Silviakaka!

TUSEN TACK för alla råd och tips från er som har erfarenhet av utomhus-jacuzzi!

Det är TOPPEN att ha snälla bloggläsare som man kan vända sig till , vare sig man har frågor om barnsjukdomar, fläckar eller utomhusbad! :-)

Nu har jag lite mer kött på benen och kommer inte att välja det lilla på Rusta på iallafall. Modellen större får det bli, och ett med BRA kvalitet så att värmekostnaderna inte skjuter i höjden eller att den pajar inom ett par år…!

Och som TACK TILLBAKA för att ni är så snälla mot mig – så tänkte jag ge er receptet på min grymma SILIVIAKAKA!  😛

20120801-120307.jpg
En luftig sockerkaka med ljuvlig smörkräm och kokos på toppen!  Jag brukar även kalla den för en ”Ljus Kärleksmums”.

Jag gör den i långpanna eller gratängform och skär upp i lagom stora rutor vid serveringen.

Jag har bakat den två dagar i rad på landet  hos mor och far nu, och eftersom deras ugn inte är av ”senaste modellen” direkt, så frågade  jag mamma om hon hade nåt jag kunde sticka ner i kakan för att se att den verkligen var färdiggräddad när jag tog ut den.

20120801-120347.jpg

Och NATURLIGTVIS hade hon en baksticka utformad som en ÄNGEL…! Vad annars..?! :-)

20120801-120321.jpg

Baka den här till eftermiddagsfikat och jag kan garantera er att den kommer gå ut som smör i solsken!!

SILIVIAKAKA!
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.

Det gör inget om krämen fortfarande är lite varm och  ”rinner in” i kakan. Det gör den bara saftigare tycker jag!

Lycka till!

46 reaktioner på “Silviakaka!”

1 2 3 4 1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram