Ibland blir det bara lite för mycket…

img_3895-1.jpg

 

Åh, vad det var underbart att få sitta ner i lugn och ro i morse och äta frukost med min älskade utflugna dotter…..! ❤️

Det blir ju inte så ofta när hon inte bor hemma längre.

Dessutom har ju Biancas jobb-schema var helt galet de senaste veckorna , vilket har gjort att hon börjat känna av ”gå-in-i väggen-symtom.   Bianca skrev om det på sin blogg.

 

Här är ett utdrag ur Biancas text :

 

Men nu till hur jag mår… Jag minns absolut ingenting längre, är det inte nedskrivet i min kalender existerar det inte. Mitt minne fungerar liksom inte alls. Glömmer bort tider jag ska passa, minns aldrig vad det är för dag, blandar ihop projekt, kan inte lägga fokus på något, glömmer bort folks namn, min syn har tom försämrats och blivit suddig… har helt enkelt ingen koll på något. Jag har noll energi, är konstant trött, nära till gråt hela jävla tiden och känner ingen glädje för någonting egentligen. Helt tappat aptiten och känner mig bara otillräcklig! Jag kan knappt bli arg längre utan är ganska borta i mitt huvud och känner mig bara blasé.. så kan knappt reagera på saker längre. 

 

 

Och som mamma blir man ju väldigt orolig såklart när barnen inte mår bra. Jag känner dessutom igen mig själv i väldigt mycket av det hon skriver om, vilket jag och Sofia pratade om i vår senaste Pod.

Bianca har spelat in Talang hela veckan och haft väldigt långa arbetsdagar .  Åkt hemifrån 8 och har inte varit klar förrän efter midnatt.

Så häromkvällen väcktes jag mitt i natten av att mobilen ringde ,och när jag svarade så hörde jag bara Bianca som storgrät i telefonen!  Herregud vad rädd jag blev!

Efter ett tag fick hon luft och berättade då att hon hade fallit ihop på golvet och bara börjat skaka och storgråta.

Hon hade fått en panikångest-attack och kraschat helt….

Jag hade Theo hemma och kunde inte åka över direkt tyvärr, men jag lugnade och tröstade henne och vi pratade i över en timme, så att hon var lugn igen när vi la på.

Dagen efter såg jag på Nyhetsmorgon där en ung kille pratade om just panikångest och hur vanligt det är nu för tiden bland dagens ungdomar. Dom ställer höga krav på sig själva , håller ett hårt tempo och får ofta prestationsångest som sedan kan sluta i att man går in väggen eller får panikångest.

Detta är något som vi föräldar måste ta på allvar och vara vaksamma inför, så att våra stora barn inte kör slut på sig själva…. 

För även om man har ett jobb som man älskar och man älskar att jobba – så kan det till slut bli för mycket av det goda…!

Och det är uppenbart något som alla tydligen inte förestår….

Här t e x är en kommentar jag fick på bloggen häromdagen av en Marie : 

 

MARIE SKRIVER:

Ditt senaste inlägg på instagram är så patetiskt. Dalta med din vuxna dotter för att hon måste både blogga, fotograferas och berätta om familjemedlemmars sexliv i tv…. Vad lever ni i för verklighet egentligen? Varför i hela friden skulle det vara synd om er? Ni har all tänkbar bekvämlighet vad gäller ekonomi, hotellrum när ni är ute och jobbar, kan resa och kalla det för ”jobb” ja listan är lång. Ni skulle förmodligen inte överleva länge i andra yrken. Men visst, det är väl bra om ni blir ”utbrända” och sjukskrivna ett tag. Fast det går förmodligen inte för då får ni ju inte synas så mycket….

 

Ja, ni hör ju.

En vuxen människa som sitter bakom sitt tangentbord och skriver detta.

Det är ingen tävling om vilket yrke som är jobbigast , det handlar om att många unga ställer för höga krav på sig själva och kör på i för hårt tempo i jakten på att prestera så bra som möjligt.

Och gör man det tillräckligt länge utan stopp , så blir man till slut utbränd.

Och det kan hända vare sig man jobbar som sjuksköterska, mäklare, snickare,  eller bloggare …

 

 

img_3812-3.jpgimg_3911-1.jpg

 

64 reaktioner på “Ibland blir det bara lite för mycket…”

1 2 3
 • Ann skriver:

  Det är väl bra med tycke och åsikter. Människor tror sig känner er. Det måste va en skum känsla att va så utlämnad. Att ni inte tar låååååång semester från blogg pch insta. Krya på er. Hälsan viktigast av allt❣️❣️

 • Helena skriver:

  Som Hanna skriver, du är inte utbränd om du gråter och är trött ena dan och festar och är med i tv den andra. Min syster hae varit heltidssjukskriven pga utmattning (heltidsarbetande barnmorska och småbarnsmamma) och när hon hade en bra dag orkade hon med EN aktivitet, såsom äta lunch med nån, ta en promenad eller gå och handla. Sen var hon helt slut både fysiskt och psykiskt. Att spela in tv eller gå på fest hade inte funnits i hennes värld. Och inte i någon annan utbränds heller.

  • anonym skriver:

   Ingen har väl påstått att Bianca är utbränd. Hon är inte sjukskriven för utbrändhet vad jag vet. Människor har inte bara två lägen: pigg som en mört och utbränd. Dessutom kan man må på olika sätt från dag till dag.

  • Klara skriver:

   Helena, har Pernilla skrivit att Bianca ÄR utbränd? Hon skriver väl att hon ÄR på väg att bli det? Att varningssignaler börjar att ge sig till känna. Om Bianca hade varit utbränd så hade hon mycket riktigt inte orkat med nånting eller mycket lite.

   Förstår mig inte på en del här. Verkar inte fatta hela galoppen 😕

 • Lisa helen skriver:

  Bianca är en toppen tjej, hon verkar vara kapabel och har förmåga att analysera och ta ansvar, mycket bra på allt hon tar sig för. Det har varit bråk och ni har haft ”en turbulent relation” ; det, och en frånvarande pappa är ju ingen fördel för någon.

 • kaffekunnig skriver:

  Fint det ser ut :)

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Fina Bianca var rädd om dig ❤️
  Vilken bra mamma hon har som lyssna och ta hand om henne.
  Alla kan få panikångest, alla kan bli utbrända, få depression och falla ihop för kroppen säger ifrån. Det har verkligen inget att göra med yrke eller ålder, kändis eller inte. Alla kan drabbas. Vi är människor allihopa och vår kropp är densamma inuti.
  Bädda in henne i bomull, och dig själv med om du kan. Ni behöver nog det båda två.

  Var rädd om er. Ni är värdefulla. ❤️❤️
  Kram Sandra

 • Ann skriver:

  All styrka till Bianca och hoppas hon tar det lite lugnare. Bry dig inte om allas konstiga åsikter om din reaktion det är ju så här du känner. Det är helt individuellt hur kroppen reagerar fruktansvärt obehagligt med dessa attacker som känns som man ska dö. Det viktiga är att bemöta dem inte fly, som att surfa på ångesten. Det går men är svårt, försöka ta bort så mycket krav som möjligt men ändå inte, svårt. Annars reagerar kroppen som att det är ett hot och då kommer attacken. Bra om hon såklart träffar någon så hon får kunskap om det. Det går över men är det är så jobbigt. Ta hand om er båda, tack för ett bra program också! Stor kram

 • Hanna skriver:

  Det är ju lite märkligt hur Bianca kan gå från att vara extremt lat och oföretagsam, till att blogga lite, få lite fler uppdrag och pang gå in i väggen… Tror inte för en sekund att hon är utbränd, utan som någon annan var inne på, väldigt ovan vid krav och vuxenlivet. Varför måste ens er familj fläka ut er till höger och vänster om det nu är så jobbigt? Ingen som är utbränd på riktigt uppdaterar sociala medier flitigt, spelar in flera program och går på fest på kvällen, vilket Bianca gjorde igår.Så av med offerkoftan, den är inte klädsam för någon.

  • Va? skriver:

   Borde inte hon bara dra i bromsen? Borde inte p bara ta hem henne eller gått till psykakuten/akuten? Vad fan är det här eller missar jag nåt? Men det gör jag naturligtvis. Inlägg om Panikångest ena dan pga att man inte orkar er – party och jobb den andra?

  • kickilii skriver:

   hur vet du att hon är lat? har du träffat henne. eller är det bara bilden av henne som du bedömer.

  • Lisa helen skriver:

   Hanna: Inget märkligt att Bianca tar uppdrag alteftersom de dykt upp, bara för att hon inte jobbade så mycket tidigare. Du är dömande, bero på att du inte förstår problem. Klart att det kan vara jobbigt att som du skriver ”fläka ut sig”, men du tycks mena att Bianca inte har det jobbigt utan är lat. Tror att trötthet pga av reella orsaker förväxlas med lathet ofta. Bianca har haft en uppväxt som kan ha varit tröttande, det kan sitta i.

  • Klara skriver:

   Och här har vi ett dumhuvud till.. undrar egentligen vad det är för knäppgökar Pernilla har som följer hennes blogg. Hoppas för din egen skull att du inte är mer än 15 år, annars har du väldigt mycket mer att lära om du inte bara är här för att provocera förstås!!

   • Hanna skriver:

    Om du måste veta det så är jag 30 år, tvåbarnsmamma och jobbar heltid. Har jobbat till och från sen jag var 18 år, pluggat på högskola och fött två barn. Så ja, jag vet i allra högsta grad vad livspussel innebär, sömnlöshet, stress på jobbet och hemma etc. Men oroa dig inte, jag fixar det även om jag är trött ibland. Jag är ingen curlad 90-talist som inte tål motgångar och kämpiga perioder.

  • Lena skriver:

   Prova med att skicka lite kärlek i stället när någon inte mår bra ❤️ Vem är du att döma om hon är lat, offerkofta m.m ?

  • anonym skriver:

   Jag läser sällan Pernillas blogg, och det här är är första gången som jag läser kommentarerna, men kommentarer som din får mig att ångra det. Usch, vilka småsinta människor det finns! Är det månne avundsjuka bakom alla elaka kommentarer?

 • Anngelicka skriver:

  Usch ja såg den dumma kommentaren och kände att jag själv var tvungen att skriva nåt tillbaka😔Härligt med en mysfrukost med dottern hon är så härlig.Jag gillar henne jättemycket.sättet hon pratar på och hennes humor så rolig tjej🤗Talang passar henne jättebra hon kommer göra succé som jury.Va rädda om er nu jättevarmt kram till Bianca❤️Och många kramar till er allihop❤️❤️🤗🤗

 • kickilii skriver:

  nu blir jag rädd på riktigt. hur kan ni som sitter å kommenterar ställa den ena diagnosen efter den andra utefter era egna erfarenheter. jag tycker det är kränkande. jag har själv haft panikångest med tillhörande depression. det är ingen lek. det är blodigt allvar när man är mitt uppe i en attack. ni tycker det är konstigt att B har men inte P som jobbar lika mycket. kan bero på att vi människor är alla olika. tror heller inte att det beror så mycket på curlande föräldrar utan mer på vilket skitsamhälle som våra politiker skapar samt att media är duktiga på att visa upp det ideala livet att leva. vilket är för dom allra flesta svårt att få som ung. varför finns program som lyxfällan. där om något ser man hur människor mår.

  och vad är ett ”riktig”t jobb. hörde på radion att vara youtubare är på väg att bli ett ”riktigt” jobb. en snubbe på arbetsförmedlingen som dom intervjuade sa att det är inte omöjligt att ha det som enda inkomstkällan. vi lever inte på det goa gamla 80-talet längre. vi lever i ett it-samhälle där möjligheterna att få en inkomst är enormt brett. så vad är ett riktig jobb och vem är det som bedömer det.

  ni som stör er på att B och P inte har ett ”riktigt” jobb kanske borde få prova på att leva deras liv ett tag. det är inte en dans på rosor om man ser bakom allt som visas och skrivs, vilket jag tror är inte ens hälften av deras liv vi ser. men då måste man förstår tänka efter lite och det kan vara svårt för vissa verkar det som. då är det bättre att döma och fördöma för det är enklare och gör att man själv får känna sig ”duktig” som lever bra, inte stressar, har ett jobb som är ”godkänt” som yrkeskategori. det finns många små hycklare och dubbel moraliserande människor. tragiskt är ordet för hur människor behandlar varandra. om man nu inte är en medelsvensson vill säga för då jäklar är det synd om folk som får panikattacker.

 • Rosa skriver:

  Förstår att det är lätt att bara köra på när allt är kul och man är i den åldern där ordet utmattning nog inte en gång existerar, men kraven som finns nu är ju enorma går inte att jämföra med hur det var förr. Fina Bianca det viktigaste är du och din hälsa och jag hoppas du efter dina pågående uppdrag ger mer tid åt dig själv och har en tom kalender det är du värd nu. Du har som tur är en fin pojkvän och underbar familj runt omkring dig och så många fans som finns här och vill att du ska må bra. Sköt om er Bianca och Pernilla.
  Kram Rosa

 • Anonym skriver:

  Men va fan blir förvånad hur dumma ni är att ni inte fattar?
  Va? Jo, nån enstaka förstår väl vad det egentligen handlar om.
  Jobbade som modell, bloggare, föreläsare mm mm
  Men det var när jag inte åt riktigt eller kräktes upp all mat som jag inte pallade. Minns hur jag trodde jag skulle dö på riktigt. Allt för att vara zero 0. Jag fördes till sjukhus när min mamma hittade mig medvetslös pga långvarig näringsbrist. Hjärnan och andra organ blir skadade när de inte får den näring de behöver.
  Säg till Bianca att ÄTA – och förstå att kroppen behöver den näringen. Tror knappt hon åt under inspelningen av Talang. All kärlek till Bianca 💕 Kramar

 • Inger skriver:

  Pernilla, kära du – I den åldern kan man jobba hur mycket som helst utan att bränna ut sig, vanligtvis ÄR det så. Hade själv tre jobb mellan 20 år tills jag var 30 och 2 barn på det. Jag ver, alla är ju olika – men om du tänker efter så låter det mer om att hon får i sig för lite näring och mycket jobb på det ger kollaps!

  • Ann skriver:

   Jag är femtio år och kan säja att utbrändhet hänger inte ihop med ålder. När jag var 22 blev jag utbränd men på den tiden visste de inte vad sådant var. Jobbade 12 timmarsdagar och hade alltid fullt upp. En dag stupade jag bara och de tog alla möjliga prover utan att hitta något fel. Det var bara vila som hjälpte. Livet blev aldrig det samma efter det.

 • Bibbi skriver:

  Väldigt konstigt att du Pernilla, som jobbat häcken av dig sen du var 16. Fött 4 ungar som du uppfostrat på bästa sätt och fortsatt att jobba häcken av dig, inte gått in i väggen?!
  Tror också att det beror på att hon äter för lite (eller kräks det hon äter) och får noll näring i kroppen, var själv med om EXAKT detta att kroppen la av. Pga att jag spytt upp all mat under ca 2 veckor. Jag VET vad jag pratar om.
  Mycket jobb har hon såklart, men handlar nog mer om att hon behöver näring! Näring i sin kropp och hjärna, såå viktigt! Gå på en föreläsning med din dotter så hon får lära sig om hur hjärnan slutar fungera utan näring! Detta är verkligen livsviktigt!

 • Sandra skriver:

  Så trist för din fina dotter! Hälsa henne, alltså tuuuusen kramar till henne hon är underbar!!!
  Sen tror jagockså att hon inte åkt på en utmattningsdepression i så unga år. Har faktiskt aldrig hört talas om det.
  Men min dotter som ville gå ner i vikt och ville inte äta… För lång tid utan mat, man kan DÖ av det till slut. Hälsa Bianca det.
  För jag tror jag vet vad det handlar om.
  Och det förstår du nog också Pernilla 🌸

 • H.W skriver:

  Med tanke på alla hennes uppdrag, att blivit rikskänd och bara vara 23 och gått från deltidsarbetade till jobba enormt kan jag förstå reaktionen plus att konkurrensen är mördande och självförtroendet hos unga långt ifrån så kaxigt som bla B visar upp. Det är inte många som fixar. Hon har förändrats från s1 till s2 och inte såg hon ut att månså bra? Fanns det ingen omkring er som avrådde från fler säsonger av WV? För det är ju en jättestor del av hennes uppdrag och det enda (?) där du kunde sett till att s2 fixk vänta. Hennes uppdrag kan du ju inte ta ifrån henne men WV hade inte hänt om du sagt nej? Hur tänkte du kring förslaget i avseendet att klara av en säsong till?

  Sen till kommentaren. Kag tror inte Marie menade en tävling utan ett konstaterande. Vissa riskerar livet i utsatta områden och vissa bloggar och åker till Dubai. Betalt (ja det var du och inte b men det här förstår du nog) Nånstans förstår jag sympatin för den förstnämnda. Förvisso har alla ett val. Polisen kan byta jobb och Bianca kan avsäga sig uppdrag. Polisen har dock ett problem ni slipper: ekonomin vid uteblivet arbete.

  Tyvärr tror jag att Det är du som tror att livet är en tävling Pernilla. Du visar det i WV. På bloggen. På insta. En dag bränner du också ut dig. Gör inte det.

  Tillsist känns din inklistrade kommentar som ett hämndbegär. Det var helt onödigt men faktiskt tyvärr i linje med vad kag förväntar mig av dig då du för mkt kritik som sist. Ditt inlägg hade varit mycket starkare utan angreppet. Onödigt och uppenbart syfte imho. Men framförallt. Krya Bianca.

  • Hellen skriver:

   Hej Marie😂😂

   • Marie skriver:

    Hej på dig också! Det är jag som är Marie och inte signaturen ovan. Konstigt va? Att det finns fler som inte bara gullar med Wahlgrens och svansar efter dem. Om Pernilla vill lyfta min kommentar för att peka på att jag är dum och i syfte att få klappar på huvudet av sin svans så be my guest! Tyck vad ni vill men jag har upplevt och sett för mycket av arbetslivet för att köpa att det är synd om en 23-årig kändisunge för att hennes blogg växer och hon måste jobba mer. Tuffa perioder händer alla i livet, det handlar bara om hur man tar det. Bädda in i bomull och dalta så fort det blir lite kämpigt hjälper inte. Men om det är Pernillas inställning så är det ju inte konstigt att Bianca är som hon är.

  • Hellen skriver:

   Jasså det var verkligen DU!! Ja jag chansade ju bara men efter att ha läst ytterligare en vrickad kommentar från dig så är jag nu övertygad om att det är du ja..

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram