Fetaostgratinerad lax!

Jag älskar lax! Och blandningen med fetaost, oliver och couscous känns både nyttig och fräsch!

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 100 g fetaost
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 4 port kokt couscous
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 rödlök
  • 1 ask minimajs
  • 5 rädisor
  • 5 urkärnade svarta oliver
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 msk flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär laxen i fyrabitar och lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Smula sönder fetaosten och blanda med färskosten. Bred på laxen.
  4. Gratinera laxen mitt i ugnen i 12 – 15 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
  5. Skala och hacka löken. Skär minimajs, rädisor, vitkål och oliver i mindre bitar.
  6. Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla – lägg i lök och alla grönsaker och fräs ett par minuter under omrörning.
  7. Krydda med salt, peppar och sweet chilisås- Servera laxen med couscous och sallad.

1 reaktion på “Fetaostgratinerad lax!”

  • Therese skriver:

    Hej Pernilla!

    Läste din blogg mycket förr och har nu hittat hit igen =). Letar efter ett recept som du hade på din gamla blogg men som jag inte hittar här. Det va nåt ni hade ätit i Thailand tror jag, som Theo gillade, med kyckling, silverlök, morot tror jag, ostronsås och sesamolja tror jag det va också. Hoppas du förstår vilket jag menar =). Önskar att du skriver ner det här också.. Tack för en fin blogg och massa bra recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram