Keep calm and don´t panic

222f297a-717c-4984-8e6a-59e6d5d60e6a.jpg

Hej Vänner.

Anlände till ett soligt Göteborg i fredags och har varit här sedan dess.

I stunder som dessa är det viktigt att vi håller ihop och inte skapar onödig hysteri – vilket man tydligt märker är fallet  hos vissa i kommentarsfältet…  😱

Jag säger som Bak-Leila! ”Nu är det viktigare än nånsin att håller ihop vårt samhälle. Vi kan inte bara krypa in i vårt skal och frysa till is. Låt oss inte låta det som händer inkräkta på vår frihet.”

Nu är tiden att STÖTTA. Inte RASA.

Många branscher inklusive restaurang och underhållnings-branchen går just nu igenom vår svåraste tid.

Du hjälper ingen genom att sitta och trycka hemma om du är frisk. Vi har faktiskt inget utegångsförbud i Sverige. Vi måste fortsätta att gå på restauranger, caféer, bo på hotell och stödja evenemang som fortfarande är igång!

Vi går ju alla igenom något helt nytt tillsammmans.  Något vi aldrig tidigare har varit med om. Och allt vi kan göra är att behålla lugnet , inte skapa onödig oro och stress , och leva inom de regler och restriktioner som ges.

Vår publik har ju fått valet att byta sina biljetter mot senare tillagda shower längre fram , eller att gå nu – men att vi då har stängt ner ”balkong” . Dvs max 500 i publiken enligt regeringens tidigare beslut – som fortfarande står kvar.

En stor del av de som har köpt biljetter hade såklart valt att byta sina biljetter, så antalet i lokalen har aldrig överstigit 400.  Minst 104 och max 350 personer tror jag vi har haft i salongen samtidigt.

Bra mycket mindre än vi är vana att spela för eftersom hela våren varit och är slutsåld , men en rimlig och ”trygg” siffra i dessa tider, då vi varken kan, vill eller får spela för fler.

Lorensbergteatern har varit väldigt glada och tacksamma att vi kom som vi lovat och att vi inte ställde in, och stämningen i publiken har varit FANTASTISK!   Som att vi delade något speciellt och unikt tillsammans…! 😍

4352c4a8-4181-40f3-a61e-17e40626d888-1.jpg353ada41-98dd-4a2c-b3d4-13bff5d487ca.jpg

JOHAN kom och såg oss för fjärde gången!   Han var så glad att vi kom till Göteborg trots allt…!

60d9a63b-1555-4ca2-9312-81f9e7b1b900.jpg

Johan hade med sig Borås tidning, med ett stort reportage om Johan,  och varför han har just mig som sin stora idol…!

img_6935.jpg

Vi bor som alltid på underbara Bellora på Avenyn , där frukosten levererade – som alltid!

a2611969-0ba3-4e59-bf0b-e8a3947c31d6.jpg

Jag, Hanna och Edward tog en härlig promenad i dag i vårsolen i vackra Göteborg…!

img_6947.jpgimg_6950.jpgimg_6992.jpg

Hur mysig var inte den här fikavagnen?!

img_6945.jpg

Perfekt så här i Corona-tider för den som inte vill sitta och andas tillsammans med andra inne på Cafét…!  😉 😅

 

img_6969.jpg

Mitt underbara gäng – PÅ och BAKOM scen!!!

SOM jag älskar dessa!  😍👏

Nu tar vi en ofrivillig paus i vår Turné -när den egentligen precis skulle börja – och så får vi se när vi kommer tillbaka igen..?!

NÄR -vet vi ju faktiskt inte än.

Det som händer just nu är så overkligt att man bara kan avvakta och följa de råd som ges, inte hetsa upp sig i onödan, och lyssna på DE SOM HAR KOLL,  och VET vad de pratar om …!

Screen-Shot-2020-03-10-at-08.06.56

Namaste. 🙏

88 reaktioner på “Keep calm and don´t panic”

1 2 3
 • Sofia skriver:

  Så tydligt man ser nu vilket märkligt, verklighetsfrånvänt land Sverige egentligen är. Resten av världen stänger ner rubbet, stänger skolor, gränser, allt, ger utegångsförbud, sätter rubbet i karantän. I Sverige däremot är det som att ingenting har hänt. Svenskarna skall nu fortsätter leva sina vanliga liv, fika, shoppa, sola, gå på teater, vara glada och njuta av solen och livet! Svenska kändisar uppmanar till och med att vi skall gå ut och äta på restaurang. Helt i sin svenska bubbla. Det blir så tydligt nu vilket bortskämt, curlande, räckmacke-land Sverige är. Svenska folket har levt på en räkmacka, aldrig haft ett enda stort problem (inga krig, ingen svält, inga extrema kriser, ingenting), och nu när det för första gången i Sverige dyker upp något extremt då ska svensken fortsätta glida runt på sin räkmacka och lever i total förnekelse – Samtidigt som resten av världens länder lever i verkligheten. ”Första vågen” innebär låg dödlighet och att äldre, sjuka dör. ”Andra vågen” innebär tvärtom, hög dödlighet och att unga, friska dör. Så fungerade spanska sjukan och det är precis samma sak nu. Miljarder människor kommer att smittas, och ca. 50-100 miljoner människor kommer förmodligen att dö. Så sluta håna och hacka på dom som nu väljer att sluta leva och väljer att isolera sig. Sluta hacka på dom som väljer att hoppa av sin svenska räkmacka för en tid. Man kanske inte ens tänker på sig själv eller gör det för sin egen skull utan för att visa respekt till äldre och sjuka, för att inte riskera att smitta någon ur riskgruppen. Och för att visa soladaritet till Italien, Spanien och alla andra mycket svårt drabbade. Låt dom som vill hoppa av sin svenska räkmacka en period få göra det utan att hacka och förlöjliga dom.

  • David skriver:

   Nu har Pernilla varken hånat eller förminskat någon annans oro. Hon och teamet följer restriktioner. Du kan gå, eller låta bli. Var i detta ligger ett problem för dig? Som jag förstår det kör teamet fler föreställningar där de kan. Och folk har valt att lägga om sin beställning till en senare tid, och andra har valt att komma.

   Tror och hoppas att Pernilla inte lyssnar på moralpoliser. Utan enbart på restriktioner etc från myndigheterna👍

  • Lena skriver:

   Håller helt med dig!!! Vakna Sverige! Få verkar fatta att man kan vara smittad å utan symptom. Stanna hemma, swisha din stöttning/köp presentkort över internet för å stötta de små företagen!!!! Bor i Spanien å blir väldigt provocerad av ”lev som vanligt, ingen anledning t panik”….

   • p skriver:

    Ja, man blir lite förvånad för det här går ju tvärt emot vad ”förståsigpåare” säger.
    Men det här är Pernillas åsikt om det hela, dessutom en liten pepp för restauranger och hotell.

  • Disa skriver:

   Du har så rätt. Folk är så bortskämda och verklighetsfrånvända att de helt enkelt inte kan tänka sig att saker och ting kan tas ifrån dem. Det var längesedan vi hade kristider i Sverige. Det är tid för solidaritet och omtanke, och tyvärr är det inte restaurangägarna vi behöver tänka på i det här läget utan vårdpersonal, samhällsbärare och svaga, sjuka och äldre. Även oss själva, för ingen går säker för det här viruset, utom barn.

  • Sophie skriver:

   Men för h*****e Sofia, ge dig nu! Det är människor som du med totalt felaktig information som skapar fullkomligt onödig hysteri! Men fine, om nu 100 miljoner människor kommer att dö, vilket du påstår, så är ju oddsen ändå inte riktigt på din sida. Då är det väl fan så mycket bättre att njuta av solen och leva livet leende än att gräva ner sig totalt den sista tiden, eller vad säger du?

  • Helena skriver:

   Så bra skrivit Sofia! Jag läser både svenska och norska tidningar , ser på svenska och norska nyheter, bor i Norge. Det är som två HELT olika världar! Föreslår att man OM man vill veta hur det är i världen går in på tex VG.no, aftenposten.no eller nrk.no. Inte bara hör på de svenska myndigheterna. Där får ni iallafall reda på vad som sker utanför Sverige (som tydligen lever i en helt annan värld än alla andra).

  • Ylva skriver:

   Efter att ha läst dina kommentarer här nu ett tag Sofia så verkar det som att du inte är nöjd med att bo i Sverige. Kanske du ska flytta till ett annat land? Kanske ett med diktatur? Lycka till 😉

  • Nanny skriver:

   Resten av världen?? Du saknar nog många sidor i din atlas….

  • E skriver:

   Lägg ner skitsnackspridning med info som är taget ur luften om viruset. Det försämrar bara!

 • Maria skriver:

  Vart har du köpt din rosa mössa och vilket märke är det?
  Jag älskar rosa!!

  • Bettan skriver:

   Tänk att även vid tillfällen som detta, när smitta sprider sig och vi manas till försiktighet, finns det personer som frågar : Var har du köpt din mössa? Tala om att leva i sin lilla, lilla bubbla.

   • Camilla skriver:

    Man måste väl ändå få prata om något annat än Corona?

   • Anna skriver:

    Bettan..😂😂😂😂

   • Sophie skriver:

    Är du på riktigt, Bettan?

   • Maria skriver:

    Vilken dum och onödig kommentar! Jag har inget behov av att skriva om Corona på min fritid. Jag läser och pratar om det varje dag med mina kollegor på jobbet så det räcker för mig. Hur kan du störa dig på att någon frågar om vart en person köpt en snygg mössa? På riktigt..Det är nog du som lever i en bubbla, i din egen Corona bubbla.

  • Maria skriver:

   Googla på rosa mössa. Vännen det finns massor att välja mellan 😂

   • Maria skriver:

    Jag har redan försökt hitta den på nätet men eftersom jag inte vet vad det är för märke så frågar jag, och om jag bara ville ha en ”random” rosa mössa så hade jag redan köpt det..

 • Cinna Brandt skriver:

  Så bra o förnuftigt skrivet Pernilla. Stort Tack för er show i går kväll. Herregud va ni är bra ”Hela Gänget” Vi vill även rikta ett tack till Lorensbergsteatern för fint bemötande o flytt av biljetter fram o tillbaks som resulterade till en toppenkväll med er.
  Med rådande situation i vårt land tycker jag du resonerar sunt o gjort det bästa av denna helg. Ni som är rädda inte vill vistas i folkmängd är förmodligen ni som heller inte kommer på föreställningarna. Det bästa vore om ni bara är tysta utan hemska kommentarer om att ta ansvar.
  Tack Pernilla o ditt gäng!💝

 • Hege Karina skriver:

  Vi är fria att inte gå restaurang inte bo på hotell, inte gå på teater och shower. Det är ingen panik i att inte göra det. Jag gör inte det, jag har inte panik.

 • Anna W skriver:

  Använd sunt förnuft och tvätta händerna med tvål och vatten det kommer vi gå långt med.
  Att sluta leva och isolera sig är inget som jag kommer göra så länge jag eller någon i min familj inte uppvisar några symtom.
  Skulle jag inte våga åka till jobbet så skulle många av er stå utan medicin eftersom jag jobbar på ett stort läkemedelsbolag.
  Glöm inte tvål och vatten

  • T skriver:

   Att man inte tycker att det är vettigt med föreställningar nu, betyder ju inte att man varken isolerar sig eller har panik!

 • David skriver:

  Pernilla, har läst igenom inläggen. Och gissar att d
  nästan alla kritiska inlägg är skrivna av en och samma person rakt igenom.

 • David skriver:

  Haha, Johan är för härlig! Kul att ha sådana superfans!

  I övrigt gör ni helt rätt som fortsätter med showen. Livet måste fortsätta!

 • Ulrika skriver:

  Verkar som VV ger resultat. Du ser så liten ut nu. Eller är det jag som behöver nya glasögon. Ha en underbar dag🌿💚

 • Linda skriver:

  Och inställngen att vi som inte har sjukdomssymptom ska leva som vanligt har bland annat lett till att en läkare i Norrköping som varit i Italien på skidsemester gått till jobbet och opererat patienter innan han insjuknade och bekräftades ha Corona….

  • Mallah skriver:

   Då måste det varit längesedan han var i Italien för så korkad kan ingen vara. Det där med att leva som vanligt gäller knappast de som varit utomlands för den delen

  • maja skriver:

   ”Dementi: Ingen läkare har arbetat smittad
   UPPDATERAD 200315 13:23 PUBLICERAD IGÅR 06:53
   Uppgifterna under morgonen att en läkare på Vrinnevisjukhuset i Norrköping skulle ha opererat när han var smittad av Coronavirus tillbakavisas nu av smittskyddsläkare. -Läkare är också människor och kan råka ut för smitta. Men ingen har arbetat i ett smittsamt skede, säger smittskyddsläkaren Magnus Roberg till SVT Nyheter Öst.”

   Var källkritisk och sprid inte rykten!
   Vid händelser som väcker frågor i samhället är det viktigt att agera utifrån korrekt och saklig information samt följa myndigheternas rekommendationer. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

 • Malin skriver:

  Lyssna på dem som vet vad de pratar om, skriver du. Och hänvisar samtidigt till något som Leila Lindholm skrivit som en personlig åsikt…
  Klart man inte ska gripas av panik och heller inte helt isolera sig om man är frisk. Men det du dillar om är bara naiv dumhet.
  Jag är sjuksköterska och är det några som verkligen sliter just nu så är det jag och mina kollegor. Det råder totalt besöksförbud vilket innebär att alla patienter kräver mer stöd och tid, det är stor risk för materialbrist pga folks dumhet. Och ju fler som smittas desto högre blir trycket på vården. Både betydligt fler patienter och risk för underbemanning. Vi måste jobba, sjukhusen kan inte stänga ner. Man måste inte showa och klämma in hundratals människor på samma yta.
  Jag har ingen intention att gå i ide, men tycker också det är sjävklart att tänka logisk och förnuftigt. Inte tramsa bort det med att det viktigaste just nu är att få ha kul. Det är så naivt att det är pinsamt.

  • Lotta skriver:

   Håller med dig Malin! Men tydligen är det inte så alla tänker. Undrar hur ni tänker sedan ni som går på konserter eller ger konserter den dagen ni själva har smittan?? Oj?? Tänkte inte på det…… kunde man få smittan ? Det va ju bara 450 personer eller 300 personer som såg föreställningen……väx upp ni som inte fattar!

   • David skriver:

    Malin och Lotta är gissningvis samma person. Båda uttrycker sig likadant och använder…..

    Hur som helst, är du ej läskunnig? Det står i bloggen att de får paus nu för att showen är inställd. När Pernilla & co får spela igen avgörs av när de kan följa rådande restriktioner på nästa plats.

  • Karin skriver:

   Håller inte med Pernilla ett dugg. Bara dumdristigt!! Kan man inte träffas hemma och ha kul bara undrar. Skulle aldrig gå på evenemang , restaurang, bio m.m nu. Förstår inte hur vissa tänker!!

 • Mimmi skriver:

  Snälla Pernilla, ta ditt förnuft tillfånga och gör din insats för att minimera smittspridningen. Hela Europa släcker ner och ber människor att stanna hemma för att stoppa den explosionsartade utvecklingen för att hindra att sjukvården går på knäna. Vill du bli ihågkommen för en av dem som ivrade för att köra ända in i kaklet när myndigheterna gjort en missbedömning av läget? Italien idag har över 20 000 smittade och de har gjort mkt mer än vi..
  Vi ska ta hand om varandra och inte gripas av panik. Men vi ska inte klämma in upp till 500 pers i en lokal några timmar…

  • Nick skriver:

   Tror du Pernilla hade drivit sin tes lika hårt om hon varit konferensvärdinna med ansvar för 1000-tals personer om dagen eller tror du hon kanske haft en annan åsikt då det inte handlar om att stå i centrum för en ziljard kronor om dagen? Låt oss bara leka med tanken…

  • Anna skriver:

   Rikt kritiken till de som bestämmer dvs. Produktionsbolaget Leifline. Läs dagens artikel i GP där det riktas svidande kritik mot produktionsbolagets beslut att inte ställa in föreställningarna

  • Johanna skriver:

   Bara för att ”hela” Europa gör det betyder ju inte att det är rätt heller. Det gick ju inte så bra när ”hela” Europa gjorde som Hitler.
   Alla tjatar om att stänga ned skolor och annat som inte har med sjukhus att göra men ni varför kan ni inte tänka längre på att läkaren kanske inte kommer till sjukhuset för den kan inte ta kollektivtrafiken för den är stängd eller dem inte har någon som kan se till sitt/sina barn för att kunna hjälpa.
   Ditt hus kanske börjar brinna, den äldre grannen kanske får hjärtattack, vart ska du köpa medicinen eller maten för att det är stängt. Allt för att ”hela” svenska folket tycker skolan ska stängas för att barn är en bakteriehärd och har alltid varit. Men det mesta av smittan kommer från vuxna, vuxna som har ett mycket större resemönster idag än när den spanska sjukan var. Och de flesta människorna idag har lärt sig att tänker man bara lite på hur man sköter hygien så stoppas mycket av de olika sorters virus som finns.
   Att säga att man inte litar på den och den myndighet men att WHO minsann vet allt kan ju tänka på att det också är en sorts myndighet som har sin egen agenda som länders egna myndigheter

 • Disa skriver:

  Jag skriver följande för att rädda liv. Lyssna inte på Pernillas totalt häpnadsväckande råd. För henne är begränsning av folksamlingar tydligen bara en siffra, halvera publiken och kör dubbla föreställningar så är problemet löst. Hon kräver som alltid sin rätt att ”ha kul”. Men nu är tyvärr inte tiden för att ha kul.
  Det som gäller nu är största möjliga social isolering! Om ni inte litar på mig, kanske ni litar på WHO. Deras råd är följande, och de följs tyvärr inte av Folkhälsomyndigheten:
  * Testa så många som möjligt
  * Spåra alla kontakter till smittade
  * Sätt folk i karantän
  * Social distansering
  WHO påpekar i skarpa ordalag att länder som säger ”detta drabbar inte oss” gör ett dödligt misstag.
  Många människor kan inte ta in den här nya situationen, det är 100 år sedan spanska sjukan härjade och ingen från den tiden lever idag. Försök att förstå, en dag kommer vi igenom det här, men den närmaste tiden kommer att bli väldigt tuff och vi måste till varje pris minska smittspridningen.
  https://www.youtube.com/watch?v=Etlyvt9n_QE&t=766s

 • Emilia Löf Karlsson skriver:

  Så klokt skrivet! Friska människor måste fortsätta leva! Och stötta samhället:) Ni är så Fantastiska!!! Som arbetar så Hårt och ödmjukt !

  Nu tar vi oss igenom detta, tillsammans

  NAMASTE 🙏🏽

  • Marianne skriver:

   Mjaaaa – nu är det ju det som är en del av själva problemet….. – att vi inte VET om vi är ’friska’ eller smittbärande….Förrän det är för sent. ’Klok’ är nog bara den som undviker onödiga folksamlingar (typ Pernillas show) HELT OCH HÅLLET. Och bara går ut om det är nödvändigt – för att handla etc.

  • anne skriver:

   Närmaste🙏

  • Linda skriver:

   Nej, ”friska” människor måste inte stötta samhället, dvs. rese-, hotell-, restaurang- och underhållningsbranschen. Det är bara personalen som arbetar med vård och omsorg som vi alla är skyldiga att stötta nu när situationen är som den är. Dessutom vilka människor är friska. Är den frisk som känner sig frisk men som är smittad utan att veta om det och som därför kan smitta andra.

 • L skriver:

  I dessa tider skulle jag absolut inte gå på restaurang eller närvara vid större evenemang.

  • David skriver:

   Gör inte det då! Men låt andra bestämma över sina beslut

   • Vivi skriver:

    Skrev ”L” någonstans att hon ville ”bestämma” vad andra ska göra? Hon framförde sin åsikt gällande henne själv som så många ande här inne.

    Du David är jämt här med dina pekpinne och ska tillrättavisa vad folk skriver. Något trött på dig…

   • Vivi skriver:

    Å ja, jag såg att det var lite bokstäver som fattades i mitt inlägg så det behöver du inte tillrättavisa trots att de säkert kliar i fingrarna dina;)

   • David skriver:

    Malin, Vivi, L, du är rolig. Och på tal om fingrar som kliar. Du verkar triggerhappy så det räcker och blir över.

   • Lina skriver:

    Problemet att ditt beslut kan även komma att påverka mig negativt. Själv tillhör jag riskgruppen. Så om jag blir sjuk hoppas jag att det finns resurser att ta hand om mig inom vården. Den som bidrar till smittspridning bidrar även till att vården blir mer belastad och den dag jag behöver vård kanske den inte finns. I dessa tider måste vi tänka vidare än att bara se till oss själva.

   • Vivi skriver:

    Blir ju mörkrädd, nu är du bara för mycket David. Gick in här nu och skulle se om ”P” skrivit nåt härligt inlägg oxå får jag se denne David och hens kommentar:/

    Lever du via Pernillas blogg? Och nej, jag är inte Malin eller L , tänk att det finns fler än dem här inne som tycker till o h även använder punkter ….

   • p skriver:

    David du är lite jobbig nu. Du måste inte säga emot allt.

 • Annica skriver:

  Håller med fullständigt ! Okunskap väcker rädsla hos människor. Jobbar själv med intensivvård och är inte det minsta rädd för att bli sjuk. Däremot rädd för att stå utan munskydd, visor och förkläde. Trevlig söndag !

  • Lena skriver:

   Håller helt med dig!!! Vakna Sverige! Få verkar fatta att man kan vara smittad å utan symptom. Stanna hemma, swisha din stöttning/köp presentkort över internet för å stötta de små företagen!!!! Bor i Spanien å blir väldigt provocerad av ”lev som vanligt, ingen anledning t panik”….

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram