Skärgårdsbesök & Märklig allergisk reaktion?!

Vi hade en underbar dag i Skärgården i går hos Susanne och Peppe på deras magiska lilla Skärgårsdö!

Jag, Theo och filmteamet blev upphämtade i Sollenkroka av Susanne och Peppe i deras megastora motorbåt!

img_1012.jpg

Min gamla underbara kompis Johan Pråmell som även är min producent, följde med oss också ut på sjön!

img_1015.jpg

 

Styrman Peppe!

img_1013.jpgimg_1142-2.jpg

Så jäkla härligt att få komma ut på sjön!

img_1144.jpgimg_1017.jpgimg_1031-1.jpg

 

Theo älskar att köra båt!

 

img_1028.jpgimg_1016-1.jpg

img_1032-1.jpg

 

Efter ca 20 minuters båtfärd anlände vi till målet – Susanne och Peppes lilla ö där dom håller till på somrarna!

 

img_1034-1.jpg

 

Älskar deras lilla söta Skärgårdshus på 25 kvadratmeter som Susanne har inrett minutiöst för att plats med allt man behöver för

en familj på tre personer på sån liten yta!

Dagen var helt fantastisk och tanken var att jag och Theo skulle sova över och tillbringa även dagen efter ute på ön, men plötsligt

upptäckte jag märkliga utslag på Theos båda öron, kinder och även på bröstet?!

Tänkte först att det kanske var skavsår från den lite för stora flytvästen som åkte upp när han åkte Vattenskidor?!

Men när utslagen bara blev värre och värre , så bestämde jag mig för att följa med filmteamet tillbaka till Sollenkroka och åka

direkt därifrån till barnakuten på Astrid Lindgrens /Karolinska Sjukhuset, så ätten läkare fick titta till Theos utslag!

 

img_1124.jpgimg_1128.jpg

img_1125.jpgimg_1129.jpg

 

Jag kan säga, det var inte roligt att upptäcka detta när man befinner sig ute på en Ö … Jag ville verkligen bara hem på en gång och få utslagen undersökta av läkare!

Som tur var var Theo pigg och glad hela tiden och hade varken ont eller klåda av utslagen!

 

img_1134.jpg

 

Så istället för övernattning i Skärgården fick vi tillbringa nattens första timmar på sjukhuset i väntan på läkaren.

Gulliga Johan följde med och höll oss sällskap hela kvällen/natten!!

Sååå gulligt och omtänksamt!! (Theos pappa jobbade natt)

Som TUR var, så  började utslagen gå tillbaka medan vi väntade och när läkaren kom , hade dom redan bleknat väsentligt!

Dessvärre kunde inte läkaren säga alls vad det kunde vara , då dom aldrig hade sett utslag på det här sättet – exakt likadant på båda öronen!?

Men vi fick iallafall det lugnande beskedet att det inte var något farligt , och fick åka hem sedan utan någon egentligen åtgärd.

I morse såg det mycket, mycket bättre ut , så nu hoppas vi att det försvinner helt snart.

Men frågan kvarstår ju . VAD kan det ha varit ?!  Och vad reagerade Theo på så starkt…?!

Man vill ju gärna ha ett svar liksom….!

Någon som har varit med om nåt liknade???

37 reaktioner på “Skärgårdsbesök & Märklig allergisk reaktion?!”

 • Via skriver:

  Min dotter hade lika och då var det herpes (låter konstigt, men sant) och hon år Imacillin för att det skulle bli bra. Hon sa då att det kändes som om örat brändes då det blev så rött och svullet.

 • helena skriver:

  Mindotter fick som liten en likadan reaktion, , Det visade sig att hon hade Hållit på i vattnet för mycket, och då kan man tydligen reagera på detta sätt.Vi fick cortison salva , samt att man rådde oss att , alltid vara noga med att smörja in sig noga efter mycket bad .Hoppas att lillkillen mår bättre nu ..HUA! vilken skräck att befinna sig , där ni var när något sånt här sker, jag råder dig att alltid ha en tub cortison salva till hands i handväskan..Lycka Till!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Nja , Theo har inte vare sig blekt eller tonat håret så det kan det ju inte varit . Men utslagen är ju precis efter polisongerna ,så jag förstår att man kan tro det!

 • MariaZ skriver:

  Om man blekt eller tonat håret kan man få så vid öronen eller någon annanstans på huvudet och i ansiktet. Särskilt om man är i sol också eller i klor. Jag vet inte om han gjort det men jag har sett det bli ungefär sådär av det. Sådana medel är ju rätt starka egentligen och om huden också ska klara sol så kan det bli lite tokigt. Lycka till!

 • Kristina skriver:

  Sorry, sådan negativ syn har inte min familj på distriktssköterskor som du tycks ha! Tvärtom distriktssköterskor är ju vandrande kunskapsbanker 😉 De har hunnit skaffa sig både teoretisk och praktisk erfarehet efter åratal av arbete ute på fältet! Till hudläkare är det ofta lång väntetid!

 • Karin B skriver:

  Har han blivit stucken av något djur? Eller har han ätit något annorlunda? När han har badat, så kanske han har kommit när någonting. Hoppas ni kan komma på vad det var!

 • Carina skriver:

  Hej Pernilla!
  Detta är nässelutslag, har också detta problemet som dyker upp när man minst anar. Det är helt ofarligt. Den blossar upp som stora utslag med för höjdnad som sedan bleknar och försvinner av sig själv. Man vet inte varför det blir så här men en del får det andra inte.

 • Carina skriver:

  Hej Pernilla!
  Läste om en tjej som fick utslag runt öronen och hon hade blivit biten av vägglöss. Det ökar mer och mer tyvärr!! Kram

 • Evve skriver:

  Hej!

  Det kanske är badloppor. Finns många nu i våra sjöar eftersom de har varit så varmt. Har själv utslag av det. Dock inte lika stora men dem säger att dem kan bli större om man även är allergisk mot dem.

 • sofia skriver:

  Borrelia är väl runda ringar? Tänkte mer på solexem.. fick konstiga utslag på benen när vi gick på Liseberg. O kom på att de
  måste va solexem, försvann på nån dag. Smörj med någon salva kanske, aloe vera, typ. Hoppas han slipper få de igen. Tur han mådde bra iaf.

 • Neta skriver:

  Har han haft några nya solglasögon? Min dotter blev så efter att ha köpt på en marknad.
  Förklarar ju inte utslagen på magen dock.

 • Lola (Carola) skriver:

  Helt klart nässelutslag. Jag har haft samma o MYCKET vid ett flertal tillfällen. Ge Kestin eller något annat som dämpar allergier.

  Betapred när det blir FÖR mycket o FÖR jobbigt.

  Stor o varm kram!

 • Kalmartjej skriver:

  Distriktssköterskor är väl ÄNNU SÄMMRE
  Jag skulle nog råda en hudläkare DOM är ju specialister på konstiga utslag……..

 • Kristina skriver:

  Klart ni vill veta vad det var för utslag! Inget ont om läkare men de är ofta ”bara” kunniga i medicinfrågor. Jag föreslår att ni bokar tid hos en erfaren distriktsköterska och visar henne bilderna! Nu förtiden uppsöker jag själv o även mina barn i första hand distriktssköterskan som ofta har lång erfarenhet av både det ena o det andra och dessutom sitter inne med så mycket vet- och klokskap! Lycka till!

 • Sabina skriver:

  Är nog nässelutslag. Min dotter fick det tre gånger, blev mycket och kliade. Hon fick Areius för att dämpa klådan och beta pred vid två tillfälle då det eskalera och satt sig på läppar, under fötter osv.

 • Camilla skriver:

  Jag tror oclså det är nässelutslag, jobbar som ssk på hälsocentral. Dom kan komma och gå och dyka upp lite varstans. Ofta vet man inte orsaken varför, men helt ofarligt :)

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Japp, Min kommande Realityserie heter Wahlgrens Värld och bygger på mitt liv i första hand, Biancas i andra och resten av familjen lite lite grann…! :-) Premiär i höst på Kanal 5!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Det är en duk i tyg! Alltså ingen vaxduk.

 • Lise05 skriver:

  Ska vara vårdguiden

 • Lise05 skriver:

  Hej , läste om Theos utslag…vill tipsa dig om en bra sida, gå in på 1177.se, alltså vårdguiden o välj barn o föräldrar o sedan väljer du sjukdomar o besvär A-ö, välj sedan U=där kan du välja utslag o hudbesvär hos barn med bildguide…alltid bra med vårdtiden för första hjälpen om det ej är akut…, jobbar själv inom vården o kan rekommendera sidan o sen kan du alltid prata med sjuksköterska först…om man är osäker .

 • Anna skriver:

  Tänkte också Borelia när jag såg utslagen, men på båda öronen, det talar väl emot det.

 • Reneè skriver:

  Kom att tänka på Ringorm!
  http://hudsjukdomar.se/ringorm/

 • Karin skriver:

  Hej! En kraftig allergisk reaktion på något han kommit i kontakt med.Typiska nässelutslag,inget annat. Skönt att det är bättre.

 • Mita skriver:

  Är det nån form av allergi kan vara om han ätit nåt han ej tål eller haft på sig några nya kläder som ej är tvättade först det är ju mycket kemikalier i nya kläder. Testa att ge allergi tabletter det finns ju receptfria

 • Annelie skriver:

  Är det nån slags vaxduk du har på bordet ute (bild förra inlägget, rosa och vit) eller vanlig duk?

 • Mona S skriver:

  Det är ju extrem algblommning i skärgården nu (mer än vanligt med anledning av den långvariga värmen som varit). Jag vet att man kan få en reaktion av detta – i synnerhet om man är känslig. Det kan vara giftalger och t ex kan hundar bli jättesjuka om de dricker och får i sig dessa (Dino?). Hoppas verkligen det var en ”engångsgrej” – det såg verkligen inte kul ut 😔 Stackars lilla Theo men skönt att det gick så bra ändå 😊

 • Lara skriver:

  Hej Pernilla!

  Min son fick liknande symptom. De försvann inte helt utan kom tillbaka i varierande grad. Det visade sig vara Borelia. Det fick vi reda på efter flera månader. Tydligen kan Borelia synas på barns öra. Om symptomen inte försvinner kan det vara värt att kolla upp

  Med vänlig hälsning
  Lara

 • Maria skriver:

  Nej det är inte ringorm. De försvinner inte på några timmar, utan tar närmare två veckor med behandlande kräm. //Från en brottarmamma

 • lotta skriver:

  Oj vilka utslag! Har han haft på sig nya solglasögon/ngn annans solglasögon? Kontaktallergi – nickel?

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Så mysigt att ni var i Skärgården hos Susanne och Peppe. Ajdå vilken otur med utslagen, men bra att ni åkte tillbaka och kollade upp det ändå. Schysst av Johan att följa med er till sjukhuset och vänta, gullig den där Jönköpings killen 😉 💜 Vet inte vad det kan vara för utslag, min kompis, hennes barn och hennes mamma fick liknade utslag på kroppen i våras men försvann sen. Vi fick inget grepp om var det var heller.
  Skönt att Theos utslag verkar blekna bort och att han är pigg. Det försvinner säkert ska du se, men förstår din oro.

  Må så gott
  Kram Sandra ❤️

 • Helen skriver:

  Vad tråkigt att ni fick åka hem. Det ser ut som nässelutslag. Min son fick det ofta då han var mindre på somrarna när huden blev varm under längre tid. Vi fick rådet att det hjälper med allergitablett. Funkar med receptfritt för honom. Detta händer mer o mer sällan nu.

 • BATH skriver:

  Hej vad tråkigt men ändå bra att ni åkte tillbaka och kollade upp vad det kunde vara. Man blir ju orolig när det bara dyker upp något sådant helt oförberett. Ni får åka tillbaka till Susanne en annan dag. En tanke eller rättare sagt en fråga. Vad jag har förstått så ska ni coh
  antar hela familjen delta i en reality show. Hur är din tanke här Pernilla?

 • Erika skriver:

  Det skulle kunna vara en allergisk reaktion, någon form av nässelutslag. Min dotter fick något liknande när hon var yngre.

 • Linda H skriver:

  Så härligt det ser ut men tråkigt för er att åka till sjukhuset istället. Skönt att utslagen blivit bättre. Vet inte vad det kan vara. Ha en bra torsdag och kram!

 • Gunilla skriver:

  Jag hörde på radion igår om något ”vattenutslag” som någon fått ….det var pga någon parasit från fåglar…

 • Susanne berngrim skriver:

  Hej
  Det kan vara ringorm.
  //sussie

 • Vendela skriver:

  Hej !
  Tycker det ser ut som någon slags ”ros” utslag. har själv haft Pityriasis rosea, inget kli inget ont men såg inte så kul ut….precis som bilderna visar….. googla om du vill, kan säkert uppstå lite hur som och det går över av sig själv och kommer inte tillbaka… men man undrar ju såklart… speciellt när det är ens egna barn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram