för mammas skull som jobbat så jävla hårt hårt senaste 30 åren och nu ÄNTLIGEN så unnar hon sig ett underbart vackert hus i denna urgulliga by i Marbella <3

Min vackra mamma!!

Jag har aldrig träffat eller hört talats om en kvinna som jobbar så hårt och mycket som just min mamma gör och har gjort ända sedan hon var 16 år gammal. Hon jobbar 7 dagar i veckan, från tidig morgon till sent in på nättarna eller morgonen därefter. Ibland sitter hon uppe med datorn till 05.00 och jobbar, går sedan gå upp kl. 07.00 och är mamma för att sedan jobba med alla hennes tiotal företag, åka på turne, repa för egen show, designa kläder, köra barn hit och dit, skriva låtar, ha koll på hennes butik, köpa in varor, gå på mässor, sitta i möten, blogga, göra samarbeten, gästdesigna andra företag, åka på gig, spela in Wahlgrens Värld etc… Listan är oändligt lång och hon har fan nästan aldrig en ledig stund… Kanske någon 1h i veckan hör jag att hon är helt ledig.

Du är SÅ värd detta hus mamma och jag är så otroligt stolt att du äntligen unnade dig detta. Det var fanimig på tiden haha!! Hon är världens givmildaste person, men hon är ganska snål mot sig själv.  Hon tycker nästan aldrig hon förtjänar det bästa själv nämligen… Så många gånger jag tyckt hon bör unna sig den där väskan hon alltid pratar om, eller åka business class när hon alltid velat det. Istället väljer hon att lägga de pengarna på resor med familjen eller som detta hus så alla vi kan njuta av det. Du förtjänar allt det finaste i världen mamma och jag älskar dig så mycket <3

bianca_sjuk_stor1

 .
Älskade unge….!!  SOM jag älskar dig och dina bröder!!! 
Längtar SÅ tills vi ALLA är samlade i  nya huset , så jag får rå om er allihop, mina fina äskade barn och min stora glädje i livet…!  ❤️  ❤️ ❤️  ❤️
bianca och pernilla
Missade ni förresten gårdagens avsnitt av ”Wahlgrens Värld” – där Bianca faktiskt blev lite rörd när hon såg allra
första repetitionen av sin mammas egen Jubileumsshow… 😊  – så kan ni se reprisen i kväll fredag kl 20.00 på
Kanal 5    – eller på Dplay.se   –   precis när ni vill.  

 

 

 

 

Populärast på Dplay just nu

 • 1

  Wahlgrens värld

  Reality/Underhållning

 • 2

  Sommaren med släkten

  Helgdag/Drama

 • 3

  90 Days to Wed

  Reality

  6.0

 • 4

  Omöjlig ingenjörskonst

  Dokumentär/Vetenskap

  7.1

 • 5

  Ex on the Beach Sverige

  Reality

  3.5

 • 6

  Arga snickaren – vad hände sen?

  Renovering/Reality

 • 7

  Sofias änglar

  Samhälle

  6.0

 • 8

  Ullared

  Reality/Underhållning

  6.4

 • 9

  Grey’s Anatomy

  Drama

  7.6

 • 10

  Fråga Olle Dokumentären

  Samhälle

 • 11

  Vägens hjältar

  Reality/Motorsport

 • 12

  Superstars

  Reality/Sport

51 reaktioner på “Stora mammapriset, Biancas kärlekshyllning & Wahlgrens Värld i kväll igen på TV!”

1 2
 • Pernilla skriver:

  Jag känner inte dig Pernilla, det enda vi har gemensamt är att vi har många barn och heter samma sak. Jag tittar in här ibland då och då. Jag följer dig på instagram. Brukar tycka att du har skön humor och så. Men när du rent utav hånar en annan ung kvinna, då blir jag lite illa mående. Du gör en dålig imitation utav Idabella Löwengrip. Kom igen Pernilla, du borde veta bättre än så. Men denna kommentar kommer du väl som vanligt att skratta åt, för du gör ju aldrig fel

  • Malin skriver:

   Isabella Löwengrip är ju en av de riktiga powerkvinnorna av 90-talisterna. Så ja, det känns extremt oklädsamt av Pernilla. Särskilt med tanke på att hennes egen dotter ömkar sig om hur hårt hon jobbar och hur mycket skit hon får ta. Bianca har en enorm bit kvar till Isabellas nivå om man säger så…

   • Tara skriver:

    Malin – Varför blanda in Biancas göromål i det Pernilla gör? Alltså biten att Bianca är långt ifrån Isabella. Den andra biten håller jag helt med dig!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Jag har aldrig sagt att jag ”gör” någon. Men den figur jag gör uppskattas tydligen vådligt mycket av dom som har humor! Dessutom vet jag inte varför man inte skulle få göra parodi på de som är framgångsrika?! Det var ett väldigt märkligt argument. Tror du att alla imitatörer och komiker är bittra och avundsjuka på alla de parodierar, haha…..?!

 • Nettan2 skriver:

  Ja jisses vad många åsikter de var här. Roligt! Är alltid kul med folk som tycker. Jag oxå! Du är ju min idol så jag tycker du är bäst i alla lägen. Som mamma o artist!! Nä, skojar bara… Men vissa här vill ju verkligen få dig att framstå som de ena o de andra.

  Kör ditt race o de du är bäst på! Kramar!

  • Tse skriver:

   Nettan. Vill få att framstå? Hon HAR rakat röven på Benjamin. Hon VET inte var gasen sitter eller när andra världskriget började. Hon SKITER i att lära sig manus. Hon kommer två timmar försent. Vad då framstå? Människan är ju riktigt motbjudande på vissa nivåer. Hur kan du finna set attraktivt? Hur kan hon va så älskad då hon inte ens hymlar med detta? Helt
   Obegripligt. Och det värsta var uthängningen av M. Oavsett vad M gjort så var det inte olagligt. Men p skapade en folkdomstol och det Fick tydligen konsekvenser.
   Och ändå. Noll nyansering hos fansen. Sjukt skrämmande och minner på
   Sätt och vis om svunna tider.

 • Madeleine skriver:

  Jag måste ju säga det är då fan vad folk beskriver dig Pernilla som att de känner dig. Jobbar du för mycket så klagar de på att du inte är med din familj och jobbar du för lite så är du tydligen lat. Folk blir aldrig glada. Du är den mest hårdjobbande människa jag vet och du är aldrig arg eller ledsen eller trött eller någonting. Du visar aldrig att stress stör dig eller tär på dig. Du är helt fantastisk. Lyssna fan inte på någon annan.

  • You skriver:

   Fast nu låter det ju som om DU känner henne. Du vet heller inget om hon är trött eller ledsen. De bitarna får vi aldrig se. Hårt jobbande? Skämtar du? Vad är hårt arbete för dig? Gruvan i Kiruna? Polis i utsatta områden (släng ett öga på Tunnelbanan en timme innan wahlgrens flams eller Stockholmspolisen måndagar på fyran)? P åker på lyxresa till Dubai, gör spelning för pensionärer och en egen show hon älskar att göra. Vad är din definition på att jobba hårt?! pernilla Wahlgren?! Skämtar du?!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Tack fina Madeleine ! Jag får så mycket kärlek och uppskattning från folk över hela landet som gillar mig för den jag är och kommer fram och säger det allt som oftast och det gör mig alltid lika glad! Sedan kan man inte vara älskad av alla . Men majoriteten verkar tycka om mig precis som jag är – och det är det som betyder något för mig!

 • ANN skriver:

  Pernilla ..du är vår nya Lill-babs

 • Tae skriver:

  Smart det där med kanelen. Jisses

 • Ann skriver:

  Jag tycker du var dum mot Bianca och Theo .när dom överraskade dig .med foton och barnmat …det var gulligt och kul.mem du såga dom rakt av….du tycker ju själv om att busa och flabba och hitta på bus.varför var inte detta lika kul…ni kunde ha vridit er av skratt..hoppas du inte alltid är så mot dom

 • Tina skriver:

  Nämen får man verkligen skryta sådär om sig själv? 😉 JA det får man!!! Så underbart att få läsa så fina ord från sin dotter!! ❤️

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Härligt Tina! Vi mammor ska vara stolta som fan och verkligen suga åt oss när vi får uppskattning och kärlek av våra barn! Det är vi värda!!!

 • Tse skriver:

  Ni vet då Chandler i vänner inte får vara ironisk på en vecka men bryter ihop och får allt sagt. Så känner jag mig nu. Har läst kommentarer här en tid men kunnat hålla mig men nu så:

  Kinna och Sandra: tar fram popcorn för nu hade ni en ÅSIKT som INTE handlade om hur mycket ni älskar p och det brukar straffa sig hårt. Nån som bettar på hur lång tid ”du är bara avundsjuk/bitter” kortet dröjer?

  Irene: förebild? Aldrig i tid. Skiter i att ens lära sig manus (vilket avsnitt var det av wv som hon sa det btw?) eller ligga full i en hotellkorridor då kollegan försöker komma in på rummet för att podda med henne? Ett axplock men ändå. Kan tänka mig en viss förebild men lika mycket negativt också. Men jag vet. Ni hoppar det. Hon är perfekt och Sveriges heliga ko. Nuff Said.

  Conny: jag fattar att det droppade under 300. Förra veckans avsnitt var fan en katastrof. Bianca poddar full och Pernilla sms:ar mellan entréerna. 😲😲😲 Ring Expressen. Eller… det är ju exakt sånt de skriver om.

  Pia: jobba hårt? Att blogga, gigga och podda och spela in reality är att jobba. Punkt. Fråga en akutsyrra hur hon ser på den jämförelsen. Eller de egen företagare som INTE får projekt slängda efter sig och ALDRG behöver sälja in sig nånsin. (Alltså den lyxen. Den! Lyxen!) De som jobbar dygnet runt UTAN att ha en Susanne eller pappa som hjälper till då det är dags att ”jobba hårt” i Dubai. Och kan i bästa fall hoppas på semester i några veckor på typ Österlen. Jisses vad jag skulle vilja se en okänd p sälja in sin kollektion/vin/artisteri/what ever. Lyyyyyycka till. Människan som gav upp efter EN dag med sin pt. Där har du hårt arbete. Alltså nyanserar ni aldrig någonsin er bild av p?

  Så. Shit vad det kändes skönt. Och det är väl en herrans tur att man inte kan rösta på dig.

 • maggan skriver:

  Jag tycker att det ser ut som att du är ledig lite titt som tätt och är ute och reser ganska mycket hit och dit men det kanske är ditt jobb:)

 • Lena skriver:

  Så fint skrivit av Bianca ❤️

 • Kinna skriver:

  Kanske dags att sälja huset här hemma nu, när du har ett till.Du är ju inte speciellt intresserad av trädgårdsarbete, så kanske det vore skönt med en lägenhet, här i Sverige istället. Bara en tanke.

 • Iréne skriver:

  Så fina ord av Bianca!
  Men precis så verkar det vara. Jag har följt din blogg under några års tid och det är så roligt att få följa med på din resa för det är alltid fullt upp och du är verkligen värd ett eget mysig boende.
  Du är en bra förebild för kvinnor då du har klarat av både karrär och moderskapet under så många år och är mer framgångsrik än någonsin.
  Trevlig helg.

  Kram Iréne

 • Sandra skriver:

  Jobbar man för hårt missar man mycket av sin mamma roll🤔

  • Christina skriver:

   Vilken tröttsam kommentar.Pernilla är väl en väldigt närvarande mamma.Dessutom så har hon ju haft möjligheten att ha med sina barn på många av sina jobb.Skulle du skriva samma kommentar om det var en pappa det handlade om?

   • Sandra skriver:

    Ja absolut en pappa har samma roll!!! Konstig fråga Christina. Närvarande mamma hmmmm

  • Eva skriver:

   Instämmer helt! Allt handlar inte bara om att ha mycket pengar och jobba typ ihjäl sig. Det viktigaste måste ändå vara tiden man är med sina barn. Jobba kan alla göra hur mycket som helst.

  • Madeleine skriver:

   Och hade hon inte jobbat så hade du klagat på det….

   • Sofie skriver:

    Fast nu jobbar ju inte Pernilla ihjäl sig precis, att sitta på något möte då och då och dra sig i håret är inget arbete i mina värld. Det är ju alltid någon annan med henne och sköter snacket eftersom hon verkar inte riktigt klara det så nja jobba ihjäl sig gör hon inte. Hon gör det hon tycker är roligt. Mest är hon på semester och har det gött! Skrämmande hur du och vissa med dig helgonförklarar denna människa och lever ert liv genom hennes. Ni är som sektmedlemmar som dyrkar Pernilla på ett osunt vis. Är helt övertygad att även Pernilla många gånger höjer på ögonbrynen när hon läser vissa beundrakommentarer här inne.. jisses!

   • Sandra skriver:

    😄

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Sandra : Om jag hade jobbat så mycket att jag missat att vara med mina barn, så tror jag inte att Bianca hade skrivit som hon gör! Hon är stolt över mig att jag har lyckats vara en närvarande mamma trots att jag har jobbat mycket. Och inte bara har tagit hela ansvaret – utan även har försörjt alla stora barnen helt själv sedan dom var små.

   • Sandra skriver:

    Hon älskar ju dig ändå men så närvarande tror jag inte man är om nan jobbar som du! Nu är ju tre av fyra vuxna. Bianca sa själv i tv som tyder på annat

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  – Say mama Sweden.
  Kärleksfulla barn du har Pernilla…

  …2018–04-05 Wahlgrens Värd toppar igen torsdagskvällen på kanal 5 – 294, 000…
  Ha en underbar turnéhelg Pernilla / kram.

 • Pia skriver:

  Ska man nå framgång får man jobba hårt och det är du ett bevis på!

  • Eva skriver:

   Är framgång allt i livet då?

   • Ingela skriver:

    Och vad ÄR framgång? Hur definieras det? Är det att lyckas hålla ihop familjen kanske……? El måste det vara jobb det handlar om……..?

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram