Syrlig cheesecake med chokladbotten

Frisk citronsmak och sötknaprig chokladbotten – mycket gott!!

8-10 bitar

Bottnen

12 digestivekex
50 gram smör
100 gram mjölkchoklad

Fyllning

400 gram naturell cream cheese
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
skal och saft av en citron

Såhär gör du

cheesecake

Foto: Lina Eriksson

Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
Lägg i chokladen i bitar. Rör tills den har smält. Blanda ner kexsmulorna i chokladsmöret.
Häll smulblandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Platta till degen så det blir ett pajskal som täcker bottnen och kanterna.
Vispa ihop cream cheese, kondenserad mjölk och ägg till en slät kräm. Tillsätt citronskal och ca 1/2 dl  citronsaft och vispa igen.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna helt innan den lossas ur formen. Skär med en vass kniv runt formen först.
Garnera gärna med hallon.

3 reaktioner på “Syrlig cheesecake med chokladbotten”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram