Gardasil

Befinner mig just nu på läkarmottagningen med Bianca som ska få livmodershalscancervaccinet Gardasil.

Jag tycket att det känns viktigt att vaccinera min dotter mot detta , eftersom det faktiskt är det enda nuvarande vaccinet mot cancer som finns. (Vad jag har förstått.)

Livmodershalscancer är inte ärftligt , utan orsakas av ett virus som smittar när man har sex.

Livmodershalscancer är vanligare än man kan tro. Inom EU är det den näst vanligaste cancerformen (efter bröstcancer) bland kvinnor mellan 15 – 44 år. I Sverige är det ungefär 450 kvinnor per år som får Livmodershalscancer – och runt 150 som dör i sjukdomen.

Vaccinet är inte gratis, men eftersom det ingår i högkostnadsskyddet för flickor mellan 13 och 17 år (fram till dagen innan man fyller 18), betalar de max 1800 kr för Gardasil under förutsättning att alla tre doser köps inom den tolvmånadersperiod som högkostnadskortet gäller.

Kostnaden ska då inte vara högre än 1800 kr som jag förstår det. Men jag är osäker på om det är totalt –  eller per spruta?! Man tar tre. Nån som vet?!

Jag trodde dessutom att högkostnadskyddet bara gällde fram till dagen innan man fyller 17 , så det var därför vi stressade iväg för att få det gjort just idag – eftersom Bianca fyller 17 imorgon! Men vi hade ju tydligen ett helt  år till på oss…!  Men ju tidigare man vaccinerar sig – desto bättre, så det var lika bra att få det gjort nu!

Sen funderar jag även på att vaccinera mig själv!  Nu kan man nämligen ta vaccinet upp till 45 års ålder. Sitter och läser om det  HÄR  och tycker att det känns som en vettig och viktig investering i sig själv och sin hälsa.

Är det någon som har någon erfarenhet av detta, och några goda råd att komma med?!

20111229-021659.jpg
Bianca har iallafall fått sin första spruta idag, och det känns jätteskönt tycker jag!

 

 

55 reaktioner på “Gardasil”

1 2 3 4
 • Suzanne skriver:

  Very wise choice to have Bianca vaccinated! I made same decision for my daughter as I wanted her protected. She has received all three doses with no problem at all.

 • Marina skriver:

  Nu på vårterminen erbjuds tjejer födda mellan 1994 och 1999 vaccinet Gardasil på våra skolor här i Örebro län. I förlängningen planerar man att fortsätta ner i åldrarna, därpå planeras även vaccination av pojkar och slutligen kvinnor i alla åldrar. Läkemedelsverket försäkrar att vaccinet är säkert. Föräldrar och deras döttrar är oroliga. Vem ska man lita på?
  http://vaccin.me/2012/03/10/vaccinera-eller-inte-vad-ar-vara-barns-liv-varda/

  Mvh Marina

 • per melin skriver:

  Nej, nej, nej, inte HPV-vaccinering, Pernilla.

  Läkemedelsindustrin har lyckets lura dig, vaccinationer är skadliga, har du inte läst om vilka förödande konsekvenser HPV-vacciner redan har fått för massor av flickor i USA?

  http://truthaboutgardasil.org/injuries/

  Allt fler forskare, läkare och andra sällar sig till oss som anser att vacciner inte hör hemma i människokroppen, att de ger akuta eller kroniska sjukdomar, till exempel cancer, allergier, sänkt IQ och så vidare, till följd av den inflammation som uppstår i hjärnan av själva virusmaterialet i vaccinet och av de tungmetaller, aluminium, reaktionsförstärkare, formaldehyd och så vidare, som är tillsatta vaccinpreparatet.

  Gardasil och konkurrentpreparaten är ungefär lika farliga och lika värdelösa.

  Ärligt talat så tycker jag att det är höjden av oupplysthet att låta vaccinera sig eller sina barn mot till exempel HPV och H1N1, det finns hur mycket välunderbyggda varningsfakta som helst på nätet. Att bara lita på läkemedelsindustrin och de myndighetspersoner, professorer, politiker och andra som denna har korrumperat är verkligen att göra det lätt för sig och en fruktansvärd risktagning.

  Nu är olyckan redan skedd för er del, men det är inte främst ni, utan andra, som bär skulden för detta, läkemedelsbolagen och deras så kallade experter, vilka är handplockade för att lura allmänheten.

  Förhoppningsvis klarar sig din dotter utan uppenbara symptom den här gången, men jag kan verkligen rekommendera er att börja läsa på om vacciner, man kommer att försöka lura på er fler vaccinationssprutor i framtiden. Deras mål är att pumpa i människor hundratals vacciner, men detta skadar människokroppen på alla tänkbara sätt och förstör individens genuppsättning, vilken till sist blir odugligt till reproduktion.

  Upplev inte mitt e-brev som ett angrepp på dig personlligen, jag tycker att du verkar vara toppen. Det är det skolmedicinska etablisemanget som jag klandrar.

  Ha det så bra, Pernilla, jag önskar Bianca allt gott.

 • Pillerill skriver:

  I USA har många flickor dött av Gardasil. Att fördjupa sig i ämnet kan vara bra innan man tar ett beslut att vaccinera sig.
  http://www.youtube.com/watch?v=E4pfEcjyyrU&feature=share

 • ida skriver:

  Vad bra gjort av Bianca tycker jag att skriva ut det på en blogg som är så läst, alla kanske inte tycker det är så kul men det är ju så viktigt att det sprids. Är 18 år och är själv inte vaccinerad, har dock tänkt på det många gånger. Nu blev jag lite mer motiverad och skulle tro att det finns flera som jag som blev det! Så tack för det! :)

 • Amelie skriver:

  Stöd Nätverket mot gynekologisk cancer i deras kamp mot ”den tysta cancern”. http://gyncancer.se/

 • Sara skriver:

  Nynäshamns kommun betalade Gardasil vaccinationen för alla
  flickor mellan 13-17 år. Mycket bra initiativ tycker jag!

 • Marie Smith skriver:

  Även pojkar vaccineras här i USA

  http://www.m.webmd.com/a-to-z-guides/hpv-virus-men

  Jag jobbar på ett stort sjukhus här i USA och man har sett en länk mellan analcancer, throatcancer och muncancer till just HPV.

  Min 14 årige son har fått sin första vaccination

 • Anna skriver:

  Hej Pernilla!
  Många kommentarer om ämnet redan så jag tar upp något helt annat.
  Himla roligt att se en bild av vårt fina rådhus på er läkarmottagning =)
  Gott nytt år från en Lidköpingsbo.

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram