Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning


img_5151.jpg

 

Breakfast with a view!

 

img_5152.jpg

Utsikten vid frukosten på våning 29 på Gothia är verkligen häftig!!!

Älskar att starta morgonen i lugnt tempo och sitta med en kaffe och läsa tidningarna på datorn…


img_5146.jpg img_5145.jpg

 

Gull-killarna gav tummen upp till hotellfrukosten på Gothia!

 

 

img_5064.jpg

 

VARMA Pain au chocolat !  VEM kan motstå?!!

 

img_5061.jpg

 

Rabarberkompotten är magisk!

 

img_5059.jpgimg_5060.jpgimg_5071.jpgimg_5058-1.jpgI går morse låg jag  i sängen och kollade på Benjamin som gästade Nyhetsmorgon och sjöng 2 låtar!

 

Grymt bra framträdande!  SÅ stolt över min älskade Benjamin!

 


img_5054-1.jpg

 

Jesper Börjesson intervjuade Benjamin och de pratade om hans musik-karriär och hur det har varit att växa upp som barnartist och så kallat ”kändisbarn” . Om folks förutfattade meningar,  och om det ofta hårda klimat som ofta gäller på sociala medier. 

Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att ; alla kan inte gilla en –  men som BARN är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen.

Benjamin tog faktiskt upp som exempel ett inlägg som just Jesper på Nyhetsmorgon (som intervjuade Benjamin) hade skrivit om Benjamin på Twitter, 2011 – efter att Benjamin medverkat i Barnprogrammet ”Flygande Mattan”.   

Det inlägget i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat – men det som händer när vuxna människor gör sig ”lustiga” på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är ”ok” att  ”skoja” om barn – och så är drevet i gång.

Och i det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin . Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år – en  ganska känslig ålder dessutom…!

 

img_5055.jpg

 

Ludde Lundbladen VUXEN man , PAPPA med egna barn – refererar till vad hans barn har sagt om Benjamin efter att ha sett honom på TV  :  ”Han ser ut som en gris”.

Och det ska sedan andra vuxna sitta och skratta gott åt när dom läser det på hans Twitter….

Beklagligt tycker jag.

Inte konstigt att barn får ätstörningar och dålig självkänsla om vuxna beter sig så.

Så jag är STOLT över Benjamin att han vågade ta upp detta i sin intervju med Jesper , och faktiskt fick honom att tänka till – att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier.

SÄRSKILT när det handlar om barn.

 

 

Hela Jespers intervju med Benjamin i Nyhetsmorgon kan ni se HÄR.

86 reaktioner på “Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning”

1 2 3 4
 • P skriver:

  MEN va trött han måste va på detta ständiga tjat om familj och kändisskap osv, när ska de fatta att det är musiken han vill prata om?! Och sen ”bara välmenat” eller vad han sa, vilket BS! Det var ju en totaldiss för bövelen, av ett barn! Men tror han skämdes rejält, med all rätt, synd att inte B satte åt honom lite hårdare bara…

 • Jennie H skriver:

  Laila skyddade Niclas pga att de har barn ihop.

  Jag skyddar min exman för att vi har tvā barn ihop, tvā små flickor.
  Min exmake är världens snällaste och älskar sina barn och är den bästa pappan
  man man önska sig.
  Men när Han drack gick det tyvärr överstyr, han slog mig. Men ångrade sig djupt dagen efter.
  Kunde inte fortsätta leva så. Och kort därefter så hade han träffat en ny, yngre kvinna.
  Det finns så mycket ni inte vet!
  Sluta försvara män som misshandlar!

  • Annelie skriver:

   Menar du att Laila blev slagen av Niclas???? Nytt rykte eller? Källa på det? Eller är det du som drar igång ”skitsnacket” nu!

 • M skriver:

  Faktum är att Niclas är världens snällaste kille. Men. Vansinnigt hett temperament. Och när det ’kokar’ så kokar det över rejält.
  Han var väldigt svartsjuk på Laila.
  Det är INGEn som tror på att Laila ramlade så illa så hon fick ett blåöga, två gånger under deras förhållande. Men lägg av!!!!! Folk fattar ju ändå sanningen!
  Han var rabiat och svartsjuk och det slog slint.
  Sluta ljug.

 • Nike skriver:

  journalistens replik var Onödig. Näthat som nån skrev? Verkligen inte. Pappan och den andra borde absolut inte skrivit som de gjorde. Verkligen inte. Skitdåligt. Men här sitter du och säger att vi måste ta avstånd från nätmobbning och i samma ögonblick hänger du ut två personer med bild och namn som skrivit det här för sex år sen?! Är det här en hämnd? Din blogg har, vad? 200000 läsare i veckan som du nu exponerar dessa personer för med namn och bild och i ett inlägg om nätmobbning? Och inte ens dina läsare reagerar? Du kunde ju berättat om händelsen utan att hänga ut dem. ? Vem är du att göra det? Du sänker ju dig till deras nivå men jag blir inte ens förvånad. Det är sån du är. Hur tänker du? Shit vad trött jag blir. Vad tror du det sänder för signaler? Dessutom kanske du minns vad du sa om Fredde Wadling här på bloggen som läses av 200000 Appropå att säga elaka saker på nätet? Men det var ok eller? Förklara då hur du drar dina gränser.

  Benjamin var fö så lagom ödmjuk i Arga snickaren VIP. ”Så kallat ’kändisbarn’ ”? Citattecken? Försöker du ironisera över faktum? Benjamin är väl en av Sveriges största kändisbarn och har självklart fått det lättare av att vara din son liksom Bianca aldrig fått göra tv om hon var dotter till en okänd person. Självklart har ditt namn öppnat dörrarna för dina barn. Så är set för många kändisbarn, precis som du själv btw.
  Bra att Benjamin fick journalisten att tänka till. Det glädjer mig. (Eller var det ett payback time moment?) Men du då? Du som sa ganska nyligen att du ”verkligen vet vad ditt varumärke är värt. ” Om du nu vet det och uppenbarligen engagerar dig i frågan – varför i hela friden blir du inte ambassadör för tex Bris? Du var det en gång för A non smoking generation och det fick bla mig att inte börja röka.
  Du skulle kunna göra massor. Ja. Gratis. Utan att tjäna pengar (du gör ju riktigt bra med pengar eller hur?) Inte bara skänka pengar. Ditt namn kan göra mycket. Jag fattar inte varför du inte gör det. Jag hade bokat möte med Bris/Friends igår om jag hade din magnitud i fråga om varumärke. Du skulle kunna göra skillnad och kanske är det viktigare än att synas i tv eller varför inte både och?
  Jag tycker verkligen du verkar vara en snäll tjej men du gör och säger (ganska ofta) ogenomtänkta saker. Det du gör och säger ses av väldigt många och därför behöver du, precis som du uppmanar andra till, tänka dig för då du agerar. Eller tycker du inte? Fast du tycker ju aldrig att du gör fel så frågan är kanske dum. Lätt skrämmande drag imho.

  • Malin skriver:

   SUCK….😴

  • Charlotte skriver:

   Men herregud Nike, det är 2 vuxna personer Pernilla lämnar som uttryckt sig för jävligt till ett barn. Det är INTE 2 barn som sagt det!! Då får man väl för fasiken kunna ” ta” att Pernilla visar vem dessa personer är. Hur ska man komma åt denna problematik om nätmonnning annars komma upp i dager på ALLVAR om man ska omkring gå vilka/ vem det är som skriver skit. Dom har en gång valt att gå ut med sin egna bild o visar vem som är o skrivit dessa saker. Knappast att dom vill vara anonyma då!!! Vuxna människor får fan ta sina kast. Kallar du det mobbing av Pernilla? Du är för mycket Nike tycker JAG!

   • Charlotte skriver:

    Ja jag ser att jag skrivit lite galet med språket men jag tror du kan räkna ut vad jag menar. Pallar inte skriva om…..

   • Nike skriver:

    Strålande. Då är det ok om jag lägger ut dig med namn och bild dem gången du trampat i klaveret för 200000? Öga för öga metoden har sällan bidragit till något vettigt.

    Malin. Med sådan överväldigande retorik står jag svarslös.

  • Kina skriver:

   Men ge dig nu det räcker och det mer än väl 🙏.

 • Rosa skriver:

  Vilken kille han är din Benjamin att ta upp de här problemen och dessutom med någon som tidigare har haft åsikter om honom, så stort gjort. Att trots allt han upplevt fortsätta att tro på sig själv göra det han drömt om och vill (och dessutom är så bra på) är så underbart att se och han är värd all framgång.

 • Anonym skriver:

  Pernilla, det är många kvinnor som blir misshandlade och skyller på allt möjligt för att skydda son make till varje pris.
  Laila ramlade, svimmade konstigt nog två gånger under åren hon och Niclas var tillsammans. Och fick rejäla blåtiror.
  Nu har hon varit tillsammans med Korosh o tre år. Inga blåtiror.
  Laila ville skydda Niclas eftersom de har barn ihop.
  Har aldrig hört någon annan som råkat ramlat och fått BLÅTIRA.
  Men Pernilla, så naiv kan du ju inte vara!
  HUR kan man ramla pga att ’man svimmat! Och få ett blåöga??!!!!
  Nixpix, det är något som inte stämmer.
  Sen får du försvara din bror hur mycket du vill.
  Ni har ju hett temperament i din familj.

  • Malin skriver:

   Av vilken anledning börjar ni skriva om detta nu och här????vad har Pernilla med detta att göra???? Om ni nu ska dra upp det här vilket jag inte fattar, vad har vi med det att göra??? varför inte ta det med de inblandade??? Helt galet är ni bara här för att bråka, så obeskrivligt elakt hoppas ni blir anmälda för det här, fy säger jag.

 • judit in tel aviv skriver:

  finaste pernilla! du har en otroligt begåvad, varm och godhjärtad son i din benjamin. som du skrev tidigare med incidenten vid ben gurion flygplatsen, ska du veta att du är HUSGUD hos många israeler (liksom petra mede, charlotte p) tycker verkligen benji skulle ta och satsa på den israeliska marknaden, han skulle bli hur stor som helst här! kramar från ett hett TLV!

 • Elisabeth Stridh skriver:

  Verkligen bra av honom satt ta upp det. Ingen ska behöva bli kritiserad på det sättet.
  Man får tänka sig för hur man skriver.
  Tyckte själv att just den låten med Benjamin var bra och fartig. Tänk att en liten kille kan skriva en sådan låt! Har sedan väntat i flera år på att se och höra mer av honom. Blev så glad när han var med i Let’s Dance och nu när han släppt flera bra låtar. Jag diggar Benjamin fastän jag är en tant som är äldre än hans mamma.
  Jag skulle gärna se och höra Bianca som artist också. Oliver är ju igång och skriver bra musik, han med. Toppen!
  Kramar till er från mig!

 • Johanna skriver:

  Så jäkla coolt att han tog upp det för Jesper när han blev intervjuad av honom. Så bra gjort av honom! Där blev Jesper allt ställd :) ”Va? Vad har jag sagt? Har jag sagt nåt?” eller vad han sa :) minns inte exakt. Världen är liten. En dag kan det bita tillbaka. Jesper som gör ett så perfekt och gulligt intryck. Men sen så sitter han på fritiden och näthatar ett barn. I dom lugnaste vattnen. Jag är mållös angående den där pappan. Man tappar hoppet om mänskligheten när man ser en vuxen människa sitter och kränker ett barns utseende och gör en glad gubbe till eländet dessutom. Det är inget annat än fruktansvärt.

  Fan vad bra hans nya låt var! Eller vet inte om den är ny men har aldrig hört den. Riktigt jävla bra låtar får han tag på och dessutom mycket talang. Hur kan han få tag på så bra låtar? Jag ser nåt stort i min spåkula. Tror han kan bli en manlig version av Zara Larsson. Tror han kan bli riktigt stor om några år. Även utomlands. Min magkänsla säger det och den har alltid rätt :)

  • Eva skriver:

   Titta på intervjun på tvn en gång till! Jesper säger att han inte menar käckt i nån negativ bemärkelse.
   Ibland kanske man tolkar en tex på ett sätt som den som skrev den inte alls menar.
   Man kan mena snällt och positivt men den som läser kanske tolkar den som ironi.
   Inte alltid lätt det där.

 • Catharina skriver:

  Ni är fantastiska hela familjen, vuxen som barn. Grymma talanger och hårt arbetande. Sorgligt att läsa inläggen från Twitter , vuxna människor! Min son blir själv utsatt för detta fast irl. . Så fort han går utanför dörren , han är över 2 m lång och smal som en sticka. När vi är ute så kommer ständiga kommentarer eller blickar, folk pekar och skrattar, vänder sig om. Och visar med tydliga nedlåtande miner om vad de tycker . Han är 25 nu och självkänslan att umgås i sociala sammanhang är lika med noll. Jag förstår att han väcker uppmärksamhet precis som när man är en offentlig person, men det ska inte ge människor rätten att kommentera nedlåtande om hans utseende.

  Brukar inte kommentera men när jag läste dessa tweeets så högg det i mitt hjärta ingen ska behöva uppleva detta.

  Jag gläds verkligen med era framgångar för jag tycker ni är jäkligt drivna och bra.
  Med önskan om fortsatta framgångar.

  Catharina

 • Ullis skriver:

  All heder år Benjamin! Starkt av honom att ta upp Jesper Börjesssons Twitterinlägg. Vadå ett inlägg i all kärlek? Jesper tyckte att han sett allt som var för käckt… men så dök Benjamin upp. Jag ser inget kärleksfullt i detta påstående. Och när jag sedan läser de följande inläggen blir jag mörkrädd. Nej, bra gjort av Benjamin att ta upp detta exemplet. Jesper kan gott skämmas! Kul att följa Benjamins fortsatta karriär. Han är verkligen begåvad. jag önskar honom all lycka till i framtiden. Hoppas han behåller samma ödmjuka inställning till livet. ❤️

  • Linda skriver:

   Håller med dig helt Ullis! Det var pinsamt att se hur Jesper försökte snacka bort det och få det till att det skulle varit kärleksfullt menat. . . Vem som helst som läser kommentaren Pernilla nu visar inser att det inte är sant.
   Så jäkla coolt och modigt av Benjamin att konfrontera honom.

 • MiaPe skriver:

  💖

 • Agnetha skriver:

  Läste, tappade orden… Jesper…trodde han var allt annat än det jag just läste!

 • Ing-Marie skriver:

  Men vad är det med oss människor. Vi kan inte ta att andras barn sjunger bättre, är sötare m.m än våra barn. Eller vad är det?? Tycker du med all rätt ska vara stolt över alla dina barn. Som verkar vara stabila, snygga, fina, ödmjuka trots ”all hjälp” de fått in i branschen. Skulle vilja säga trots att de varit kända så har de klarat sig otroligt bra. Bara vetskapen att det finns en oändligt massa barn därute som inte vill gå till skolan för att de blir mobbade, vissa som mobbar använder sig ju av ord som inga barn kommer på utan det är direkt kopplat till vuxna.
  Lycka till Benjamin, fortsätt som du gör! Lycka till också till dina 3 andra barn och till dig själv.
  Kram :)

 • Sanna M skriver:

  Bra gjort Benjamin!! Jag tyckte det var SÅ BRA gjort av honom att ta upp det. Superbra framträdanden också. Grattis till honom att det går så bra med musiken, välförtjänt verkligen 😊
  Ha det så bra i Göteborg ☀️☀️☀️

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram