Keep calm and don´t panic

222f297a-717c-4984-8e6a-59e6d5d60e6a.jpg

Hej Vänner.

Anlände till ett soligt Göteborg i fredags och har varit här sedan dess.

I stunder som dessa är det viktigt att vi håller ihop och inte skapar onödig hysteri – vilket man tydligt märker är fallet  hos vissa i kommentarsfältet…  😱

Jag säger som Bak-Leila! ”Nu är det viktigare än nånsin att håller ihop vårt samhälle. Vi kan inte bara krypa in i vårt skal och frysa till is. Låt oss inte låta det som händer inkräkta på vår frihet.”

Nu är tiden att STÖTTA. Inte RASA.

Många branscher inklusive restaurang och underhållnings-branchen går just nu igenom vår svåraste tid.

Du hjälper ingen genom att sitta och trycka hemma om du är frisk. Vi har faktiskt inget utegångsförbud i Sverige. Vi måste fortsätta att gå på restauranger, caféer, bo på hotell och stödja evenemang som fortfarande är igång!

Vi går ju alla igenom något helt nytt tillsammmans.  Något vi aldrig tidigare har varit med om. Och allt vi kan göra är att behålla lugnet , inte skapa onödig oro och stress , och leva inom de regler och restriktioner som ges.

Vår publik har ju fått valet att byta sina biljetter mot senare tillagda shower längre fram , eller att gå nu – men att vi då har stängt ner ”balkong” . Dvs max 500 i publiken enligt regeringens tidigare beslut – som fortfarande står kvar.

En stor del av de som har köpt biljetter hade såklart valt att byta sina biljetter, så antalet i lokalen har aldrig överstigit 400.  Minst 104 och max 350 personer tror jag vi har haft i salongen samtidigt.

Bra mycket mindre än vi är vana att spela för eftersom hela våren varit och är slutsåld , men en rimlig och ”trygg” siffra i dessa tider, då vi varken kan, vill eller får spela för fler.

Lorensbergteatern har varit väldigt glada och tacksamma att vi kom som vi lovat och att vi inte ställde in, och stämningen i publiken har varit FANTASTISK!   Som att vi delade något speciellt och unikt tillsammans…! 😍

4352c4a8-4181-40f3-a61e-17e40626d888-1.jpg353ada41-98dd-4a2c-b3d4-13bff5d487ca.jpg

JOHAN kom och såg oss för fjärde gången!   Han var så glad att vi kom till Göteborg trots allt…!

60d9a63b-1555-4ca2-9312-81f9e7b1b900.jpg

Johan hade med sig Borås tidning, med ett stort reportage om Johan,  och varför han har just mig som sin stora idol…!

img_6935.jpg

Vi bor som alltid på underbara Bellora på Avenyn , där frukosten levererade – som alltid!

a2611969-0ba3-4e59-bf0b-e8a3947c31d6.jpg

Jag, Hanna och Edward tog en härlig promenad i dag i vårsolen i vackra Göteborg…!

img_6947.jpgimg_6950.jpgimg_6992.jpg

Hur mysig var inte den här fikavagnen?!

img_6945.jpg

Perfekt så här i Corona-tider för den som inte vill sitta och andas tillsammans med andra inne på Cafét…!  😉 😅

 

img_6969.jpg

Mitt underbara gäng – PÅ och BAKOM scen!!!

SOM jag älskar dessa!  😍👏

Nu tar vi en ofrivillig paus i vår Turné -när den egentligen precis skulle börja – och så får vi se när vi kommer tillbaka igen..?!

NÄR -vet vi ju faktiskt inte än.

Det som händer just nu är så overkligt att man bara kan avvakta och följa de råd som ges, inte hetsa upp sig i onödan, och lyssna på DE SOM HAR KOLL,  och VET vad de pratar om …!

Screen-Shot-2020-03-10-at-08.06.56

Namaste. 🙏

88 reaktioner på “Keep calm and don´t panic”

1 2 3
 • T skriver:

  ”Folk är rädda och är halvhysteriska.”
  Jisses!

 • Kickis skriver:

  Hej, Pernilla! Tack för alla roliga och underhållande TV-program! Jag och dottern var och såg showen ”Kort, glad och tacksam” i Örebro. Så himla rolig och bra! Dessutom hade jag turen att hamna bredvid Johan på 1:a rad! Fantastisk kille! Så fick man en ny vän! Givetvis har vi bokat biljetter till ”Hybris” nu i april. Om jag förstår saken rätt så är den föreställningen inställd? Hur går man tillväga för att få sina biljetter ombokade till hösten -20? Fixar Ni det eller måste jag agera på något sätt? Vi kommer närsom i höst. Detta får man bara inte missa!

 • Marie skriver:

  Citat av kända Bak-Leila är bara det bästa 😂😂😂Och nu ska vi ”stötta” restauranger, hotell, etc 😂😂 Dagens skratt får jag av Pernilla, tack för det och fortsätt leverera dina klokheter.

 • Katja skriver:

  Förstår att det är jobbigt med dina föräldrar i karantän. Det var ju just därför mindre folksamlingar behövs, mindre smitta. Såg instastory att du var ledsen, men keep calm.
  Kram

 • Bettan skriver:

  Maria 2 och Sophie
  Nej, jag lever inte i en coronabubbla, haha! Om du bara visste vilken mysig rosa bubbla jag bor i!
  Och det senaste superintelligenta diskussionsargumentet: ” Är du på riktigt?”.
  Svar : Jo, så vitt jag vet är jag på riktigt.

  :

 • Anna skriver:

  Tycker det är fel att föreställningen iVästerås skjuts upp. Vi borde ha fått pengarna tillbaks. Vi har ej valt att se den senare. Folk jobbar helger och hade ju just valt denna för det passa oss. Eller att man kunde ha valt få pengarna tillbaks. Dåligt planerat

  • Marie skriver:

   Lite svårt planera när saker som Corona inträffar. Många just nu som får göra om sina planeringar. Ställa in saker mm. Men man gör det för att försöka begränsa smittspridningen och tror nog de flesta gör vad de kan för de ska bli så bra som möjligt för alla. Vi är ett land i kris just nu vi har lite större problem än inställda föreställningar. Vi är bara i början av Corona

  • pio skriver:

   Corona är ju inte direkt planerat. Är ganska säker på att Pernilla hade velat ha det som det var tänkt.

 • Marie skriver:

  Jag är absolut ingen domedagsprofet. De flesta av oss kommer drabbas av Corona de allra flesta kommer överleva och många kommer få lindriga besvär och kanske inte ens inse de är Corona de drabbades av. Men många kommer tyvärr dö majoriteten de äldre och de som redan har andra sjukdomar som tex cancer, kol mm. De är dessa vi andra måste försöka skydda, genom begränsningar i våra umgängen. Är man inte rädd om sig själv är de fine men nu måste vi även tänka på andra. För att försöka begränsa smittspridningen behöver vi vara försiktiga. Jag låser inte in mig jag rör mig bland folk nästan varje dag (förutom de dagar nu när jag varit förkyld). Jag är bara på ställen där jag lätt kan ha folk på 1-2 m avstånd. Så bio el ställen där man måste sitta bredvid andra undviker jag helt. Åker inte buss/spårvagn i rusningstrafik då folk står som packade sillar. Tar inte folk i hand längre och när jag träffar vänner/familj så blir inte längre några kramar. Sitter i styrelsen för en sport där majoriteten är 70 plus och där har vi valt stänga flera hallar just för skydda de äldre och de med sjukdomar. Trots vår sport inte är någon sport där man rör vid varandra och lätt kan hålla avstånd. Men att gå runt och tro att de inte kommer bli som i Italien är hemma är att vara dumdristig, vi är bara i början av Corona här i Sverige. Ingen idé bli hysterisk el få panik men vi måste vara realistiska många kommer dö, många kommer bli riktigt sjuka och behöva vård. Så de är därför de är så himla viktigt vi gör allt vi kan för hålla smittspridningen nere både för våra äldre/sjuka men även så de inte blir alltför många som behöver vård samtidigt.

 • people skriver:

  Svensken tror sig vara civiliserad o kan föra en anständig konversation! Titta på kommentarerna här så förstår man att så inte är fallet. Folk vill i stället snabbt ”trampa ihjäl” den andras inte bara tanke o åsikt utan även den andres trovärdighet genom att förlöjliga, förminska o håna den andre! Det är detta småaktiga beteende som ”fäller” en nation! Ska vi gemensamt ta oss igenom något svårt eller ska var o en springa sin egen väg? Ensam är stark eller…

  • Sofia skriver:

   Svensken anständig, civiliserad och kan föra en konversation?! Ha ha! Säg den person som någon gång lyckats föra en vettig konversation med en svensk person?! Folk får inte ens ha egna åsikter i Sverige. Vi kan inte ens prata med varandra i Sverige. Vi är totalkörda.

 • Kattis skriver:

  Kæra landsmenn, jag blir orolig och ledsen nær jag ser hur ni lever på era liv som om inget har hænt. Svenska makthavere och politiker borde ha begrensa smittan i Sverige mycket tidigare. Sjukehusen kommer att kollapsa om ni inte gør nåt nu. Det er inte bara gamla som får lunginflamation. Många blir veldigt sjuka och behøver hjelp från helsovården æven om de inte dør. Kom igjen, Sverige💙💛

  • David skriver:

   Och detta skriver du på Pernilla Wahlgrens blogg. Mysko

   • Kattis skriver:

    Hei, Nu har jag læst mer och har sakta men sækert børjat ana konsekvenserna av att stenga landet, så som Norge gør. Jag tror faktiskt att Sverige gør riktigt. Halva befolkningen ska ju endå bli smittade. Man blir så påverkad av att læsa all skremsel..
    Och, du har en poeng. Detta ær inte platsen att diskutera Corona politik :)
    🤗 Ha en fin dag!

 • Laila skriver:

  Stort TACK för en fantastiskt underhållande, rolig, hjärtlig show (var på matinén i lördags).
  Så skönt att få skratta i 2 timmar och inte tänka på något annat än att bara bli underhållen.
  Hela gänget är fantastiska, kan inte förstå hur ni kommer på alla ”galna” idéer, mycket underhållande.
  TACK,
  Laila

 • Maja skriver:

  Snälla, stäng ner kommetarsfältet ett tag. Det mår vi nog alla bättre av.

 • Jenny skriver:

  Ett litet Lidingötips, Villa Lovik ute mot Elfvik, nybyggt spa med uppvärmd utomhuspool och en härlig Söndagsbrunch bl.a 😊

 • Nick skriver:

  Första gången på länge som folk i majoritet inte håller med P. Är showen nu ÄNTLIGEN inställd. Utmärkt. Låt det så förbli. Nej 100 miljoner kommer inte att dö. Fan vad alla blivit vetenskapsmän på en vecka.

 • Millan skriver:

  Forstar inte all kritik har fran manga.
  Laste ni inte hela hennes inlagg? Eller kan ni som kritiserar inte svenska?
  De har ju nu stallt in alla shower for stunden.
  Jag tyckte det Pernilla skrev var bra.
  Varfor fa panik. Anvand sunt fornuft.
  Jag har da varit i bade mataffarer och handlat och ute pa restaurang igar.
  Mina barn har skola.
  And for you bitter people don’t bother criticize me. I speak Swedish fluently but don’t have the Swedish alphabet on my computer.
  Tack Pernilla for en fin blogg.
  U look so amazing lately:)

  • Marie skriver:

   ” kan ni inte svenska ?”Den var bra efter o skriva som en kratta själv ..

   • Millan skriver:

    You are an idiot.
    Obviously didnt read my entire post where i clearly stated i dont have the swedish alphabeth on my computer.
    Soo typical swedish of u…looking for faults.

  • Charlotte skriver:

   😂😂😂

 • Caroline skriver:

  Tack för en fantastisk föreställning i lördags (kl 16)! Kände mig inte alls orolig. Publiken verkade kärnfriska, inte en endaste liten harkling kunde anas ens. Och mycket space runt om oss besökare. Trots att det var glest blev det härlig stämning med mycket skratt och jubel. Bra jobbat allihop, ni är otroligt bra!!!

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram