Häromdan när jag inte hann blogga, kom några av mina tjejkompisar över på en fika.
Jag bjöd på kaffe och hembakat – och det bästa av allt var att jag slapp baka själv!
Min gamle skolkompis från Adolf fredriks musikskola och sedermera kollega och vän Lizette, hade nämligen gjort VÄRLDENS godaste ananspaj, som hon var snäll nog att ta med sig!
Eller rättare sagt, vi var hemma hos Lizette på middag härom kvällen och då fick vi hennes grymma paj till dessert.
Och eftersom jag då såg att det blev en hel paj över, så var jag smart nog att bjuda hit henne på fika dan efter, och se till att hon tog med sig den pajen som blev kvar hit, så att jag fick njuta av den två dar i rad!
Man får inte vara dum…!
LIZETTES GRYMMA ANANASPAJ
Sätt ugnen på 200 grader.
Till pajdegen :
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till fyllningen :
2 dl lätt-cremefreiche
2 små burkar krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
SMÄLT smöret och blanda alla ingredienserna till pajskalet
Tryck ut degen i en pajform
Förgrädda skalet i mitten av ugnen på 200 grader
Medan pajskalet förgräddas, gör fyllningen.
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen med elvisp
Ta ut pajen ur ugnen
Häll i fyllningen
Höj ugnen till 225 grader och grädda hela pajen i mitten av ugnen i ca 20 – 30 min.
Kolla att kakan fått fin färg och att fyllningen har ”stannat”.
Servera med lättvispad grädde.
Jag är ingen ananas-fantast i vanliga fall.
Men i den här pajen smakar det himmel….!
Hej! finns det en ungefärlig mängd eller vikt på ananasen som ska vara i, hade bara stor burk, och så undrar jag om fyllningen..Ananasen ligger i egen juice, det gör din också eller? Känns så ” blött” när man vispat, håller på att testa nu..
Den där pajen är helt suverän.Min dotter som går Restaurang har på nått vis fått receptet på pajen och den äter vi ganska mycket på sommaren.Men lagomt är bäst!