2010-12-15 - 01:24
Jag älskar lax! Och blandningen med fetaost, oliver och couscous känns både nyttig och fräsch!
Ingredienser:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär laxen i fyrabitar och lägg i en smord ugnssäker form.
- Smula sönder fetaosten och blanda med färskosten. Bred på laxen.
- Gratinera laxen mitt i ugnen i 12 – 15 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka löken. Skär minimajs, rädisor, vitkål och oliver i mindre bitar.
- Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla – lägg i lök och alla grönsaker och fräs ett par minuter under omrörning.
- Krydda med salt, peppar och sweet chilisås- Servera laxen med couscous och sallad.
Hej Pernilla!
Läste din blogg mycket förr och har nu hittat hit igen =). Letar efter ett recept som du hade på din gamla blogg men som jag inte hittar här. Det va nåt ni hade ätit i Thailand tror jag, som Theo gillade, med kyckling, silverlök, morot tror jag, ostronsås och sesamolja tror jag det va också. Hoppas du förstår vilket jag menar =). Önskar att du skriver ner det här också.. Tack för en fin blogg och massa bra recept!