Gräddkrig, Fotbollshelg, Återträff & Kompisgäng på ön!

Många hetsiga kommentarer på bloggen just nu!

Just nu pågår något sorts ”krig” mellan mig och några riktigt upprörda bloggläsare som tycker att jag favoriserar GLASS framför GRÄDDE!

Jag ber uppriktigt alla gräddtårtor runt om i landet om ursäkt om jag har sårat er genom att säga att dom

flesta barn föredrar glass framför tårta.  FÖRLÅÅÅÅÅT!!!!   (För vem annars tar åt sig mer än gräddtårtorna?!) :-)

Men det är min erfanferenhet efter 4 barn och diverse födelsedagar där man oftast väljer glass framför tårta – om banren själva får välja.

Är det nu INTE så , så får ni väl straffa mig genom att slänga en gräddtårta i nyllet på mig!:-)   Så firades jag nämligen som barn varje födelsedag och det var det bästa och roligaste jag visste!

 

Angående Swiss Clinic Fiber Gel , så är det INTE ett bantningspreparat utan en fiberfel som ger mättnadskänsla och hjälper till att förhindra onödigt småätande mellan måltiderna – som är min största bov i dramat.

Jag har testat i  över en vecka, och märkt skillnad!  Jag äter mindre och blir mätt fortare!

Bilderna på förpackningen plåtade jag redan första dagen jag började . Därav att jag bara hade öppnat endast en förpackning.

 

Och TACK alla ni som skriver att jag är fin som jag är! ♥  Det värmer , men jag trivs inte med dom extrakilon som jag bär på just nu tyvärr. . Jag vill tilllbaka till min gamla vikt , och jag vill kunna visa mig i bikini i sommar utan att må dåligt.  That´s it.

 

Då kör vi!

 

Fotboll, fotboll och åter fotboll här hemma under hela helgen!

 

img_4180.jpg

 

Theo och ett av hans grymma fotbollslag vann hela Ersa-cupen som har pågått sedan i november med massor av lag som har tävlat mot varann.  GISSA om dom var stoltal!!!

 

 

img_4386.jpg

 

I fredags hade Theo fotbollsmatch på dagen med sitt Lidingölag , och på kvällen blev Theo medbjuden av sin gulliga kompis Marcus och hans pappa att se Sverige möta Frankrike live i Friends Arena!   Gissa om det var en glad kille!!!

 

 

img_4393.jpg

 

I lördags var det fotbollsmatch igen i Skärrtorp! img_4408.jpg

img_4410.jpg img_4409.jpg

 

En glass efter matchen satt fint!

 

img_4453.jpg

 

Efter matchen tog ja mig ut mot Saltsjöbaden , där vi hade återträff med mitt gamla barndomsgäng från Saltsjöbadens Barnteater som jag gick på när jag var liten!  Typ från det jag var 8 tills jag var 11 år. 

Dagny Kronlund var vår underbara teaterledare och det var hemma hos henne och hennes man Leif i deras vackra hem som vi träffades!

 

img_4425.jpg

 

Leif är kapellmästare och har haft storband i flera år , så vi började med att sjunga tillsammans!

 

img_4428.jpg

 

 

Dagny hade dukat så fint!

img_4433.jpg

 

img_4436.jpg

 

Efter att vi ätit så kollade vi på när vi hela gruppen var med i TV och gästade Lennart Svan . Tror att det var 1976 eller 77. 

 

img_4485.jpg

 

9-årig  Pernilla!  :-)

 

img_4439.jpg

 

Gunwer Bergkvist var mamma till min fösta stora kärlek Mats som också var med i teatergruppen. (Står precis bakom Gunwer.)  Herregud,  vad kär jag var i honom!! :-)

 


img_4456.jpg

 

Och så Nadja , min absolut bästa kompis i gruppen! Vi hängde jämt när vi var små och satte ihop små musikaliska föreställningar tillsammans.   ”Glada Sorgen” döpte vi en till.  :-)

Nadja och jag spelade även i tre musikaler på Folkan tillsammans.  Vi delade på rollen som Gunilla i Karlsson på Taket och Annika i Pippi Långstrum. I musikalen Anne spelade vi i samma barnlag.

 

img_4447.jpg

 

Dagny, Mats jag och Nadja. 

 


img_4452.jpg

 

Hela gänget som inte hade setts på typ 40 år,  haha….!!

En väldigt trevlig dag hade vi iallafall och det var otroligt kul att träffa alla igen!  ♥

 

Efteråt åkte jag direkt hem till Lidingö och plockade upp Theo och så åkte vi hem till Sofiamiddag och kompishäng med stora och små! 

 

img_4468.jpgimg_4466.jpg

img_4459.jpg

 

Lina hällde upp vatten till kaffet ur den ”lilla” kastrullen.  Inget finkaffe här inte..! 😉

 

img_4472.jpg

 

Love my friends!  ♥

 

img_4477.jpg

 

På Sofias kakelugn står dessa underbara tygdockor av oss två,  gjorda av ”Egofin”  som älskar Wahlgren & Wistam och har gjort flera söta roliga små akvareller av våra Podcast´s.

 

img_4478.jpg

 

SÅ fina!  :-)

Världens mysigaste kväll både för stora och små!

 

img_4474.jpg

 

Vissa små slocknade redan innan festen var slut…. 😉

 


img_4487.jpg

 

Och söndagen startade vi tidigt med ännu en fotbollsmatch!  Samling redan 8.40 för att ta oss ut till Åkersberga.

Underbart väder precis som i dagen innan!

 

img_4488.jpg

img_4502.jpg

Sista matchen för säsongen!  Theo gjorde 4 mål,  varav två hörnor som han skruvade in rakt i mål!  :-)

Härligt avslut för alla grymma killarna i laget!

 

Efter matchen åkte vi hem till Sofia igen. Möte stod på schemat först , och efter det tog jag och Sofia en lång Powerwalk och kände oss väldigt duktiga!

 

img_4513.jpg

 

 

Nu ska jag ta min Fibergelé,  och sedan äta en god och nyttig  frukost! :-)

 

51 reaktioner på “Gräddkrig, Fotbollshelg, Återträff & Kompisgäng på ön!”

1 2
 • Hoppfull skriver:

  Ha ha! Helt otroligt att det överhuvudtaget kan uppstå ett ”krig”
  Glass – Grädde!
  Det finns ju liiiite andra frågor att stångas mot här i världen!
  För övrigt – min 11-åriga son har nyligen börjat äta gräddtårta – har serverat glass på samtliga barnkalas genom åren. Så i mitt fall stämmer dina erfarenheter överens med mina. Vilken tur! Hade ju varit katastrof annars…😉
  Men bra att du tar denna ”storm” med jämnmod Pernilla! De allra flesta av oss som går in här gör ju det för att det tillför oss något positivt här i livet. Annars hade vi ju valt annan blogg. Det finns ju flera att välja på 😉
  Carry on, and on, and on….
  Kram🌻

 • Eva skriver:

  Jag minns än idag och ser synen framför mej. För c:a 32 år sen hade vi barnkalas ute på vårat sommarland.
  Ute bakom en buske låg nästan en hel tårtbit, men godsakerna på tårtan fattades. Jag frågade den lille gossen som hade ”gömt”
  tårtbiten, varför han lagt tårtbiten i gräset. Jag är allergisk sa han. Ha-haa tänkte jag, vilken listig gosse som skyller på allergi, när han inte gillade gräddtårta…

  • Hayle skriver:

   Ragazzi!!!! Una cosa che non c’entra nulla con il post. Amanti della ragazza drago, l’ultimo libro è intitolato &#22t0;L’ul8ima battaglia” e su internet si può comprare ORA a 15 euro o meno, non mi ricordo! MI PARE fosse sull’amazon

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Glass Pernilla mumsigt http://www.guteglass.se låt smaklökarna dansa…

 • Josefin skriver:

  Att Pernilla gör reklam för diverse produkter och på så vis blir sponsrad är ju inget konstigt, idrottare på hög nivå får ju betalt via reklam och har mycket publik och fans ändå. Tycker att Pernilla ska samarbeta med exakt vilka hon vill. En mycket bra och mysig blogg i övrigt. 👍

 • Paula skriver:

  Heja Pernilla! Hur pallar man att läsa en blogg man stör sig på??

 • Anneli skriver:

  Skickat efter fibergel,hoppas det kan funka lite iaf…

 • Ann-Charlotte skriver:

  Det finns bara ett sätt att gå ner i vikt och det är att långsiktigt minska födointaget o öka motionen. Det är inte lättare m åren att hålla en sund vikt, vet av erfarenhet, snart 70 år. Så skippa alla konstiga produkter som bara kostar pengar o inte fungerar i längden.
  Livet består av mera än att bara äta hela tiden.

 • Pernillas största fan Malin skriver:

  Kära fina snygga Pernilla du är alltid omtänksam gullig generös klok och jag tycker det är upp till dig vad du tycker om grädde eller glass för det är inte förbjudet och jag fick mail fr MiNilla hoppas det finns ledig plats för mig på torsdag stå på dig världen bästa Pernilla kram kram

 • Ture skriver:

  Är det inte detta ett bantningsprepparat vad är då ett bantningsprepparat. Jag trodde att ett preparat man äter för att gå ner i vikt är ett bantningsprepparat. Någon som kan förklara.

 • kristina skriver:

  Hej Jag har missat vart du köpte Swiss Clinic Fiber Gel ? Vart gjorde du det ? skulle vilja testa, Jag brukar ute gå o powerwalka ganska ofta.för jag behöver också gå ner lite,,o har svårt att sluta med godis favoriten gräddkola,

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram