Frisk citronsmak och sötknaprig chokladbotten – mycket gott!!
8-10 bitar
Bottnen
12 digestivekex
50 gram smör
100 gram mjölkchoklad
Fyllning
400 gram naturell cream cheese
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
skal och saft av en citron
Såhär gör du
Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
Lägg i chokladen i bitar. Rör tills den har smält. Blanda ner kexsmulorna i chokladsmöret.
Häll smulblandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Platta till degen så det blir ett pajskal som täcker bottnen och kanterna.
Vispa ihop cream cheese, kondenserad mjölk och ägg till en slät kräm. Tillsätt citronskal och ca 1/2 dl citronsaft och vispa igen.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna helt innan den lossas ur formen. Skär med en vass kniv runt formen först.
Garnera gärna med hallon.
Såg ju jättesmarrig ut, gillar att det är choklad i botten. Måste prövas
ÅH GUD, den såg väldans god ut. SKa genast baka en till mig själv.
Brukar aldrig göra nåt efter recept..men denna kanske jag testar..dock tycker jag den låter mer söt än syrlig…
Ha en fin kväll! / Gizze