En barnsligt god tårta som går hem hos både barn och vuxna! Perfekt tårta för påskbordet! Så gott med sötseg nötbottnen, knaprig diam, len banan och syliga bär!
Ca 10 bitar
Bottnar
500 gram mandelmassa
2 stora ägg
smör till pensling
50 gram mandelspån
Fyllning och garnering
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 gram daimkulor (två påsar)
2 skivade bananer
3 dl röda vinbär (eller hallon)
Gör såhär:
Riv mandelmassan fint och blanda med äggen till en smet. Rita 3 rundlar på bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Pensla smör i rundlarna. Fördela smeten jämt mellan dem och bred ut så att det blir 3 jämntjocka bottnar. Strö dem med mandelspån och tryck till lätt så att madeln fastnar i smeten. Grädda bottnarna, en i taget, i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna helt innan de försiktigt lossas från pappret.
Vispa grädden med vaniljsockret. Fördela vaniljgrädden, daimkulor, banan och bär mellan bottnarna. Toppa med mer grädde, daim och bär.
Tårtan är jätte lätt att baka och den är min äldsta dotters favorit. Hon tycker inte om tårta i vanliga fall. Toooen recept🍰👍
Mina tårtbottnar blev helt platta! Det är inte så att det ska vara bakpulver i men missats i receptet? Dina är ju fluffiga…
Ser väldigt läcker ut! Detta ska jag testa!
Hej Pernilla! Vad god den ser ut du är duktig ska försöka göra också kommer aldrig lyckas med göra så fina som du. Stor kram till dig
Hej Pernilla du som är så duktig på baka! Har du nått gott recept på smörgåstårta utan majonäsen?
Tårtan toppen! Men du är och var ännu ”toppenare” i teveprogrammet om ditt liv! Sååå bra, och så charmig du är!!!
När kommer du hem till mig och bakar lite då 😉