Häromdagen lämnade mina föräldrar värmen i Spanien för att vara i Sverige några dagar.
Självklart drog vi ihop en välkomstmiddag hemma hos oss!
Oliver gjorde Guacamole , och till middagen bjöds det på en magiskt god Tryffelpasta med Salsiccia och Skogssvamp, som Oliver och Benjamin lagade tillsammans, samt en fräsch Mozzarella-sallad.
Jag serverade salladen i min egendesignade Pajform! (Finns även i turkos.)
Medan jag dukade förberedde Oliver och Benjamin sin Salsiccia-pasta med Tryffel…..
Salsiccia skuren i bitar, Chili , Marsalavin och Grädde
Mascarpone , bladpersilja, Parmesanost, schalottenlök, vitlök
Om man inte har tillgång till färsk Tryffel, så hittade jag den här burken med Tryffel på Mathem.
Den var inte billig , men tryffel är drygt så den kommer nog att räcka ett tag…!
De började med att steka Skogssvampen i olivolja och smör och tillsatte sedan de andra ingredienserna allt eftersom . Avlutade med grädde, Mascarpone och riven parmesanost.
Sa jag att den var magiskt god?! 😉
Det tyckte barnens mormor och morfar också såklart!
Så härligt att få ha Spanienborna hemma i Sverige några dagar!! ♥ ♥
Dom här två alltså….!! ♥♥
Dino längtade nog efter sin matte Bianca som inte hann komma hem från Zanzibar, innan hon lämnade sin ouppackade resväska hemma och for till Göteborg…
Gos. ♥
Vad glad jag blir att du tar dig tid att svara – tack snälla! Varma hälsningar till dig och din underbara familj ❤
Tack för tipset med ingrediensinnehållet :),,,,. Ska testa att göra med hjärtmusslor och absolut med små sötaktiga tomater tilll….
Fortsatt trevlig kväll!
/lise
Pastan såg supergod ut. Och lille voffsingen i väskan, söt!!1
Oj, det var roligt att höra!!!
Vi äter mest torr pasta. Benjamin har massa pastamärken som han föredrar som är omöjliga att få tag på, haha. Men De Cecco är väl hans favorit! Själv gillar jag Matric men Barilla funkar och Zeta också!
Visst är det underbara ! Från http://www.inreda.se
En riktig Vongole innehåller endast Vongolemusslor (bebismusslor) och inget annat. Det funkar också med hjärtmusslor , men så fort man börjar blanda in andra fiskar eller musslor är det ingen Pasta Vongole längre .
Då kallas pastan : Frutti de Mare – som också är en väldigt god rätt!
Man kan göra Vongole med eller utan körsbärstomater. Jag föredrar med – medan Benjamin vill ha sin vit – utan.
Vi gör våran med
färska vongole (eller hjärtmusslor)
vitlök
bladpersilja
chili
Olivolja
smör
vitt vin
Flingsalt
Svartpeppar
Pasta med goda tillbehör funkar alla dagar…..
Var förra fredagen på en mysig liten italiensk restaurang på söder som heter Nostrano och åt en supergod pasta vongole med scampi till. Hur tillagar ni eran vongole, använder ni andra musslor också ? Tacksam för tips !
kvällshälsningar
/lise
Härligt med god mat!
En fråga, vart kommer de vackra djupa tallrikarna ifrån?
Mysigt💕
Mums vad gott det ser ut! Åh söta lilla dino! Kram
Kul med familjemiddag
och vill bara säga att jag köpt din pajform i turkost och den är super bra.

Har aldrig fått så fina pajer som i den.
Ser supergott ut! Ser ut som ni har en mysig kväll. Behövde själv ett avbrott och tittade in här.
Själv har jag jobbat hela dagen och har gjort en liten outlet i vår webshop som ni hittar på http://www.prettyhome.se där vi säljer kuddar från Designers Guild med 50% och även handdukar från Missoni Home med 50% då vi har en liten lagerrensning.
MVH
Berith
Ser jättegott ut!!
Mysigt att ha dina föräldrar hemma några dagar
Nu blev man allt hungrig, se verkligen gott ut 😋
Hoppas du haft en bra helg med ”Sune familjen”
Kram Sandra
Jag undrar om ni har någon favoritpasta sort? Äter ni färsk eller torr pasta? Själv tycker jag Zetas pasta är väldigt bra.
Åh så gott 😀