Nytt hår!

Som ni vet så har jag ju kämpat på med mitt hår som har tagit mycket stryk och gått av p g a slitage med varma locktänger, tunga peruker och  för mycket extensions.  I dag mår håret mycket bättre , men jag har fortfarande en bra bit kvar på min ”hår-resa”- eftersom jag har ett STORT problem.  Mina TICKS…!

Jag drar, pillar och sliter i håret så pass  mycket att det gått av på flera ställen. ALLA försöker hjälpa mig genom att säga till,  eller slå bort mina händer när jag pillar , men det hjälper verkligen inte…!

Vilket har resulterat i att min så kallade ”frisyr” är helt sne där bak, eftersom jag mest pillar och drar på ena sidan av håret där det är som mest slitet och frissigt.

Ett alternativ är såklart att klippa av det , så att det blir lika långt (eller kort) – men det vill jag inte, när det nu äntligen har växt ut så pass mycket…!

Så häromkvällen när jag var ute med Jessica och Emir ,  min gamla vän och frisör – och vi satt och pratade om detta, så berättade han om ett nytt löshår som heter  hairtalk  som INTE sliter på håret och som jag förhoppningsvis inte kommer att pilla på…!

Grejen är nämligen att till skillnad från extensions som man fäster i håret med keratinvax – (vilket ger små hårda pluppar som jag pillar på) så fäster man Hair talk direkt på håret med tunn tejp som knappt känns alls!

Så nu har jag varit på Corinne and Friends och fyllt ut mitt ojämna hår med extra löshår från Hairtalk , så att mitt eget hår kan få vila och komma i bättre skick!

IMG_2162.JPG

Hääärliga Emir tog emot mig i kassan på Corinne and Friends.

IMG_2153.JPG

Duktiga Jacqueline som jobbar med Hairtalk satte i mina nya skonsamma extensions.

IMG_2158.JPG

På en dryg timma var vi klara, och resultatet blev jättebra!  Jag ville INTE ha långt hår – utan bara fylligare och i en jämn längd…!

IMG_2235.JPG

Mitt hår innan. 

IMG_2255

Innan från sidan. Glömde dock bort att fota den andra sidan där håret var typ hälften så långt…! IMG_9935.JPG

Innan bakifrån. Ja, ni ser ju själva hur mycket mitt hår hade gått av på ena sidan…..

IMG_2159.JPG

Så här blev jag efter!  Som sagt så ville jag ha typ samma frisyr som innan och valde att inte göra det så mycket längre.

IMG_2258.JPG

Men lite längre och bra mycket jämnare och  tjockare ser man att det blev bakifrån!

Grymt nöjd! :-)

IMG_2161.JPG

Fick med mig ett helt set med produkter som är speciellt utvecklat för Hairtalks skonsamma fästen. Jag kan tvätta håret som vanligt och bada i pool och havet , men måste så klart vårda det lite extra så att det inte blir slitet.

IMG_2325.JPG

Efter ca 6 – 8 veckor när ens egna hår har växt en bit, så ska man flytta upp fästena , men man återanvänder samma löshår och behöver alltså inte införskaffa nytt.

IMG_2324.JPG  Det är jätteviktigt att man använder en mjuk hårborste som inte sliter på håret!

Nu ska jag fortsätta att vårda mitt hår ömt,  och förhoppningsvis försvinner mitt pillbehov helt nu när jag inte har några slitna toppar att dra fingrarna igenom längre…!  :-)

44 reaktioner på “Nytt hår!”

1 2
 • Jennie skriver:

  Snyggt hår!

  tejplöshår är bra, det skriver jag om allt om på min sajt, http://www.hairextensionsguiden.se :)

 • Anna B skriver:

  *fin pernilla!! ♡ ♡*

 • Anna skriver:

  Jag hade extensions från hairtalk under hela hösten/vintern/våren. Flyttade upp dem var 5-6 v och var verkligen supernoga med hårskötseln. Jag återanvände samma hår i 7 månader och var väldigt nöjd. När jag tog bort dem i våras så var mitt riktiga hår i toppskick och i mycket bättre form än någonsin. Det enda som var negativt var att skötseln krävde lite tid men å andra sidan så höll sig stylingen snygg flera dagar. Det var också jobbigt de sista dagarna innan det var dags för uppflyttning av håret. Men jag kan verkligen varmt rekommendera dem eftersom det är så skonsamt för håret. Ps. Jag är inte sponsrad på något sätt, bara vanlig kund med svenskt bebismjukt hår. 😉 Ds.

 • Hej Pernilla!

  Jag jobbar inom psykiatrin och gissar att du kanske har trikotillomani! Visst kan du lägga i löshår (som blev superfint) men det är en tillfällig lösning, annan mer bestående hjälp finns – KBT.

  Tack för en härlig blogg!

  Kramizar Aka

 • Agneta skriver:

  Så fint hår! Du är vacker Pernilla:)

 • P skriver:

  Varför inte sätta upp håret i en tofs när du inte måste va ”fixad”, då kan du ju inte pilla och dra i det? :-)

 • helene skriver:

  Vad fint det blev och det ser så naturligt ut.

 • OMG skriver:

  Snyggt innan, ännu snyggare nu. Fast du kan snart inte bli snyggare än du redan är :)
  Vilken fin blus, synd att du glömt vart du köpt den….lånat av Bianca kanske hihih
  Gulligt och roligt när man ser din mobil under frisören….då du fotar.

  :) kram

 • Lollo skriver:

  Hej,

  jag har en fråga om extensions, kanske ni som kan vet. Jag prövade extensions en gång, ville testa hur det skulle kännas att ha långt hår. Kanonsnyggt, kände mig som värsta snyggingen. MEN efter att ha haft det on och off under flera månader fick jag en chock. För när de tog bort dem så hade jag inte mycket hår kvar. För eftersom de hänger dem i håret så gick håret av till slut av tyngden, även om det var tunna extensions. Min fråga är, vad är det för skillnad på dessa nya,? Ni säger att det hänger på hur de sätts fast. Men jag kanske är korkad men oavsett metod så hänger de ju likt förbaskat i hårstråna. Jag skulle så gärna prova igen men vågar inte om det är så att håret går av igen.
  Jag blir jätteglad om någon kan svara på detta.
  Lollo

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Så snyggt det blev, toppen bra ju!!!! :-)

  må så gott

  Kramar Sandra

 • Lotta skriver:

  Det blev jätte snyggt! Ser så äkta och naturligt ut!

 • Mia skriver:

  Vad fint det blev!

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Du blev verkligen snyggt i håret :-) Fick du mitt post idag fina Pernilla :-)

  Ha en fin dag kram Malin

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram