1 fika = 1 skolmåltid!

Hej Vänner!
Hoppas allt är bra med er.
Själv sitter jag just nu och intar en ensamlunch på Barista fair trade Coffe som ligger inne i biograf VictoriaGötgatan.
Dom andra i ensemblen hade med sig egen mat och en del gick och åt kinamat, men jag ville bara ha en kaffe och macka och behövde dessutom lite frisk luft.
Börjar få ont i halsen och känner mig lite halvrisig så jag måste komma ut från teatern en stund annars lär jag bara somna på en soffa…

20130828-135032.jpg

20130828-135039.jpg
Jag har införskaffat Baristas Stammiskort här på fiket, vilket innebär att varje gång jag använder mitt kort så ger Barista 2 kr till FN’s skolmatsprojekt i Muka Dhera i Etiopien.
Och dessa ynka 2 kr räcker faktiskt till en hel skolmåltid!

Så nu har jag fyllt mitt kort med en summa pengar och har hittills medverkat till 20 skolmåltider. Och fler lär det bli.
Jag tycker att det här är en jättebra idé som jag gärna stödjer!

20130828-140308.jpg
Nej, nu måste jag sluta skriva, så jag hinner äta upp min macka innan lunchen är över och det är dags att bege sig tillbaka till teatern igen.

Jag är ledsen att jag inte har hunnit svara på era kommentarer på ett tag, då jag endast kan göra det från en dator – och jag är ju aldrig hemma nu för tiden – men jag ska verkligen försöka hinna göra det ikväll..!! :-)

26 reaktioner på “1 fika = 1 skolmåltid!”

 • Inga skriver:

  Lägg ner och köp er varsin kopp kaffe på Barista istället och njut av den! Då blir ni ju nöjda allihopa utom möjligtvis valpen… Allt gott åt er alla!

 • Jens skriver:

  Det här var humor på hög nivå!
  ”Det här kallas för BL.A. kvantfysik?!” Bland annat?! Kunde du inte uttrycka dig mer precist?

  1. Släng dig inte med termer du inte har koll på.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kvantfysik

  2. Ska man anamma din teori så syns det tydligt hur du söker din energi och uppmärksamhet genom att läxa upp andra, dela ut ”råd” och pekpinnar.

  3. ”ingen har rätt att bestämma över andras varande eller görande så länge man inte VET MED REN FAKTA ATT MAN SKADAR NÅGON. då gäller det att inte anta utan verkligen veta.”…skriver du. Svammel.

  Personen du anklagar ställde en fråga om en hund, är det att ”bestämma”? Enligt din retorik så har man alltså rätt att skada någon bara man vet om det? Dessutom säger man inte ”vet med ren fakta”.

  4. Skulle ”doris” dra öronen åt sig om hon visste vem du är? Länka gärna till dina böcker. Ingen smart person tror att du har skrivit några böcker, inte med ditt undermåliga sätt att uttrycka dig och skriva.

  Men tack för ett underhållande försök!

 • Anders skriver:

  Var det inte snack för nån vecka sen att skolmaten på nåt ställe i vårt land inte fick överstiga 8 kr per portion…?

  Själv ligger jag på ungefär 10-20 kr/portion som student.
  De får för 68 kr men har aldrig betalt skatt här och kommer nog aldrig att göra

 • doris skriver:

  … och sen vaknade du eller..? Kom inte med pekpinnar själv då!

 • Maria skriver:

  Fick precis hem din senaste klänning från Provrummet den rosa, vilket härligt tyg och modell. Kommer bli en favorit känner jag på mig. Ska invigas på 110 års kalas på lördag!!!

 • KARIN i Lerum skriver:

  Du har möjligtvis inte tänkt på att det finns fler i familjen som hjälper till att rasta hunden?

 • KARIN i Lerum skriver:

  Vilken fantastisk idé!!!!

 • kickilii skriver:

  nysse jag söker inte bråk. jag försöker att få folk att inse att vi själva skapar den verklighet vi lever i med de tankar,åsikter och det vi uträttar. vill vi ha gott i livet får vi göra gott. det är människor som inte vågar se in i sitt inre å slåss mot sina egna tillkortakommande och försöka bli en bättre människa,det är de människorna som ger sig på andra, för att rädslan att ta reda på vem man själv är är större än att ge sig på och döma och fördöma andra. livet blir enklare då. för det kan göra ganska ont att inse sina egna brister och begränsningar.

 • kickilii skriver:

  till Doris.
  nu lyder jag verkligen inte mitt eget råd. jag påstod inte att frågan var elak. jag påstod att frågan var ett antagande eftersom det tas föregivet att bara för att P jobbar så är hunden själv. det jag tyckte var elakt var att ryta i som en general att andra ska vara tysta. ingen har rätt att säga åt någon annan vad den ska göra. ingen har rätt att bestämma över andras varande eller görande så länge man inte VET MED REN FAKTA ATT MAN SKADAR NÅGON. då gäller det att inte anta utan verkligen veta.

  att jag skulle ha tagit det jag skrivit ur en bok får stå för dig. du vet inte vem jag är, vad jag har för kunskaper. om du visste vem jag är så tror jag du skulle dra öronen åt dig. jag kan en hel del om energiarbete. något som jag gissar att du inte vet,visste du skulle du inte vara så nedlåtande i din kommentar

  till saken hör att jag är en av dom som skriver böcker i detta ämne. så ok, jag plankader akt av från min egen bok.

 • Nysse skriver:

  Ja C, herregud, tro inte att något fan här inne NÅGONSIN skulle kunna få in att en kändis KANSKE skulle kunna ta ett felaktigt beslut någon gång, som att skaffa hund av fel anledning!! 😉 Sånt händer bara inte i dessa blåögda människors värld..!
  Mia: sluta själv… blir så trött på sådana som dig!

 • Nysse skriver:

  Hycklare är det värsta jag vet. Du ska begrunda vem DU är ”i själen”….hahaha, testa det på dig själv först!! Lämna kommentarsfältet Kickilii, till folk som vågar ta lite olika frågor och synsätt, det verkar som du söker bråk….!! Bloggpoliser är ap-trista!

 • annica skriver:

  Jag skrattar åt dig, för du har så lite att roa dig med…!! :-)

 • doris skriver:

  kickilii, wow vad impad jag blir. Du har plankat rakt av från någon bok, jag känner igen det där! Det är inte dina egna ord, kvantfysik är nog inte din cup of the, men okej tanken var fin. Men då borde du lyda ditt eget råd och skippa ”lilla människa”. Du klappar henne på huvudet… suck, man kan inte ta en person på allvar som skriver så nedlåtande som du!
  Vad är C:s brott här? Jo, hon ställde en fråga om P har tid att skaffa hund! VAD är problemet, HUR fick du det till att vara en elak fråga? Den energin jag får från dig är att du är en besserwisser, inte bra.

 • Annika skriver:

  Kickilii: Det var det bästa jag läst på länge,tänk om fler kunde tänka som du…STOR KRAM till dig:-)

 • Anki skriver:

  Ååh,vad du är duktig,Pernilla!!

 • anna skriver:

  Gött med god macka.
  Även om kina mat är så gott.
  Blir så sällan mätt på macka, men till frulle helt ok…
  Jag fikar gärna massor för att hjälpa till! Bra grej!

 • Lisa skriver:

  Jag har också kort hos Barista. Mitt stamfik är på T-Centralen. Goda mackor ,oftast gott kaffe och man gör en god gärning på ett enkelt sätt.

 • Gunilla skriver:

  Det är fantastiskt vilken liten summa pengar kan räcka till om man hjälper andra utsatta människor i deras egna hemländer! Det är på så vis vi kan hjälpa som bäst! Bra initiativ!
  Sedan finns det de som får bättre mat, för en mycket större slant än vad våra barn i skolan får, eller de gamla på hemmen. Och de är ändå inte tacksamma för det!?

  http://www.friatider.se/illegala-invandrare-missnojda-med-gratis-mat

 • kickilii skriver:

  varför är du då så snabb att ryta i åt andra att vara tysta. jag tänker inte tona ner för mitt tonläge är väldigt lågt. läs igen vad jag skrivit å begrunda vem du är i själen.

 • kickilii skriver:

  men snälla lilla människa vad är det för fel på dig. att ha en åsikt om en annan människa utan att ha all fakta på hand kallas för antaganden. antagande leder till missförstånd och missförstånd leder till att människor kan bli sårade på både de ena och det andra sättet.
  men det är just det jag tror att du är ute efter. du vill verkligen vara elak. det är ditt sätt att bli bekräftad på.

  vi människor ”lever” på att ge och ta energi från varandra. det här sker utan att vi är medvetna om det. när vi pratar med något så får vi energi av den som lyssnar. när vi lyssnar ger vi energi till den som talar. allt vi gör, säger, agerar är utbyte av energi till varandra.

  och det här är något som vi alla behöver för att kunna orka. det är inte bara genom mat och motion och roliga saker vi fyller på vårt energiföråd.
  sen finns det både bra och dåliga sätt att fylla på energi. varje gång vi får någons uppmärksamhet så får vi energi. det här kallas för bla för kvantfysik.det forskas om hur vi är sammanlänkade med universum och med varandra.

  en del människor har inte förstått att det vi ger det får vi tillbaka. det finns många talesätt om det. och det ligger sanning om dem alla.

  du min vän har valt av någon anledning att skaffa dig uppmärksamhet (fylla på ditt energiföråd) genom att vara elak och destruktiv. för tillfället funkar det för dig eftersom du håller på.

  därför så vill jag råda alla här inne att totalt ignorera dessa dumma kommentarer som skrivs. för det är just det dom vill. dom vill åt er energi så att dom kan hålla sig upprätta.
  när dom inte längre får den energi på det sätt som dom är vana vid så kommer dom automatiskt i sitt undermedvetna att leta efter andra sätt att få sin energi på. till att börja med kan man förvänta sig ännu värre kommentarer och reaktioner. ungefär som en trotsig unge. men om alla här fortsätter att ignorera och det är konsekvent, inte den minsta lilla suck får förekomma och inte ger det minsta feedback tillbaka så kommer det att rinna ut i sanden
  det är så lagen om orsak och verkan fungerar, attraktionslagen, karma. kalla det för vad ni vill.
  men vill man inte ha mer eld så lägg för guds skull inte på mer ved på kolen

 • C skriver:

  Tona ner er, det var bara en lugn fråga till Pernilla, som jag undrade över. Varken någon påhopp eller anklagelse, utan om man skaffar en valp, då är man hemma mycket ett tag till en början.
  Skulle givetvis inte köra med någon attacksfråga eller munhuggas, utan det var till henne jag tilltalade och undrade lugnt. Hädanefter får man visst maila istället.

 • pilotfrun skriver:

  Vilken fin idé! Sånt gillas skarpt!
  Kram
  Rebecca
  http://pilotfrun.se
  snart dags att packa ihop……eller?

 • Gunzan skriver:

  Kan man annat än skratta när man ser att ”vissa” (C) ätit taggtråd idag?

 • C skriver:

  Det var inte dig jag tilltalade, så var tyst!

 • Mia skriver:

  Men fy vad vissa är snabb på att hugga så fort tillfälle ges!! Skärpning det är sååå tråkigt!!
  Finns ju stora barn därhemma som helt säkert tar hand om den lilla valpen. SÅKLART! Den sitter ju inte ensam förstår du väl.
  Sluta nu….

 • C skriver:

  Om du aldrig är hemma nu för tiden, varför då skaffa valpen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram